Beursbox Nieuwsbrief Snel stijgende vraag uit onverwachte hoek

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Snel stijgende vraag uit onverwachte hoek
Date: February 13th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 13 februari 2024
 
 

AEX 854,88 -  Dow 38.797 - USD 1,077 - Btc 46.393 - Goud 2,023.65 

 
 

Snel stijgende vraag uit onverwachte hoek (Jack Hoogland)

13/02 6:30

Donderdag kregen koersen van uraniumaandelen een tik omdat beleggers blijkbaar hadden verwacht dat ook Cameco haar productieverwachting voor 2024 neerwaarts zou bijstellen.

Hoewel experts verwachten dat Cameco haar productiedoelstelling niet zal halen, maakt het voor de 'bull case' van uranium geen enkel verschil als dat wel gebeurt.

Onderstaande grafiek laat goed zien hoe groot het verschil tussen vraag en aanbod is, inclusief Cameco’s huidige productieverwachting. 


Extra interessant aan deze grafiek is dat de verwachte stijging van de vraag uitgaat van alléén de standaard grote kerncentrales.

En daarom veel te laag is.

 Dat brengt mij bij opvallend nieuws over Microsoft, dat als eerste techbedrijf ooit...
Klik hier om verder te lezen

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/02 6:52

  • Let op, 1 maart 2024 komen er twee sessies voor accounthouders van NEO Finance in Best. Wil je komen, dan vragen we wel even aan te melden door een mailtje te sturen naar tom@PROTECTED. We vragen een vergoeding van 20 euro, op de locatie te voldoen. Graag hoor ik van Gold en Platinum VIP accounthouders extra, want die zetten we in het zonnetje. Heb je die VIP status en kom je 1 maart, geef dat dan VOOR 15 februari aan mij door. Stuur me in dat geval ook even je V nummer mee.
    De middagsessie begint om 14:00 uur. De avondsessie begint om 19:30 uur. De CEO van NEO Finance zal die dag even inbellen. Zie ook de video die ik maakte. Ik laat in die video ook wat posities van mij in de Secundaire markt zien.

  • Het is nog de laatste dag van het carnaval in het zuiden. Ik werk daarom alleen in de ochtend. Vanmiddag pub quiz en vanavond de afsluiting van het carnaval. Had ik al geschreven dat ik voor het eerst prijs had in de optocht? Een derde plaats samen met mijn jongste dochter.

  • De nieuwsbrief komt bij veel mensen niet aan. Er is iets mis met de verzendinstellingen. Er wordt aan gewerkt.

  • De Nikkei in Japan is bijna terug op het niveau van 1990. U leest het goed. Het duurde 34 jaar om terug in de buurt van de top van 1990 te komen. Heel even was de index boven de 38.000 punten te vinden.

  • Een leuke bijbaan voor een student. Kijk hier https://www.bijbaan.nl/vacatures/3183911-assistent-investor-relations-vanuit-huis-in-amersfoort

  • Het gasgebruik in Nederland is verder omlaag. Voor we onszelf op de borst kloppen... Het is vooral omdat veel zware industrie bedrijven hun productie door de hoge kosten staakten.

  • In Oss werd een grote stroomstoring de horeca fataal. Een hele carnavalsavond kon er niet afgerekend worden. Hoeveel mensen gaan nu hun drankjes alsnog netjes afrekenen? Ze kregen namelijk drank 'op de pof'. Moet je iemand eens vragen hoeveel biertjes hij gedronken heeft... Snel zeggen ze vier. Zet er maar een één voor...

  • We verbranden nog altijd steeds meer plastics. Alle duurzame initiatieven ten spijt. In 2022 werd 52% van het plastic verbrand.

  • Bitcoin is boven de 50.000 dollar gekomen.

  • Warren Buffett had een mooi verhaal over Steve Jobs. Die belde hem voor advies over wat te doen met de cash positie van Apple. Vervolgens negeerde Steve Jobs dat advies volledig. Waarom vraag je het dan?
    Steve Jobs had het geld kunnen gebruiken voor het terugkopen van de toen nog ondergewaardeerde aandelen. Hij deed dat niet. Een duur besluit, al kwam het uiteindelijk wel goed met Apple, maar het had nog veel beter kunnen uitpakken.

  • Heb je al een abonnement op de dagelijkse cryptonieuwsbrief van Joost? Kijk hier.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Charlie Munger liet zijn vermogen viervoudigen (Tom Lassing)

13/02 7:22

De recent overleden tweede man van Berkshire Hathaway was lang zo rijk niet als Warren Buffett.

Toch had hij een flink vermogen en het is opmerkelijk hoe hij zijn grootste klapper maakte.

Charlie Munger had zelf al een fors vermogen bij elkaar verdiend, maar hij besloot in het jaar 2004 om 88 miljoen dollar van zijn vermogen in handen te geven van de Chinese investeerder Li Lu.

Li Lu stond toen al bekend als de Chinese Warren Buffett.

De investeringen van Li Lu verliepen extreem goed. Na verloop van tijd was die 88 miljoen al meer dan 400 miljoen dollar waard.


Soms kan je geluk hebben. Meestal is het letterlijk zo maar geven van je vermogen in handen van een ander namelijk  niet zo'n slimme zet. Er zijn te veel manieren waarop dat verkeerd kan gaan. Charlie had geluk. Maar ja de duvel schijt wel vaker op de grootste hoop.

Beleg je geld hier zelf
 
 
 

Duitsland moet hervormen (Tom Lassing)

13/02 7:52

De economie van Duitsland staat er niet best voor. Duitsland heeft namelijk vrij veel zware industrie en dat was mogelijk door haar strategische samenwerking met Rusland. Rusland zou namelijk voor de grote hoeveelheden olie en vooral gas zorgen waarmee Duitsland haar economie kon blijven bestieren.

We weten nu dat Putin die deal zag als een soort garantie dat Duitsland zich niet zou bemoeien bij en tegen de expansiedrift van Putin.

De economische afhankelijkheid van Duitsland was haar zwakte. De VS zag dat al langer in. Europa zag het niet.

In de ogen van Putin zou Duitsland altijd kiezen voor haar luxe en economische kracht en niet voor de verdediging van landen in Oost Europa.

Strategische blunders van beide kanten, want Rusland misrekende zich en Duitsland had dus op het verkeerde energie paard gewed.

De Duitse energie wende zou het land van kernenergie afhalen en langzaam steeds verder "groen" maken, door langzaam ook te werken naar een totale energie voorziening vanuit duurzame energie.

De omwenteling was mogelijk door de langjarige contracten met Rusland, want daar zou de goedkope energie vandaan komen om het allemaal mogelijk te maken.

Die goedkope energie bron is weg en nu?

Hoe kan Duitsland haar zware industrie behouden, nu China en de VS wel goedkope energie hebben en dus veel goedkoper kunnen produceren?

Hoe lang blijven consumenten steeds duurdere Duitse kwaliteitsproducten zoals auto's kopen?

China is nu doelbewust goedkope auto's in Europa aan het dumpen. Puur om het Duitsland nog moeilijker te maken. De Duitse merken moeten wat China betreft kapot, of overgenomen worden door Chinese bedrijven. Net zoals het de Engelse merken al overkwam en kijk naar Saab en Volvo. De één verdween en de ander werd al Chinees.

Het gevaar komt nu uit China, maar de EU legt dat land nog weinig drempels op.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Een stukje uit de Nieuwsbrief van Joost (Tom Lassing)

13/02 8:12

Ik heb even dit kleine stukje tekst uit de nieuwsbrief van Joost geknipt. Ik denk heel interessant.

"Eén van hen - Ark Invest - durft zelfs verklaren dat BTC goud zal verslaan als safe haven, veilige haven voor waarde, als bescherming tegen inflatie. Wie is ome Joost dat-ie de zeer slimme Cathie Wood, CEO van Ark zou durven tegenspreken? Maar zeg nu zelf, beste lezer, lieve lezeres - is $1,5 miljoen als bitcoinkoers tegen 2030 niet béétje voortvarend...?! Vorig jaar nog voorzag Cath $600.000 tot $1 miljoen, maar het enorme succes van de spot ETF´s maakt haar nog meer bullish. Nogmaals: we helpen het hopen!"

Joost blijft het lief en leed in de Crypto sector dagelijks volgen. 

Kijk hier verder


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd