Beursbox Nieuwsbrief De keten is nog nét niet gebroken

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De keten is nog nét niet gebroken
Date: September 23rd 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 23 september 2021
 
 

AEX 792,4 Dow 34.243 USD 1,171 Btc 37.556 Goud 1,765.95

 
 

Zonnepanelen aanbieding

Nu met een EXTRA 75 euro korting als u aangeeft via "Beursbox" te zijn gekomen!

Kijk voor meer informatie
 

Koop hier je crypto's

Een simpele en goed begrijpbare opzet met enkele van de meest verhandelde crypto's beschikbaar. Klik hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

23/09 7:00

  • Landbouwgrond als belegging. Ik maakte er gisteren een video over.
  • De Amerikaanse beurzen wonnen gisteren 1% aan waarde.
  • Elektrisch rijden wordt duurder omdat de subsidie omlaag gaat. Het subsidiegeld voor 2021 was in augustus al op. In 2025 zal er geen subsidie meer gegeven worden.
  • De economische groei van Nederland kwam in het 2e kwartaal uit op 3,8% ten opzichte van een kwartaal eerder.
  • In het VK zijn drie energie leveranciers failliet gegaan. Hierdoor zitten 800.000 Britten zonder energie. De bedrijven hadden hun aankopen niet afgedekt en hadden wel vaste contracten met hun klanten. Door de snel gestegen energieprijzen zijn ze dus onderuit gegaan.
  • Hou er rekening mee dat we in België en Nederland ook fors meer voor energie gaan betalen. Per gezin kan het maar zo 1000 euro of meer over 2021 worden. Als de prijzen niet dalen wordt het voor 2022 nog veel erger.
  • Het Italiaanse Nexi werkt samen met de ECB om een digitale euro te ontwikkelen. Dit werd gisteren in Amsterdam bekend gemaakt.
  • De zoon van Marco Borsato denkt dat zijn vader nooit meer vreemdgaat... Ja, en deze winter ook geen sneeuw op de Noordpool. Waarom die mededeling van die jonge man 'wereldnieuws' is in Nederland is me een raadsel.
  • Olie kost nu in de VS 72 dollar per vat. Veel van de productie van gas en benzine in de VS ligt nog stil door de storm die er recent over heen kwam. 16,6% van de productie van benzine en 25% gasproductie in de golfregio ligt nog stil. De VS teert nu in op bestaande voorraden.
  • De FED heeft aangegeven naar een mogelijke renteverhoging in 2022 te kijken. Hoewel de FED aangeeft het bedrag te willen minderen, blijven ze 120 miljard dollar per maand in de economie pompen.
  • Financiële planning. Waar wil je over 5 jaar staan? Kijk even naar mijn video er over.
  • Beleggingsvisie en beleggingsuitvoering. Ik maakte er een video over. Kijk hier

Mijn visie op goud
 
 
 

Chevron analyse (Tom Lassing)

23/09 7:19

Chevron wordt door analisten EN door Warren Buffett als één van de kansrijkste grote aandelen in de VS voor de komende 12 maanden gezien.

Ik heb niet zo heel lang geleden een positie in Chevron gehad. Helaas werd het een verlies omdat het aandeel door de trading stop loss schoot.

Ik kocht op 12 maart op 111 dollar mijn eerste positie. Ik verkocht deze op 20 mei op een koers van 103,75 dollar.

Toen ik afgelopen woensdagochtend keek, stond het aandeel op 94,85 dollar.

De dalende trend is dus nog intact.

Waarom wordt het aandeel als interessant gezien?

Als eerste is er het 5,66% dividend.

De K/W over 2021 is 50, maar de K/W over 2022 wordt verwacht op 12,25. De winst gaat dus heel hard omhoog is de verwachting.

Analisten verwachten dan ook een koers van 122,73 binnen 12 maanden.

Of het aandeel langer dan dat interessant is, valt te bezien. De PEG ratio wijst daar niet op. Chevron zit dan ook niet in de beste sector. Het bedrijf realiseert zich dat en kijkt al naar natural gas en waterstof. Dat zal nog wel de nodige investeringen gaan vergen. Op dat vlak is Shell al wel een paar stappen verder.

Puur technisch gezien ligt er een steun rond 93,85 dollar. (Hou liever 92,75 aan) De trend van de laatste maanden is neerwaarts. Er is een dubbele top rond 111 geplaatst. 

Ik kan hier ondanks het enthousiasme van Buffett en Wall Street analisten nu nog niet positief over worden. Op zijn best is hier sprake van bodemvorming. Die gewenst 122,73 lijkt wel heel ver weg.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Heeft het nog zin te investeren in oude woningen? (Tom Lassing)

23/09 7:34

Ik had deze week via de e-mail een interessant gesprek met een woningen-expert.

U weet, ik investeer in woningen in Detroit. Ik koop woningen die in niet zo'n beste staat zijn en laat ze opknappen. Als dat gedaan is, verhuur ik de woningen.

In Detroit werkt dat. Ik heb er geen behoefte om nieuw te bouwen. Dat zou veel te duur zijn, als je materialen en mensen al kan vinden om de woning(en) te bouwen. Het enige wat je daar op grotere schaal wel nieuw gebouwd ziet worden, zijn appartementen.

In Nederland is er een heel andere markt. Hier hebben we behoefte aan woningen waar je je hele leven kan blijven wonen. De woningen die gebouwd werden in de jaren vijftig voldoen daar niet meer aan.

Ze zijn niet alleen qua bouw verouderd. Ze voldoen ook niet meer aan wat we tegenwoordig van een huurwoning verwachten.

Zeker in de sociale huurmarkt moeten woningen ook tegen een stootje kunnen. Dat kunnen die oude woningen niet, waardoor onderhoud duur is.

Helaas lijkt dan slopen en nieuwbouw de betere optie. Weg is dan de sfeer die in die wijk hing. Dat verlies je. Maar de woningen moeten wel leefbaar én commercieel haalbaar blijven.

Levensloopbestendige woningen zijn het antwoord. Het voordeel is dat ze energiezuiniger zijn, een beter leefklimaat bieden en minder onderhoudskosten kennen.

De sfeer moeten de bewoners er zelf terug in brengen. Daar kan een slimme opzet van de wijk bij helpen, maar uiteindelijk bepalen mensen de sfeer.

Architecten kunnen, door slim te tekenen en het creëren van gezamenlijke ruimtes, de sociale cohesie enorm ondersteunen. Helaas blijken niet alle architecten en alle opdrachtgevers daar al van overtuigd. Het is dan misschien door ontmoetingsruimtes te creëren iets duurder in aanvang, maar gezellige wijken trekken mensen aan en dat is weer goed voor de vastgoedprijzen. Op de lange termijn wint dan iedereen want in een gezellige wijk zijn ook minder problemen.

Mijn site over mijn vastgoed
 
 
 

De keten is nog nét niet gebroken (Tom Lassing)

23/09 7:49

Steeds vaker zie en hoor je over producten die niet meer geleverd kunnen worden, te kort aan personeel en langer wordende levertijden.

Het gaat slechter met de wereld dan we denken.

Gisteren bijvoorbeeld wilde ik LPG tanken. Wij hebben nog slechts twee benzinepompen in het dorp waar het te krijgen is. Bij de eerste aangekomen bleken diesel en LPG helemaal op te zijn.

Bij de tweede werd ik begroet met de mededeling... de laatste klant...

Vanwege personeelstekort gingen ze vroeger dicht.

Ik heb recent weken moeten wachten op een klein onderdeel voor een pomp van mijn vijver. Dat onderdeel zou gewoon ergens op voorraad moeten liggen, maar moest toch helemaal uit China komen. Niemand had het nog.

Ik heb een houtkachel op het oog, maar ook die staat op de website als leverbaar, maar blijkt dan pas op zijn vroegst in december leverbaar te zijn. Ze kunnen echter niet zelf plaatsen, want tekort aan personeel. Een ander bedrijf gevraagd, maar die geven aan slechts na een week te reageren op aanvragen... Het lijkt wel alsof ze de klandizie niet willen. Ik heb daarom de bestelling van die houtkachel maar even stopgezet.

Het zijn slechts voorbeelden uit mijn eigen ervaring. De economie loopt goed, maar staat naar mijn idee toch op breken.

 
 

Open een N26 bankrekening

N26 biedt klanten een online bankrekening. Het bedrijf wil snel enorm groeien. Ze geven nu 100 euro bonus aan iedereen die een nieuwe actieve klant aanbrengt. Dat wil zeggen, de aanbrenger krijgt 50 euro en de nieuwe klant ook! Die nieuwe klant kan vervolgens ook een klant aanbrengen onder dezelfde voorwaarden.

Kijk hier voor meer info
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Menselijke hersenen werken niet zo goed (Tom Lassing)

23/09 8:06

Bepaalde dingen zijn we niet goed in. Bijvoorbeeld risico's inschatten. Daar zijn we zelfs hopeloos slecht in.

Neem even een actueel onderwerp.

Covid.

- Hoe groot is de kans dat een gezonde ongevaccineerde 20 jarige aan Covid gaat overlijden?

Is dat: Minder dan 0,01%, rond de 0,1%, 1%, 5%, 10% of 25%?

- Hoe groot is de kans dat deze gezonde 20 jarige in het verkeer komt te overlijden?

- Is de kans groter dat deze 20 jarige in het verkeer omkomt, dan dood gaat door Covid?


Als verkeer gevaarlijker is, waarom laten we die jongeren dan nog aan het verkeer deelnemen?

Zouden we ze voor hun eigen veiligheid niet binnen moeten houden?

Hun gedrag in het verkeer brengt ouderen in gevaar!

Als we dus sociaal naar ouderen willen doen, dan houden we onze 20 jarige binnen!


Zijn er dan geen 20 jarigen omgekomen door Covid?

Ongetwijfeld is er wel een voorbeeld te vinden van een jongere die er aan gestorven is. Maar de kans dat je een vooraf 'gezonde' 20 jarige vindt die vervolgens aan Covid dood ging, dát is wel flink doorzoeken.


Bij Covid is het zo dat we het in het begin niet wisten. Better save than sorry. OK. Maar nu weten we wel hoe het zit, maar blijven we de leugen de wereld in jagen dat covid zo gevaarlijk is. Het IS gevaarlijk... voor 70 plussers vooral.

En voor mensen van alle leeftijden met andere medische condities die het maken dat we ze 'ongezond' kunnen noemen.

Veel van dat 'ongezonde' is terug te voeren op eigen gedrag. Roken, drinken, te veel eten, weinig bewegen... Ook ouderdom kan een factor zijn. De ene 70 jarige is de andere niet. Sommige mensen halen ook zonder Covid puur vanuit ouderdom de 70 al niet.


De cijfers voor Nederland.

De laatste tijd sterven er in Nederland tussen de nul en tien personen per dag aan Covid.

1% van alle dodelijke slachtoffers is onder de 50 jaar oud.

Er zijn net iets meer dan 18.000 mensen in Nederland aan Covid overleden.

Dus onder de 50 jaar zijn er in totaal vanaf de uitbraak van Covid nu 180 mensen overleden.

In 2020 overleden in totaal 610 mensen in het verkeer. Onder de 40 overleden in 2020 in totaal 199 mensen.


Weet dus dat MET het feit dat we Covid over bijna twee jaar rekenen EN van 0 tot 50

en verkeer alleen over 2020 en tot 40 er meer mensen onder de 40 overleden in het verkeer dan aan Covid. Dus als je onder de 50 bent EN vreselijk bang, blijf dan vooral thuis, want het verkeer is voor jou dodelijker dan Covid!


Bron: RIVM en CBS

Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd