Beursbox Nieuwsbrief Het begint door te dringen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Het begint door te dringen
Date: July 25th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 25 juli 2022
 
 

AEX 705,04 Dow 31.899 USD 1,019 Btc 21.457 Goud 1,723.99

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast.

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Het begint door te dringen! (Jack Hoogland)

25/07 7:00

In Japan wordt vandaag weer een in 2011 stilgezette kerncentrale heropgestart.

De Belgische regering heeft donderdag een akkoord bereikt over het 10 jaar langer openhouden van twee kernreactors.

De Duitse regering staat onder zware  druk om haar resterende drie kerncentrales langer open te houden (60% van Duitsers is voor).

Zélfs landen die de afgelopen jaren het felst tegen kernenergie waren, beginnen nu te begrijpen dat kernenergie onderdeel van de oplossing is.

           En waar kernenergie tot kortgeleden door media wereldwijd werd verguisd, wordt het nu door diezelfde media als oplossing gepresenteerd.

Hieronder een grafiek uit een artikel in The Economist die laat zien dat kernenergie de schoonste én veiligste vorm van energie is.


Voor u en ik is dit geen nieuws, maar het grote publiek kent deze feiten vaak niet.

Dat deze feiten nu in kranten en tijdschriften wereldwijd worden vermeld, heeft enorme invloed op de publieke opinie.          

En in de VS wordt kernenergie nu zelfs als...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Gesprek met collega Milo (Tom Lassing)

25/07 7:14

Afgelopen vrijdag had ik een gesprek met een YouTube collega. Milo is vrijwel gelijk met mij begonnen op YouTube en heeft zo'n beetje net zo veel abonnees.

We hebben vrijdag een gesprek van 36 minuten opgenomen in mijn achtertuin.

Het ging vooral over goud, goudenmunten en gestelde en gehaalde doelen.

Een leuk gesprek en ondanks dat het een warm weekend was hebben al meer dan 400 mensen de video gekeken.

Dat is opmerkelijk veel voor een video kanaal dat zich juist richt op werkdagen. Ik kom immers vrijwel alleen op werkdagen met nieuwe content.

Je kan het gesprek hier bekijken
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Veel aandacht naar slechte leningen (Tom Lassing)

25/07 7:35

Helaas is het zo dat ik 90% van mijn tijd die ik aan de leningen in Neo Finance besteed puur aan slechte leningen kwijt ben. Dat terwijl 90% van de leningen goed loopt.

Dat lijkt niet eerlijk naar de goede leningen toe.

Aan de andere kant, als het goed loopt, verstoor het dan niet.

Wat kan ik leren van de slechte leningen, zodat ik die kan vermijden?

Wat ik er van leerde, is dat leners onder de 30 onbetrouwbaar zijn. Dat levert mij te vaal ellende op.

Ook zie ik graag onderpand, want grote bedragen lenen zonder onderpand biedt mij te weinig zekerheid.

Ik ben nu al wel zo lang met Neo Finance actief dat sommige leningen al net zo veel opleverden als dat ik er in investeerde, ondanks dat ze achter lopen.

De lening die ik hieronder als voorbeeld neem is helaas nog niet zo'n lening...

Ik investeerde 25 euro in een C lening met indertijd 23% rente. Een jonge gast, geen onderpand. Hij betaalde slechts één keer netjes de maandelijkse aflossing en rente. Daarna stopte het. Die wanbetaling begon al 800 dagen geleden.

De zaak werd eind vorig jaar aan de rechter voorgelegd en uiteindelijk kwam het in februari dit jaar bij de deurwaarder. Die heeft zijn rekeningen in beheer gekregen en nu wordt sinds februari keurig iedere maand wat geld ter aflossing van de schuld gebruikt. Maar... Hij betaalde mij slechts 0,62 cent aan aflossing en al 5,06 euro aan te late rente. Aan reguliere rente betaalde hij ondertussen al 0,82.

Ik krijg dus nog altijd 24,38 van mijn 25 euro terug, terwijl ik ondertussen al 6,50 ontving over deze lening.

Gaat deze man ooit genoeg aflossen om de achterstand in te halen? Dat is uiteraard de vraag. Ondertussen hakt die 23% rente er voor hem wel flink in.

Meer informatie
 
 
 

Vrijdag was een zware dag voor uraniumaandelen (Tom Lassing)

25/07 7:45

De koersen van uraniumaandelen gingen afgelopen vrijdag gemiddeld zo'n 8% omlaag. Dat lijkt raar omdat je hier in de nieuwsbrief zo vaak leest over de koopwaardigheid van de aandelen. Heb ik het dan zo mis?

Wat je je moet realiseren is dat deze sector niet winstgevend is met uraniumkoersen onder de $60 per pound.

De koers ligt nu net rond de $50 per pound.

Het is dus vroeg.

De koersen zullen de komende tien jaar keer 15 gaan, maar niet in een netjes straks stijgende lijn.

Op dit moment is het nog gooi en smijtwerk in de sector. Vrijwel niemand maakt winst, welke bedrijven gaan het niet redden als de koers van uranium onder de $60 blijft?

Dat geeft enorme onzekerheid. Daarbij zijn het veelal heel kleine bedrijven. Cameco is de grootste in de sector en heeft een beurswaarde van net boven de 10 miljard dollar.

Vergelijk dat met een Apple dat 2.500 miljard waard is. Dat is vele malen heel deze uraniumsector.

Eén enkele speler met een paar miljard aan spaargeld kan dus een enorme impact hebben. Deze speler kan heel de sector manipuleren door wat koersen 'weg te zetten'.

Je moet er dus rekening mee houden dat de koersvorming op dit moment niet 'vrij' is. Een enkele speler kan heel de markt makkelijk bespelen.

Maar uiteindelijk, als dan de koers van Uranium boven de $60 en uiteindelijk ver boven de $100 komt, dan knallen de koersen omhoog.

Veel kleine beleggers zullen dan de markt al uit zijn, want in hun ogen viel er in deze sector niets te verdienen.

Dat terwijl ik denk dat het de mooiste markt in mijn leven gaat worden. Als je maar vol houdt en gebruik maakt van die kansen die de marktmanipulators ons nu geven.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Russische waarheid (Tom Lassing)

25/07 8:24

Afgelopen week werd een belangrijke deal gesloten waarbij Rusland garandeerde dat Oekraïens graan via enkele havens naar de rest van de wereld vervoerd kon worden. De Defensie Minister van Rusland gaf ook aan dat Rusland die havens dan ook niet zou bestoken.

Nog geen dag later werd de haven van Odessa met kruisraketten bestookt.

Je dacht dat je deals met Russen kon sluiten? Wat begreep je niet aan 'we zijn in oorlog?'

Uiteraard ontkende Rusland vervolgens de raketten geschoten te hebben en toen bewijzen opdoken die het tegendeel bewezen was het dat ze alleen maar Militaire doelen bestoken...

In heel de geschiedenis blijkt keer op keer dat de Rus geen deals sluit waar hij zich aan houdt. Een afspraak is slechts gemaakt om je te verrassen net als je denkt dat je ze daarin kan vertrouwen.

De gasdeal met Europa is feitelijk net zoiets. Het ging nooit om een commerciële deal. Het was slechts om Europa uit te schakelen omdat het letterlijk in de kou te zetten was.

In 1941 viel Hitler Duitsland de Russen aan. Wat we nu weten is dat de Duitsers zoveel terreinwinst boekten omdat de Russen klaarstonden voor een verrassende aanvalsoorlog met Duitsland. De Duitsers waren de Russen slechts zes weken voor. De Russische eenheden hadden gedetailleerde kaarten van Duitsland, maar niet van Rusland, waardoor ze de eerste maanden vreselijk in de problemen kwamen toen de Duitsers de Blitzkrieg op ze loslieten en ze ver terug moesten trekken.

Waarheid is het eerste slachtoffer in een oorlog. Rusland werd een bondgenoot van de geallieerden en daarom werd die waarheid over 1941 diep begraven. Stalin en Hitler ontliepen elkaar niet veel in gruwelijkheid.

Putin doet nu een aardige poging ook bij deze meesters in de gruwelijkheid aan te sluiten. Zijn leugenachtigheid is in ieder geval behoorlijk op peil.

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd