Beursbox Nieuwsbrief Industrieën die gaan verdwijnen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Industrieën die gaan verdwijnen
Date: May 30th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 30 mei 2023
 
 

AEX 764,1 Dow 33.093 USD 1,068 Btc 26.135 Goud 1,934.32

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een extreem actuele crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de actuele stand van zaken in Crypto land. Joost zit er echt bovenop, dus je bent altijd 'bij'.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/05 7:00

 • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een aandeel met een dividend van 100% bespreken. Een belachelijk hoog dividend, hoe is dit mogelijk? Wil je er om 12:30 uur bij , zijn, klik dan hier om je aan te melden.

 • Gisteren was de Amerikaanse beurs gesloten vanwege memorial day. De dag dat de VS haar soldaten eert.

 • Gaat het schuldenplafond alsnog net op tijd opgelost worden? Het ziet er naar uit en dat is een goede zaak. Heb ik me voor niets zorgen gemaakt. Maar... better save than sorry.

 • Zelenski heeft aangegeven dat de datum voor de volgende fase van het offensief is afgesproken. Ik denk dat het niet lang meer gaat duren voor de soldaten massaal in beweging gaan komen. 

 • In de pers heel veel berichten over AI. De eerste bedrijven profiteren al. Dat zijn vaak bedrijven met rekenkracht producten. Denk aan bijvoorbeeld Nvidia, dat zeer belangrijke processoren maakt. Dat aandeel is echter niet goedkoop meer.

 • Hoe kan je restaurant ook negatief in het nieuws komen... Bij Arby's in de VS is een werkneemster omgekomen toen ze in de diepvriezer ingesloten raakte. Wat ze ook probeerde, ze kwam er niet meer uit en niemand hoorde haar. Dat gaat de keten veel negatieve publiciteit opleveren en daarbij een enorme claim van de nabestaanden.

 • De pluimveesector in Nederland is nu vogelgriep vrij, maar als we gaan vergelijken met hoe Corona zich verspreide, dan ziet het er heel slecht uit en hebben we pas het begin van een ramp gezien. Vogelgriep kan namelijk ook op mensen overslaan en het beeld is wereldwijd niet gunstig.

 • Na de winst van Erdogan verliest de Turkse Lira terrein ten opzichte van de dollar. Ondanks het financiële wanbeleid van Erdogan koos de Turkse bevolking voor nog weer vijf jaar Erdogan.

 • In China is de jeugdwerkloosheid op een recordhoogte gekomen. Veel landen in de wereld laten Chinese jongeren niet meer toe. Ze zijn bang voor spionage, maar ook voor het feit dat miljoenen Chinese jongeren die goed opgeleid zijn na hun 'vakantie' blijven hangen en banen wegpikken van lokale werknemers. Die Chinese jongeren komen thuis niet aan de bak. Ze gaan dus als economische vluchteling de wereld verkennen.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Deze zagen ze totaal niet aankomen! (Jack Hoogland)

30/05 7:22

Donderdag stuurden we een splinternieuw “Super Rendement Rapport” naar onze TopAandelen-abonnees. 

Deze maand ontdekten we onder meer een ongelofelijk goedkoop aandeel van een bedrijf dat financiële technologie en landbouw combineert in opkomende markten.

Biedt boeren digitale platforms en apps die helpen om oogsten te verhogen, voordelig in te kopen, en digitaal toegang te krijgen tot financiën, leningen en verzekeringen.

Biedt daarnaast samen met Visa een handelsplatform om verkoop en export door boeren te stimuleren.

Eind 2022 waren al ruim 11 miljoen boeren aangesloten bij dit bedrijf, en dat zal alléén dit jaar al stijgen tot maar liefst 30 miljoen.

Dit unieke bedrijf groeit als kool, terwijl  het groeipotentieel voor de komende jaren ongelimiteerd is.

Haalde in het eerste kwartaal een fantastische winst, en dat hadden beleggers blijkbaar totáál niet zien aankomen.

Koers is sinds een maand zeer fors aan het stijgen. 

Ondanks die forse koersstijging noteert dit aandeel nu 2,5 keer de voor dit jaar verwachte winst en slechts 1,2 keer de voor komend jaar verwachte winst.

Aandeel moet komend jaar met maar liefst 1400% in koers moet stijgen om het als 'gemiddeld gewaardeerd' te kunnen bestempelen.

Beleggers hebben dit aandeel pas afgelopen maand ontdekt.

Het kan daarom ontzettend hard gaan!
Bestel hier het splinternieuwe “Super Rendement Rapport”

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Detroit vastgoed (Tom Lassing)

30/05 7:43

Eerder dit jaar zag ik in de huizenprijzen van Detroit een dip. Toch zien je daar nu niets meer van terug. Over heel januari was de huizenmarkt van Detroit zelfs 1% hoger dan een jaar eerder.

Die huizenmarkt van Detroit staat letterlijk los van de huizenmarkt in de rest van Michigan en de VS.

Detroit zit immers in een heel andere fase.

Dat houdt niet in dat er gedurende de maand geen gekke bewegingen kunnen zijn, maar de gehele markt van Detroit stad zit in nog altijd een stijgende lijn. Je ziet alleen soms opmerkelijke prijzen verschijnen.

Zo is een huis naast een huis van mijn ineens voor een enorm bedrag verkocht, terwijl een straat verder een huis tegen een bodemprijs verhandeld werd.

Dat is Detroit ten voeten uit. Hollen of stilstaan. Ook ik heb huizen gekocht van mensen die simpelweg een paar duizend dollar cash nodig hadden. Zo kocht ik een paar jaar geleden een huis voor slechts 15.000 dollar. (De verkoper vroeg aanvankelijk een veel hoger bedrag)

Voel ik me daar schuldig over?

Neen.

Ik deed een extreem laag bod, hij accepteerde.

Later begreep ik dat hij het huis voor nog minder verkregen had. Het is nu naar schatting 70.000 dollar waard. 

Dat is Detroit.


Ik ga donderdagavond een lezing geven over mijn Detroit project.

Ik heb na enkele afmeldingen weer stoelen vrij. Je kan er dus gratis bij zijn.

Mail even naar tom@PROTECTED als je er bij wilt zijn. Ik begin om 19:30 uur en de zaal is open op 19:00 uur. Het is hier op kantoor in Best.  

 
 

Een voorbeeld van een slechte lening (Tom Lassing)

30/05 8:10

Meestal heb ik bij Neo Finance leningen van tussen de 20 en 100 euro. Ik zag echter een keer een lening met een forse korting en ik nam de gok.

De lening betaalde ik 242,09 voor en er stond toen nog 384,27 open.

Hoe ik dat zo goed weet? Ik kocht de lening al meer dan een jaar geleden en er is nog geen cent op afbetaald.

Het betreft een A lening die 10% rente geeft.

Ondertussen is er een rentepost op te late betaling ontstaan van 54,13 euro. De lening zou dus, bij afbetaling, 384,27 + 54,13 moeten opleveren. Plus daarbij de 10% rente per jaar over de looptijd.

Het betreft een getrouwde man die bij het afsluiten van de lening 41 was. Dat was drie jaar geleden. Hij is dus nu 44.

Hij heeft geen werk, maar wel vastgoed. Helaas is op dat vastgoed en andere bezittingen die hij heeft ook leningen afgesloten.

Hij zit namelijk ten opzichte van zijn toenmalige loon maximaal in de schulden.

De laatste keer dat hij iets betaalde was in januari 2022.

Hij moet naast de leningen ook nog 337,44 euro aan belastingen betalen.

De leningen zijn overigens qua absolute bedragen niet eens extreem hoog.

De lening waarop ik inschreef is slechts 4.300 euro groot. Ik heb echter ook in twee andere leningen van hem geïnvesteerd. Ieder voor 25 euro. Een B lening op 17% en een B lening op 16%. Die leningen heeft hij ingezet voor de 4.300 euro lening. Hij leende eerder ter waarde van 5.500 euro en 4.000 euro. De A lening is zijn derde lening en gek genoeg een A lening tegen de eerdere B leningen met een veel hogere rente. Waarom hij ineens A werd is me een raadsel. Wel weet ik dat er op een gegeven moment een aanpassing in de statussen van leningen is gedaan. Mogelijk zien we dat hier terug. De aanpassing bleek hier niet goed uit te pakken. Hij was overigens op het moment van de A lening wel 'bij' met de B leningen. Hij had anders namelijk die A lening niet gekregen.

Het is nu afwachten of ik hier ooit mij beoogde rendementen ga halen.

Meer info over Neo Finance
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Industrieën die gaan verdwijnen (Tom Lassing)

23/05 8:15

Sommige bedrijven, sommige sectoren gaan in de komende jaren verdwijnen. Dat is de zakelijke evolutie, maar het is niet zomaar een slechte zaak.

Het kost mogelijk wel banen... bij die bedrijven en sectoren. Maar... er komen ook weer andere banen voor terug.

Eén zo'n voorbeeld is het bedrijf Rockwool dat ook in Nederland een vestiging heeft. Het bedrijf maakt isolatie materiaal en we gebruiken er enorme hoeveelheden van.

Het maken van dat materiaal kost werkelijk gigantische hoeveelheden energie. Iets dat voor een land als Nederland geen goede zaak is. We hebben immers geen serieuze eigen productie van aardgas meer.

Willen we milieudoelen halen en willen we minder gas moeten importeren, dan is het geen slechte zaak als dit bedrijf gaat verhuizen en/of gaat verdwijnen.

We kunnen in feite voor 95% andere minder vervuilende en minder energie slurpende alternatieve materialen gebruiken. We doen dat nog niet, omdat die alternatieven nog niet in voldoende mate in de markt aanwezig zijn.

Het punt is dat we de benodigde materialen zonder de voedselproductie te verstoren in Nederland op landbouwgrond  kunnen verbouwen. Dat zou goed zijn voor het inkomen van de boeren.

Daarvoor is het nodig dat boeren de garantie hebben dat hun producten worden afgenomen en bouwers de garantie krijgen dat boeren de producten gaan verbouwen.

De kern hier is onderling vertrouwen en het opbouwen van een nieuwe keten, zonder enorme hoeveelheden aardgas te verstoken.

Wie kan daar nu op tegen zijn?

De boeren een goed inkomen, misschien wat minder koeien, maar meer inkomsten uit groene productie op hun land. De bouw  producten uit eigen land en consumenten producten die minder vervuilen en die er voor zorgen dat de gasprijs minder hoog wordt omdat er veel minder gas gevraagd gaat worden.


Rockwool heeft al aangegeven dat het haar productie binnen acht jaar gaat verhuizen. Ze willen naar Hongarije dat middels Russisch gas het bedrijf wel een ruimte wil blijven geven hun product te blijven maken.

Ik kan er niet mee zitten. Ik hoop slechts dat we in Nederland massaal gaan inzien dat er betere en veel schonere alternatieven voorhanden zijn als we maar vertrouwen in de lokale keten weten op te bouwen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd