Beursbox Nieuwsbrief Er is voor deze bull markt geen einde in zicht

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Er is voor deze bull markt geen einde in zicht
Date: February 5th 2024
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 5 februari 2024
 
 

AEX 822,53 - Dow 38.654 - USD 1,078 - Btc 39.593 - Goud 2,029.49 

 
 

Slecht nieuws uit Detroit (Tom Lassing)

05/02 6:54

Gisteren slecht nieuws uit Detroit gehad. Eén van mijn huizen is afgebrand. Er is verzekering, dus financieel is de basis gedekt, maar ik mis nu ook bij dat huis de huurinkomsten. De huurder kan ik in één van mijn andere leegstaande huizen huisvesten.

De reden van de brand is al bekend. De buurman heeft het huis aangestoken. Waarom is nog niet bekend.

Mijn manager heeft me een duidelijk advies gegeven. Pak het verzekeringsgeld en koop er elders maar een huis voor. Herbouwen is in Detroit geen sprake van. 

Ik heb daarom nu nog 29 huizen over.

Detroit Vastgoed
 
 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen, de veilige weg

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/02 7:14

  • Morgen ga ik in het lunchwebinar een uranium aandeel bespreken. Uranium is hot, dus dat lijkt me een onderwerp waar wel de nodige aandacht voor zal zijn. Het bedproken aandeel heb ik overigens zelf ook al in mijn bezit. Geef je hier alvast op om er morgen om 12:30 uur (gratis) bij te zijn.

  • Moet de Nederlandse koning belasting betalen? De Tweede Kamer is van mening van wel. Rutte vindt van niet. In een video geef ik aan waarom ik denk dat Rutte tegen die stap is. Kijk hier

  • De Russische bevelhebber is nu meer dan een maand niet meer gezien. Is hij op 4 januari omgekomen, of ligt hij ergens zwaar gewond in een ziekenhuis? De Russen houden de kaken strak op elkaar. Blijkbaar is het een gevoelig punt. Kijk hier mijn video die ik er afgelopen vrijdag over maakte.

  • In de VS doet Biden het in de polls al iets beter en hij heeft een aardige voorsprong op zijn waarschijnlijke tegenstander genomen. Toch blijft het triest dat de VS niet in staat is betere/jongere leiders te vinden.

  • Ecuador en Rusland hebben ruzie over het feit dat Ecuador Russische wapens aan de VS heeft verkocht. Wapens die daarna naar Oekraïne zullen gaan. Rusland heeft daarop de import van bananen aan banden gelegd. Zo'n 20% van de bananen uit Ecuador gaat naar Rusland.

  • UBS is van mening dat de goudkoers binnenkort boven de $2200 staat. Zilver gaat volgens de analisten van UBS procentueel van goud winnen in 2024.

  • De Amerikaanse Senaat heeft een hulpprogramma van 118 miljard voorgesteld voor Israël, Oekraïne en de zuidelijke grens. Het Congres zal dit voorstel zeer waarschijnlijk niet steunen, omdat de Republikeinen geen oplossingen willen omdat het de kansen voor hun presidentskandidaat zou verslechteren. De Republikenen in het Congres stelden dit weekend alleen een hulpprogramma aan Israël voor.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Er is voor deze bull markt geen einde in zicht! (Jack Hoogland)

05/02 7:29

In 2022 werd wereldwijd 49,4 kiloton uranium geproduceerd, terwijl kerncentrales 66,7 kiloton verbruikten.

De huidige schatting is dat de cijfers over 2023 ongeveer hetzelfde zullen zijn.

Bij gelijkblijvende vraag moet de wereldwijde productie dus met maar liefst 35% stijgen om het jaarlijkse tekort aan uranium weg te werken.

Het Internationaal Energie Agentschap verwacht echter dat de vraag naar uranium tot 2026 jaarlijks met 3% stijgt. Zie onderstaande tweet.


Hierdoor stijgt de jaarlijkse hoeveelheid uranium die kerncentrales nodig hebben naar 72,9 kiloton in 2026.

Waardoor de wereldwijde productie tot 2026 met maar liefst 48% moet stijgen om het jaarlijkse tekort aan uranium weg te werken.

De kans dat dit gebeurt is 0,00000%.

De verwachting was echter dat Kazatomproms stijgende productie het tekort aan uranium in ieder geval een béétje zou reduceren. Zie onderstaande tweet.


Door de bom die Kazatomprom donderdag op de uraniummarkt dropte, kan die verwachting nu officieel de prullenbak in.

Waardoor een toch al zéér extreme situatie in één klap...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Rente bij NEO Finance gedaald (Tom Lassing)

05/02 7:44

Dit gaat NEO Finance publiceren: 

"We willen je graag informeren over een belangrijke wijziging met betrekking tot de rentetarieven voor leningen. Sinds januari hebben we de rentetarieven voor leningen met rating A+, A en B met één procentpunt verlaagd. Dit besluit is genomen na een zorgvuldige beoordeling van de huidige macro-economische situatie en de concurrentie op de markt."

Blijkbaar is er dus buiten AI om ook puur een directiebesluit mogelijk en nodig over de basisstand van de rente. Dat is voor mij nieuwe informatie. Ik had verwacht dat op basis van AI ook de basisrente wel vastgesteld zou worden en het daar bij zou blijven.. Om haar concurrentiepositie te behouden heeft NEO Finance dus besloten om de rente iets te verlagen.


Overigens is ook duidelijk geworden waarom we nu zo weinig leningen in de open markt hebben. NEO Finance heeft een personeelstekort. Ze gaven in Litouwen al aan dat het in februari opgelost is. Het probleem in Litouwen is het feit dat er een flinke inflatie is. Lonen stijgen niet genoeg mee. Waar je dan als medewerker meer kans mee maakt, is een nieuwe baan zoeken en daar een hoger loon eisen.

Je ziet dus dat werknemers in Litouwen steeds aan het jobhoppen zijn.

Meer over NEO Finance
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Netcongestie op een andere manier opgelost (Tom Lassing)

05/02 7:56

Wil je (veel) energie hebben, dan ben je nu afhankelijk van een elektriciteitsnet dat vol zit. Ben je dus nieuw, of wil je uitbreiden, dan kom je voorlopig niet aan de beurt.

Die situatie kan wel eens een kwart eeuw gaan duren, want ons elektriciteitsnet is totaal niet voorbereid op een decentrale energie productie. Het is namelijk opgebouwd voor productie in centrales die het aan eindgebruikers leveren. De aanpassing naar een decentraal netwerk zal heel veel tijd vergen.

Cellcius is een bedrijf dat er een interessante oplossing voor gevonden heeft.

Het wil namelijk zoutbatterijen opwarmen met restwarmte en dan die batterijen vervoeren naar plekken waar ze iets kunnen met de energie uit die zoutbatterijen. 

In plaats van energie over een netwerk sturen, stuur je het nu letterlijk met de vrachtwagen.

Totaal geen afhankelijkheid dus van een extern elektriciteitsnet.

Een heel interessante manier om netcongestie te ontlopen. Ik sprak met Eddy Allefs die het in deze video uitlegt. Kijk hier


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Vastgoed Crowdfunding

Wil je investeren in één of twee zeer ambitieuze ondernemingen? Kijk dan hier eens: Onderneming 1. Onderneming 2.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd