Beursbox Nieuwsbrief PacWest koers zakt 52%

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief PacWest koers zakt 52%
Date: May 4th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 4 mei 2023
 
 

AEX 744,24 Dow 33.414 USD 1,019 Btc 26.421 Goud 2,040.83

 
 

AI is de toekomst. Beleg jij er al in?

Ik schreef recent met behulp van AI een rapport over AI. Ik heb daarnaast zelf 10 aandelen besproken, waaronder een aantal daarvan met exclusieve video's. Wees er dit keer op tijd bij!

Kijk hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

04/05 7:00

  • Gisteren had ik een goede dag met mijn daghandel. Ik won 39 punten. Nu kan een punt een dubbeltje zijn, maar het kan ook 100 euro zijn. Dat ligt er per daghandelaar maar aan. De potentie is er om er flink wat geld mee te kunnen verdienen. Aloys Mattijssen komt 12 mei in Best vertellen hoe ook jij dat kan doen. Hij leert het je met gratis software.

    Mail me even op tom@PROTECTED voor meer informatie over de middag.

  • Ik heb dinsdag het aandeel Apple in het lunchwebinar besproken. Je kan hier de video bekijken!

  • Zillow is in de VS de grootste makelaarssite. Het bedrijf maakte gisteren veel beter dan verwachte resultaten bekend. Analisten hadden een winst per aandeel van 0,15 verwacht. Het werd 0,35. Het is overigens nog wel fors minder dan een jaar geleden. Toen werd 0,49 per aandeel verdient.
    De koers won nabeurs 4,7%. Ik overweeg om er later vandaag een video over te maken.

  • De staking bij Albert Heijn begint nu toch wel pijn te doen en schaadt de omzet. Consumenten mijden de winkels en gaan naar concurrerende supermarkten. Die zullen er alles aan doen deze nieuwe klanten aan zich te binden.

  • De FED heeft gisteren de rente met 0,25% doen stijgen tot een niveau van 5%. Ik verwacht dat dit de laatste rentestijging in deze cyclus was.

  • Vandaag komt Apple met haar cijfers. Ik verwacht geen positieve verrassing.

  • Yum Brands, de moederorganisatie van KFC, Pizza Hut, Taco Bell, en Habit Burger Grill, kwam met beter dan verwachte cijfers. Alle ketens zagen gemiddeld per lokatie de omzet toenemen. Nu moet ik daar wel een vraagteken bij zetten. Hebben ze rekening gehouden met inflatie? Als je omzet 7% steeg, maar de inflatie was 9%, heb je dan écht een omzetgroei gerealiseerd?

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Wat is het Amerikaanse schuldenplafond? (Tom Lassing)

04/05 7:15

Ik heb het ChatGPT gevraagd:

Het schuldenplafond, ook wel bekend als het "debt ceiling", is een wettelijk vastgestelde limiet op de hoeveelheid geld die de Amerikaanse overheid mag lenen om haar uitgaven te financieren. Dit plafond is vastgesteld door het Amerikaanse Congres en kan alleen worden gewijzigd met goedkeuring van het Congres.

Als de Amerikaanse overheid het schuldenplafond bereikt, kan zij niet langer geld lenen om haar uitgaven te financieren. Dit kan leiden tot een "government shutdown", waarbij de overheid niet in staat is om haar taken uit te voeren of haar schulden af te betalen. Dit kan op zijn beurt leiden tot financiële instabiliteit en economische problemen.

Om de gevolgen van het bereiken van het schuldenplafond te voorkomen, heeft de Amerikaanse regering in het verleden tijdelijke maatregelen genomen, zoals het uitstellen van betalingen of het gebruik van buitengewone maatregelen om geld vrij te maken. Het Congres heeft echter de verantwoordelijkheid om het schuldenplafond te verhogen of te verlagen, en als zij niet op tijd handelt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie en de wereldwijde financiële stabiliteit.

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Neo Finance verhoogde de rente! (Tom Lassing)

04/05 7:26

De inflatie en de rente lopen in Liotouwen nog altijd op. Daarom heeft Neo Finance gisteren bekend gemaakt dat de rente op het platform met één procent is toegenomen. Via deze stap probeert het bedrijf ook de enorme lijst met openstaande leningen te verkleinen.

Tegenwoordig staan er regelmatig meer dan twintig leningen open. Leuk voor als je investeringen zoekt, maar als een leningverstrekking te lang duurt gaan klanten shoppen en bij andere aanbieders een lening afsluiten.

Ik zag gisteren een A lening met 14% rente voorbij komen. Dat lijkt me zo op het oog al heel interessant.

Neo Finance stelt met behulp van AI vast welke risico een lening oplevert. Daar zou je dus je beleid op kunnen afstemmen.

Meer info over Neo Finance
 
 
 

PacWest aandelenkoers zakt nabeurs 52% (Tom Lassing)

04/05 7:49

De volgende regionale bank die in de problemen is gekomen is bekend. PacWest Bancorp zag nabeurs haar koers met maar liefst 52,5% dalen. Het aandeel staat nu net boven de 3 dollar. 24 April was de koers nog bijna 17 dollar.

Reden voor de paniek is een bericht bij Bloomberg dat de bank overweegt zichzelf te koop te zetten. Beleggers namen geen risico en dumpten de aandelen.

Ondertussen probeert PacWest de schade te beperken. Ze kwamen al naar buiten met de mededeling dat hun spaartegoeden van klanten juist zijn toegenomen.

Het probleem bij de regionale banken is vooral het feit dat ze hun spaarders zien vertrekken. Daarmee komen de banken zonder cash te zitten.

Leningen aan met name commercieel vastgoed eigenaren doen de banken ook geen goed. Commercieel vastgoed zit in de VS in een forse crisis.

Hoe nu verder bij PacWest?

Ik vrees dat spaarders nu alsnog in paniek gaan raken en de bank een goede verkoopprijs nu wel kan vergeten. Dank je wel Bloomberg...

Er is nu maar een heel klein vonkje nodig om regionale banken volledig in de as te leggen. 

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Oplichters denken niet goed na (Tom Lassing)

04/05 8:27

Gisteren kreeg ik een oplichtersmail vanuit zogenaamd 'de overheid'.

In de mail stond dat 'de overheid' iedereen die het door Corona financieel moeilijk had gehad nu extra tegemoet zou komen. Je moest dan even je gegevens achterlaten en dat zou je geld overgemaakt krijgen.

Wat deze oplichters dus willen doen, is van mensen die financieel al in de problemen zitten nog weer geld stelen! Dat is toch crimineel?

Hebben ze daar dan niet over nagedacht?

Zou het niet in de kern slimmer en winstgevender zijn om te stelen van mensen die juist rijk zijn? 

Ooit zei een bankovervaller dat hij banken overviel omdat daar nu eenmaal het meeste geld is. Die man had het begrepen! Het niveau van criminelen is ook maar aan het dalen. Waar gaat het heen met de samenleving...


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd