Beursbox Nieuwsbrief In geen enkele bedrijfstak stijgen winsten nu zó hard

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief In geen enkele bedrijfstak stijgen winsten nu zó hard
Date: March 17th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 17 maart 2023
 
 

AEX 727,06 Dow 32.246 USD 1,066 Btc 24.567 Goud 1,930,13

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips. Kijk hier voor meer informatie!

Voor meer info, klik hier
 

Een goede en goedkope broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd goed terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt! Heel geschikt voor beleggers die ook in aandelen in Noord Amerika beleggen!

Open nu een rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/03 7:00

 • De ECB wist gisteren iedereen te verrassen met een 0,5% rente verhoging. Deze kwam compleet onverwachts omdat niemand had verwacht dat de ECB juist op dit moment een dergelijke stap zou durven zetten. Het is of bijzonder moedig, of compleet stom. We zullen dat af moeten wachten. Enkele Europese beurzen gingen flink omlaag na de bekendmaking.

 • In de VS hebben een elftal banken de in nood geraakte bank First Republic gered. Ze leenden deze bank samen 30 miljard dollar zodat een faillissement voorkomen kon worden.

 • Warren Buffett heeft weer van zich laten horen. Hij kocht ter waarde van 467 miljoen dollar meer aandelen Occidental Oil. De dip in de olieprijzen ziet hij als een enorme kans. Occidental is een cash machine. De vrije kasstroom na belastingen is jaarlijks 10 miljard. Koers/Winst verhouding is vijf. De koers staat min of meer op het niveau van een jaar geleden. Warren Buffett is weer eens de enige die hier de kans ziet.

 • Cathie Wood heeft weer de nodige investeringen in crypto gedaan. Ze blijft in de ontwikkeling van die sector geloven. Let wel, ze investeert in bedrijven, niet in muntjes.

 • De olieprijzen hebben gisteren het laagste punt in 15 maanden bereikt. Aan de pomp merken we daar helemaal niets van!

 • Unilever durft het aan om in Kiev een nieuwe fabriek te gaan bouwen. Er zou werkgelegenheid voor 100 personen komen. De bouw moet later dit jaar beginnen en de fabriek moet volgend jaar in gebruik zijn.

 • China neemt nieuwe stappen om de financiële sector van China onder communistisch toezicht te krijgen. Er worden verschillende extra toezichtcommissies opgericht. Xi neemt de touwtjes verder in handen.

 • In Frankrijk is de pensioenwet, met de verhoging van de pensioenleeftijd er door Macron keihard door heen gedrukt. De pensioenleeftijd in Frankrijk gaat nu naar 64.

 • De crypto koersen lopen de laatste dagen flink op! Bitcoin deed vanochtend 24.567 euro per stuk. Een week geleden was dat nog 18.813 euro! Zo zie je maar, je kan klappers maken, maar dan moet je wel in de markt zitten.

Beursbox video kanaal
 
 
 

In geen enkele bedrijfstak stijgen winsten nu zó hard! (Jack Hoogland)

17/03 7:18

Dinsdag vertelde ik u al uitgebreid waarom de grote stijging voor goud en zilver sinds vorige week is ingezet.

Voor iedereen is het nu duidelijk: Als centrale banken inflatie bestrijden, veroorzaken ze een crisis.

De economie zal nu in rap tempo richting recessie gaan, inflatie zal snel dalen, en de Fed zal de economie weer gaan stimuleren.

Hét ideale scenario voor goud en zilver.

Vooral niet-westerse centrale banken zagen deze donderwolken al van ver aankomen. 

  De centrale bank van Singapore kocht in januari maar liefst 47 ton goud, haar grootste aankoop sinds 1968. Zie onderstaande tweet.


Het feit dat een intelligent geleide, internationaal georiënteerde markteconomie als Singapore massaal goud koopt, is veelzeggend.

Zoals het citaat in de tweet al aangeeft, zijn niet-westerse centrale banken massaal goud aan het inslaan.

Om economische én om geopolitieke redenen.

In onderstaande tweet geeft Fred Hickey perfect aan hoe fantastisch dit is voor aandelen van goudproducenten.


Door de gestegen goudprijs stijgt hun omzet alleen dit kwartaal al met ruim 10%, terwijl hun...
Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Crowdfunding leningen verstrekken

Wil je, net als ik, leningen via crowdfunding verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico

Klik hier
 
 
 

Neo Finance webinar (Tom Lassing)

17/03 7:39

Afgelopen woensdagavond heb ik samen met Mark Leenards een webinar over Neo Finance gehouden.

In het webinar leggen we uit wat Neo Finance is en hoe het bedrijf er voor staat.

Het gaat goed met het bedrijf en er zijn veel leningen waar je in kan participeren.

De rente loopt ook weer iets op.

Het is en blijft een heel interessante manier om geld te investeren. Met een voorzichtige en brede portefeuille kan je een heel mooi rendement maken en omdat Neo Finance met AI werkt neemt de voorspelbaarheid van de rendementen alleen maar verder toe.

Interesse? Kijk dan hier het webinar eens af.

Als je vervolgens meer wilt weten, kijk dan op mijn site over Neo Finance.

Recent heeft de eerste Nederlander de Platinum status bereikt. Dat wil zeggen een lening portefeuille van tenminste 125.000 euro. Ik ben zelf een Goud VIP. Ik heb een lening portefeuille van nu 55.000 euro uitstaan.

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Russische besparingen (Tom Lassing)

17/03 8:10

We hebben het in het westen veel over hoe Rusland geraakt wordt door de oorlog en door de sancties. Er zijn echter ook enorme besparingen die juist nu door Rusland worden doorgevoerd. Die enorme besparingen horen we niemand over en ze worden volgens mij ook niet meegerekend.

Waar gaat het dan over?

Rusland heeft zeker 30.000 gevangenen overgedragen aan de Wagner group met de opdracht dat die mannen vooral niet terug dienen te keren. 30.000 dure (criminele) Russen die iedere dag door Rusland gevoed en bewaakt moesten worden. Nu zijn die mannen geen kostenpost meer.

Ook worden werklozen die een uitkering willen hebben doorgestuurd naar de recruteringscentra. Wil je een uitkering? Dacht het niet, ga maar vechten voor je land. Letterlijk tienduizenden en mogelijk al meer dan honderdduizend uitkeringstrekkers zijn naar het front gestuurd. Het aantal werklozen in Rusland is na een piek in de zomer van 2022 nu weer enorm afgenomen. De hoeveelheid werkloosheidsuitkeringen ook. Veel Russen zien nu ook af van een uitkering. Ook een enorme besparing voor de Russische overheid.

Horen we nooit iemand over, maar het zijn wel degelijk substantiële bedragen waar we over praten.

De Russen die als soldaten ingezet worden, krijgen overigens geen oorlogsvergoeding of buitenlandvergoeding. Er is immers geen oorlog en ze gaan Rusland niet uit. Ook de voorheen Oekraïense provincies zijn immers tegenwoordig Russisch grondgebied. Ook een slimme zet waarmee Rusland heel veel geld weet te besparen.

Rusland ging misschien wat naïef de oorlog in, maar in sommige opzichten zijn de Russische autoriteiten helemaal niet stom.

 
 

Artificial intelligence (AI) rapport

AI is de toekomst en we komen het nu al overal tegen. De aandelenhype was in 2019. Nu is er veel meer realisme in de koersen. Koop het rapport en je krijgt tien aandelen analyses inclusief enkele analyse video's!

Bestel het rapport hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Gaat het toch een zoutbatterij worden? (Tom Lassing)

17/03 8:29

Tot op heden zijn huisbatterijen voor de opslag van zonne-energie vooral lithium batterijen. Dat werkt keurig, maar de batterijen zijn duur, er is een brandgevaar en de techniek lijkt behoorlijk uitgeknepen te zijn. De vraag is hoeveel meer energie en ladingen uit lithium batterijen geperst kunnen gaan worden.

Een andere stroming binnen de huisbatterijen markt zou wel eens de zoutbatterij kunnen worden.

De ontwikkeling daarvan vindt onder meer in Nederland plaats. TU/e en TNO zijn er actief mee.

Eén student promoveerde 9 maart 2023 op het onderwerp.

Er is zelfs al een bedrijf als spin-off ontstaan.

Er is één proefopstelling die al werkt. Een apparaat zo groot als een koelkast.

De uitdaging van de zoutbatterij bleek de samenstelling van het zout te zijn. Het is maar niet zo even wat zout in een vat kiepen.

Het is helaas nog niet zo dat deze techniek snel in productie genomen kan worden. Er zijn nog wel enkele technische hobbels te nemen. Toch lijkt hier een toekomst in te zitten. Immers, als één zo'n onderzoek als zo succesvol is, dan moet er de komende jaren veel meer mogelijk zijn.

De vraag is en blijft altijd of een goed lab idee ook in de praktijk kan werken. Is het schaalbaar, kan het ook commercieel haalbaar gemaakt worden? Dat is keer op keer de vraag. Dat zullen we dus moeten afwachten.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd