Beursbox Nieuwsbrief Wat deed Warren Buffett de laatste maanden?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Wat deed Warren Buffett de laatste maanden?
Date: May 16th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 16 mei 2023
 
 

AEX 756,18 Dow 33.348 USD 1,086 Btc 25.013 Goud 2,010.91

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een extreem actuele crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de actuele stand van zaken in Crypto land. Joost zit er echt bovenop, dus je bent altijd 'bij'.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/05 7:00

  • Vandaag ga ik een fantasievol aandeel in het lunchwebinar bespreken. We kennen het allemaal, maar slechts weinigen bezitten dit aandeel. Is dat terecht? Kijk om het te weten! Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

  • Tesla moet in China 1,1 miljoen auto's terug naar de garage halen om een software update uit te voeren. Vreemde zaak dat dit nog niet online kan... Het gaat om letterlijk alle auto's die Tesla in China verkocht heeft.

  • Volgens Duitsland is de energiecrisis voorbij en daarom wil het land de beoogde LNG terminals veel kleiner maken dan eerst voorzien. Het lijkt alsof Duitsland bewust kiest voor een enorme energie afhankelijkheid.

  • Ook Vattenfall gaat haar tarieven eindelijk verlagen tot onder het prijsplafond.

  • In Duitsland gaat er onderzoek gedaan worden naar energiemaatschappijen die mogelijk misbruik van subsidies gemaakt hebben. Blijkbaar zijn er aanwijzingen dat er sprake is van georganiseerd misbruik van subsidies.

  • Elon Musk is genoemd in een onderzoek naar de handelingen van Epstein. Ook de eigenaren van Google worden in dat onderzoek genoemd. JPMorgan Chase is aangeklaagd en CEO Jamie Dimon moet 26 mei voorkomen. De bank profiteerde van de trades die Epsztein maakte, waarbij de bank mogelijk wist van het sex eiland waar de rijken naar toe gevlogen werden.

  • De economische cijfers van China vallen tegen. Er is een stevige groei, maar niet zo stevig als dat men verwacht had.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Litouwen loopt op ons voor (Tom Lassing)

16/05 7:22

We kunnen het ons misschien niet zo indenken, maar als we kijken naar de bankenwereld, dan loopt Litouwen ver op ons voor.

Een opzet als Neo Finance bijvoorbeeld is in Nederland en België nog niet mogelijk. Onze wetgeving loopt zo achter dat zo'n opzet hier nog niet mag.

Hoe komt dat?

Dat heeft alles te maken met de macht van de financiële lobby. In Nederland en België willen de gevestigde partijen niet dat bedrijven zoals Neo Finance voet aan de grond krijgen. De bestaande partijen zouden immers uit de markt geblazen worden.

Dat is al als een bedrijf als Neo Finance hier zou willen opereren. Ze zijn namelijk afhankelijk van goede data. Ook op dat vlak loopt West Europa ver achter. In Litouwen is veel meer elektronisch vastgelegd en bereikbaar. Dat maakt dat je veel sneller en beter inzicht hebt in trends zodat je de rente goed kan afstemmen, maar ook dat je risico's goed kan inschatten. Zo ver zijn we nog niet in Nederland en België.

Als u dus nog in de waan leeft dat Litouwen wat op ons achter loopt, dan hoop ik dat nu weggenomen te hebben.

Litouwen is wel een armer land dan Nederland en België. De lonen liggen lager. Dat is echter niet erg, leven is daar ook veel goedkoper. Er is ruimte zat, dus woningen zijn goedkoop. Lenen om te wonen is er een uitzondering, terwijl het hier de regel is. Vraag je af wie er rijker is, iemand die eigenaar is van de woning, of iemand die het eigendom via een hypotheek in feite aan de bank heeft gegeven...


Meer weten over hoe Neo Finance ook jouw financiële situatie kan verbeteren? Kijk hier naar de site die ik maakte.

Gisteren maakte ik ook een video over de voorsprong van Litouwen op West Europa. Kijk hier

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Schuldenplafond van de VS (Tom Lassing)

16/05 7:43

Ik heb al eerder geschreven dat er twee meningen zijn over de waarschijnlijkheid van een crisis rondom het schuldenplafond.

De eerste mening is dat de senatoren het niet zo ver laten komen omdat het hun eigen financiële situatie te hard zou raken. De meeste senatoren in de VS hebben een aanzienlijke aandelen en vastgoed portefeuille en een beurscrisis zou ze persoonlijk raken. Zo ver laten ze het dus volgens wat analisten niet komen.

Er is ook een tweede gedachtestroom. Dat is degene waar ik ook wat meer in mee ga.

Die stroom gaat er vanuit dat Republikeinse senatoren zo bang zijn voor de MAGA supporters, dat ze liever een crisis veroorzaken, dan MAGA aanhangers en collega's boos maken.

Ze zijn bang dat de MAGA politici en daarna de MAGA meute hun naar het leven gaat staan.

Hun angst voor hun loopbaan en misschien wel leven, is groter dan de angst om vermogen te verliezen.

Als deze laatste opzet werkelijkheid wordt, dan zal de VS daadwerkelijk zonder geld komen te zitten. Miljoenen Amerikanen gaan hierdoor geraakt worden en ambtenaren worden zonder loon naar huis gestuurd. Parken moeten dicht, musea moeten dicht en docenten krijgen geen loon meer.

Het kan dan zelfs zo ver komen dat er geen uitkeringen meer verstrekt kunnen worden en dat door de overheid verstrekte maaltijden niet langer aan behoeftigen verstrekt worden.

Hoe ver laat MAGA het komen?

Ik ben daar niet optimistisch over. In mijn ogen zijn de MAGA politici volkomen losgeraakt van welke realiteit dan ook. In hun ogen is chaos in de VS een winst voor hun gedachtengoed. Ze hebben geen enkele interesse in een goed functionerende overheid, zeker niet onder president Biden.

Kortom, ook ik ben bang dan het tweede scenario wel eens waarheid kan worden. 

 
 

Wat deed Warren Buffett de laatste maanden? (Tom Lassing)

16/05 8:10

Hij kocht aandelen Bank of America en aandelen Capital One. Hij verkocht zijn aandelen in Bank of New York Mellon an US Bancorp.

Ook kocht Buffett aandelen Ally Financial bij. Het ging hier overigens slechts om een positie ter waarde van een extra 10 miljoen dollar. Voor Buffett is dat wisselgeld.

Buffewtt verkocht ook 8,9 miljoen aandelen TSM en 600 miljoen dollar aan aandelen RH.

Verder werd de positie in Activation Blizzard 3,3 miljoen aandelen kleiner. Hij blijft wel 49,4 miljoen aandelen aanhouden.

De positie in GM werd 10 miljoen aandelen kleiner. Hij blijft hier 40 miljoen aandelen aanhouden. Deze positie in GM was ingenomen door één van zijn fondsbeheerders en mogelijk is de verkoop van een deel van de aandelen het signaal dat hij het niet eens is met die fondsbeheerder.

10% van het total vermogen wordt door de twee fondsbeheerder beheerd. De andere 90% doet Buffett nog zelf.

Al eerder werd overigens bekend dat Buffett aandelen Chevron verkocht had, terwijl hij Occidental bijgekocht heeft.

Een andere positie die fors kleiner werd is die in McKesson (MCK) daar werd zo'n 20% van de positie verkocht.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Wie is er nog bang voor de beer? (Tom Lassing)

16/05 8:32

Rusland wist in Europa na de Tweede Wereldoorlog veel invloed te krijgen door onze angst voor het grote leger van Rusland. Daarnaast was er dan ook nog de angst voor de kernwapens van Rusland.

De angst voor Rusland is door de Europese boosheid over de inval in Oekraïne enorm afgenomen.

Er is geen angst meer voor een Russische aanval met het tankleger van de Russen. Rusland had naar eigen zeggen tienduizenden tanks, maar uiteindelijk bleken dat zo'n 5.000 bruikbare tanks te zijn en de helft daarvan is al kapotgeschoten in Oekraïne. Wat vooral duidelijk is, is het onvermogen van de Russen om een gecoördineerde aanval uit te voeren. Dat enorme leger is een papieren tijger gebleken. Wel één die kan bijten, want bommen ontploffen en veroorzaken veel leed, maar veel meer dan terreur naar de burgerbevolking van Oekraïne is Rusland niet in staat te brengen.

Dan blijft de dreiging van een kernoorlog over. 

De waarschijnlijkheid daarvan is ook klein, want Rusland wint daar niets mee. Zodra Rusland een kernwapen zou inzetten zijn landen als China, India en Brazilië, die nu nog neutraal zijn, niet langer neutraal.

Daarbij zou het Europa en de VS rechtstreeks in de oorlog betrekken. Daar wint Rusland niets mee, want ze kunnen Oekraïne al niet de baas.

Het enige dat Rusland dus nog kan doen is dreigen met een kernoorlog, maar niemand in een toppositie neemt die dreiging nog serieus.

De NAVO valt Rusland niet aan. Je kan dus wel stellen dat een kat in het nauw vreemde sprongen maakt, maar Rusland is niet in het nauw. Rusland verliest slechts de oorlog in Oekraïne.

Het voortbestaan van Rusland wordt door niemand anders dan Rusland zelf op het spel gezet.

Als Rusland als natie valt, dan komt het door Rusland zelf. Alleen Rusland kan Rusland vernietigen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd