Beursbox Nieuwsbrief Circulair bouwen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Circulair bouwen
Date: February 1st 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 1 februari 2024
 
 

AEX 818,21 Dow 38.150 USD 1,08 Btc 38.941 Goud 2,044.88

 
 

Hoe is ons elektriciteitsnet opgebouwd (Tom Lassing)

01/02 6:05

Ik heb Hakkan Yildirim van Tomorrow Energy gevraagd eens uiteen te zetten hoe ons elektriciteitsnet is opgebouwd.

Het is omvangrijker dan we snel denken. Dat maakt ook dat aanpassingen niet altijd 'even rap' gerealiseerd kunnen worden. Er spelen grote belangen en er zijn veel verschillende spelers. Het is belangrijk dat het daarbij ook wel een eerlijk speelveld blijft.

Hakkan neemt ons in twee video's eerst mee langs het elektriciteitsnet EN daarna in de tweede video langs de oplossingen die opslag in batterijen ons gaan bieden. Dat laatste is iets dat in Nederland nu vol in ontwikkeling is. Twee heel leervolle video's!

De eerste video vindt je hier.

De video over de batterijen staat hier.

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/02 6:32

 • Als het goed is hebben alle investeerders in de lening voor mijn Detroit woningen de rente weer binnen. Voor mij was het een dure januari maand in Detroit, want een korte extreme koude tot wel -40 Celsius gaf heel wat problemen bij de huurders die leidingen lieten bevriezen. Zodra het weer warm werd begin de ellende. Nog veel meer dan in Nederland hebben huurders in de VS zoiets van... Mijn kosten niet...

 • Het aandeel Paramount heb ik 18 januari van dit jaar in een lunchwebinar besproken. Je vindt de video hier.
  Het aandeel stond toen op 13,3 dollar. Ik besprak het aandeel vrijwel op het koersdieptepunt. Gisteren zag ik een koers van 14,7 op het bord staan. Dat is een kleine winst van 10%, maar wat opvallender is, is dat ineens iedereen heel lovend over het aandeel is. Dat is nieuw!

 • Het aandeel Walmart gaat 3 voor 1 splitsen. Het aandeel stond gisteren 166 dollar en dat is voor beleggers een iets te groot bedrag per aandeel. Liever hebben aandeelhouders aandelen van tussen de 20 en 50 dollar per aandeel. Ik verwacht dat de splitsing een positief effect op de beurskoers gaat hebben.

 • Gisteren heb ik in het lunchwebinar aangegeven dat ik van mening was dat Boeking met beter dan verwachte cijfers zou komen. Dat bleek een juiste veronderstelling. De situatie naar de toekomst toe is minder rooskleurig, omdat de problemen met de 737 in de komende periode nog wel in de cijfers gezien gaan worden.

 • De FED heeft aangegeven dat de rente onveranderd zal blijven. Dat viel beleggers wat tegen omdat de hoop er is dat de rente in 2024 gaat dalen.

 • ARK van Cathie Wood heeft de meeste AI aandelen al verkocht en is nu weer Tesla aan het kopen. De grootste positie van het fonds is echter Coinbase, een crypto aandeel. Verrassend, want Coinbase is extreem duur en er is een shortpositie van 9,3%. Grootste aandeelhouder in Coinbase is overigens Vanguard dat 13,8 miljoen aandelen bezit, tegenover 8,6 miljoen door ARK.

 • Heb je de video over software ontwikkelaar Fininly al gezien? Kijk hier.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Neo Finance accounthouders opgelet! (Tom Lassing)

01/02 6:45

Ik ben van plan om 1 maart 2024 twee identieke sessies (middag en avondsessie) bij mij op kantoor te houden waarbij ik samen met Mark Leenards tips ga geven over hoe je je NEO Finance account zo goed mogelijk naar je eigen wens instelt.

Met de komst van AI is er namelijk serieus veel veranderd in hoe we naar risico moeten kijken.

Ook zien we nu veel duidelijker dat rente een factor van belang is geworden.

We moeten daar dus alert op zijn en vooral onze Automatische Investeringen er op aanpassen.

Mark gaat tussen nu en 1 maart nog weer een keer naar Litouwen voor verdere uitleg over wat de aanpassingen voor ons als accounthouders inhouden.

Daarbij kunnen we ook van elkaar leren, want iedere accounthouder heeft eigen ervaringen die ons allemaal kunnen helpen er op in te spelen als zoiets zich voordoet.

Mark en ik hebben de datum gereserveerd maar we komen later met een verdere invulling. Houd de middag of avond even vrij als je interesse hebt.

 
 

De situatie in Oekraïne en daarmee de wereld (Tom Lassing)

01/02 6:58

Ik heb deze week even een update gemaakt over de militaire situatie in Oekraïne, en vervolgens ook de politieke situatie in de wereld.

In een situatie waarbij er in de wereld één dominante partij aanwezig is, is er het nadeel van die dominantie, maar het voordeel van stabiliteit. Immers iedereen weet wie de baas is.

We gaan nu naar een situatie toe dat die wereldleider niet meer zo dominant en dus logisch is. Wat we daarom nu zien, is dat lokale spelers gaan kijken hoe ver ze kunnen gaan met hun landjepik.

China in de Zuid Chinese zee is een mooi voorbeeld. Ultra rechts in Hongarije die delen van Oekraïne opeist is een ander voorbeeld.

Het gevolg is het opleven van veel lokale conflicten en de verstoring van handel overal in de wereld.

De wereld gaat op zijn best verdeeld worden in economische en militaire blokken en in het ergste geval gaat iedereen met elkaar in oorlog komen.

Het Russische avontuur in Oekraïne is in feite ook het gevolg van de zwakheid die de VS liet zien.

Rusland zag haar kans schoon. Dat was zo op het oog bezien iets te naïef gedacht van Moskou. De oorlog is nu zo kostbaar geworden dat Rusland zichzelf op het wereldtoneel buiten spel aan het zetten is.

China heeft nu door de vastgoedcrisis in haar land de kracht niet om die kans vol op te pakken. India groeit wel qua bevolking en economie, maar heeft (nog) geen wereldwijde ambities. Het land moet eerst de eigen economie hervormen om krachtiger te worden. Brazilië is een groot land, maar is eigenlijk geen land. Het zijn landdelen die alleen per boot of vliegtuig met elkaar verbonden zijn. Europa is te verdeeld voor een toonaangevende positie op het wereldtoneel.

Kijk hier de video

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Circulair bouwen (Tom Lassing)

01/02 7:13

Energie oplossingen zijn er in vele soorten en maten. Je kan natuurlijk de oplossing zoeken in energie toepassingen. Dat is heel logisch.

Maar waar je mogelijk veel meer winst kan halen, is uit ontwikkelen van vastgoed met energie verbruik als uitgangspunt. Als je al zo bouwt dat je in de winter warm en in de zomer koel zit, dan heb je al enorm veel gewonnen. Dat is geen raketwetenschap, maar we passen het nog amper toe.

Ik sprak vorige week met Ralph Dansen, een architect van FD architecten.

Dar tekenen en ontwikkelen ze gebouwen die maximaal rekening houden met duurzaamheid en zuinig omgaan met energie. Dat alles liefst met een VERHOGING van het comfort.

Immers, waarom zou slim bouwen ten koste moeten gaan van comfort? Dat is helemaal geen gegeven.

Ik ben er enthousiast van geworden.

Kijk hier de toelichting die Ralph me gaf.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd