Beursbox Nieuwsbrief De grote stijging is begonnen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De grote stijging is begonnen
Date: March 15th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 15 maart 2023
 
 

AEX 737,52 Dow 32.155 USD 1,074 Btc 23.134 Goud 1,898.78

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trekt weer iets aan qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/03 7:00

  • Vanmiddag ga ik in het lunchwebinar goud en goudmijnaandelen bespreken. Gezien de bankenrun in de VS lijkt me dat qua timing een goede zaak. Klik hier om er om 12:30 uur ook bij te zijn.

  • Vanavond om 20:00 uur ga ik samen met Mark Leenards een webinar over Neo Finance geven. Ook als je nog geen account hebt kan dat heel interessant zijn. Klik hier om er vanavond bij te zijn.

  • Boven de Zwarte Zee heeft Rusland in iternationale wateren een Amerikaanse drone neergehaald. Zulke grappen kunnen een oorlog veroorzaken. Dit is een risicovol spel dat de Russen hier spelen.

  • Later vanochtend komt mijn webinar over de bankenrun in de VS online. Ik verwacht onder deze link. Op het moment van schrijven was ik de video nog aan het uploaden naar YouTube.

  • In de VS zijn de prijzen voor eieren eindelijk weer aan het dalen. Ook in nederland zie ik tegenwoordig af en toe belachelijk hoge prijzen, maar in de VS was het echt een gekkenhuis. Dit kwam mede door uitbraken van vogelgriep.

  • Amazon zet de tweede ontslagronde inderdaad door. 10.000 banen in vooral management functies zullen komen te vervallen.

  • Moody's heeft vijf banken op een crisislijstje gezet. Zoals ik gisteren al in het webinar aangaf, de komende tijd zullen analisten bank na bank afgaan en de crisis zal dan ook van bank naar bank trekken.

  • Het aandeel Rivian is nu zo ver gedaald dat de cash positie vrijwel net zo veel waard is als het aandeel op de beurs. De rest van de assets krijg je er dan gratis bij. Voor je de aandelen koopt... Realiseer je dat het bedrijf nog altijd verlies maakt, die situatie blijft dus niet zo.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

De grote stijging is begonnen! (Jack Hoogland)

15/03 7:21

Centrale bankiers zijn (diplomatiek uitgedrukt) idioten die enorme schade toebrengen aan de economie en het financiële systeem.

Eerst printte de Fed bakken met geld. Toen inflatie vervolgens begon te stijgen bleven ze daar nog bijna een jaar lang stug mee doorgaan.

Vervolgens raakte ze in paniek, en verhoogde de rente in het snelste tempo ooit, zonder ook maar één seconde na te denken over de gevolgen.

Tegelijk bewijst de Fed met de huidige bankencrisis dat ze haar taak als toezichthouder (net als in 2008) compleet heeft verwaarloosd.

Als je het meest roekeloze stimuleringsbeleid ooit voert, dan krijg je een keer de rekening gepresenteerd, concludeert ook de WSJ in de tweet hieronder.


Nu zit de Fed klem én heeft ze geen greintje geloofwaardigheid meer.

Beleggers weten nu dat als de Fed inflatie gaat bestrijden, ze enorme economische schade veroorzaakt.

En als ze dat niet doet, dan heeft inflatie vrij spel.

Goud en zilver hadden tot vorige week last van de angst voor verdere renteverhogingen. 

Nu die angst is weggenomen, zijn goud en zilver aan DE grote stijging begonnen.


Want, zoals Fred Hickey aangeeft, beseffen nu ook westerse beleggers hoe...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Komt de rust terug? (Tom Lassing)

15/03 7:47

Nu de Amerikaanse overheid heeft aangegeven dat bij de gefaalde banken iedere klant het tegoed terug zal zien, OOK boven de 250.000 dollar, is er een zucht van verlichting door de zakelijke wereld gegaan.

Afgelopen weekend leek het er even op dat vooral veel techbedrijven hun cashpositie verloren zagen gaan.

Dat was een economisch bloedbad geworden!

De enige grote slachtoffers van de gefaalde banken zijn nu vooral pensioenfondsen. Die hebben namelijk aandelen van die banken in hun portefeuille.

Een week geleden liet ik al in een video weten dat je als belegger beter niet in banken kon beleggen.

Dat bleek achteraf gezien een zeer goed getimed advies te zijn. 

Beleggen in bankaandelen is als beleggen op margin. Als het goed gaat, dan maak je enorme winsten. Maar gaat het ooit een keer mis, dan ben je extreem snel heel je vermogen kwijt.

Dat zagen we de afgelopen dagen, want enkele bankaandelen waren letterlijk in enkele dagen van de beurs verdwenen.

De aandeelhouders en obligatiehouders van die banken zijn alles kwijt.

De vraag is nu of de rust weergekeerd is. Eerlijk gezegd kan ik me dat niet indenken. De problemen van de banken zijn structureel, niet incidenteel.

Het heeft alles te maken met de stijgende rente en hoge inflatie. De FED wist dat het mis kon lopen en inderdaad, dit liep ook mis. Het blijft voorlopig ook mislopen, want veel banken hebben hun vermogen als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Hun positie wordt er dus alleen maar slechter op.

 
 

Artificial Intelligence is een hype (Tom Lassing)

15/03 8:16

Ik heb vorige week al eens in een video aangegeven waarom ik denk dat AI een hype aan het worden is. Een beetje zoals Crypto ruim een jaar geleden.

Iedereen wil meedoen, maar slechts weinig bedrijven en weinig mensen hebben nu al echt een idee over hoe AI de wereld gaat veranderen.

Let wel, ik ben er van overtuigd dat AI de wereld gaat veranderen zoals GSM en later de smartphone de wereld veranderden.

Maar... Het is zo ver nog niet.

Ik zeg niet dat je er niet mee bezig moet zijn, maar ik zeg wel dat je er nu nog niet je hele ziel en zaligheid aan moet ophangen. Zo ver is de AI ontwikkeling nog niet.

Vorige week vertelde ik over een bedrijf dat nu haar "Einstein GPT" app lanceerde. In mijn ogen pure BS. Ze wilden niet achterblijven omdat Microsoft en Alphabet ook hun AI programma's al presenteerden. Bij Alphabet ging dat vreselijk fout, hetgeen al aangaf dat ze ook daar te vroeg waren.

Als belegger moet je logisch blijven nadenken. Het wordt een enorme ontwikkeling, maar de bedrijven die er mee bezig zijn maken net als een peuter hun eerste stapjes. In die fase zitten we nu. Het is nog onmogelijk vast te stellen wie straks het hardste kan rennen en de markt dus gaat veroveren.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Vandaag provinciale verkiezingen in Nederland (Tom Lassing)

15/03 8:32

Ik hoop van harte dat men wel met het volle verstand blijft stemmen.

Ik vrees echter dat we in Nederland een ruk naar rechts gaan maken. Onverdraagzaamheid, vreemdelingenhaat, een vervreemding van democratische beginselen, het zijn allemaal zaken waar ik de nodige vrees over heb.

Het is vooral ikke, ikke, ikke. 

Het gaat niet goed met de democratie in Nederland. Deels komt dat omdat onze premier al veel te lang premier is. Dat is niet goed. Dat zien we in landen als China en Rusland. Macht corrumpeert. Te lang macht hebben maakt je een ander mens... geen beter mens.

Iemand die te lang aan de macht is, gaat dingen doen die niet door de beugel kunnen. In het geval van Rutte heeft hij daar uiteraard geen herinnering meer aan, of de bonnetjes zijn verdwenen, maar ook hij moet keer op keer excuses aanbieden voor uitglijders. Gelukkig dat onze democratie nog nét sterk genoeg is dat hij die excuses moet aanbieden, maar de democratie is al niet sterk genoeg meer om een leugenaar daadwerkelijk weg te sturen.

Het vertrouwen van de bevolking in de democratie neemt af en de roep om een fascistische leider neemt helaas ook hier toe.

Dat is geen goede zaak, want hoe slecht de democratie ook werkt, het is zonder twijfel veruiut de beste regeringsvorm die er is. Ik hoop dat genoeg mensen zich dat realiseren als ze vandaag gaan stemmen. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd