Beursbox Nieuwsbrief Dit is het perfecte plaatje!

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Dit is het perfecte plaatje!
Date: May 22nd 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 22 mei 2023
 
 

AEX 767,1 Dow 33.426 USD 1,081 Btc 24.955 Goud 1,973.05

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/05 7:00

  • Het zwaard van Damocles boven Washington is het schuldenplafond. De Republikeinen liepen afgelopen weekend al eens zes uur weg bij de onderhandelingen. Vandaag gaan Biden en McCarthy samen om de tafel zitten, maar ik zie niet in hoe ze tot een vergelijk kunnen komen. Het is een staarwedstrijd en de eerste die knippert heeft verloren. Knipperen ze beide niet, dan verliest het land en uiteindelijk de wereld.

  • Hoeveel levert het beleggen in vastgoed op? Bij WDL is het 5,75%. Het is maar even om een indruk te geven over wat voor rendementen we het hebben als je als geldverstrekker slechts geld hoeft in te leggen.

  • In Noord Italië regent het de laatste week overvloedig. Het water wordt zo snel mogelijk naar de rivier gevoerd en over een maand is er daar weer heel veel droogte. Blijkbaar kunnen ze, willen ze niet anders in Noord Italië.

  • De voorzitter van Tesco is opgestapt nadat zijn grensoverschrijdende gedrag bekend werd. Drie van de vier klachten gingen over zijn gedrag bij zijn vorige werkgever. Hij ontkent die beschuldigingen. De laatste klacht kwam van zijn huidige werk. Hij had er een foute opmerking geplaatst en heeft er zijn verontschuldigingen voor aangeboden. Nu toch nu al zijn vertrek. Waar ik een beetje bang voor ben, is dat het wel erg makkelijk wordt om loopbanen te doen crashen. Was het niet zo dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is? Dat systeem werkte toch redelijk goed, waarom verlaten we het nu?

  • De huizenprijzen in Nederland zijn gemiddeld 4,4% lager dan een jaar geleden. 

  • De G7 wil zich minder afhankelijk van China maken. Het is niet de bedoeling om de banden te verbreken, maar de afhankelijkheid van China is nu veel te groot.

  • China draait de zaken nu om en heeft het Amerikaanse Chipbedrijf Micron een veiligheidsrisico genoemd en Chinese bedrijven mogen de chips van Micron niet meer in hun producten gebruiken. Ik denk dat China hier een punt heeft. De stap van de VS was projectie. Ze deden zelf waar ze China van beschuldigden.

  • Ik maakte gisteren weer een goed bekeken video over Oekraïne. Bachmut is immers gevallen. Je kan de video hier kijken.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Dit is het perfecte plaatje! (Jack Hoogland)

22/05 7:23

Het is écht opvallend hoeveel de huidige koersontwikkeling van goud lijkt op die van de periode leidend tot de uitbraak in 2019.

Een paar weken geleden plaatste Jesse Felder onderstaande grafiek, waarop dat goed te zien is.


We zitten nu in dezelfde correctie als net voordat goud in juni 2019 door de weerstand van $1365 brak (zwarte pijl)

Waarna goud hard door die weerstand omhoog knalde.

Een andere belangrijke overeenkomst met 2019 is dat de media aandacht voor goud nu enorm laag is (= zéér positief).

Terwijl we tegelijk zien dat ’s werelds beste beleggers en hedgefonds managers positief worden over goud (= nóg positiever).

In de tweet hieronder geeft de CIO van Bridgewater aan dat goud aan de rand staat van een langdurige stijging.

En hier zien we juist een belangrijk verschil met 2019.
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Kan je vertrouwen op het (overheids)pensioen? (Tom Lassing)

22/05 7:47

Het Nederlandse pensioenstelsel is deels onbetaalbaar. Het werkt namelijk voor het overheidsdeel zo dat wat er nu wordt afgedragen aan belastingen ook direct gebruikt wordt voor de AOW betalingen.

Als dus de belastingen lager worden omdat de vergrijzing verder toeslaat, dan wordt de AOW ruimte ook minder.

Dan is er nog het pensioen dat je via je werkgever opbouwt. 

Als de pensioenfondsen 'te rijk' worden, dan graait de overheid in die pot. Als vervolgens de pensioenfondsen door bijvoorbeeld een te lage rente zich arm moeten rekenen, dan worden de pensioenen gekort.

Ondertussen zijn die pensioenfondsen extreem duur in onderhoud.

Het geld wordt soms wel door drie of vier lagen aan beheerders beheerd.

Namelijk de beheerders van het pensioenfonds zelf, die het uitbesteden aan commerciële beheerders. Die kopen vervolgens belangen in hedge funds die ook hun beheerders hebben en die kopen aandelen in ETF's en beleggingsfondsen die ook weer hun eigen beheerders hebben. Hoe gek is het dan dat de pensioenfondsen nog amper rendement op het vermogen halen?

Veel beter vertrouw je op je eigen beleggingen. Bouw dus ook privé een stukje vermogen op. Je bent dan niet afhankelijk van een onzeker pensioen via overheid of pensioenfonds.

Ben je zelfstandig werkzaam, dan heb je iets meer vrijheid. Je moet echter wel verplicht een pensioenreservering opbouwen. Doe dat dan ook! Creëer je eigen pensioenpot door er serieus mee aan de slag te gaan.


Ik beleg zelf in aandelen, onroerend goed, en leningen. Spaargeld hou ik aan in de vorm van fysiek goud en zilver.

Kortom, een mooie spreiding. 

Die leningen, daar kan je op deze site meer over lezen.

Ik maakte recent ook een korte video er over. Kijk die hier.

 
 

Beleggen in vastgoed (Tom Lassing)

22/05 8:05

Ik kocht na eerst wat vastgoed projecten in Engeland, en Florida gedaan te hebben, een portefeuille aan woningen bij elkaar. 31 woningen in Detroit die ik na aankoop liet renoveren en vervolgens verhuur.

Geen vetpot door met name de Corona crisis en een slecht getimede aankoop van een appartementencomplex (ook door Corona), maar wel een degelijke belegging. 

Ik maak daarbij momenteel gebruik van grofweg 50% vreemd vermogen.

Daar moet ik rente over betalen, maar het vreemde vermogen zorgt er ook voor dat ik veel meer rendement op eigen vermogen kan halen. Zonder dat vreemde vermogen had ik simpelweg heel veel minder woningen kunnen kopen. Het geleende geld was dus voor mij een soort hefboom om meer huizen te kunnen kopen. Daarbij begon ik met 90% vreemd vermogen, hetgeen nu al terug is gebracht tot 50% vreemd vermogen op de huizen.

De leningen lopen de komende maanden af en ik bied de geldverstrekkers een heel zeker en hoog rendement van 8%. Dat is in feite meer dan ik zelf in percentage de laatste jaren op mijn huizen verdiende. Vastgoed bezitten is leuk, maar er zit een hoop sores aan vast. Er gaat bij 31 woningen bijna iedere dag wel ergens iets kapot etc.

Vraag je dus af op welke wijze je in vastgoed zou willen beleggen.

Dát je er in zou moeten beleggen, dat staat voor mij wel vast. De spreiding in verschillende beleggingssectoren is namelijk in het verleden heel belangrijk gebleken.

Op 1 juni geef ik om 19:30 uur een bijeenkomst in Best over mijn project in Detroit. Hoe pakte ik dat op, hoe loopt het nu en waar wil ik heen.

Wil je er bij zijn, dan kan dat. Geef je even op via Tom@PROTECTED. Ik laat je dan weten of er nog ruimte is. De bijeenkomst is gratis. Opgeven houdt ook in komen!

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Disney staakt investeringen in Florida (Tom Lassing)

22/05 8:33

Eind vorige week maakte Disney bekend dat het niet langer van plan is om 2.000 banen van Californië naar Florida te verhuizen. Dit is de volgende stap in de ruzie die het bedrijf heeft met de huidige gouverneur van Florida.

Die gouverneur nam maar wat graag geld aan van Disney toen hij nog verkozen moest worden, maar toen Disney het één keer niet eens met de gouverneur was, nam deze wraak door de speciale belastingstatus van het bedrijf weg te nemen.

Dit viel uiteraard bij Disney niet goed waarna het bedrijf de stap nam om de gouverneur grof voor gek te zetten.

De gouverneur gaf aan het bedrijf voor de rechter te slepen en Disney besloot vervolgens om geen investeringen meer in Florida te doen en de gouverneur op zijn beurt voor de rechter te dagen.

Iedereen verliest en waarom? Omdat de gouverneur een snowflake is.

Die gouverneur zou wel eens een gooi kunnen gaan doen naar het kandidaatschap voor de presidentsnominatie van zijn partij. Met deze ruzie zet hij zichzelf eigenlijk al 3-0 achter voor hij ook maar aan die race begonnen is.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd