Beursbox Nieuwsbrief Wat bezit je precies?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Wat bezit je precies?
Date: October 1st 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 1 oktober 2021
 
 

AEX 771,94 Dow 33.590 USD 1,157 Btc 38.060 Goud 1,753.36

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een bewezen aan- en verkoopsysteem.Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/10 7:00

  • Gisteren is in de Amerikaanse Senaat een akkoord bereikt over een kort uitstel van de budgetproblemen. Het helpt niet heel veel want 18 oktober kan de Amerikaanse overheid haar lopende rekeningen niet meer betalen als er niet snel een aanvullend akkoord komt.
  • Disney en Scarlett Johansson hebben onderling een akkoord bereikt over de vergoeding aan de actrice. Beide partijen zijn tevreden. De film waarover het gaat heeft al 380 miljoen opgebracht, dus er was genoeg om samen te verdelen.
  • Gisteren begonnen de Amerikaanse beurzen sterk, maar ze eindigden flink in het rood. Uraniumaandelen deden het wel erg goed. Grub, dat ik deze week twee keer in een video besprak, daalde ruim 3% in waarde.
  • Coolblue komt nog in oktober naar de beurs in Amsterdam.
  • Frankrijk heeft aangegeven dat de prijs van gas deze winter een plafond zal kennen. Hoe ze dat willen waarmaken is onduidelijk. Overheidssubsidie? Ook Spanje neemt maatregelen tegen de veel hogere energieprijzen. In Spanje zullen veel winstmakende energie bedrijven een extra belasting opgelegd gaan krijgen. Ook hier is onduidelijk hoe... Het lijkt er dus vooral op dat politici veel lawaai maken, maar of ze ook kunnen bijten?
  • Eindelijk is een verdachte aangehouden voor de nepadvertenties met bekende personen. Al meer dan tienduizend personen zijn slachtoffer geworden van de nepadvertenties. Ongehoord dat het zo veel moeite kost de schuldigen te vinden. Is dat echt zo moeilijk, of is het onvermogen of onwil van justitie?
  • Als je geen doorlopend gascontract hebt, dan ga je snel heel veel meer geld moeten betalen voor energie. Per huishouden al snel 500 euro. Verbruik je veel energie, dan kan het zelfs een veelvoud daarvan worden.
  • Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor vaccins flink verhoogd. Ze maken dan ook megawinsten. Het vervelende is dat een deel van hun technologie via subsidies en overheidsinstanties is ontwikkeld. Daar betalen de winstmakers nu niets aan terug.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Jantje lacht, Jantje huilt (Tom Lassing)

01/10 7:18

Het is weer eens zo'n beurs.

De ene dag alles omhoog en dan ook met forse uitslagen en de dag erna alles met hetzelfde geweld weer omlaag.

We hebben het deze week weer gezien.

Gisteren was daarbij het verschil tussen Europa en de VS ook enorm duidelijk. Europese aandelen lager, Amerikaanse aandelen aanvankelijk fors hoger en later in de sessie was het weer huilen en ging (bijna) alles zwaar omlaag.

Beurssentiment blijft een raar fenomeen.

De vraag is in hoeverre dat nog écht sentiment is, nu meer dan 80% van de handel computergegeneerde handel is.

Een vraag die ik mezelf ook stel is of technische analyse dan ook geldig blijft. Er is immers steeds minder sprake van menselijk handelen. Oorspronkelijk konden we nog zeggen dat de algoritmes uiteindelijk ook door mensen gemaakt worden, maar zelfs dat is nu niet meer het geval. Het zijn zelflerende systemen geworden.

In hoeverre zijn en blijven mijn tientallen jaren ervaring met TA dan nog geldig?

Ik zeg het omdat ik in drie dagen tijd drie keer ben uitgestopt op aandelen waarvan ik fundamenteel gezien geen afscheid had willen nemen. Mijn methode van beleggen zegt echter dat ik vanuit aangeleerde discipline dat afscheid wel moet doen.

Het voelt 'zonde' want het gaat om aandelen van prima bedrijven.

Vorige week had ik 'geluk'. Een aandeel bleef echt met de hakken over de sloot in portefeuille en de dag er na steeg het 30% in koers... Is dat toeval, of hebben de zelflerende algoritmes ook TA geleerd en gebruiken ze die kennis nu tegen technische beleggers?

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Wat bezit je precies? (Tom Lassing)

01/10 7:36

De Europese Commissie laat een onderzoek doen naar de kansen voor een register waarin voor alle Europese burgers staat wat ze bezitten.

Het gaat daarbij niet alleen om onroerend goed. Men wil écht alles in kaart brengen, tot goud en crypto aan toe. Het moet daarbij voor alle autoriteiten in alle landen mogelijk worden je informatie in te zien.

De reden is dat hiermee belastingontduiking, witwassen en hulp aan terroristen Europa-breed tegengegaan kan worden.

Dat klinkt fantastisch en als goed ambtenaren betaamd kijken ze vooral naar de voordelen voor de overheid.

Er liggen echter ook enorme gevaren om de hoek.

We zagen bij Julian Assange dat een persoon die "ongewenste" dingen doet in de elektronische wereld heel snel afgesneden kan worden. Julian raakte zijn bankrekeningen kwijt.

We zagen afgelopen weekend in Den Haag hoe een raadslid "toevallig" op dezelfde plek was als de premier. Op drie plekken was hij geweest en de premier ook. Data analyse leverde de informatie op. Dat leverde de man een paar uur cel op. Hij werd publiekelijk neergezet als potentiële terrorist en de oorzaak voor de verhoogde beveiliging van de premier.

Puur op basis van data kan je... 

Lees verder
 
 
 

De impact van Evergrande (Tom Lassing)

01/10 7:53

De teloorgang van het voormalig grootste vastgoedbedrijf van China is een ernstige zaak. Er zullen letterlijk honderden miljarden dollars aan vermogen verloren kunnen gaan.

Ik denk dat hier niet aan te ontkomen valt, omdat het bedrijf veel vastgoed heeft ontwikkeld dat simpelweg niet waard is waarvoor het in de boeken staat.

Daar helpt geen lieve moedertje aan.

Vanochtend groot nieuws in Amerikaanse media. Twee van de grootste en meest invloedrijke Amerikaanse fondsen, Vanguard en Blackrock dreigen ieder 250 miljoen dollar te verliezen vanwege hun belangen in Evergrande.

Voor u en voor mij zijn dat bedragen die enorm zijn, maar voor die bedrijven is dat echt totaal niets. Dat is nog niet de fooi bij een kopje koffie voor die bedrijven.

Het is wat mij betreft dus zonneklaar dat ...

Lees verder
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Heb je je N26 rekening al geopend?

Kijk hier om een N26 rekening te openen. Op dit moment is er een 50 euro bonus voor nieuwe klanten! Gebruik dan deze link.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Een moeilijke afweging (Tom Lassing)

01/10 8:30

Een legerarts van het Amerikaanse leger heeft na zijn recente vertrek uit het leger een publicatie uitgebracht.

Hij maakt zich grote zorgen.

Wat hij namelijk zag, was dat Covid de jonge soldaten weinig deed. Als ze al ziek werden, dan bijna altijd weinig problemen. Overigens zijn er wel sinds de uitbraak van Covid begin 2020 nu 34 Amerikaanse soldaten overleden met Covid. Het punt is alleen, ook zonder Covid ziet het Amerikaanse leger jaarlijks soldaten overlijden. De grote vraag is dus of die 34 soldaten die de afgelopen twee jaar overleden 'extra' overleden, of dat ze slechts de stempel 'met Covid' hebben gekregen in plaats van waar normaal gesproken soldaten aan overlijden. Helaas heb ik die cijfers niet. Het Amerikaanse leger telt minstens 1,25 miljoen personen.

Covid is dus geen enorme bedreiging gebleken, maar toch zijn ze massaal gevaccineerd en vaccinatie is nu zelfs verplicht gesteld voor de soldaten.

Wat de dokter na de massale vaccinaties zag, was een opvallende toename van 'andere' klachten. Klachten die voor de vaccinaties enorme uitzonderingen waren, kwamen nu ineens frequenter voor. Niet in hoeveelheden die op zich schokkend zijn, maar wel zodanig dat je zou kunnen constateren dat het middel potentieel voor de militairen erger is dan de kwaal.

De gevaccineerde soldaten hebben zelf vanwege hun leeftijd, conditie en gezondheid vrijwel geen baat bij het vaccin, maar er is wel 'schade' door toegenomen andere klachten.

Dan is de vraag vervolgens... is dat het vaccin, of is er iets anders gaande. Kan het bijvoorbeeld ook de kater van het ongelukkige vertrek vanuit Afghanistan bijvoorbeeld zijn? Kan dat zich uitten in een toename van lichamelijke klachten die normaal gesproken bij de jonge soldaten niet veel voorkomen?

Het uiteindelijke bewijs zal buiten een lab situatie altijd heel moeilijk blijven. Daarbij gaat het om tientallen/honderdtallen, niet honderdduizenden extra klachten. Het is dus niet zo dat het Amerikaanse leger nu een dramatische extra uitval kent. Wel is het zo dat het opvallend is en dat de link met het vaccin binnen het leger liever niet gelegd mag worden.

Eén conditie is overigens wel openlijk naar buiten gekomen. Het trof tientallen soldaten. Lees hier.

Zie ook

Deze conditie is niet nieuw bij vaccins. Al sinds 2003 is bekend dat deze gevallen ontstaan na het toedienen van vaccins. Dat is ook de reden dat het niet stil gehouden kon worden.


-----------------

Kijk hier voor een interessante zonnepaneel aanbieding. (Geef aan dat je via Beursbox komt voor een extra 75 euro korting!)

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd