Beursbox Nieuwsbrief Vanaf morgen kan er paniek uitbreken

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Vanaf morgen kan er paniek uitbreken
Date: January 31st 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 31 januari 2024
 
 

AEX 820,64 - Dow 38.467 - USD 1,081 - Btc 39.711 - Goud 2,034.13    

 
 

Vanaf morgen kan er paniek uitbreken (Jack Hoogland)

31/01 6:45

Terwijl de vooruitzichten voor goud, zilver en voor de energietransitie benodigde metalen zoals koper nu snel verbeteren…

…moet ik het vandaag absoluut nog even met u over uranium hebben.

Allereerst zag ik ook deze week dat steeds meer professionele beleggers nu plotseling uranium beginnen aan te bevelen.

Vanochtend nog zag ik in een nieuwsbrief die ik al vele jaren ontvang nu plotseling een koopadvies voor uraniumaandelen.

Dit valt samen met de snel stijgende media-aandacht, zoals in de tweet hieronder.


Het beseft dringt steeds meer door dat er een tekort aan uranium is, dat de komende jaren steeds groter wordt.

Dit zijn zéér duidelijke indicaties dat het grote geld de komende maanden richting uranium zal stromen.

Sprott verwacht dan ook dat uranium dit jaar al naar $160 per pond zal stijgen.

Uraniumaandelen zijn deze maand al gemiddeld ruim 13% gestegen, mede omdat ’s werelds grootste uraniumproducent aangaf haar productiedoelstelling niet te kunnen halen.

Dit bedrijf rapporteert donderdag haar kwartaalcijfers.

Nick Lawson van Ocean Wall volgt Kazatomprom al jaren en heeft het bedrijf diverse keren bezocht.

In onderstaande tweet vertelt Lawson waarom hij verwacht dat...
Klik  hier om verder te lezen 

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/01 7:05

 • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel Boeing bespreken. We hebben allemaal meegekregen hoe beroerd het met hun vliegtuigproductie gaat. Echter dat is al bekend. Dat zou dus al in de koers verwerkt moeten zijn.

  Klik hier om er om 12:30 (gratis) bij te zijn.

 • Ik ben nog steeds uren per dag bezig om de video's die ik vorige week in Eindhoven maakte te verwerken. Gisteren heb ik daarbij zelf ook even een video opgenomen waarin ik het batterij eco systeem in Nederland toelicht. Je ziet in die video welke subsectoren en acteurs daar dan allemaal in actief zijn. Erg verhelderend denk ik. Kijk hier.

 • Pfizer heeft er enorme last van dat we niet meer gedwongen worden hun dure Corona vaccin af te nemen. Het bedrijf zag de omzet en winst fors verdampen. Misschien een nieuwe crisis creëren en overheden nog weer een keer zo gek krijgen dat ze iedereen dwingen de middelen af te nemen? Ze kweken genoeg dodelijke virussen in de labs.

 • Nederland heeft een bouwdoel van 100.000 woningen per jaar. In 2023 werden er 73.300 gebouwd en wederom blijven we dus achter bij de benodigde hoeveelheid aan nieuwe woningen. In die 73.300 woningen zitten overigens ook panden die omgebouwd zijn tot woningen.

 • De Chinese industriële output is in januari voor de vierde maand op rij gekrompen.

 • De economie van Saoedi Arabië kromp 3,7% omdat de olie activiteiten terug zijn gevallen en men nog niet genoeg compenseert met andere economische actriviteiten.

 • Alphabet, de moedermaatschappij van Google, zag de koers gisteren tijdens beursuren ruim een procent dalen. Nabeurs kwam daar nog 5,7% daling bij. Beleggers waren niet blij met de gepubliceerde cijfers. Het bedrijf haalde de advertentie inkomsten doelen niet. De totale inkomsten waren overigens wel hoger dan verwacht...

 • Microsoft deed het beter dan verwacht. Het mocht niet batenm, de koers daalde tijdens beursuren 0,2*% en nabeurs nog eens 0,33%.

 • Elon Musk wilde zichzelf een extra bonusje ter waarde van 56 miljard dollar geven. Dat als dank voor zijn werk als Tesla CEO. Een aandeelhouder vond het iets te veel van het goede en stapte naar de rechter. Die was het met de aandeelhouder eens. Nu zal Elon Musk ergens anders wat zakgeld vandaan moeten halen.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Stukje archief verloren (Tom Lassing)

31/01 7:37

Mijn verhuizing naar een nieuwe computer heeft er helaas toe geleid dat ik een stukje archief kwijt ben geraakt.

Het gaat daarbij om website aanvullingen van mijn kleine sites van tussen april 2023 en heden.

De site p2pfinance is bijvoorbeeld alle blogartikelen van die periode kwijt. Ik kon er al één terugvinden, maar de rest zal ik via mijn Beursbox Nieuwsbrieven archief boven water moeten halen.

Ook andere (kleine) sites zijn er het slachtoffer van. Er is één lichtpuntje... Op Internet staan de sites nog wel compleet. Ik moet dus eerst de sites bezoeken en dan overnemen wat daar op staat en pas daarna mijn kleine sites actualiseren. Helaas kwam ik er pas achter toen ik p2pfinance al geactualiseerd had. Ook de way back machine kon me voor wat betreft de blog artikelen niet helpen.

 
 

Even over BTC (Joost van Buuren)

31/01 7:55

BTC klimt verder omhoog, steeds een trapje hoger, gaat verder op het herwonnen elan sinds de introductie van spot ETF´s op 11 januari 2024. Dat leidde initieel tot een teleurstelling omdat bitcoin tegelijk aan een daling begon. Velen wilden immers uit de Grayscale trust vanwege de hogere kost, ruwweg zo´n 100.000 bitcoins dienden verkocht en uitgekeerd van de 600.000. 

Die onverwachte, groter dan gedachte toevloed is ondertussen fors geminderd (met 70 procent) tot zo´n $200 miljoen per dag, bedrag dat sinds gisteren opgeslorpt wordt alleen al door de Fidelity ETF. Om precies te zijn: een outflow van $192 miljoen en een influx van $208 miljoen.

Wat eveneens meespeelt is het feit dat, ook pas sinds gisteren, Google opnieuw advertenties toelaat. Meteen zagen we ze overal, vooral publiciteit voor de allerlaatste mode: de BTC spot ETF.

Joost schrijft iedere dag een nieuwsbrief over crypto. Lees hier meer daarover.

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Lelystad Airport (Tom Lassing)

31/01 8:12

Er is de afgelopen jaren een enorme hoeveelheid geld geïnvesteerd in het uitbreiden van dit vliegveld. Het moest namelijk bepaalde vluchten die nu naar Schiphol gaan afvangen om zo de bereikbaarheid van Schiphol te kunnen blijven garanderen.

Een verdeling van de lasten van geluid, maar ook een stimulering van de economie in Flevoland.

Het mocht wat kosten, want de voordelen wogen zwaarder. Dat was het besluit van een vorig kabinet en de Tweede Kamer ging akkoord.

De investering is gedaan en nu besluit de Tweede Kamer dat we het toch maar niet doen...

Hoeveel moois hadden we kunnen doen met al die miljoenen die nu weg zijn gegooid?

Wat is dit voor zwalkbeleid?

Ik begrijp dat we minder vliegtuigen willen, maar ga dan ook met de auto op vakantie! Je hebt wel enorm boter op je hoofd als je tegen een vliegveld bent, maar ondertussen wel ieder jaar minstens een keer voor vakantie in het vliegtuig zit.

Daarbij is het ook zo dat we onze welvaart deels te danken hebben aan die vliegtuigen die ook belangrijke vrachten heen en weer vliegen.

Het besluit over Lelystad vliegveld is in mijn ogen genomen toen we besloten de enorme investering te doen. Dat terugdraaien is dus bakken met geld wegspoelen. We gaan nu dus nog weer een keer zo veel geld uitgeven om de regio een andere economische motor te moeten geven.

Tweede Kamer bedankt hoor. Lekker geregeld weer...


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd