Beursbox Nieuwsbrief Flinke winsten in de VS

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Flinke winsten in de VS
Date: June 5th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 5 juni 2023
 
 

AEX 764,92 Dow 33.762 USD 1,069 Btc 25.169 Goud 1,943.13

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/06 7:00

  • Qatar Airways is van plan in nieuwe vliegtuigen de eerste klas niet terug te laten komen. Niet omdat ze de vermogende klanten niet willen, maar de ligstoelen worden niet genoeg gebruikt en zijn daarmee onrendabel. De Businessclass blijft wel bestaan. Opvallend is dat Air France en Lufthansa juist wel investeren in de Eerste klas. Die maatschappijen gaan in nieuwe vliegtuigen het aanbod verdubbelen.

  • Het schuldenplafond probleem is voor Biden uit de wereld. De volgende president krijgt het in 2025 op zijn bureau.

  • De schrijversstaking in Hollywood begint voelbaar te worden. Verschillende producties liggen niet alleen stil, maar hebben ook niets meer op de plank liggen waardoor TV stations nu herhalingen moeten gaan uitzenden.

  • Een handelaar op Wall Street heeft 7,5 miljoen dollar winst gehaald op een perfect getimede trade. Er wordt nu toch wel gedacht aan voorkennis.

  • 7% van de Amerikaanse huishoudens hebben een inkomen van meer dan 250.000 dollar per jaar. Woon je in steden als San Francisco of New York, dan blijft er bitter weeinig over van dat prachtige inkomen. Dat komt omdat die steden ze enorm duur zijn.

  • Saoudi Arabië heeft aangegeven vrijwillig minder olie te gaan oppompen om zo de olieprijs omhoog te drukken. Olie kost op dit moment tussen de 72 en 77 dollar per vat. Russische olie is veel goedkoper en kan je nu tegen 56,7 dollar per vat kopen...

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Business motto (Tom Lassing)

05/06 7:23

Vrijdagavond heb ik even een ludieke video gemaakt.

Een ludieke video, maar wel met een serieuze bedoeling. Immers is het belangrijk dat werknemers van een bedrijf of overheidsinstantie weten waarvoor ze staan.

Ik was vroeger niet blij met mijn directeur die op bezoek kwam en de receptioniste uitvroeg over het bedrijfsmotto, maar hij had wel een punt.

Kom je alleen maar je uren maken bij de werkgever, of kom je een product of dienst zo goed mogelijk bij de klant te krijgen?

Er is een verschil.

Ik was vrijdag onderweg en bleek het laatste stukje achter een DHL busje aan die mijn pakketje bij mij thuis kwam leveren. Enfin, ik zou zeggen kijk de korte video maar eens. De video is slechts 2 minuten lang, dus veel tijd kost het je niet.

Zeker als je ondernemer met personeel bent kan het interessant zijn het punt toch even op te pakken!

Naar de video
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Heeft de titel Koninklijk nog waarde? (Tom Lassing)

05/06 7:57

DSM en Shell hebben hun "Koninklijk" titel teruggegeven. Het had niet genoeg waarde meer voor ze. De titel mag dan in Nederland enige waarde hebben, maar ze is in het buitenlandse zakelijke verkeer totaal niet van waarde.

Heijmans richt zich vooral op Nederland en is juist wel blij met de net verkregen titel.

In Nederland geeft het nog wel enig gewicht aan je bedrijf.

Het geeft de bevestiging van een succesvolle onderneming die de generaties wist te overleven.

Heijmans begin in 1923 als stratenmaker en moet je nu eens kijken wat voor onderneming er staat.

We kunnen binnenkort Koninklijke Heymans aandelen op de beurs kopen.

De titel vraagt als bedrijf van je dat je je niet inlaat met slechte praktijken. Je moet dus wel enige zorg aan je reputatie besteden. Toch raak je de titel niet snel kwijt. Vraag Ahold en Heineken maar.

 
 

Flinke winsten in de VS (Tom Lassing)

22/05 8:25

Afgelopen vrijdag zagen we enorme koersuitslagen in de VS, maar de meeste aandelen waren uiteindelijk wel flink hoger.

Niet alles was hoger. Ik bezit aandelen van een technologie bedrijf dat haar koers vrijdag 4% zag dalen.

Ook in de uranium sector enorme koersuitslagen. Ik zag -16% voorbijkomen, tot +7,8%. De meeste aandelen ook hier afgelopen vrijdag hoger.

Beleggers lijken zoekende naar de richting. Optimistisch, maar toch tegelijk ook keiharde afstaffingen voor bedrijven die tegenvallen.

Ik heb na mijn recente verkopen nog geen nieuwe posities ingenomen.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Wanneer gaat Putin gewipt worden? (Tom Lassing)

05/06 8:53

De oorlog in Oekraïne gaat niet zoals de leiding van Rusland dat voor ogen had. Hoe je ook in die oorlog staat, daar kunnen we het toch wel over eens worden denk ik.

Als je als dictator een zelf begonnen oorlog niet wint, dan is dat normaal gesproken het einde van je (politieke) leven.

De bedoeling was dat Oekraïne met een min of meer fluwelen hand gedwongen zou worden weer deel van Rusland te worden. Vanuit Moskou was er het idee ontstaan dat de Oekraïense identiteit niet bestond.

Het is een understatement dat dit idee niet helemaal gedragen werd vanuit Oekraïne.


Eigenlijk zou Putin nu, als een gebaar van goede wil, de oorlog moeten beëindigen. Heel misschien overleeft hij zo'n stap nog. Als echter Oekraïne het daadwerkelijk voor elkaar krijgt om zichtbaar voor heel de wereld de Russen enorme klappen toe te brengen en het Russische leger fors terug te dringen, dan is de overlevingskans voor Putin veel kleiner. Het wordt helemaal een probleem als Rusland gedwongen zou worden De Krim op te geven.

Alleen de landbrug verliezen zou al een enorme ramp betekenen. In feite zou dat het Rusland vrijwel onmogelijk maken om De Krim op termijn te behouden. Zeker nu Oekraïne in staat is met drones en raketten overal in De Krim toe te slaan.


Hoe dan ook begint de onderlinge spanning in Moskou zichtbaar voor de wereld te worden. De baas van Wagner mag als enige zonder enige terughoudendheid alles zeggen. Dat wijst op zwakte van Putin. De minister van Buitenlandse zaken van Rusland zegt al weken niets meer. Wat er op wijst dat hij steeds minder te zeggen heeft. (Pun intended)

Wagner werd afgelopen weekends aangevallen door een artillerie eenheid van het Russische leger. Het lijkt erop dat het reguliere leger geprobeerd heeft om Wagner een enorme slag te te brengen. Het mislukte en Wagner wil nu in Rusland zelf helpen de opstandelingen te verslaan. Daarmee worden ze echter tegelijkertijd zelf ook een militaire fractie binnen Rusland zelf. De burgeroorlog in Rusland is in feite daarmee officieel van start gegaan.


Wat Oekraïne nu moet doen, is lucifers in dat Russische kruitvat gooien. Als ze dat goed doen, dan kunnen ze winnen zonder dat ze één voor één de Russen in Oekraïne uit moeten schakelen. 

De mooiste oplossing voor Oekraïne zou immers zijn dat Rusland haar acute interne problemen moet oplossen en dat daarom de Russische soldaten terug naar Rusland moeten komen.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd