Beursbox Nieuwsbrief Verdien je een tweede kans?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Verdien je een tweede kans?
Date: January 17th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 17 januari 2023
 
 

AEX 748,35 Dow 34.302 USD 1,081 Btc 16.655 Goud 1,908.07

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een heel leuke crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de stad van zaken in Crypto land.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/01 7:00

  • Vandaag ga ik om 12:30 uur weer live een lunchwebinar geven. Je kan je hier opgeven om er dan bij te zijn.

    Ik bespreek vandaag een aandeel dat ik al eerder besprak en dat 90% in koers gedaald is... Ja, dat komt ook voor en daar kan je dus van leren!

  • Gisteren was de Amerikaanse beurs gesloten vanwege Martin Luther King day.

  • Voor het eerst in zoiets als 60 jaar is de bevolking van China gekrompen. Het gaat om een afname van 850.000 personen. Morgen wil ik daar in de nieuwsbnrief dieper op ingaan. Het is een belangrijke ontwikkeling.

  • China stelt dat haar economische groei in december 3% was ten opzichte van een jaar geleden. Ik ben normaal sceptisch over Chinese cijfers, maar deze keer kan het kloppen.

  • De analisten van Bank of America denken dat het aandeel Vodafone het komende jaar wel eens 50% in koers kan gaan stijgen. Dat lijkt me een mooie aanleiding om dit aandeel morgen in het lunchwebinar te bespreken.

  • In Davos is er deze week weer het beroemde forum waar de leiders van grote bedrijven bijeen komen. SLechts één G7 leider zal er zich laten zien. De CEO's zijn gevraagd naar hun mening over de economische verwachtingen en niet eerder waren ze zo pessimistisch.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Salderingsregeling zonnepanelen (Tom Lassing)

17/01 7:23

Oorspronkelijk zou de regeling al in 2020 gaan aflopen, maar de politiek kwam er niet uit. Nu is het plan geopperd om de salderingsregeling vanaf 2025 af te bouwen. Als de plannen doorgaan moet dan in 2031 geen saldering meer mogelijk zijn.

- Ik denk dat het een goede zaak is. Waar eigenaren van zonnepanelen nu al rekening mee kunnen houden, is dat ze na 2028 een huisbatterij moeten gaan overwegen. Die kost veel geld, maar met die huisbatterij kan je dan straks veel geld besparen omdat je je overtollige energie zelf gaat opslaan. Je hoeft dan in de avond geen dure elektriciteit te kopen. Op dit moment is zo'n huisbatterij onzin, want die levert je geen financieel voordeel op.

Dat wordt dus helemaal anders en dat is ook goed voor heel het elektriciteitsnet. We halen er dan letterlijk de spanning vanaf omdat we veel meer elektriciteit potentie spreiden.

Er is een extra voordeel voor Nederland. De batterij techniek ontwikkeld zich snel en over een paar jaar zijn de prijzen per kWu waarschijnlijk lager, terwijl de capaciteit van de totale batterij flink hoger ligt.

We profiteren dus straks van de achterstand die we nu ten opzichte van andere landen opgelopen hebben.

Je hebt nog zeker 5 jaar om te sparen. Ik raad aan dat te doen.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Minder verkopen nieuwbouwwoningen (Tom Lassing)

17/01 7:51

De verkoop van nieuwbouwwoningen is eind 2022 in Nederland in het slop geraakt. Er was in het vierde kwartaal een daling van bijna 34%. Dat is een schokkende hoeveelheid.

Bij bestaande woningen was de daling 6,4%. In totaal komt het neer op 9,9% minder verkochte woningen.

Dat alles lijkt mij een zaak van afnemend vertrouwen te zijn.

Jaar op jaar bezien gingen de huizenprijzen flink omhoog. Nieuwbouwwoningen werden in een jaar 11,9% hoger. Dat is in lijn met de inflatie die we nu kennen.

 
 

Verdien je een tweede kans? (Tom Lassing)

17/01 8:18

In de VS is er ruzie ontstaan tussen twee rechters.

De ene rechter had een briljante, net afgestudeerde jurist aangenomen, maar de andere rechter vond dat heel erg ongepast en hij zocht de pers op. De briljante net afgestudeerde jurist had namelijk zijn bul tijdens zijn jarenlange gevangenisstraf gehaald.

Hij had 14 jaar gevangenisstraf uitgezeten voor een overval die hij had gepleegd en waarbij hij op een agent had geschoten.

Volgens rechter Bernstein was het zeer ongepast dat iemand die ooit op agenten heeft geschoten nu bij de rechterlijke macht kan werken.

De net aangestelde jurist heeft daarop zijn ontslag aangeboden en de rechter die hem aangesteld had heeft dat onder protest geaccepteerd.

De vraag is nu of je na het uitzitten van je straf ook gerehabiliteerd bent. Als dat niet zo is, wat zegt je dan over je kansen als ex gevangene?

Overigens krijgt rechter Bernstein nu ook de wind van voren. Immers, hoe kijkt hij aan tegen mensen die ooit al eens eerder veroordeeld zijn? Krijgen die wel een eerlijk proces bij hem? Immers, zelfs als je je straf netjes hebt uitgezeten en je iets moois van je gevangenisstraf hebt gemaakt ben je bij hem nog schuldig en krijg je geen kans.

Rechter Bernstein heeft daarop zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij zich zo extreem heeft uitgelaten over een collega rechter...

Het slachtoffer van heel dit verhaal is de net aangestelde jurist die een prachtige baan door de neus geboord werd en nu weer de goot ingeschopt is. Ik kan me indenken dat zijn geloof in een eerlijke samenleving nu ook even helemaal weg is.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Politici liegen, George Santos for President! (Tom Lassing)

17/01 8:32

President Trump heeft tijdens zijn vier jarige ambtsperiode meer dan 30.500 keer een leugen naar buiten gebracht. (Bron

Hij is daarna gewoon doorgegaan met het spuien van leugens. Gewoon omdat hij nu eenmaal zijn gelijk wil hebben niet wil verliezen en graag altijd de beste ergens in is. Hij heeft in zijn leven nooit iemand gehad die hem aangaf dat hij ongelijk had en dat ook kon afdwingen. Dat is het voordeel voor iedereen die met een gouden lepel in zijn of haar mond geboren is.

Iedere politicus liegt. Net zoals ieder mens liegt.

Maar er is een verschil tussen een leugentje dat er niet echt toe doet en aaneengesloten liegen alsof het gedrukt staat.

Trump heeft nu een concurrent leugenaar in de Amerikaanse politiek. Iemand die nog heel veel straffer aan het liegen is dan hij ooit deed.

George Santos heeft over eigenlijk alles wat hij bij zijn kandidaatstelling verklaarde gelogen. De vraag is zelfs of hij zelfs wel zo heet!

Hij verandert zijn verhaal zelfs ook nog wel eens. Zo heeft hij zijn moeder twee keer begraven en werkervaringen, opleidingen en zelfs afkomst was allemaal gelogen.

Er zijn nu meerdere onderzoeken naar hem geopend. Onder andere in Brazilië, waar nog een arrestatiebevel voor hem openstaat. Hij betaalde er ooit met een door hem gestolen cheque.

Ook nu is er de nodige vragen te stellen over zijn financiële situatie. Er is een grote kans dat hij op financieel vlak de nodige wetten overtreden heeft.

Maar waarom is hij dan nog altijd Congreslid?

Blijkbaar heeft de VS geen regels willen stellen voor het gedrag dat Congresleden vertonen. Ondanks al zijn leugens kunnen ze hem maar niet zo maar van zijn functie ontheffen. Zijn eigen Republikeinse partij zit er ook niet zo mee. Hij is slechts een gesnapte leugenaar. Sneu voor hem, maar dat hij Republikein is, is belangrijker voor ze dan dat hij de waarheid over wat dan ook zegt. Zolang hij meestemt met de partijlijn is hij bij de Republikeinen zeer welkom. Zo hebben ze ze graag.

Ondertussen liet George weten dat hij, in zijn rol als energie deskundige, de nodige oplossingen heeft aangedragen voor de grijze industrie. Zonder gêne blijft hij doorgaan met zijn leugens. Hij schijnt ook de eerste astronaut te zijn geweest die op de zon was. Hij ging 's nachts.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd