Beursbox Nieuwsbrief Centrale banken kochten in januari 31 ton goud

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Centrale banken kochten in januari 31 ton goud
Date: March 7th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 7 maart 2023
 
 

AEX 763,16 Dow 33.431 USD 1,069 Btc 21.089 Goud 1,851.53

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een extreem actuele crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de actuele stand van zaken in Crypto land. Joost zit er echt bovenop, dus je bent altijd 'bij'.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

07/03 7:00

  • Vandaag om 12:30 uur is er weer het volgende live lunchwebinar. Ik bespreek dan twee, mogelijk drie auto-aandelen. Klik hier om er morgen bij te zijn.

  • De gasprijs in Europa is gisteren gedaald naar het laagste niveau sonds de zomer van 2021. Waarom kopen de energiebedrijven zich nu niet suf? Waarom blijven onze energieprijzen zo veel hoger dan voorheen? De overheid kan wel zeggen dat het allemaal in orde is, maar ik vind de daling voor consumenten wel heel erg lang duren. Ik betaal nog altijd 70 cent per kWu aan elektriciteit en 2,36 per kuub gas. Dat is dan nog zonder de 76 cent aan leveringskosten en netbeheerkosten per dag.

  • China heeft aangegeven dat wat haar betreft de VS het relationele pad met China verlaten heeft en de landen richting een conflict aan het bewegen zijn.

  • In Oekraïne lijkt de Wagner group keer op keer ook in conflict te komen met het rteguliere Russische leger. Het zou me niet verbazen als de Wagner Group op een gegeven moment door de Russen opgeofferd gaat worden om daarmee een intern Russisch probleem weg te werken.

  • Het failliete FTX is een reschtzaak begonnen tegen Grayscale Investments. Volgens FTX houdt Grayscale Investments tenminste 5050 miljoen dollar achter.

  • Meta geet nog deze week duizenden banen schrappen. Het betreft puur kostenbesparingen.

  • Canada is van mening dat China zich actief met de verkiezingen in Canada heeft beziggehouden. Trudeau, die er mogelijk van geprofiteerd heeft, heeft nu toch een onderzoek laten instellen.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

15 maart webinar Neo Finance (Tom Lassing)

07/03 7:23

Woensdag 15 maart ga ik weer samen met Mark Leenards een webinar over Neo Finance verzorgen.

We laten weer even wat interessante dingen op de site zien en er kunnen op dat moment ook vragen gesteld worden.

Ik heb zelf momenteel bijna 55.000 euro op het account staan en dat geld is verdeeld over 1.649 lopende leningen.

Mijn gemiddelde inleg per lening is daarmee op dit moment 33,30 euro.

Ik heb de GOUD VIP status binnen het netwerk en moet nog 70.000 euro in het account groeien om tot het platina VIP status te komen. Dat gaat dus nog wel even duren.

De gemiddelde rente die ik op dit moment krijg is 10,85% en na herinvestering is dat 11.39%.


Geef je hier op voor het webinar 15 maart 20:00 uur

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Centrale banken kochten in januari 31 ton goud (Frank Knopers)

07/03 7:47

Centrale banken blijven goud kopen en hebben in de eerste maand van het nieuwe jaar per saldo 31 ton goud aan hun reserves toegevoegd. Dat schrijft de World Gold Council op basis van nieuwe cijfers van het IMF. De aankopen waren wel zeer geconcentreerd, want die kwamen volledig voor rekening van Turkije, China en Kazachstan. Hoeveel goud kochten deze landen?

Turkije was in januari met de aankoop van 23 ton goud de grootste koper op de markt. Terwijl het land gebukt gaat onder torenhoge inflatie voegt de centrale bank structureel goud aan haar reserves toe. Vorig jaar was de Turkse centrale bank ook al de grootste koper van het edelmetaal. Met de aankoop van januari steeg de totale goudvoorraad van het land naar 565 ton.

Zoals we in een eerder artikel al schreven koopt niet alleen de centrale bank van Turkije veel goud. Ook particulieren kopen steeds meer gouden munten en goudbaren om hun vermogen te beschermen tegen de hoge inflatie. Vorig jaar importeerde het land maar liefst 188 ton goud uit Zwitserland. In de eerste maand van dit jaar was dat al 58,3 ton goud. Hieruit kunnen we afleiden dat ook vermogende Turken op grote schaal goud kopen om hun koopkracht te beschermen. Goud dat minder tegenpartijrisico kent dan bijvoorbeeld een bankrekening in euro's of Amerikaanse dollars.

Lees hier verder!

Koop hier je eerste aankoop bij Holland Goud met korting!


Ga nu naar Holland Gold
 
 
 

Turkije kocht veel goud, maar Turken zelf ook! (Tom Lassing)

07/03 8:15

Turkije kent al jaren een enorm hoge inflatie die nu rond de 80% per jaar ligt.

Wat doet zoiets met je spaargeld?

Heel simpel. Als je 10.000 lira spaargeld hebt, dan heb je na een jaar nog altijd 10.000 lira. Als je er zo naar kijkt, dan is inflatie geen probleem. Het probleem is dat je koopkracht van die 10.000 lira na een jaar nog slechts gelijk staat aan die van 2000 lira een jaar geleden.

Je hebt in een jaar 80% van de koopkracht op je spaargeld verloren!

Hoe kan je dat voorkomen?

Zou je ter waarde van 10.000 lira aan goud gehad hebben een jaar geleden, dan heb je nog altijd dat goud. Je krijgt er echter heel veel meer lira voor en daarmee is door jou de inflatie vermeden.

Je wilt dus goud als spaargeld hebben en je gaat je goud pas inwisselen nét voor je lira nodig hebt om uit te geven.

Op die manier weten steeds meer Turken in Turkije en gigantische inflatie te slim af te zijn.


Zelf goud kopen? Dat kan hier. Koop hier je eerste aankoop bij Holland Goud met korting!

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Metaalprijzen (Tom Lassing)

07/03 8:43

Ik ben aandeelhouder van het grondstoffen bedrijf BHP. Wat mij enorm opvalt is dat de financiële pers iedere dag weer een enorme nadruk legt op de metaalprijzen van "nu".

Ik krijg iedere dag berichten die enorm dramatisch overkomen, want door reden... (verzin maar iets) is de metaalprijs omlaag. Het lijkt iedere keer wel het einde van de wereld.

Een dag of wat later bericht over toenemende vraag uit China en de wereld ziet er weer heel zonnig uit. Het is écht gênant om daar met wat afstandelijkheid naar te kijken. Wat een kleutergedrag van de pers, maar laten we eerlijk zijn, beleggers vreten het alsof het gratis snoep is.

Gisteren was het bericht: "Iron ore, industrial metals slide on China’s modest new growth target"

Morgen kan men dezelfde 'modest verwachtingen' weer zien als enorm hoge ambities en vol enthousiasme vanuit een ander uitgangspunt een stuk schrijven. De schrijvers van de persbureaus moeten iedere dag weer iets leveren en dat doen ze. Iedere dag pushen ze hun B.S. in een markt die het opzuigt als een spons.

Jij als particuliere belegger moet gewoon een eigen visie opstellen en vooral wegblijven van de financiële pers die iedere dag weer opnieuw de markt moet voorzien van berichten.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd