Beursbox Nieuwsbrief Tjokvol lithium

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Tjokvol lithium
Date: September 19th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 19 september 2023
 
 

AEX 735,85 Dow 34.624 USD 1,067 Btc 25.124 Goud 1,931.09

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

19/09 7:00

 • Op 5 oktober zal NEO Finance voor het eerst zelf een webinar organiseren voor Nederlandstalige klanten. Er zijn al meerdere webinars geweest, maar die waren altijd een initiatief vanuit Mark Leenards en mijzelf. Dit keer nam NEO Finance het voortouw. Mark en ik zullen het wel weer hosten. Het wordt interessant, want het zal onder meer (in het Engelstalige deel) gaan over de toepassing van A.I. door het platform. Aanmelden doe je hier.

  Als je nog geen account hebt bij NEO Finance, ga dan naar deze site en koop de cursus waarmee je je account snel en efficiënt direct perfect opzet. Of, als je denkt het zonder de cursus zelf te kunnen, ga dan naar deze link en krijg ook 20 euro bonus tegoed op je account.

 • Vandaag bespreek ik in het lunchwebinar een degelijk uranium aandeel. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

 • Gaat de overheid in de VS gedwongen dicht? De kans is enorm groot, want de wetgeving die er voor nodig is, is nog niet eens in stemming gebracht. Het gaat om minstens tien wetten en er zijn nog niet eens tien dagen om die wetten te bespreken. Dat lijkt dus een hopeloze zaak.

 • Vandaag prinsjesdag in Nederland. Met een demissionair kabinet heeft dat toch heel wat minder impact.

 • Een deel van het personeel van het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande is gearresteerd. Het gaat om de leiding en medewerkers van de vermogensbeheertak van de onderneming.

 • Er is een staking uitgebroken bij de LNG fabrief van Chevron in Australië. De gasmarkt is er heel zenuwachtig over, want als Australië niet meer kan leveren, dan moeten leveringen een heel andere route gaan afleggen en is er kans dat er chaos ontstaat in de wereldwijde logistiek rondom gasleveringen.

 • De CEO van Prosus is de bestbetaalde manager van Nederland... was de... Bob van Dijk is namelijk bij Prosus opgestapt. Hij verdiende vorig jaar 59,5 miljoen euro. Dan kan je je afvragen, waarom nu nog werken? Prosus is een grote aandeelhouder van het Chinese Tencent.

 • Gisteren een verdeelde uranium sector. In Australië zag ik gisteren een aandeel -10% doen, terwijl ook in Australië een ander aandeel + 9,5% deed. In de VS later in de sessie meest hogere koersen, maar bij de start van de sessie was bijna alles lager.

 • De prijs van olijfolie is enorm gestegen. Ten opzichte van een jaar geleden is de prijs 100% hoger.

 • Canada verdenkt India er van een Sikhleider die in Canada verbleef te hebben vermoord. Er is nu een diplomaat van India uitgezet.

 • 12 oktober organiseert WH Selfinvest in Maastricht een beleggersevent. Ik ben daar één van de sprekers. Kijk hier voor meer informatie.

 • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Welkom bij De DividendClub (Paul van den Heuvel)

19/09 7:21

Een aantal lezers van BeursBox zullen vast al kennis gemaakt hebben met De DividendClub, het nieuwe initiatief dat de verzamelnaam is geworden van The Dividend Factory, PensioenDividend, GroeiDividend en DividendRadar. Wie het complete dividendlandschap wilde overzien, moest voorheen vier abonnementen afsluiten. Nu zijn alle portefeuilles ondergebracht in één abonnement die zijn te vinden op de website van De DividendClub. 

Dat is niet alleen handig, je bent ook stukken voordeliger uit. Eveline Vrisekoop en ondergetekende zijn afgelopen juli van start gegaan. Het dividendbeleggen wordt steeds populairder. Paul lanceerde in 2008 The Dividend Factory. De hoog dividend portefeuille bleek zo sterk (en succesvol) dat we nog steeds aandelen uit die tijd in de portefeuille hebben. Eén daarvan keerde tot nu toe al 245 keer onafgebroken elke maand dividend uit. Wie nu koopt, krijgt 10% dividendrendement. 

De GroeiDividend methode van Eveline Vrisekoop baseert zich op een speciaal ontwikkeld algoritme wat beleggers een dubbel rendement oplevert van dividend en vermogensopbouw. Voor een stabiel dividendinkomen hebben we een aparte portefeuille ingericht. Wat De DividendClub inhoudt en hoe we te werk gaan, kun je lezen in onze manual. Je bent van harte welkom bij De DividendClub!

Vraag hier de gratis manual aan
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Rechtszaak tegen oliemaatschappijen (Tom Lassing)

19/09 7:40

Die rechtszaak in Californië draait niet om het feit dat oliemaatschappijen zijn wat ze zijn. Dat is het probleem niet. Het punt is dat de oliemaatschappijen al heel lang heel veel kennis hebben over de mate waarin ze vervuilen. Ook dat is nog niet eens het probleem...

Het probleem is dat ze die kennis geheim hielden en BEWUST modernisering en verduurzaming hebben tegengewerkt door misinformatie en lobby werk voor de promotie van fossiele energie, terwijl ze doelbewust de ontwikkeling van duurzame energie tegenwerkten. Ze wisten dat het anders moest, maar ze werkten het tegen. Dat alles omdat ze maximale winst nastreefden en duurzame energie zagen ze niet als kans, maar als bedreiging.

De wereld vervuilde, mensen werden ziek en er werden enorme kosten gemaakt om de vervuiling tegen te gaan. Al die tijd (minstens 50 jaar) waren de oliemaatschappijen doelbewust bezig de ontwikkeling van duurzame energie tegen te houden, tegen te werken en te vertragen. Puur voor hun eigen winstmaximalisatie.

DAAR gaat de rechtszaak over.


 
 

Tjokvol lithium (Tom Lassing)

19/09 7:51

De wereld heeft lithium nodig voor met name autobatterijen. Maar... we willen niet afhankelijk zij van landen zoals China en Rusland.

Waar dus de lithium vandaan halen?

Nu, misschien de Belgische Kempen?

Geothermiebedrijf Hita heeft ontdekt dat het grondwater in de Kempen veel lithium bevat. Dat houdt in dat er forse voorraden lithium in de bodem moeten zitten.

Wat nu te doen?

We willen heel veel autobatterijen om elektrisch te gaan rijden, en we willen ook allemaal batterijen voor onze smartphones, maar laat het duidelijk zijn, vrijwel niemand wil een lithium mijn in de achtertuin. Immers hoe ga je die lithium aan de bodem onttrekken?

Als dat kan door water op te pompen, van lithium te ontdoen en dat water in bekkens te laten verdampen zoals bij de zoutpannen, dan zou dat kunnen leiden tot een Groningen scenario. Veel water onttrekken en niet terugstoppen kan leiden tot een situatie waarbij de bodem uiteindelijk gaat zakken en (milieu)schade enorm zal zijn.

Hoeveel hebben we over voor schoon rijden en overal met de smartphone op Internet kunnen?

Hoe kunnen voorkomen dat 'voor de winst' enorme schade gaat worden aangericht, zonder dat de bedrijven die de winst gaan maken daar ooit verantwoordelijk voor gesteld gaan worden? Immers, ze maken de winst, sluiten de tent en de samenleving draait op voor de gevolgen.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Stand van zaken Detroit (Tom Lassing)

19/09 8:05

Twee weken geleden had ik op één na al mijn huizen in de verhuur. Het leek een mooie maand te worden.

Helaas...

Vijf huizen hebben in die twee weken veranderingen gezien. Twee nieuwe huurders zagen er op het laatste moment vanaf, twee huizen zagen huurders zelf vertrekken en bij één huis heb ik de huurder toch definitief uit laten zetten.

Ondertussen is er bij tien huizen sprake van te late betaling van de maandhuur. Bij twee huizen werd slechts gedeeltelijk huur overgemaakt en van huurders van acht huizen hoorden we nog altijd helemaal niets van. De huurders moeten op uiterlijk de 6e van de maand betaald hebben. Deze tien huurders hebben ondertussen allemaal een 7 daags notice ontvangen. Dat is de de betalingsherinnering en tevens aankondiging dat na 30 dagen wanbetaling de uitzetprocedure in gang zal worden gezet.

Dit is hoe het werkt als je huizen verhuurd. Het gaat eigenlijk nooit van een leien dakje.

Altijd is er wel iets.

Toch heb ik ook goed nieuws, al is de buit nog niet binnen... Mijn appartementencomplex zou ik ooit 12.000 dollar subsidie krijgen als het gebouw weer werd gerenoveerd. Die oplevering was al afgelopen december, maar de gemeente Detroit had keer op keer nieuwe eisen om te bewijzen dat we die subsidie mochten krijgen. Vorige week is eindelijk aangegeven dat er genoeg bewezen was. Het dossier gaat nu naar het volgende bureau. Benieuwd wat daar dan weer allemaal verzonnen gaat worden om de uitbetaling te vertragen.

Ooit beloofde de stad Detroit aan huiseigenaren om 150 miljoen dollar schadevergoeding uit te keren vanwege overstromingen. Daar is uiteindelijk niets van uitgekeerd, omdat de stad niet in staat bleek daar een goede regeling voor te treffen. Waar die 150 miljoen uiteindelijk gebleven is??? 


Ik zoek zelf ondertussen nog 170.000 euro aan nieuw vreemd vermogen. Wil je daar meer over weten, mail me dan even op tom@PROTECTED. Ik stuur je dan even mijn video over het project in Detroit toe. In die video geef ik openheid van zaken over het project en de stand van zaken in Detroit. Het is geen verkooppraatje.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd