Beursbox Nieuwsbrief Niet rood, niet blauw, maar groen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Niet rood, niet blauw, maar groen
Date: March 3rd 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 3 maart 2023
 
 

AEX 755,17 Dow 33.003 USD 1,062 Btc 21.183 Goud 1,843,66

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips. Kijk hier voor meer informatie!

Voor meer info, klik hier
 

Een goede en goedkope broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd goed terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt! Heel geschikt voor beleggers die ook in aandelen in Noord Amerika beleggen!

Open nu een rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

03/03 7:00

  • Smit Salvage wil graag 30 miljoen dollar meer ontvangen voor het lostrekken van de Evergreen in maart 2021.

  • De Noord Ierland overeenkomst tussen het VK en de EU is nog geen done deal, maar de Engelse premier heeft al wel de nodige lof ontvangen voor het feit dat hij zo snel in staat bleek WEL met de EU tot een haalbaar resultaat te komen. Boris Johnson had al vooraf gezegd dat hij tegen zou blijven. Hij gaf daarvoor geen enkele inhoudelijk argument. Sterker nog enkele punten die volgens hem nooit geregeld konden worden staat in de overeenkomst. Boris had de moeite niet eens genomen de stukken te lezen.

  • De kans neemt toe dat er twee economieën in de wereld komen. Een door de VS geleide economie en een door China gedomineerde economie. Het punt zal gaan zijn dat de technieken niet met elkaar samen kunnen gaan werken omdat beide systemen hun geheimen niet willen delen met het andere kamp.

  • Tesla heeft aangegeven minder met silicon carbide transistors te willen werken en het gebruik met 75% terug te willen brengen. Aandelen van zulke chips zagen gisteren druk op de koersen. Punt is dat die chips wel de beste chips zijn. Wil Tesla serieus met kwalitetief minder materiaal gaan werken of willen ze meerdere processen door minder chips laten verwerken? Nu is het nog zo dat iedere motot voor een autoruit apart aangestuurd wordt door een chip. Dat was slim toen chips nog bijna gratis waren. Nu is de situatie anders, dus waarom niet één chip voor alle ramen? Even opnieuw de zaak laten ontwerpen, maar je kan dan mogelijk wel besparen in motoren en chips.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Als we even een vergelijking maken... (Jack Hoogland)

03/03 7:16

Om dingen in perspectief te zetten, is het een goed idee om even een vergelijking te maken tussen de situatie van nu en die van een jaar geleden.

Een jaar geleden stond de VS aan de vooravond van de procentueel snelste rentestijging in haar geschiedenis. 

Daar bovenop zou de Chinese economie het hele jaar op slot blijven als gevolg van China’s desastreuze zero-Covid beleid.

Nu zijn de renteverhogingen zowat achter de rug, en alles wijst erop dat de Fed in de loop van dit jaar de economie weer gaat moeten stimuleren.

 Dit terwijl China haar economie nu al volop aan het stimuleren is.

In de twee economisch belangrijkste landen is de situatie nu precies het tegenovergestelde van vorig jaar.

En dat is goed nieuws voor een grondstof als koper!

De koersgrafiek hieronder laat zien dat de trend voor koperaandelen al een paar maanden stijgend is, en dat deze week een nieuwe stijgingsfase is ingezet.


Tel daarbij de snel stijgende vraag naar koper voor zonne-energie, windenergie en elektrische auto’s, en er ontstaat een enorm tekort.

Het citaat in onderstaande tweet is veelzeggend:
Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Crowdfunding leningen verstrekken

Wil je, net als ik, leningen via crowdfunding verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico

Klik hier
 
 
 

Zes en een halve maand vakantie (Tom Lassing)

03/03 7:50

Mijn jongste dochter en haar vriend zijn hun half jaar vakantie aan het houden. Ze zijn aan de laatste zes werken begonnen.

Wat hebben ze veel gezien!

Van Cuba naar Colombia, alwaar ze een officiële duikcursus hebben gedaan. Vervolgens Panama en Costa Rica, daarna Equador en de Galapagos eilanden. Heel kort Brazilië, heel kort Peru, terug naar Colombia en vervolgens walvissen kijken in Mexico.

Ook daar zijn ze ondertussen weer weg en nu zitten ze in Guatemala.

Ongetwijfeld heb ik de volgorde verhaspeld, maar wat hebben ze al veel gedaan en gezien.

Dan moet je weten dat Chili niet lukte vanwege bosbranden en te hoge kosten voor vliegtickets, Peru lukte niet vanwege sociale onrust, Nicaragua lukte niet vanwege een te onvriendelijke overheid, Venezuela idem dito...  

Een half jaar is zo om. Hoewel ze hiervoor nog nooit zes weken een buitenlandse vakantie hebben, voelt het alsof hun vakantie al bijna om is.

 
 

Niet rood, niet blauw, maar groen (Tom Lassing)

03/03 8:12

Dat was een belangrijke uitspraak van Ruport Murdock, de eigenaar van Fox News. Hij deed de uitspraak in de rechtszaak tegen Fox News. 

Fox News is namelijk voor anderhalf miljard dollar aangeklaagd door Dominion Voting Machines.

Wat is de achtergrond?

Rond de verkiezingen van 2020 gebeurden er wat zaken. Een eerste belangrijk moment was toen Fax News als eerste netwerk terecht de staat Arizona aan Biden toe wees. De netwerken waren er altijd trots op de eerste te zijn met de toewijzing van de staat waarmee de verkiezingen dan gedaan waren.

Biden won Arizona, hetgeen inhield dat Trump de verkiezingen van 2020 verloren had. Fox News was de eerste die dat kwam brengen. Als nieuwsorganisatie ben je daar trots op.

Wat er toen gebeurde was nog nooit gezien. Rechts Amerika deed de TV uit en gaf Fox News de schuld van het verlies van Trump. De rechtse kiezers konden de eerlijkheid en de snelheid van Fox News niet waarderen. Fox verloor miljoenen kijkers en enorm veel adverteerders. Blijkbaar was de markt veranderd.

Toen enkele Trump medewerkers Dominion Voting Machines de schuld begonnen te geven van het verlies was het bij Fax News zonneklaar dat hun verhaal onzin was. Het was verschillende keren voor de rechter gekomen en keer op keer zonder ook maar een snipper aan bewijs voor de beweringen te leveren terecht door letterlijk iedere rechter van tafel geveegd.

Maar Fox News had iets geleerd. Fox News deed geen zaken meer voor rood en blauw (de politieke kleuren in de VS), maar Fox News deed alleen nog maar zaken voor groen (de kleur van geld in de VS)

De kijker van Fox News kwamen terug als het verhaal over de voting machines verteld werd. Het netwerk wist dat het onzin was, maar hun aandelen, hun adverteerders en hun kijkers wilden die rommel keer op keer terug zien komen.

Dus Fox News ging er voor en bleef de grote leugen over de verkiezingen van 2020 promoten omdat de kijkers er in feite om smaakten. De rechtse kijkers wilden geen realiteit meer. Ze wilden de leugens keer op keer horen. Ze wilden het slachtoffer blijven spelen en de realiteit loslaten en in een fantasie wereld leven. Voor Fox News was het geen politiek meer, het was simpelweg geld verdienen.

Niemand hield ze tegen en ze dachten dat ze met werkelijk alles wel weg konden komen. Al in een eerdere rechtszaak hadden ze immers gewonnen toen ze toegaven ook al voor 2020 vaak al geen nieuws te brengen, maar slechts vermaak te bieden. Ze verzonnen gewoon issues en als dat aansloeg liepen ze daar een paar weken mee rond, op weg naar het volgende verzonnen onderwerp. Waarom zou het deze keer anders gaan lopen?

 
 

Artificial intelligence (AI) rapport

AI is de toekomst en we komen het nu al overal tegen. De aandelenhype was in 2019. Nu is er veel meer realisme in de koersen. Koop het rapport en je krijgt tien aandelen analyses inclusief enkele analyse video's!

Bestel het rapport hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Vredesbesprekingen Oekraïne (Tom Lassing)

03/03 8:39

Op de vraag of die vredesbesprekingen moeten plaatsvinden is het antwoord heel simpel "ja". Iedere oorlog eindigt met vredesbesprekingen. Soms omdat beide partijen inzien dat doorvechten zinloos is, soms omdat één van de twee verslagen is.

Dus ook hier moeten vredesbesprekingen komen.

Dat Blinken en Lavrov deze week enkele minuten met elkaar gesproken hebben in New Delhi is een goede zaak.

Er werd duidelijk dat beide partijen nog geen water bij de wijn willen doen. De VS was hier overigens degene die namens Oekraïne sprak.

Hoewel ik daar geen voorstander van ben, heeft de VS wel duidelijk gemaakt dat Oekraïne vooralsnog bijna alles krijgt wat ze maar vraagt en meer als de VS daartoe de noodzaak ziet.

Rusland heeft laten weten dat ze nog altijd achter de annexatie van de vijf voormalige Oekraïense provincies staat en in feite wil dat Oekraïne de door haar bezette delen van die geannexeerde provincies aan Rusland afgeeft, waaronder het door Oekraïne in de herfst bezette Cherson.

U ziet, praten heeft zin gehad, want we weten nu dat de standpunten duidelijk zijn en nog iets te ver uiteen liggen om nu verdere gesprekken te voeren.

De wapens gaan de komende maanden weer spreken, waarna na de zomer nog weer een rondje echter gesprekken kan plaatsvinden en gekeken kan worden of de standpunten al iets dichter bij elkaar zijn gekomen. Dit kan zijn door veranderd inzicht, of door een veranderde militaire situatie.

Zeg dus niet dat praten zinloos is. Je moet er soms echter niet altijd te veel van verwachten. Maar dat is anders als dat het zinloos zou zijn.

 

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd