Beursbox Nieuwsbrief Is duurzame energie alleen maar een zoethoudertje?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is duurzame energie alleen maar een zoethoudertje?
Date: November 22nd 2021
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 22 november 2021
 
 

AEX 821,8 Dow 35.601 USD 1,127 Btc 50.851 Goud 1,841.93

 
 

Daytrading seminar

Vrijdag 10 december is er een daytrading seminar in Best. Geef je op tijd op! Altijd al willen weten hoe dat werkt bij daytrading? Kom dan vrijdagmiddag 10 december naar Best! Ideaal voor beleggers met relatief weinig beschikbaar beleggingsvermogen.

Kijk hier
 

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Nóg een waarschuwing! (Jack Hoogland)

22/11 7:00

Mijn persoonlijke (en verder niet erg interessante) mening over de energietransitie is dezelfde als die van Michael Shellenberger in de tweet hieronder.

Alleen is mijn invalshoek waarschijnlijk iets anders.

Als de wereld vandaag zou stoppen met investeren in zonnepanelen en windmolens, dan zou de vraag naar grondstoffen de komende jaren véél minder hard stijgen. 

En zijn er de komende 15 jaar héél misschien genoeg grondstoffen beschikbaar om de transitie naar elektrisch rijden te doen slagen.

De werkelijkheid is uiteraard dat de wereld massaal investeert in zonne-energie én windenergie én elektrisch rijden.

Donderdag vertelde ik u al over de CEO van Anglo American, die waarschuwt dat de wereld niet slaapwandelend, maar rennend en schreeuwend richting een aanbodcrisis gaat.

Daar bovenop kwam China's grootste grondstoffenproducent met eenzelfde waarschuwing. Zie onderstaande tweet.

China Molybdenum CIO Chaochun Li waarschuwt dat de vraag naar grondstoffen als koper, nikkel en kobalt de komende jaren buitengewoon hard zal stijgen.

En over het probleem met aanbod zei Li het volgende:
Klik hier om verder te lezen

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/11 7:17

  • De helft van de allemaal gevaccineerde oud Tweede Kamerleden die in Helmond een feestje vierden, heeft er volgens eigen zeggen "raadselachtig" Corona opgelopen. Kernwoorden: Gevaccineerd, feestje, raadselachtig... Dat laatste is inderdaad raadselachtig. Hoe konden ze niet weten dat ze nog altijd Corona konden krijgen? Door die massaal onverstandige gevaccineerden blijven we hoge cijfers scoren! Ik wil hier maar even een tegengeluid laten horen, want van minister Hugo de Jonge zal je hierover nooit iets horen. Die wijst alleen maar naar ongevaccineerden als de grote daders. De realiteit is anders.
  • Dat niet iedere IPO een succes is, bewees de IPO van Paytm in India. Na de IPO verloor de koers 27%. Aandeelhouders Paytm zijn Warren Buffetts Berkshire Hathaway, Alibaba en Softbank.
  • Volgens Vattenfall komen ze in 2023 met een warmtepomp die ook geschikt is voor oudere (slechter geïsoleerde) woningen. Die warmtepomp zal het water warmer krijgen, zodat je ook je bestaande CV radiatoren kan blijven gebruiken. De overstap wordt dan veel interessanter. Het loont hier dus om te wachten met investeren. De techniek ontwikkeld zich nog.
  • Alibaba, Tencent en JD.com hebben opnieuw boetes van de Chinese overheid gekregen. De reden is nu dat de bedrijven hun afspraken en contracten te laat bij de overheid gemeld hebben. De overheid zocht een stok om ze te slaan en vond die in obscure wetgeving. Het zijn dit keer relatief lage boetes, maar het signaal is afgegeven.
  • Opmerkelijk, ijzererts is nu heel goedkoop, maar volgens TATA Steel CEO Narendran zal de prijs voor staal fors gaan stijgen. Hij zit de prijs zeker 50% stijgen ten opzichte van de laatste jaren.
  • De dollar wordt steeds sterker. Interessant voor iedereen met beleggingen in de VS of in dollars.
  • Ik heb een video gemaakt voor startende beleggers. Kijk die hier en wijs startende beleggers er ook even op!

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Einde voor beleggingsclubs (Tom Lassing)

22/11 7:35

In Nederland heeft de overheid het via wetgeving vrijwel onmogelijk gemaakt om nog gezellig samen een beleggingsstudieclubje te hebben.

Ooit was dat een heel populair tijdverdrijf. Je legde samen wat klein geld in en besprak samen hoe je dat ging inzetten.

De maand daarna besprak je samen waarop het ook deze keer weer niet gelukt was, legde allemaal weer een tientje in en het spel begon opnieuw.

Het mag allemaal niet meer, want de overheid wil totale controle. Het moet allemaal zwaar gereguleerd worden, want zijn ze met die tientjes niet stiekem internationaal terrorisme aan het financieren?

Is het niet allemaal zwart geld?

Kortom, legaal is het over en uit.

Illegaal kan het nog wel. Dan moet er namelijk iemand een rekening openen en voor lief nemen dat al die tientjes bij je vermogen gerekend gaan worden. Als je het dan dus letterlijk klein houdt, dan kan het nog wel. Je moet het alleen even een andere naam geven.

 
 

Meer dan 100 geslaagde projecten (Tom Lassing)

22/11 7:51

Matching Capital heeft woningen van mij in Amerika gefinancierd. Ik hou Douwe Westervaarder geregeld op de hoogte hoe het ermee staat. 

Afgelopen week meldde hij me tijdens ons gesprek dat Matching Capital inmiddels al meer dan 100 vastgoedprojecten heeft gefinancierd. Op eigen kracht met de groep eigen investeerders. 

Als particulier doe je mee vanaf € 5.000 per persoon per project. Je krijgt dan 6% rente per jaar, of meer, dat verschilt per project. Matching Capital vestigt een hypotheek op het vastgoed, dus er zijn zekerheden.

Ik werk er prettig mee samen en ken ook diverse mensen die meedoen als investeerder.

Een mooi jubileum dus voor Matching Capital. 


Aanstaande donderdag om 20 uur is er weer een webinar, waarin Douwe deze keer vertelt over inflatie en vastgoed, en nieuwe projecten presenteert. Er is altijd ruimte voor vragen. Deelname is gratis, registreren is verplicht. Een mooie manier om in een uurtje heel veel te weten te komen over dit vastgoedplatform.

Hier kan je aanmelden voor dat gratis webinar

Track Record (niet altijd goed leesbaar op mobiel)

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Is duurzame energie alleen maar een zoethoudertje? (Tom Lassing)

15/11 8:09

Mijn collga Jack Hoogland staat ook in deze nieuwsbrief met een interessant artikel. In feite gaf hij aan (zonder het op die manier keihard te zeggen) dat we zouden moeten stoppen met duurzame energie ontwikkeling/groei en puur zouden moeten inzetten op gas- en kernenergie terwijl we tegelijkertijd inzetten op afstappen van verbrandingsmotoren.

Dat is nogal een statement.

Waarom?

De reden is in feite dat we NU inzetten op ZOWEL duurzame energie als de omzetting naar elektrisch rijden.

Dat kán niet!

Waarom vraagt u?

- De capaciteit om metalen te blijven winnen voor zowel de omschakeling naar duurzame energie EN omschakelen naar elektrisch rijden is er niet. We gaan dus gedwongen worden om te moeten kiezen.

Dat is wat Jack min of meer stelde en dat is één visie.

Mijn visie heb ik in een video uiteengezet. Die video kunt u hier kijken


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd