Beursbox Nieuwsbrief Bankrun en faillissement SVB

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Bankrun en faillissement SVB
Date: March 13th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 13 maart 2023
 
 

AEX 743,03 Dow 31.909 USD 1,072 Btc 20.805 Goud 1,874.55

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen, dan is deze aanbieder mijn nieuwste tip! Binnenkort veel meer over deze aanbieder.

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Bankrun en faillissement SVB (Tom Lassing)

13/03 7:00

Het ten onder gaan van SVB is geen kleinigheid. Dit is de op één na grootste bank die ooit in de VS failliet ging!

Letterlijk duizenden bedrijven zijn nu een flink deel van hun cash positie kwijt want de garantie is slechts tot 250.000 dollar!

Zou dit dus een keer 'officieel' gespeeld gaan worden, dan kan het zijn dat letterlijk duizenden bedrijven deze maand hun werknemers niet meer kunnen betalen!

We praten over een bedrag van 150 miljard dollar dat op dit moment niet gedekt is.

Het is niet zo dat het geld er totaal niet is. Het zit echter vast in langlopende obligaties die nu heel veel minder waard zijn.

Veel mensen (ook mensen die er verstand van moeten hebben) denken dat obligaties veilig zijn en niet hard kunnen dalen.

Nu, dan moet je eens kijken als de rente 4% in een jaar stijgt. Kijk dan maar eens wat voor bloedbad je in je obligatie portefeuille aantreft.

Vraag het SVB maar!

Er is nu een lichtpuntje zichtbaar. De Amerikaanse overheid gaat mogelijk de regels weer eens veranderen. Het gaat immers om een bank...

Mogelijk staat de Amerikaanse overheid nu garant voor het totale bedrag van alle tegoeden. In dat geval kunnen duizenden bedrijven hun crisisteams weer op verlof sturen. 

Ik ben geen voorstander van weer een overheidsingrijpen zonder enorme verplichte veranderingen in de bankensector, maar deze bank zo maar failliet laten gaan en duizenden tech bedrijven ook ten onder laten gaan is niet iets waar de wereld op zit te wachten.

Een totale garantie is dus een goede zaak, maar... mag het dan onderhand wel eens samen met een verplichte aanpassing van hoe banken werken gaan?

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Geen wonder dat beleggers dit aandeel nu ontdekken! (Jack Hoogland)

13/03 7:23

Voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” ontdekten we deze maand een wel zéér uitzonderlijk zilveraandeel.

Waarvan  de koers afgelopen week fors steeg, ondanks dat zilver in prijs daalde.

Een duidelijk teken dat beleggers dit spotgoedkope aandeel nu ontdekken!

  Bedrijf is bezig een zilvermijn te bouwen die deze zomer in productie zal gaan.

Die vanaf het derde kwartaal enorme winsten gaat maken.

Want het unieke van deze mijn is dat de all-in productiekosten slechts $7,25 per ounce zilver bedragen.

Waarmee dit de op één na meest winstgevende zilvermijn ter wereld wordt.

Op basis van de door de directie afgegeven winstverwachting noteert dit aandeel nog geen 2,4 keer de voor komend jaar verwachte winst.

Wat betekent dat de koers binnen een jaar met 650% moet stijgen om het aandeel als normaal gewaardeerd te kunnen bestempelen.

Geen wonder dat beleggers dit aandeel nu ontdekken!

Krijgen we  de in dit artikel vermelde run op goud en zilver, dan kan de koers zelfs véél harder stijgen.


Dit superaandeel mag je niet laten lopen!
Bestel hier het  nieuwe “Super Rendement Rapport”

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Als je leningen bij zijn, kan je herfinancieren (Tom Lassing)

13/03 7:47

Litouwers bij bij Neo Finance lenen en keurig bij zijn met de lening kunnen besluiten hun lening op te zeggen en een nieuwe uit te zetten.

Dat kan als lener interessant zijn als de huidige rente veel lager is. Die rente kan lager zijn door puur een algemeen lagere rente, maar het kan ook zijn dat je eigen goede financiële gedrag je status als lener veel positiever heeft gemaakt.

Je betaalt als lener wel de kosten van het afsluiten van de nieuwe lening.

Het is dus niet gratis voor ze. Maar het is wel interessant voor ze als het letterlijk enkele procenten aan rente kan schelen.

Voor ons als lening verstrekkers is het wel jammer. Je hebt een leuke lening op bijvoorbeeld 15% lopen en dan lost de lening nemer ineens versnelt af.

Jij kan dan investeren in nieuwe leningen, maar als de rente in het algemeen omlaag is gegaan, dan kan je met hetzelfde risico lang niet zo'n hoge rente verkrijgen.

Jammer, maar het hoort er wel bij. Het is ook een goede zaak voor de personen die lenen. Het beloont hun goede betaalgedrag.


15 mrt om 20:00 uur is er weer een webinar over Neo Finance. Je kan je hier opgeven. Het is gratis.

Meer over Neo Finance
 
 
 

Stand van zaken Detroit Vastgoed (Tom Lassing)

13/03 7:54

Afgelopen maand heb ik twee rechtszaken tegen de overheid gevoerd en gewonnen. Het ging daarbij om toezeggingen van de overheid rondom huursubsidie die gedaan waren, maar niet tot uitkering gekomen waren.

Eind deze maand wordt er in totaal 25.000 dollar overgemaakt.

Helaas voer ik nu ook nog enkele rechtszaken tegen huurders die weigeren de huur te betalen. Hierbij gaat het vooral om uitzetting, zodat ik de huizen kan gaan verhuren aan huurders die wel de huur willen betalen.

Vandaag is er een gesprek met een potentiële huurder die in één keer heel het appartementen complex wil huren. Ik moet een concessie doen v.w.b. de hoogte van de huur, maar voordeel is dat ik dan wel twee jaar verzekerd ben van een 100% bezetting van de appartementen. Het zou veel goedmaken. Ik hoop dus dat de zaak later vandaag beklonken kan worden.

Dezelfde huurder heeft ook interesse in drie huizen, maar hier hou ik nog even de boot af. Eerst maar eens een eerste contract sluiten en geld zien, dan eventueel nog meer verhuur aan dezelfde organisatie. Ik wil niet te afhankelijk worden van één partij zonder dat die partij ooit een dollar naar me overmaakte.

Zou ik me wel te afhankelijk maken, dan voorzie ik late heronderhandelingen over bijvoorbeeld de afgesproken huur hoogte etc. In zo'n situatie wil ik niet terechtkomen.

Al met al begint het er al leuker uit te zien. Ik ben door de Corona crisis door een diep dal gegaan met de huizen. Voordeel is wel dat de huizenprijzen zo'n 100% hoger liggen ten opzichte van toen ik ze kocht.

Ik zou nu dus ook kunnen liquideren en er dan toch positief kunnen uitspringen. Niet mijn intentie, maar het is wel prettig dat die mogelijkheid er ook is. 

Mijn website over de woningen in Detroit
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Politieke analyse VS (Tom Lassing)

06/03 8:12

De politiek in de VS is nu zo ver gepolariseerd, dat er bijna geen analyse meer op te maken is zonder dat je oorlog krijgt met tenminste één van de kampen.

Maar het is een opmerkelijke situatie waar ze in bevinden.

In feite kijken we naar 2024 en zien we de twee belangrijkste presidentskandidaten al ver over hun houdbaarheidsdatum heen.

Biden en Trump. Beide zouden niet eens moeten overwegen om nog weer een gooi naar het presidentschap te doen.

Maar het is armoe troef in de Amerikaanse politiek.

De Republikeinen hebben gekkies de partij laten overnemen en de Democratische partij heeft een hele generatie aan politici buiten spel gezet omdat Pelosi, Schumer en Biden niet wilden vertrekken.

Zelfs het onafhankelijke kamp in de persoon van Bernie Sanders is stok oud.

Hoe nu verder...

De Democraten zouden in mijn ogen er goed aan doen een degelijke opvolger voor Biden te kiezen. Biden spreekt te weinig mensen nog echt aan. Hij is een doorgewinterde politicus, maar veel te oud. 

De Republikeinen zullen intern de strijd moeten aangaan met Maga. Gaat Trump dan alsnog de nominatie winnen, dan is dat kans klein dat de Republikeinen de uiteindelijke verkiezingen gaan winnen. Trump is te oud en komt te slecht uit zijn woorden om nog meer dan de cult diehards aan te spreken. Zeker als de Democraten een welbespraakte kandidaat weten te vinden is Trump kansloos.

Wordt Trump toch verslagen in de Republikeinse voorverkiezingen, dan is het de vraag wie de Republikeinse nominatie wint. De Republikeinen hebben net als de Democraten weinig kandidaten die nationaal aanslaan. DeSantis doet het in Florida goed, maar in de rest van de VS is hij een nobody. Nikki Haley gaat geen 1% van de stemmen halen. Andere maga gekkies slaan nationaal gezien geen deuk in een zacht pak boter.

Het gaat nog spannend worden de komende tijd, want de belangen zijn groot, de frontrunners veel te oud en alternatieven zijn er op dit moment nationaal gezien nog niet.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd