Beursbox Nieuwsbrief Elon Musk is een hark

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Elon Musk is een hark
Date: March 9th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 9 maart 2023
 
 

AEX 753,35 Dow 32.798 USD 1,055 Btc 20.630 Goud 1,813.63

 
 

AI is de toekomst. Beleg jij er al in?

Ik schreef recent met behulp van AI een rapport over AI. Ik heb daarnaast zelf 10 aandelen besproken, waaronder een aantal daarvan met exclusieve video's. Wees er dit keer op tijd bij!

Kijk hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/03 7:00

 • Het enige vliegdekschip van Rusland ligt "in kritische conditie" in een droogdok op een werf in Moermansk. Het schip is niet meer in staat op eigen kracht te varen en is mogelijk ook niet meer waterdicht. Volgens de Russische overheid heeft de werf geblunderd. Volgens de werf is defensie zelf verantwoordelijk voor de enorm slechte staat van het schip.

 • ASML heeft nu officieel te horen gekregen dat ze haar machines niet meer naar China mag uitvoeren.

 • Ook Volkswagen gaat nu in de VS een grote auto batterij fabriek bouwen en strijkt daarbij enkele miljarden aan Amerikaanse subsidies op. Zonder die subsidies had Volkswagen de fabriek waarschijnlijk ergens in Oost Europa gebouwd. We praten hier over tot mogelijk wel 10 miljard dollar aan subsidies voor Volkswagen.

 • Credit Suisse heeft de publicatie van haar jaarcijfers uitgesteld omdat sw bank nog een laat berichtje van de Amerikaanse toezichthouder SEC heeft gekregen.

 • Jamie Fiore Higgins werkte 18 jaar voor de bank Goldman Sachs. Ze schreef een boek over hoe men in de bank met vrouwen (en dus met haar) omging. Het is geen reclame voor Goldman Sachs. In haar boek beschrijft ze zaken die nergens door de beugel kunnen. Goldman Sachs is not amused en officieel wijst de bank de inhoud van het boek compleet af.

 • Morgen komt de Amerikaanse overheid weer met de laatste werkgelegenheidscijfers. In de pers is iedereen er al vol van, maar realiseer je dat het de gemoederen een dag bezig zal houden en dan komt er wel weer een nieuw onderwerp waar iedereen vol van gaat zijn. Het is allemaal hete lucht die door de pers rondgepompd wordt.

 • Silvergate stopt er mee. Deze officiële bank had zich gespecialiseerd in fintech en crypto. Na een run op de bank is er nu geen geld meer. Het aandeel verloor gisteren nabeurs 44% van de resterende waarde en sloot op 2,76 dollar. 15 november 2021 stond het aandeel nog op een koers van 219,75 dollar.

 • In de VS is een oud Congreslid (Rep.) aangeklaagd voor insider trading. Punt is alleen dat het een stokoude zaak is. Het handelt nog om de fusie tussen T-Mobile en Sprint. Als Congreslid had hij voorkennis en die gebruikte hij om uiteindelijk 100.000 dollar winst te maken. Hij ontkent het handelen in de aandelen niet, maar volgens eigen zeggen had zijn voorkennis er niets mee van doen... Lekker geloofwaardig. Ik zie niet in waarom een Congreslid die zich bezighoudt met activiteiten in een bepaalde sector zo nodig ook moet speculeren in die sector. Dat is toch de kat op het spek binden.

 • Gisteren heb ik een hype situatie in de AI sector besproken. Kijk de video hier.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Tijdelijke aanbieding: 9% per jaar gegarandeerd (Mark Leenards)

02/03 7:21

Investeren in consumentenleningen zonder tijdsinvestering en met optimale zekerheid? Dat kan!

Door de gestegen marktrentes en toenemende vraag naar leningen biedt NEO Finance een vaste rente tot 9% per jaar met een looptijd van drie of vier jaar, met 100% garantie vanuit NEO Finance en onderpand dat groter is dan het geïnvesteerde bedrag. Er is dus sprake van dubbele zekerheid, meer zelfs dan bij A+ leningen.

Voor deelname (vanaf 10.000 euro) hoeft u nog geen gebruiker te zijn van het P2P platform. Ook kunt u eventueel deelnemen via een vennootschap. De rente wordt ieder kwartaal bijgeschreven op uw Nederlandse/Belgische rekeningnummer.


Mocht u interesse hebben in deze manier van investeren, dan kunt u een mailtje sturen naar mark@PROTECTED / tom@PROTECTED

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

(Als het downloaden niet lukt, mail me dan even op tom@PROTECTED)

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Hier zijn ze wel een beetje laat mee! (Jack Hoogland)

09/03 7:46

Ik heb u al vaak verteld over de tekorten aan voor de energietransitie benodigde grondstoffen, die de komende jaren alsmaar groter zullen worden.

Nu wordt onze verwachting bevestigd door de autofabrikanten. Zie deze tweet.

De meeste autofabrikanten hebben de focus gelegd op elektrische auto’s, maar beginnen zich nu zorgen te maken over de toekomstige beschikbaarheid van grondstoffen.


Daar zijn ze echter wel een beetje laat mee. 

Véél te laat zelfs!

Op onderstaande grafiek zien we dat sinds 2018 massaal is geïnvesteerd in elektrische auto’s en in fabrieken voor batterijen.


Maar dat véél te weinig is geïnvesteerd in de winning van grondstoffen als koper, nikkel, kobalt, lithium en grafiet.

Auto- en batterijfabrikanten hebben samen bijna $400 miljard geïnvesteerd, zonder zich af te vragen waar alle benodigde grondstoffen vandaan moeten komen.

Ofwel, hier is de verkeerde volgorde gehanteerd.

Waardoor autofabrikanten nu alle reden hebben om...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Elon Musk is een hark (Tom Lassing)

09/03 8:11

Elon Musk dacht hij grappig was door een gehandicapte ex medewerker van Twitter belachelijk te maken. Samen met 200 medewerkers was deze medewerker door het bedrijf uitgesloten van het bedrijfsnetwerk. Hij kon dus niet inloggen, maar had niets doorgekregen over een eventueel ontslag of een andere reden dat hem de toegang tot het bedrijfsnetwerk was ontzegd.

Een rechtstreekse mail naar Elon Musk leverde een vreemd resultaat op. Elon vroeg hem wat voor werk hij gedaan had en nadat de opsomming kwam moest hij Elon maar foto's sturen, want zonder foto's was er geen bewijs...

Vervolgens gaf Musk in de volgende communicatie naar de medewerker aan dat hij zijn handicap gebruikte om maar niet te hoeven werken.

De gehandicapte medewerker heeft vervolgens zelf maar ontslag genomen. 

Later bood Musk zijn excuses voor zijn gedrag aan. Hij zou verkeerd zijn voorgelicht over de gehandicapte medewerker.


Ik denk dat Musk dit expres zo gedaan heeft. Door hem te dwingen ontslag te nemen, hoeft Elon geen ontslagvergoeding te betalen. Een smerig spel, maar zo werkt Elon al enige tijd. Twitter is nog altijd op weg naar een faillissement. Hoe zou dat nu toch komen...

Men blijft Musk op handen dragen, ondanks zijn schandelijke gedrag. Daar verbaas ik me dan wel weer over.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Gasunie schrijft belang Nordstream af (Tom Lassing)

09/03 8:34

De Gasunie heeft het besluit genomen haar belang in Nordstream 1 administratief volledig af te schrijven.

Het bedrijf ziet het niet gebeuren dat deze pijpleiding nog weer in gebruik genomen gaat worden.

Via deze pijpleiding werd al enige tijd Russisch gas naar Duitsland gepompt en daar waar Nederland aangaf dat het 'van het gas' af wilde, gaf juist Duitsland voor 2022 subsidies aan consumenten en bedrijven die juist 'aan het gas' wilden.

Achteraf bezien had Nederland dan toch gelijk.

Gasunie kan overigens de afschrijving nu goed verwerken. Ze hebben vorig jaar heel veel winst gemaakt. De omzet staaf naar 2,3 miljard euro en de winst was 555 miljoen euro, tegenover 311 miljoen euro een jaar eerder.

De Nederlandse staat is de enige aandeelhouder van de Gasunie.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd