Beursbox Nieuwsbrief 800

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief 800
Date: September 24th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 24 september 2021
 
 

AEX 800,61 Dow 34.619 USD 1,174 Btc 37.786 Goud 1,755.07

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een bewezen aan- en verkoopsysteem.



Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/09 7:00

  • 800... De AEX index is gisteren voor het eerst boven de 800 punten gesloten.
  • Drie spotgoedkope, maar dus ook zeer onpopulaire grondstofaandelen besproken. Kijk hier
  • Reshoring... Het opnieuw bezien waar je je artikel als winkel of bedrijf van afneemt. Men stapt af van China, maar... waar haal je dan je producten vandaan? Er is in de wereld een enorme verschuiving gaande omdat het westen niet langer zo afhankelijk van China wil blijven. Het is duidelijk geworden dat het te gevaarlijk is. Die verandering hebben we nu last van, want China is te duur en andere leveranciers zijn er nog niet altijd klaar voor. Andersom wil China nu niet langer dat bedrijven te veel te zeggen hebben in China. Er komt dus een figuurlijke muur tussen China en het westen.
  • Erg slim zijn ze niet bij Global Knowledge. Als je er zonder QR code een meerdaagse cursus volgt, dan verwachten ze van je dat je IEDERE dag een nieuwe test doet en daarvan bewijs levert. Wel gevaccineerden hoeven niet te worden getest. Kunnen anderen wel besmetten, maar dat is een detail waar we het maar niet over hebben.
  • Bronnen in China stellen dat de Chinese overheid aanwijzingen aan de leiding van Evergrande aan het geven is. Men neigt naar een nette afwikkeling, maar ook uiteindelijke beëindiging van de werkzaamheden van het bedrijf. Ik schreef al eerder dat het vooral een Chinees probleem betreft. De Chinese overheid wilde weinig westerse investeringen. Gelukkig maar... Zo ver bekend is van de 300 miljard dollar tegenwaarde slechts 19 miljard in het buitenland terechtgekomen.
  • Alibaba moet nu ook haar belang in een lokaal Chinees televisienetwerk verkopen. De Chinese overheid wil niet dat dit machtige bedrijf ook nog eens inwoners via TV kan bereiken.
  • Majorel Group komt op een koers van 33 euro naar de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is daarmee 3,3 miljard waard. Vandaag wordt het aandeel verhandelbaar op de beurs.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Dit ga je nooit meer meemaken! (Jack Hoogland)

24/09 7:18

Gisteren hield de Amerikaanse Minister van Energie Jennifer Granholm een toespraak op een internationale klimaatconferentie in Wenen.

Granholm liet aan duidelijkheid niets te wensen over. De Amerkaanse regering bestempelt kernenergie als essentieel voor de aanpak van de klimaatcrisis. 

Granholm zette haar quote over kernenergie voor alle zekerheid ook nog even op Twitter.

In een interview met Bloomberg verduidelijkte Granholm het Amerikaanse standpunt nog verder.

De Amerikaanse regering ziet kernenergie als ideale bron voor de productie van waterstof. Zie onderstaande tweet

Met China en India zetten 's werelds grootste landen al fors in op kernenergie. Daar komt nu ook 's werelds grootste economie bij.

Hoewel veel meer landen wereldwijd investeren in kernenergie, zou alleen dát al genoeg zijn voor een enorme bull markt in uranium.

Dinsdag liet ik u al zien dat de vraag naar uranium zal stijgen van de huidige 180 miljoen pond per jaar naar 292 miljoen pond in 2040.

Er wordt nu slechts 125 miljoen pond uranium per jaar geproduceerd, terwijl er nauwelijks in nieuwe mijnen wordt geïnvesteerd.

Een zó groot én nog minstens tien jaar onoverbrugbaar verschil tussen.... 

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Goed lopende leningen (Tom Lassing)

24/09 7:36

Bij Neo Finance heb ik het steeds over slechte leningen. Daar heb ik de meeste aandacht voor. Eigenlijk niet eerlijk, want op 95,68% van het geld dat ik heb uitgezet wordt keurig afbetaald en rente overgemaakt.

Zelfs van het overige geld zijn er slechte leningen waarop weliswaar te laat of te weinig maar al wel op wordt afbetaald.

Kortom, het gaat meestal helemaal goed, als is het soms met wat vertraging.

Daarom is de opzet zo veilig.

Tot op heden (ik ben actief sinds oktober 2019) heb ik nog geen leningen gehad waarop ik een total loss moest noteren.

Wel heb ik wat verliezen genomen op leningen die slecht liepen en die ik daarom met een korting verkocht heb. Dat gaat in totaal om zo'n 250 euro. Jammer, maar het hoort er ook bij. Ik nam dus een stukje verlies op die leningen, maar de rest van het bedrag kon ik daarna weer inzetten in nieuwe leningen.

Nog altijd ligt mijn rendement voor belastingen rond de 13%.

Ik heb er een site over gemaakt
 
 
 

Een uit de gratie grondstoffenaandel (Tom Lassing)

24/09 7:53

Het Braziliaanse VALE is een bedrijf dat vreselijk winstgevend is. Ze hebben echter ook een slechte reputatie. Er gebeurden in het verleden (en niet zo heel lang geleden) wel eens vervelende ongelukken die heel veel mensen het leven kosten en letterlijk miljarden aan te verstrekken schadevergoedingen opleverden.

Het is deels te wijten aan de enorme schaal waarop men werkt. Als er dan iets mis gaat, dan kan het ook écht een ramp worden.

De dambreuk van enkele jaren geleden was zo'n voorbeeld. Het hoeft niet hun schuld te zijn, maar breekt een dam, dan gaat dat levens kosten.

Beleggers hebben dus schrik.

Het aandeel heeft een K/W van 5.

De PEG ratio is 0,1.

De boekwaarde is 41 en de koers staat onder de 16.

Puur omdat beleggers de schrik in de benen hebben. Het bedrijf maakt steeds meer omzet en steeds meer winst. Ja, ze moeten schadevergoedingen betalen en dat kost, maar ze kunnen het financieel gezien hebben. De vooruitzichten zijn goed en ik verwacht dat ze door de ongelukken uit het verleden ook wel voorzichtiger gaan worden.

Ik heb al veel aandelen en ik koop nu regelmatig wat bij. Een aandeel waarbij je een lange adem moet hebben en geen stop loss moet aanhouden. Je moet de ballen maar hebben.

Kijk hier naar mijn video over VALE en twee andere ondergewaardeerde grondstofaandelen.

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Heb je je N26 rekening al geopend?

Kijk hier om een N26 rekening te openen. Op dit moment is er een 50 euro bonus voor nieuwe klanten! Gebruik dan deze link.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Covid wonder in India (Tom Lassing)

24/09 8:13

In India waren gisteren officieel maar liefst 446.080 mensen gestorven aan Covid. Een gigantisch aantal en alleen dat jaagt al schrik aan. Daarmee staan de 18.100 doden in Nederland in schril contrast en voor veel mensen is het het bewijs dat het arme land India dus keihard hulp nodig heeft.

Maar... Als je het nu eens anders bekijkt, dan zou die 'hulp' eerder naar Nederland (of België) moeten gaan.

Het aantal doden per 1000 is een heel ander verhaal

In Nederland 1,03

In India 0,329

Dat terwijl in Nederland nu 85% gevaccineerd is en in India 15%.

De Covid piek lag in India in april en mei van dit jaar en vanaf juni liep het aantal nieuwe gevallen extreem hard terug.

Op dit moment zo'n 33.000 gevallen per dag er bij. Vergeet niet, op een bevolking van 1,35 miljard mensen!

Ondanks alle maatregelen EN de vaccinatiegraad in Nederland halen wij per 1.000 inwoners die cijfers niet.

De vraag is wat dit wonder heeft veroorzaakt.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/india/


-----------------

Kijk hier voor een interessante zonnepaneel aanbieding. (Geef aan dat je via Beursbox komt voor een extra 75 euro korting!)

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd