Beursbox Nieuwsbrief Ik had een miljard moeten lenen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ik had een miljard moeten lenen
Date: June 2nd 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 2 juni 2023
 
 

AEX 756,35 Dow 33.061 USD 1,077 Btc 25.314 Goud 1,980,47

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips. Kijk hier voor meer informatie!

Voor meer info, klik hier
 

Een goede en goedkope broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd goed terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt! Heel geschikt voor beleggers die ook in aandelen in Noord Amerika beleggen!

Open nu je rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

02/06 7:00

  • Met een twee derde van de stemmen 'voor' is ook in de Amerikaanse Senaat ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond. Daarmee is een eventuele financiële crisis afgewend. Triest dat het hoogtepunt van de Amerikaanse politiek het afwenden van een dieptepunt is.

  • De Amerikaanse beurzen sloten gisteren gemiddeld een half procent hoger.

  • Meta heeft enkele dagen voor de lancering van Apple's nieuwe koptelefoon haar eigen versie gelanceerd. Ik vindt het nogal triest dat zelfs een koptelefoon nu al zo belangrijk is dat je er de wereldpers mee kan halen en dat je als meet machtige bedrijven in de wereld een wedstrijdje hebt wie als eerste het product weet te lanceren. Een koptelefoon! Lekker belangrijk.

  • Eli Lilly is op dit moment het grootste medicijnmakers bedrijf in de wereld. Dit is dan puur gekeken naar de beurswaarde. Het aandeel steeg gisteren 1,64% en daarmee werd het bedrijf 414 miljard dollar waard.

  • In China zijn ze begonnen aan het boren van een tien kilometer diep boorgat. Wat willen ze bereiken? Ze hopen meer inzicht te krijgen in mineralen in de diepe aardlagen en ze hopen er meer inzicht over aardbevingen door te verkrijgen. Het is overigens niet het diepste gat dat ooit geboord is. In Rusland werd in 1970 het Kola borehole geboord. Dat kwam 11.034 meter diep. In 1970 bewees dat Kola gat definitief dat er tectonische platen bestonden. De Chinezen zullen zeer waarschijnlijk niet door de mantel gaan boren. Die is namelijk gemiddeld 30 kilometer dik.

  • In het VK weigert de regering een onderzoeksrechter inzage te geven in SMS'jes van Boris Johnson. De verwachting is dat er nog meer schandalen uit zouden voortkomen als die SMS'jes openbaar zouden worden.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Eenzelfde unieke situatie als eind 2020 (Jack Hoogland)

02/06 7:23

Dinsdag liet ik u  nog zien op welk onvoorstelbaar groot tekort aan uranium waar de wereld op afstevent.

Je hoeft alleen naar de vraag/aanbod grafiek in dat artikel te kijken, en je weet genoeg.

Terwijl hiermee op lange termijn enorme koerswinsten te behalen zijn, is nu ook voor de korte termijn een unieke situatie ontstaan.

Uranium is dit jaar al fors in prijs is gestegen, en door haar hoogste jaarkoers is gebroken. Zie onderstaande grafiek.


Koersen van uraniumaandelen staan echter véél meer onder invloed van het manisch-depressieve karakter van de aandelenmarkt.

En omdat beleggers zich de afgelopen tijd lieten afleiden door allerlei andere zaken, lieten ze uraniumaandelen links liggen.

Gevolg is dat uraniumaandelen in relatie tot de uraniumprijs nu net zo goedkoop zijn als najaar 2020. Zie grafiek hieronder.

Toen stegen uraniumaandelen met gemiddeld...
Klik hier om verder te lezen

 
 

De dagelijkse Crypto nieuwsbrief

Dagelijks op de hoogte blijven van actuele onderwerpen die rondom crypto spelen. Zo kan je inspelen op de enorme bewegingen die in die sector plaatsvinden. Heel interessant!

Kijk hier
 

Crowdfunding leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdfunding verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Ik had een miljard moeten lenen (Tom Lassing)

02/06 7:45

Deze uitspraak deed ik gisteren omdat puur gekeken naar de huizenprijzen ik in 2018 heel Detroit had moeten overnemen. Had ik dat echter gedaan, dan was ik in de Corona tijd waarschijnlijk failliet gegaan, dus misschien toch maar goed dat ik een miljoen leende.

Gistenavond was ook voor mij een zeer nuttige avond omdat er nuttige vragen kwamen. Bijvoorbeeld de vraag over mijn opvolging. Stel er overkomt me iets, hoe gaat het dan verder? Daar moet ik nog echt even wat werk van maken.

Dat ga ik dus de komende tijd goed regelen. Toevallig zat er al iemand in de zaal met wie ik heel voorzichtig al in gesprek ben, maar ook mijn oudste dochter was aanwezig in de zaal.

Niet mijn vrouw, maar (één van) mijn kinderen zal het dan (moeten) overnemen. Maar ik kan uiteraard ook al een zakenpartner zoeken met wie ik de zaak opzet.

Hoewel ik al wel bezig ben met die zaken, had het voor mij nog geen urgentie. Dat is nu dankzij de vraag in de bijeenkomst wel veranderd.

Ondertussen heb ik al wel zo'n 600.000 euro van de beoogde 1.000.000 euro toegezegd gekregen. Het gaat dus de goede kant op. De volgende datum is 1 September en daarna de laatste is 1 November.

Gisteren heb ik de eerste leningen doorgerold en kwam er ook al nieuw geld binnen.

Mijn doel in Detroit is nog altijd 50 huizen, maar haast om die laatste 19 huizen te vinden heb ik momenteel niet. In 2023 ligt de nadruk op financiële stabiliteit en sinds gisteravond, de opvolgingskwestie zou ik uit komen te vallen.

Detroit Vastgoed
 
 
 

Het aandeel Signify (Tom Lassing)

26/05 8:16

Ik kreeg de vraag om dat aandeel eens te bespreken in een video.

Ik heb dat gisteren dan ook even gedaan.

Met een Koers/Winst van onder de 7 en volgend jaar onder de 6 is het een zeer goedkoop aandeel.

Maar... Goedkope aandelen hebben de neiging heel lang goedkoop te blijven, net zoals heel dure aandelen de neiging hebben om heel lang heel duur te blijven.

Kopen omdat het aandeel zo goedkoop is, is daarom in mijn ogen niet voldoende. Hier kan Technische Analyse een enorme aanvulling zijn.

Je kan namelijk kijken of er al een ommekeer zichtbaar wordt. Zoiets moet je in de grafiek kunnen zien.

Enfin, kijk de video maar eens als je interesse in een heel goedkoop aandeel hebt.

Naar de video
 
 
 

Artificial intelligence (AI) rapport

AI is de toekomst en we komen het nu al overal tegen. De aandelenhype was in 2019. Nu is er veel meer realisme in de koersen. Koop het rapport en je krijgt tien aandelen analyses inclusief enkele analyse video's!

Bestel het rapport hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Economische zorgen van China (Tom Lassing)

02/06 8:31

De vastgoedcrisis in China is nog lang niet over. De markt laat soms herstel zien, om daarna weer terug te vallen omdat er weer ergens een crisis uitbreekt.

Het feit is, er is te veel en slecht gebouwd en dat is vooral gedaan met geleend geld.

Dat wordt dus een keiharde sanering en wie gaat dan de verliezen nemen?

Gaat de Chinese overheid simpelweg nieuw geld creëren zoals de VS en Europa al zo lang doen, of gaan belangrijke marktspelers als bouwbedrijven, vastgoedfondsen, pensioenfondsen, banken en/of particuliere beleggers uit de markt verdwijnen?

Ik verwacht dat de overheid de markten wil manipuleren. Dat is immers de zachte heelmeester weg.

Die zachte aanpak gaat goed, tot het niet meer goed gaat. Als dat laatste moment komt, dan weet niemand wat er dan staat te gebeuren.

Nieuw geld drukken en daarmee inflatie opwekken maakt dat de oude schulden verwateren. Het zorgt er echter ook voor dat spaargeld als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. Wat is belangrijker?


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd