Beursbox Nieuwsbrief Flat tax overwegingen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Flat tax overwegingen
Date: March 1st 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 1 maart 2023
 
 

AEX 752,93 Dow 32.656 USD 1,06 Btc 22.483 Goud 1,834.87

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trekt weer iets aan qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/03 7:00

  • Morgen is er het eerstvolgende live lunchwebinar. Ik bespreek dan een belangrijk bankaandeel. Klik hier om er morgen bij te zijn.

  • De ACM heeft de energietarieven onderzocht en komt tot de conclusie dat de gehanteerde tarieven niet onredelijk zijn. De winsten die de energiemaatschappijen maken is niet hoger dan in eerdere jaren. Ik denk een heel opmerkelijke uitkomst.

  • Eigenlijk alle grote windparken op de Noordzee zijn in handen van grote buitenlandse bedrijven. Dat zou volgens Nederlandse energiecoöperaties anders moeten. Ook burgens moeten kunnen meedoen bij energie vanaf zee.

  • Elon Musk is op ramkoers met de Chinese Communistische Partij. Musk denkt namelijk dat het Corona virus in een Chiness lab ontwikkeld is en vervolgens ontsnapt. De Chinese Communistische Partij is van mening van niet en deze partij heeft altijd gelijk. In de VS hebben zo'n tien agencies los van elkaar onderzoek gedaan naar de potentiële herkomst van Corona. Ze kwamen niet tot een eenduidige conclusies. Volgens de FBI omdat China het onderzoek bewust tegenwerkt. De uitkomst mag immers niet zijn dat een Chinees lab de oorzaak was. Iedereen die die mogelijkheid ook maar wil onderzoeken krijgt geen enkele medewerking.

  • In Zuid Korea zoekt een start up 400 miljoen om 'even' een AI chip te ontwikkelen die Nvidia concurrentie aan moet gaan doen. Ze hebben genoeg zelfvertrouwen...

  • In China is de industriële activiteit fors omhoog.

  • Een voormalige directeur van FTX heeft op zes aanklachten in alle gevallen een schuldig verklaring afgegeven bij de rechter.

  • De Tweede Kamer is akkoord gegaan met de afbouw van de salderingsregeling met ingang van 2025. Nu moet de Eerste Kamer zich er over buigen.

  • Artificial Intelligence is de toekomst. Ik schreef met behulp van de techniek een rapport met daarin 10 aandelen actief in die sector. Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Hallucinante hoeveelheden! (Jack Hoogland)

01/03 7:21

Eind 2022 reden wereldwijd 27 miljoen elektrische auto’s op de wegen. 

Op een totaal van ruim 1,5 miljard.

Er moeten dus nog krap 1,1 miljard conventionele auto’s en 0,4 miljard bussen en vrachtwagens worden vervangen door elektrische.

Alléén hiervoor gaat de wereld al ongeveer 140 miljard kilo méér koper nodig hebben. 

Da’s ruim zes keer de huidige wereldwijde jaarproductie.

Dat zijn hallucinante hoeveelheden!

Daarnaast hoef je alleen al naar India te kijken om te begrijpen dat het aantal auto’s wereldwijd de komende jaren verder zal stijgen.

Volkswagen ziet bijvoorbeeld een enorme groeimarkt in India, en is van plan om daar fors te investeren. Zie onderstaande tweet.


Logisch, want de Indiase economie groeit hard. En het land heeft de grootste bevolking ter wereld, waarvan de helft jonger dan 30 jaar is.

In India hebben nu slechts 59 op 1000 mensen een auto, terwijl dat in Nederland en België tien keer zoveel is.

Als het autogebruik in India de komende jaren stijgt naar slechts...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Flat tax (Tom Lassing)

01/03 7:47

Wat en of hoe zou je de flat tax kunnen doorvoeren en is het op de lange termijn wel eerlijk naar de mensen met weinig kapitaal toe?

Als eerste is het de vraag waar je de flat tax over gaat heffen.

Is dat over inkomen of over uitgaven?

Dat maakt nogal wat uit. 

Als je het over inkomen doet, dan kan je het dus ook over je inkomen uit vermogen heffen.

Daar zou ik op zich wel een voorstander van zijn. Maar ook deze opzet kent op de lange termijn nadelen.

Doe je de heffing via in feite de BTW heffing en dus over uitgaven, dan worden de nadelen al heel snel duidelijk.

Hoe zit dat?


Stel even, u heeft een inkomen van 2000 euro. U geeft iedere maand gemiddeld 1000 euro uit aan eten, kleding en benzine. Flat tax is 30 procent over alle aankopen.

Dat kost u dus maandelijks 30% van 1000 euro. De belasting is dan dus 300 euro per maand.

Stel nu, uw buurman heeft een inkomen van 10.000 euro per maand, maar heeft hetzelfde uitgavenpatroon.

Ook hij betaalt dan slechts 300 euro belasting. De buurman kan echter een enorm gedeelte van het inkomen belastingvrij beleggen. De inkomsten ongelijkheid neemt al direct enorm toe. 

Zelfs al zou de buurman 5 x meer uitgeven, dan nog zou dat op het vermogen wat hij kan beleggen amper invloed hebben.


De armen blijven uitzichtloos arm en de rijken willen steeds meer van hun rijkdom veilig van armoedzaaiers gesteld hebben. Wat het in feite inhoudt, is dat in theorie het belasting tarief voor iedereen 30% is, maar in de praktijd betalen de rijken in dat geval vrijwel geen belastingen. De armen betalen het volle pond.


Zou je 30% op alle inkomen heffen, dan is het uiteindelijk ook zo dat de rijken rijker worden. Dat zien we momenteel in ons huidige belastingstelsel ook al, ondanks dat armen in Nederland 19% tot 37% belasting betalen en rijken 50 belasting. Ondanks dat neemt de rijkdom van de rijksten nog altijd enorm toe. Die rijken zijn daarom niet zielig. Ze doen zelf vaak alsof ze het zo zwaar hebben.

Een eerlijke herverdeling van rijkdom via de belastingdienst is uiteraard niet populair, maar het is een fantastische manier gebleken om de economie draaiende te houden. Die armen kopen wat af en daarmee houden ze de economie draaiende.

Daar profiteren de rijken weer van. Het zijn communicerende vaten.

Flat tax invoering kán een manier zijn om minder ambtenaren aan het werk te houden en om belastingheffing simpeler te maken. Dat zou voor mij een reden zijn om het in te voeren. Als het gaat om de vraag of het echt een eerlijker belasting is, dan twijfel ik toch wel. Ik denk niet dat een 'eerlijke' belasting echt mogelijk is. Rijken kunnen immers betere accountants inhuren en grote bedrijven zullen altijd regering blijven bespelen voor het verkrijgen van in feite oneerlijke belastingvoordelen of het verkrijgen van subsidies.

Als het gaat om rendementen op spaargeld en beleggingen zien als belastbaar inkomen, dan denk ik dat zo'n invoering een goede zaak zal zijn.

 
 

Kan ik koersen voorspellen? (Tom Lassing)

01/03 8:19

Ja, dat kan ik. Ik kan dat heel goed. Ik weet zeker, net zo goed als jij.

Kan ik koersen met een zekere mate van zekerheid voorspellen? Helaas haak ik dan af. Ik ben niet in staat om 100.000+ verschillende soorten van invloed op de koersen op hun individuele en gezamenlijke belang op een bepaalde koers te kunnen beoordelen om via die weg een betrouwbare voorspelling te kunnen doen.

Zaken van invloed kunnen werkelijk van alles zijn... Een nieuw twitter bericht van Musk, een Rus die een gebouw vanaf een raam op de 12e verdieping verlaat, een Chinese CEO die ineens voor weken, soms maanden verdwenen is... Het zijn maar drie voorbeelden van relatief toevallige gebeurtenissen die zo maar een impact op welke koers dan ook kunnen hebben. Dan hebben we het nog niet over data van concurrenten, malversaties binnen de sector, binnen het bedrijf, corruptie schandalen die uitbreken, fusiegesprekken die uitlekken of juist niet uitlekten, waarna iedereen het nakijken heeft. Kortom als je iemand tegenkomt die stelt dat hij of zij heel goed bepaalde koersen kan voorspellen, dan liegt die persoon.

Ik begrijp wel waarom die leugen er is. Je kijkers of lezers het idee geven dat je bijna bovennatuurlijke gaven hebt kan veel opleveren. Jim Cramer is een koersen voorspeller van MSNBC. Hij heeft ondertussen al meer dan 22.000 koersen voorspeld. Daar zaten parels tussen. Daar zaten ook extreme missers tussen. Kortom, hij doet het als ieder ander.


Als analist probeer je wel rekening te houden met wat zaken die je risico kunnen verminderen. Geen analyses op extreem overgewaardeerde aandelen aan het einde van de cyclus bijvoorbeeld. Maar... Als je dan inderdaad zegt dat je verkoper bent, dan zal je zien dat je heel veel boze reacties gaat krijgen. Extreem overgewaardeerde aandelen zijn extreem populair. Als jij dus gaat zeggen dat je die aandelen moet mijden, dan heb je het gedaan. Je moet eens zien wat voor mails ik kreeg toen ik vlak voor de daling van Tesla aangaf dat ik die aandelen te duur vond.

Ik had achteraf een keer gelijk, maar vrienden heb ik er niet mee gewonnen.

Ik zit dan ook niet in de business van koersen voorspellen. Ik zit in de business van aandelen analyses maken.

Daarbij geeft ik geen koop of verkoop aanbeveling. Ik geef mijn mening over het bedrijf en het aandeel.

Je kan mijn analyse en mening tot je nemen en dan bepalen of je daar in jouw eigen afweging iets mee kan.

Zo moet het ook zijn. Ik ben geen ziener. Ik pretendeer ook niet er één te zijn.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

ChatGPT gaat in Bing gebouwd worden (Tom Lassing)

01/03 8:43

Microsoft is een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf achter ChatGPT.

Er is nu besloten dat ChatGPT onderdeel gaat uitmaken van Bing in Windows 11.

Dat gaat waarschijnlijk wel indruk maken.

ChatGPT kan nu al veel meer dan gewone zoekmachines en de volgende versie van ChatGPT moet tienduizenden keren beter worden. Dat belooft nogal wat.

Computers gaat eindelijk slim worden. 


Ik schreef recent een rapport over AI. Ik besprak daarin ook 10 aandelen die interessant kunnen worden.

Kijk hier voor meer informatie


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd