Beursbox Nieuwsbrief Hoeveel schuld is nog gezond

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoeveel schuld is nog gezond
Date: May 27th 2022
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 27 mei 2022
 
 

AEX 692,8 Dow 32.637 USD 1,075 Btc 26.825 Goud 1,853.57 

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen!

In 10 stappen succesvol beleggen! In feite een gratis boek, want je hoeft alleen de verzendkosten te betalen! Leuk ook om weg te geven! Let op, de boeken zijn bijna op, reageer dus snel!Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

27/05 7:00

  • Gisteren heb ik de vijfde video over FinancialStockdata.com online gezet. We laten daarin zien hoe je een watchlist kan maken en hoe je jezelf mailtjes kan laten sturen als zich bepaalde gebeurtenissen voordoen. Kijk hier. Door de code 'beursbox' te gebruiken kan je deze service aan maand lang gratis gebruiken!

  • Vanmiddag geeft Aloys Matthijssen hier op kantoor een presentatie over zijn daytrading aanpak en software. Zie deze site.

  • Neo Finance heeft een extra aandeelhouders vergadering uitgeschreven. Ze willen hun beleid en hun aandelenbonussen beter gaan regelen. Nu ik aandeelhouder van het bedrijf ben, mag ik daar over meestemmen.

  • Flitsbezorger Getir ontslaat wereldwijd 4.480 bezorgers. Het bedrijf gaat ook minder kortingen geven en minder uitgeven aan marketing. Het is een noodzakelijke ingreep omdat inflatie en slechtere economische uitzichten al een impact op het bedrijf hebben.

  • Veel talenten uit Hong Kong verlaten de stad. In 2020 ging het om 93.000 personen. In 2021 waren het 23.000 personen. De meesten gaan naar Singapore, maar ook Canada en het VK zijn vaak eindbestemming.

  • In de VS loopt het aantal huizen dat te koop staat flink op. Het lijkt er op dat meer huizenbezitters nog net willen profiteren van de goede huizenmarkt. Zeker interessant als je je tweede huis verkoopt.

  • China begint de economische pijn te voelen. Sommige economen zijn van mening dat de huidige economische problemen groter zijn dan die van begin 2020 toen Covid ineens toesloeg en de wereld dicht ging. Met name de vastgoedmarkt in China is een enorm probleem. Via een video conference werden beleidmakers aangemoedigd harder te werken aan economisch herstel. Dit was overigens mogelijk de grootste videoconference ooit.

  • Taiwan heeft in tien Chinese bedrijven op het eiland invallen gedaan. Ze beschuldigen de bedrijven er van dat ze actief jagen op werknemers met veel kennis over het maken van chips. Taiwan is huiverig voor deze werving omdat het haar voorsprong op de Chip markt niet aan China wil verliezen.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Laatste kans Crypto rapport (Tom Lassing)

27/05 7:18

Vandaag is de laatste dag dat het cryptorapport met daarin vijf naar ons idee 'toekomstbestandige' crypto's voor 97 euro te koop is.

Zaterdag wordt de prijs 129 euro en na een week op die prijs halen we het rapport uit de handel.

Het rapport is geschreven met de gedachte dat er meer moet zijn dan de speculatie op een crypto muntje. Er moet een kansrijk bedrijf of bedrijfsmodel achter zitten.

We hebben uiteindelijk de keuze voor vijf crypto's gemaakt.

Je kan het rapport bestellen door 97 euro over te maken naar PRO GAIN BV NL87 ABNA 0571 0431 35 en zet er je E-mail adres bij. Ik stuur het je dan zsm toe!  

Overigens zijn de vijf crypto's te koop bij de volgende exchanges: Bitvavo. Binance, KuCoin, Huobi en Bitrue.

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Tien rechtszaken (Tom Lassing)

27/05 7:35

In de VS is de huursubsidie naar aanleiding van Corona verlopen.

Veel van mijn huurders hebben er gebruik van gemaakt terwijl ze in feite wel in staat waren zelf de huur te betalen. Ze hebben dus twee jaar lang 'ruim' kunnen leven. Hun inkomen kwam vaak volledig of grotendeels binnen, ze zaten door de beperkingen veel thuis en ze kregen ruimhartige cheques van de overheid.

Het leven was (financieel) goed, ondanks de Corona beperkingen.

Maar, het feest is nu over.

Ze moeten weer gaan werken. Er is werk zat, maar velen zijn weigerachtig om de oude (rot)baan weer op te pakken.

Massaal betalen ze daarom de huur niet meer en van mijn 31 huizen ben ik nu bezig om 10 huurders uit te zetten. Vandaag is er weer een rechtszaak en zo gaat dat de komende maand meerdere keren per week gebeuren.

Ik heb er geen geduld meer mee. In 2021 moest ik definitief 55.000 dollar afschrijven vanwege slechte huurders en nu staan ze samen in 2022 al weer voor bijna 20.000 rood. Dat is in nog geen anderhalf jaar 75.000 dollar aan inkomen die ik op mijn buik kan schrijven.

Ook voor mij houdt het een keer op met lief en aardig naar de huurders zijn.

Ik wil de wanbetalers er nu allemaal uit hebben. Ik ben ze helemaal zat. Er zijn gegadigden zat op de markt. 

Nu moet je weten, mensen die uitgezet zijn kunnen voorlopig niet opnieuw bij de overheid aankloppen voor hulp. Wordt je dus uitgezet, dan is de kans groot dat je dakloos raakt. Immers, geen verhuurder wil je hebben.

De druk is dus bij een ingezette rechtszaak heel hoog om alsnog wel te betalen. Toch zie ik vaak dat ze liever vertrekken om dan hun duizenden dollar aan achterstand niet hoeven in te lopen. Dat dakloos raken of illegaal bij familie intrekken nemen ze dan voor lief. Er zijn verhuurder die na een jaar het uitgezet zijn niet meer zo erg vinden.

Ik kan er wel een zaak van maken om dat geld alsnog te krijgen, maar de kosten wegen vrijwel altijd niet tegen de baten op. Daarbij, van een vrijwel kale kip valt weinig te plukken. Ze leven van dag tot dag en sparen is een werkwoord dat ze nooit begrepen hebben.

Detroit Vastgoed
 
 
 

Andere waarderingen Neo Finance (Tom Lassing)

27/05 7:56

Bij Neo Finance hebben ze vrij recent de grondslag voor hun lening waarderingen veranderd. Lees versoepeld.

Daarmee is de rente fors lager geworden, maar zie ik ook dat leningen die vroeger een C waardering kregen nu aan hoge rente A lening zijn geworden.

Dat voelt niet goed.

Ik ben daarom strenger op de leningen geworden en ik merk nu dat anderen dat blijkbaar ook zijn.

Er staan nu veel leningen open en Neo Finance krijgt ze niet langer makkelijk gevuld.

Bijna alles is nu A lening.

Na 48 uur mag de institutionele belegger naast de eerste 50% ook een extra 30% van de lening oppakken.

Van mij mag die belegger dat. Ik hoef veel van die leningen tegen die lage rente niet in mijn portefeuille.

Gisteren zag ik dat ik maar liefst 400 euro cash had staan.

Er waren een paar leningen vervroegd afgelost en ik had weinig automatische verstrekkingen.

De kans bestaat dat dit vaker gaat gebeuren.

Ik ben daarom gaan kijken naar de zakelijke leningen en vond er drie waar ik wel degelijk tegen een aantrekkelijke rente in wilde investeren.

Meer informatie
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Vastgoed crowdfunding

Geef vastgoed ondernemers meer armslag en krijg daarvoor een prachtige rente. Het platform steunde al meer dan 100 projecten en allemaal zijn ze tot op heden susccesvol. 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Hoeveel schuld is nog gezond (Tom Lassing)

27/05 8:17

Voor bedrijven is het interessant om schulden te hebben omdat je via die weg meer rendement op eigen vermogen kan maken.

Schulden zijn dus niet erg. Maar... te veel schulden is wel erg, want dan wordt het weer een probleem en geen voordeel.

De vraag is dus, tot waar is het gezond voor een bedrijf en hoe kan je als belegger daar achter komen?

Er is een indicator waar je naar kan kijken. Dat is de Net-Debt-to-Equity ratio. De afkorting is D/E.

De ratio vergelijkt de schulden met bezittingen.

Nu is iedere belegger anders en binnen sectoren wordt er ook wel anders naar gekeken maar een D/E van onder de 2,5 wordt over het algemeen prima gevonden.

Degelijke beleggers zullen mogelijk liever naar aandelen kijken met een getal onder de 2.

TSLA zit op 0,9

Ford op 4,62

Microsoft op 1,12

Apple op 4,2

Pinterest op 0,15


Ik vind dat verrassende uitkomsten! Dat heeft alles te maken met beurswaarderingen. Een bedrijf als Pinterest was heel populair en heeft tegen enorm hoge waarderingen aandelen weten uit te zetten. De koers van het aandeel is de laatste maanden van 90 naar onder de 20 gedaald. Die lage D/E heeft dus niet kunnen beschermen tegen een enorme afwaardering. Pinterest heeft als bedrijf 2,68 miljard in kas en heeft slechts 202 miljoen aan schulden.


Apple is wat mij betreft ook een verrassing. Het bedrijf zet enorm veel om, maar heeft ondertussen ook een enorme schuld opgebouwd. Apple heeft bijvoorbeeld 51 miljard cash in de onderneming. Een enorm bedrag, maar ondertussen staat daar ook al 120 miljard aan schulden tegenover. Dat is toch meer dan gezond lijkt te zijn. De koers van het aandeel Apple daalde de laatste tijd van 180 naar nu onder de 145 dollar.


Het is dus niet zo dat je voor je beleggingsbeslissingen kan varen op de D/E. Toch is het een ratio die je snel kan laten inzien hoe het bedrijf er qua schulden bij staat. Apple bijvoorbeeld moet er toch op gaan letten dat het niet uit de hand gaat lopen. Een keer een flinke tegenvaller kan er hard in hakken.

Met FinancialStockdata.com kan je heel makkelijk bedrijven vergelijken. In mijn geval deed ik dat met Tesla en Ford en Microsoft en Apple.

Als je op financialstockdata.com de code 'beursbox' invult, kan je deze service een maand lang gratis gebruiken!


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb nét een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd