Beursbox Nieuwsbrief Geen nieuw huis bij uitzetting

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Geen nieuw huis bij uitzetting
Date: March 30th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 30 maart 2023
 
 

AEX 745,54 Dow 32.717 USD 1,083 Btc 26.512 Goud 1,967.16

 
 

AI is de toekomst. Beleg jij er al in?

Ik schreef recent met behulp van AI een rapport over AI. Ik heb daarnaast zelf 10 aandelen besproken, waaronder een aantal daarvan met exclusieve video's. Wees er dit keer op tijd bij!

Kijk hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/03 7:00

  • 1.100 wetenschappers en ondernemers willen een half jaar pauze op de ontwikkeling van AI. Er moet volgens hun nu eerst wetgeving komen, voor AI de wereld over neemt. Ik heb het vermoeden dat er meer achter steekt. Chat GPT is zo ver op de concurrentie vooruit, dat de rest een half jaar stop op de ontwikkeling van Chat GPT wil om dat initiatief in te kunnen halen. Het feit dat Elon Musk, de grote voorvechter van AI, ook getekend heeft maakt me argwanend over de motivaties.

  • Onder meer Ziggo heeft te maken gehad met een datalek waardoor gegevens van 700.000 klanten buitgemaakt zijn. Open dus geen mailtjes van onbekenden die ineens mailtjes met links en dergelijke beginnen te sturen.

  • Jan Breestraat heeft een update gepubliceerd op zijn recent gestarte neutrale trend strategie. Kijk hier

  • Een uranium aandeel onder vuur. Het lunchwebinar van afgelopen dinsdag is nu hier te bekijken.

  • Adidas maakte bij de rechter bezwaar tegen het logo van Black Lives Matter, maar trok dat bezwaar al na twee dagen weer in. Hadden ze door dat het kansloos was, of zijn ze bang voor het verlies van nog weer een complete markt? Adidas is de laatste tijd qua marketing niet erg slim bezig geweest. Zo werkten ze samen met een rapper die ineens ging dwepen met Adolf Hitler.

  • Volgens Cathie Wood zijn dit twee aandelen waar ze haar hoop op gezet heeft... Is het hoop, of is het wanhoop? Het gaat om Genius Sports Limited (GENI) en om JOBY Aviation (JOBY). Ik heb het idee dat ze haar eigen populariteit hier gebruikt om alsnog gelijk te krijgen.

  • De koers van bitcoin is in 24 uur 1000 euro hoger komen te liggen.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Problemen in de VS en Europa (Tom Lassing)

30/03 7:21

De VS en Europa hebben te maken met deels hetzelfde probleem, en deels totaal andere problemen.

Om te beginnen met de problemen die we beide hebben...

Het grootste probleem is inflatie in combinatie met torenhoge overheidsschulden en een rente die eigenlijk omhoog moet, maar tegen het punt aan zit dat het niet verder omhoog kan...

Om de inflatie te beteugelen MOET de rente omhoog. Maar het systeem staat op breken. Dat het systeem breekt wil je écht niet. Dat zou echt een economische en humanitaire ramp worden.

Wat we ook samen hebben, is een bankenwereld die het zwaar heeft. Bedrijven en particulieren halen hun geld bij banken weg. Banken die dat spaargeld als eigen vermogen in de boeken hadden staan en nu hun 'eigen vermogen' heel snel zien verdampen. Ook dat is een probleem, want die banken hebben heel veel verplichtingen uitstaan en als een bank omvalt, dan loop je de kans op een domino-effect door heel de samenleving.

Pappen en nathouden is voor alle gevallen die hierboven staan het meest gebruikte medicijn. We hebben het zo ver laten komen. We wisten dat het ooit zo ver zou komen, maar de hete aardappel is steeds weer een stukje verder doorgeschoven.


Een probleem is de VS is het feit dat politiek gezien de VS stil dreigt te vallen. Republikeinen hebben geen beleid. Ze vinden de laptop van Hunter Biden belangrijker dan beleid voeren. Daarbij is er vanuit beide politieke kampen nog geen geschikte presidentskandidaat voor 2024 naar voren gekomen. Het land dreigt in chaos te vervallen als er in 2024 nog weer een president zonder beleid wordt gekozen.


Het Europese probleem heeft alles te maken met de nodige afhankelijkheden van Europa. We zijn voor energie afhankelijk van heel veel landen en voor onze veiligheid van Europa zijn we afhankelijk van de VS. De VS kan en zal economisch marktaandeel van Europa proberen af te snoepen. Wij raken dat marktaandeel kwijt door veel hogere productie kosten, mede door hoge energierekeningen. Ondertussen is de energieprijs op de wereldmarkt weer onder die van voor de oorlog gekomen, maar bedrijven en particulieren in Europa betalen nog altijd zeker 100% en vaak meer dan 200% meer voor energie. We kunnen daarmee niet concurreren met de rest van de wereld en dat gaat dus wringen.

Hadden we maar sneller en meer op duurzaam ingezet en dan vooral ook op batterijtechnieken... Maar ja, achteraf kijk je een koe in d'r kont.

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Geen nieuw huis bij uitzetting (Tom Lassing)

30/03 7:46

In Detroit is het zo dat niemand je een huis wil verhuren als je door je vorige huisbaas uit huis gezet bent.

Dat besef is nu bij enkele van mijn huurders ingedaald. Deze week kreeg ik bij de rechter twee betalingsregelingen voorgesteld. Op 11 April staan we opnieuw voor de rechter en wordt de betalingsregeling officieel vastgelegd.

De huurders van de twee woningen zijn samen voor meer dan 10.000 dollar rood komen te staan en dat is nadat de subsidie al binnen is gekomen. Ze dachten dat ze zelf niets hoefden bij te dragen naast de al ontvangen subsidie.

Ik heb ze gedaagd en pas toen de rechter ze uitlegde dat ze dakloos zouden worden, kwamen ze tot hun zinnen.

Ik ben ondertussen al wel akkoord gegaan met de door de huurders voorgestelde betalingsregelingen, maar ik heb er een hard hoofd in. Geheid dat ze ook daar weer een potje van maken en dan rest mij niets dan ze alsnog op straat te zetten.

Het is niet anders. Ook ik heb kosten en ik ben er niet om gratis huisvesting te realiseren.

Bent u het totaal niet eens met me, dan is er misschien wel een kans om die huurders bij te staan. U kan ze de huur schenken of vooruitbetalen... 

Immers, dat is wat ik de laatste jaren aan het doen ben geweest, want tijdens de Corona tijd mocht ik niet betalende huurders dus niet uitzetten. U begrijpt wel dat er toen heel wat mensen gratis zijn gaan wonen. Het heeft me veel geld gekost.

Nu de markt tot rust is gekomen en rechters weer werken gaat het ook weer beter met de verhuur. Er is nu weer een positieve cash flow.

Meer over mijn project op deze site.

 
 

Het saldo op Neo Finance vinden (Tom Lassing)

30/03 8:11

Voor de belasting opgave is het nodig dat je je saldo ook aan de belastingdiernst doorgeeft. Nu nam ik tot op heden op 1 januari altijd zelf even het saldo op, maar Mark gaf bij het laatste werbinar aan dat het ook te vinden is.

Dat vinden bleek minder makkelijk dan gedacht, maar als je het eenmaal weet, dan is het simpel te vinden.

Ik heb daarom gisteren een korter dan drie minuten filmpje gemaakt waarin het naar mijn idee heel erg helder uiteen wordt gezet.

Een kind kan de was doen.

Kijk hier

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Is China sterk genoeg voor de nummer één plek? (Tom Lassing)

30/03 8:28

In de wereld is het al heel wat eeuwen zo dat er steeds één natie dominant is. In de 19e eeuw was het Britse rijk onaantastbaar. In de 20e eeuw kwam uiteindelijk de VS als de dominante partij boven drijven.

Het ging niet vanzelf in de 20e eeuw.

Gek genoeg waren het niet de Britten en de Amerikanen die om de nummer één plek vochten, maar waren het de Duitsers, Japanners en Russen die met veel leed en geweld de nummer één plek wilden veroveren.

De VS was tot in de Tweede Wereldoorlog aan het tegenstribbelen om die nummer één positie in te nemen. Het land was na de Eerste Wereldoorlog een slapende reus geworden. Het deed echter niets om de nummer één plaats te claimen en dat zal mede de reden zijn geweest dat Duitsland, Rusland en Japan een poging gingen doen.

We zijn nu in de 21e eeuw aangekomen. Putin droomde weer van een poging om de nummer één plek in te nemen, maar zijn poging faalde uiteindelijk zo jammerlijk dat het land blij mag zijn als het intact als een vazal van China als één land mag blijven bestaan.

China is nu de enige kandidaat nog om de nummer één plek eventueel te veroveren. China heeft daar Rusland wel voor nodig, maar slechts voor de goedkope grondstoffen. Buiten dat kan Rusland China niet veel meer bieden.

Maar China is een reus op een bodem van drijfzand.

Het land heeft de komende vijftig jaar een sterk krimpende bevolking. Momenteel heeft China ook te maken met een ernstig vastgoed probleem. Daarbij is het land een dictatuur. Een dictatuur haalt standaard niet het beste uit de mensen. Leiders worden gekozen voor hun trouw, niet hun kunde.

China ziet de VS en Rusland momenteel vechten om een been.

Maar... Het heeft zelf ook nog een been waar het om wil vechten. Dat is namelijk Taiwan.

China heeft nog maar een kleine 'window of opportunity' om Taiwan te overmeesteren.

Het moet in feite binnen de komende vijf jaar gaan gebeuren en ook Taiwan weet dat.

Taiwan is van plan de huid extreem duur te verkopen. Zo duur dat China mogelijk daar haar ambities om de nummer één van de wereld te worden daar voor moet loslaten.

Ook China loopt namelijk de kans dat die aanvankelijk 'beperkte' oorlog het land volkomen zal uithollen, net zoals nu met Rusland aan het gebeuren is.

De oorlog in Oekraïne komt China zeker niet slecht uit, maar de stand van zaken daarvan geeft China kopzorgen. Het veroveren van een eilandstaat als Taiwan is immers niet makkelijk. Je loopt de kans dat je invasie leger daar verslagen wordt, voor je er versterkingen naar toe kan brengen. Als je dat overkomt, hoe vaak ga je dan nog weer een poging wagen?

Taiwan van afstand vernietigen kan natuurlijk ook, maar wat is dan je winst? Hoeveel gaat zo'n gruwelijke actie China kosten?

Als het land geïsoleerd wordt door de boze buurlanden en de westerse landen, dan wordt het allemaal heel moeilijk voor China. China is in de regio veruit de sterkste partij, maar dat voordeel valt weg als de rest zich samenpakt en als één tegen China optrekt. Dan is die overmacht van China snel verdwenen.

De derde wereldoorlog is dan een feit, maar Rusland is militair gezien voor China geen hulp en veel vrienden heeft China verder niet. Heeft China een derde wereldoorlog over voor Taiwan?


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd