Beursbox Nieuwsbrief Heineken excuses

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Heineken excuses
Date: March 8th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 8 maart 2023
 
 

AEX 751,52 Dow 32.856 USD 1,053 Btc 20.971 Goud 1,813.86

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trekt weer iets aan qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/03 7:00

  • Vandaag om 12:30 uur is er weer het volgende live lunchwebinar. Ik bespreek dan in misschien niet de vriendelijkste termen een AI aandeel dat in mijn ogen puur op de hype inspeelt. Klik hier om er bij te zijn.

  • Bij Jumbo komt nu zeker de vorige topman Van Eerd niet meer terug. Voor de onderneming een duidelijke keuze, want de onderneming moet ook gewoon verder. Ton van Veen neemt nu defitief het stokje over.

  • Duitsland steunt een EU lidmaatschap van Georgië. Dat terwijl dat land nu net in het nieuws is vanwege protesten omdat men meer druk op NGO's wil kunnen zetten. NGO staat voor Non Govermental Organisation en deze organisaties worden veel gebruikt voor hulpverlening. Helaas zijn ze vaak ook dekmantel voor spionnen en proberen ze illeghaal invloed uit te oefenen in landen waar ze actief zijn.

  • China zet nog altijd massaal in op duurzame energie, maar tegelijk is het aantal vergunning voor kolencentrales op een record aan het uitkomen.

  • Het is de bedoeling dat 6G telecom verbindingen in 2030 gemeengoed gaan worden. 5G is nog altijd bijna niet omarmd door consumenten en bedrijven. Het is allemaal iets te snel gegaan.

  • De U.S. Federal Trade Commission heeft Twitter gevraagd om de interne communicatie tussen Elon Musk en andere topmanagers aan haar te sturen. Elon Musk is nu boos aan het Twitteren dat het "a shameful case of weaponization of a government agency for political purposes and suppression of the truth!" is. Als hij zo veel geeft om de waarheid, waarom heeft hij er dan moeite mee om de communicatie over te dragen?

  • Rivian heeft beleggers schrik aangejaagd door aan te kondigen dat er nieuw geld nodig is. De koers verloor gisteren 15%. De aandelen stonden ooit op 172. Nu is de koers 14,68.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Heineken excuses (Tom Lassing)

08/03 7:21

Was Heineken nu wel of niet uit Rusland vertrokken?

Het bedrijf gaf aan vertrokken te zijn, maar Follow the Money toonde aan dat er toch alle schijn van had dat Heineken wel degelijk actief in Rusland was gebleven.

Wel de positieve pers pakken, maar ondertussen ook profiteren van het feit dat 1000 andere bedrijven wel echt vertrokken waren?

Volgens Heineken was het een misverstand. 

Ze waren officieel vertrokken uit Rusland, maar ze wilden hun Russische onderdeel gaan verkopen, niet sluiten.

Omdat veel andere bedrijven uit de drankensector vertrokken waren, zag Heineken een kans voor haar Russische dochteronderneming.

Immers, als die nu snel enkele nieuwe producten op de markt zou brengen ter vervanging van bijvoorbeeld Coca Cola of Pepsi Cola, dan kon het onderdeel Heineken veel meer geld opleveren.

De dochteronderneming was dus officieel al los van Heineken, maar er was nog geen koper gevonden.

Heineken was dus nog eigenaar en strikt genomen dus nog actief in Rusland.

Heineken heeft simpelweg haar concurrenten nog nét even een loer willen draaien en dan het onderdeel tegen een goede prijs verkopen en zo kom je als winnaar door een crisis.

Tenzij je gesnapt wordt. Dan blijkt ineens wat voor smerige praktijken je er als bedrijf eigenlijk op na houdt.

Mooi weer spelen alsof je netjes vertrokken bent, maar ondertussen.

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Gold Resources, afblijven maar (Tom Lassing)

08/03 7:47

Het aandeel Gold Resources is de laatste weken gehalveerd in koers. Reden is dat de directie aan het stunten lijkt geslagen.

Men kocht een project in Michigan. Niet iedere analist is even positief over dit avontuur in Michagan.

Daarbij hebben ze aandelen van een ander bedrijf gekocht. Ze stopten 1, 7 miljoen dollar in Maritime Resources.

Door deze aankopen heeft men besloten het uitbetalen van dividend stop te zetten.

De koers halveerde na de berichten en daarmee komt vervolgens ook nog eens de beursnotering in gavaar. De koers is nu namelijk onder de dollar per aandeel gekomen.

Al met al een onzekere situatie en bij twijfel niet oversteken!

 
 

Een voorbeeld lening bij Neo Finance (Tom Lassing)

08/03 8:19

Ik heb enige tijd geleden met een forse korting een lening in de Tweede Handsmarkt gekocht.

Ik betaalde 9,89 euro voor een lening die op dat moment nog voor 24,72 euro open stond.

Het is een B lening en de lener had na de start van de lening slechts één keer een betaling verricht. De rente op de lening is 17%.

Sinds mijn aankoop heeft de lener helaas nog geen enkele verdere betaling verricht.

Hij is volgens de deurwaarder werkloos, heeft sinds kort geen partner meer, hij heeft geen bezittingen. Hij heeft enkele bankrekeningen, die overigens in beslag genomen zijn, maar op die rekeningen staat ook geen geld meer. Hij woont in Litouwen.

Er is nu een constante bewaking op zijn rekeningen gezet zodat bij een verandering van de situatie direct ingegrepen kan worden.

De totale lening was 9.600 euro groot en had in 60 maanden afbetaald moeten worden. De lener was indertijd een 52 jarige man. Hij werkte in de bouw en had er een vrij goed betaalde baan. De lening is in augustus 2020 gestart.

Vooralsnog is dit geen gelukkige aankoop van mij geweest. Dat kan snel veranderen als de man ineens weer een baan weet te scoren.


15 maart geven Mark Leenards en ik weer een webinar over Neo Finance. Geef je hier op. We beginnen om 20:00 uur

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Het argument om Bachmut uiteindelijk toch te verlaten (Tom Lassing)

08/03 8:32

Bachmut is militair gezien geen strategische stad. De enige reden dat Oekraïne er nog aan vasthoudt, is omdat het veel Russische soldaten bindt. Dat is een goede zaak, want die soldaten kunnen dan niet elders zijn.

Voor de Russen is Bachmut veel belangrijker. Niet militair, maar puur vanwege propaganda redenen.

Rusland heeft al acht maanden lang geen aansprekende overwinning meer kunnen boeken. Ze boekten wel terreinwinst rondom Bachmut, maar de stad zelf bleef buiten haar bereik.

Voor Rusland is het dus belangrijk om na al die tijd weer eens een keer een winst te kunnen melden.

Immers de realiteit is dat na de aanvankelijke winsten van Rusland het daarna alleen maar achteruit is gegaan.

De slag om Kiev werd verloren, De slag om Charkov werd verloren, De strijd om Lyman werd verloren en de strijd rond Cherson werd verloren. Duizenden vierkante kilometers aan eerder gewonnen terrein moeten terug aan Oekraïne gegeven worden.

Rusland annexeerde een deel van Oekraïne dat ze nog niet veroverd had en daar maakt Bachmut een onderdeel van uit. De verovering van Bachmut zal dus in Moskou gevierd worden als een grote overwinning waarbij nog weer een voormalige Oekraïense stad terug in de moederschoot van Rusland is gekomen.

Natuurlijk wil Oekraïne niet te makkelijk zo'n propaganda feestje in handen van Moskou geven. Aan de andere kant is voor de oorlog de doorbreking van de Russische landbrug in het zuiden heel veel belangrijker.

Ik zou dus zeggen, geef de Russen uiteindelijk Bachmut maar, als je dan ook je slag in het zuiden kan slaan. Met die slag in het zuiden kan je de oorlog winnen. Bachmut met alle macht proberen te ontzetten kan je de oorlog kosten.

Ik maakte er gisteren een video over. Kijk die hierSponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd