Beursbox Nieuwsbrief Enorme inhaalrace is nog maar net begonnen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Enorme inhaalrace is nog maar net begonnen
Date: April 17th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 17 april 2024
 
 

AEX 874,67 - Dow 37.798 - USD 1,061 - Btc 60.152 - Goud 2,376.7    

 
 

Enorme inhaalrace is nog maar net begonnen! (Jack Hoogland)

17/04 7:00

Deze week vroeg een abonnee mij of het niet tijd wordt voor een correctie in goud en zilver.

Iedere meerjarige bull markt kent correcties en periodes waarin niets gebeurt. 

Maar ga je proberen die correcties te voorspellen, dan loop je het risico dat koersen weer stijgen nadat je hebt verkocht, waarna je achter de feiten aanloopt.

Daarnaast geeft de grafiek in onderstaande tweet een goede reden om te verwachten dat toekomstige correcties een stuk milder zullen zijn dan tijdens vorige stijging (links op grafiek).


Goud stijgt nu vooral door centrale banken en burgers die fysiek goud kopen, terwijl ETF-beleggers de afgelopen twee jaar juist goud verkochten.

Wie fysiek goud koopt, koopt vrijwel altijd voor de lange termijn. Terwijl ETF-beleggers vaker geneigd zijn om te traden.

Sterker nog, zodra beleggers weer goud-ETF’s gaan kopen, kan goud juist extra hard in prijs stijgen.

Ondanks dat goudaandelen sinds begin maart fors in koers zijn gestegen...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer even aan qua waarde. De maanden voor de laatste stijging heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Zeker nu crypto's zwaar corrigeerden de laatste dagen. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/04 7:21

  • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

  • Vandaag ga ik in het lunchwebninar een motorbedrijf bespreken. Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar grote kans dat je in huis meerdere producten uit hun fabriek hebt staan. Klik hier om er om 12:30 uur gratis online bij te zijn.

  • Op de eerste dag van zijn rechtszaak wist Trump maandag in slaap te vallen. Volgens een voormalige aanklager overkomt dat alleen mensen die schuldig zijn. Wie onschuldig is weet wel wakker te blijven. Sleepy Don sukkelde meerdere keren weg. Vandaag zal er geen zitting zijn.

  • De verbouwing van het Binnenhof gaat nu al twee miljard euro kosten. Daar zal het vrijwel zeker niet bij blijven.

  • In Veldhoven willen de inwoners graag het dorpse karakter van hun woonplaats behouden. Met ASML binnen de gemeentegrenzen lijkt dat een verloren strijd te worden. Ik woon in buurdorp Best en hier zien we nu ook ineens meerdere bouwprojecten ontstaan met meerdere hoge flats en honderden wooneenheden op een te ontwikkelen postzegel. Wooneenheden van 45 vierkante meter per appartement voor een ongekend hoge prijs. Wie wil daar nu wonen?

  • Controleer je je kassabon wel bij de kassa? Het is zeker interessant dat te doen, want er zitten vaak fouten in, vooral als je aanbiedingen hebt opgepakt.

  • Barrick Gold zag haar aandelenkoers dalen omdat de productie cijfers beleggers tegenvielen.

  • De afwikkeling van de Euro Pacific Bank is veel ingewikkelder gebleken dan de verkoper en koper gedacht hadden. Der verdenking was dat meerdere klanten er zwart geld hadden staan en daarom moesten alle accounts nagezien worden. Dat duurt en duurt. De voormalige eigenaar van de bank is nooit aangeklaagd, het gaat de Amerikaanse overeid om de klanten die de zaak bedonderden. De goeden daar tussen zijn de onbedoelde slachtoffers van de vertragingen door het uitgebreide onderzoek.

  • Goudmijn bedrijf McEwen gaat het beursgenoteerde Timberline Resources Corp overnemen. Het zal een deal in aandelen worden. Het kost ze dus geen geld, maar ze geven aandelen uit. Slimme zet! Voor iedere honderd aandelen Timberline krijgen de aandeelhouders van dat bedrijf één aandeel McEwen. Dit is een 132% premie op de gemiddelde koers van de 20 dagen voor de deal bekend werd.

  • Enkele grote mijnbedrijven vragen Chili haar mijnrechtenwetgeving aan te passen.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Hoe inzicht in slechte leningen krijgen (Tom Lassing)

17/04 7:36

Het is interessant om te bezien welke leners de meeste kans lopen om achter te gaan lopen op de betaling van rente en aflossing.

Je kan in je eigen account je eigen slechte leningen allemaal vinden en bezien. Ze zijn zichtbaar onder het vierde tabblad. Je kan uiteraard ook in de Secundaire Markt kijken. Die is voor iedereen vrijwel hetzelfde. (Je ziet alleen je eigen posities in de Secundaire Markt niet, om te voorkomen dat je op je eigen leningen gaat bieden.

Het is bij het bekijken van de slechts leningen snel duidelijk waar het mis gaat.

Kijk maar naar zaken als geslacht, leeftijd, tijd dienstverband, hoogte van inkomen en naar historie.

Je zal dan snel patronen herkennen.

Overigens wil het niet zeggen dat het DUS ook slechte leningen blijven. De C leningen leveren gemiddeld het meeste op. Ondanks dat ze OOK het meeste vertraging kennen van A, B en C leningen. (C min hou ik buiten beschouwing)

De meeste leningen komen uiteindelijk tot uitbetaling en iemand die te laat is moet over de vertraging ook de afgesproken rente betalen.

Dat C leningen tegenwoordig het meeste opleveren ligt aan AI en de verkregen rente.

Meer over NEO Finance op deze site
 
 
 

Samsung krijgt 6,4 miljard dollar (Tom Lassing)

17/04 7:51

De regering Biden heeft er 6,4 miljard dollar voor over dat Samsung ook computerchips in Texas gaat produceren. Dat is een enorme berg subsidie voor een buitenlandse firma en dan ook nog eens in een zeer rode (Republikeinse) staat.

Probeert Biden die die weg deze staat Texas minder Republikeins te maken?

Je hebt er immers geschoolde arbeiders nodig en die geschoolde arbeiders stemmen toch vaak iets meer bewust dan de ongeschoolde arbeiders. Het zou tactische geen slechte zet van de zogenaamd seniele president zijn. 

Ik ben pertinent geen voorstander van dit soort miljarden cadeautjes aan de rijkste ondernemingen in de wereld. De duvel schijt op de grootste hoop, komt hier dan weer als spreekwoord om de hoek kijken.

Ik begrijp wel waarom de VS het doet, maar eerlijk in de markt is het allerminst.

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Nieuwe software (Tom Lassing)

17/04 8:00

Helaas moet ik met mijn online bedrijf overstappen op nieuwe backoffice software. Ik zeg helaas, want dat houdt in, alles opnieuw leren. Immers, het werkt allemaal totaal anders, maar ik moet ook alles opnieuw opzetten.

Dat alles om precies te kunnen doen wat ik nu al doe, maar dan zonder dat de zaak steeds vastloopt.

Tenminste, dat hopen we dan maar.

De regels rondom het verzenden van mailings en het verzamelen van E-mail adressen waar ik mail naar mag toe sturen veranderen steeds en niet alle software pakketten worden doorontwikkeld. Op een gegeven moment is dan soms zo'n pakket te verouderd om er nog verder mee te kunnen.

Dat punt is nu in mijn belangrijkste en grootste pakket bereikt. De komende weken heb ik er dus een taak bij.

Tientallen lijsten overzetten zodra ik door heb hoe dat precies moet.

Niet echt iets waar ik met plezier naar uitkijk. Zelfstudie in een software pakket is niets iets waar ik vrolijk van wordt.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd