Beursbox Nieuwsbrief Hoe Trump de eenwording van Europa helpt

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe Trump de eenwording van Europa helpt
Date: February 14th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 14 februari 2024
 
 

AEX 842,62 - Dow 38.272 - USD 1,071 - Btc 46.365 - Goud 1,992.11    

 
 

Gisteren ging alles onderuit (Tom Lassing)

14/02 7:00

Het is alsof er een plug uit werd getrokken. Ineens ging alles onderuit gisteren. Goud weer onder de 2000 dollar voor een troy ounce, bitcoin verloor. De AEX verloor bijna 1,5%, de Nasdaq verloor 1,8%.

Sentiment is een raar ding. Wat maakt dat beleggers ineens geen vertrouwen meer hebben en we in één dag ineens over alle sectoren een daling zien?

Is dat mensenwerk, of zijn de computers op hol geslagen?

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/02 7:25

  • In Oekraïne zit de regio rond de stad Dnipro zonder stroom nadat Rusland een grote elektriciteitscentrale succesvol uitschakelde. Dat zal Oekraïne ongetwijfeld gaan wreken door nu hetzelfde in Rusland te doen. Beide landen maken elkaar compleet kapot. Volgens Musk gaat Rusland deze oorlog nooit verliezen, maar ik denk dat hij het mis heeft. Als Oekraïne westerse steun blijft krijgen, gaat Rusland uiteindelijk zo verarmen dat het de oorlog wel moet opgeven.

  • De arbeidsmarkt blijft in Nederland enorm krap. Er is behoefte aan vooral vaklieden die met hun handen kunnen werken. Zowel technisch als in de zorg.

  • Shell en ExxonMobil willen compensatie voor het feit dat ze in Groningen niet meer mogen produceren. Waarom worden die bedrijven die aangeklaagd voor het achterblijven van steun voor de Groningers?

  • In Indonesië is gestemd voor onder meer een nieuwe president. Mogelijk is er een tweede stemronde nodig.

  • De inflatie in het VK is op 4% blijven steken. Net te hoog, maar minder dan verwacht

  • Sony heeft een record kwartaalwinst bekend kunnen maken. Het aandeel reageerde op de beurs vrijwel niet. Het bericht kwam net toen op de beurs alles in de verkoop ging.

  • Jeff Bezos heeft ter waarde van 4 miljard dollar aandelen Amazon verkocht. 

  • Het aandeel Palantir verloor gisteren in de algehele malaise 4% aan waarde. Het aandeel is de laatste weken echter heel fors gestegen en zag de koers van 16 tot nu 24 stiujgen. Ik heb het aandeel recent in een lunchwebinar besproken. Kijk die video hier.

  • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

NEO Finance bijeenkomst voor accounthouders (Tom Lassing)

14/02 7:52

Op 1 maart organiseren Mark Leenderts en ik een bijeenkomst voor NEO Finance accounthouders. We willen die middag en avond dieper ingaan op wat de toepassing van AI voor gevolgen heeft en hoe je de Automatische Investeren er op aan kan passen.

Heb je dus vragen, dan is het een goed moment om ze daar te stellen.

We vragen iedereen wel even vooraf aan te melden! Er komen twee sessies en per sessie maximaal 25 plaatsen. Mochten er meer aanmeldingen komen, dan moeten we vooraf iets regelen, bijvoorbeeld een andere locatie, of een extra sessie op een andere dag. Dat kan niet meer op de dag zelf geregeld worden, dus aanmelden verplicht!

Aanmelden kan door mij een mailtje te sturen naar tom@PROTECTED. We vragen wel 20 euro vergoeding per persoon. Dat kan cash op locatie betaald worden.

We gaan in de sessies ook de aanwezige en aangemelde Gold en Platinum accounthouders in het zonnetje zetten. Ben je zo'n Gold of Platinum accounthouder en kom je, mail me dat dan even. Doe dat wel voor 15 februari! We hebben immers even nodig om dat zonnetje te regelen.

Graag wel dan als Gold of Platinum VIP ook even je V nummer doorgeven.  

De middagsessie begint om 14:00 uur. De avondsessie begint om 19:30 uur. De CEO van NEO Finance zal die dag inbellen.

Account openen kan hier
 
 
 

Dit is wel héél toevallig! (Jack Hoogland)

14/02 8:15

Als u mijn artikel van afgelopen donderdag en die van gisteren hebt gelezen, dan moet het voor ook u héél duidelijk zijn dat…

…de Federal Reserve niet anders kan dan de rente het komende jaar fors verlagen. 

Doet ze dat niet, dan zullen de vastgoed- en bankencrisis steeds grotere schade veroorzaken, terwijl de financiële druk op de bedrijven en consumenten snel verder stijgt.

Die renteverlagingen zijn superpositief voor goud en zilver.

Gistermiddag kwam ik onderstaande tweet tegen, met daarin een zéér interessante grafiek.


Deze grafiek geeft aan dat de Nasdaq in relatie tot goudaandelen nu het duurste is sinds december 2000.

Dat goudaandelen nu dus het goedkoopste zijn sinds december 2000.

Dat is wel héél toevallig!

Want de situatie in december 2000 lijkt ook voor de rest zéér sterk op de huidige situatie.

Ook in december 2000 waren...
Klik hier om verder te lezen

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Hoe Trump de eenwording van Europa helpt (Tom Lassing)

14/02 8:31

Het is heel opmerkelijk, maar de opmerking van Trump dat hij Rusland letterlijk uitnodigt om NAVO landen aan te vallen heeft eindelijk Europa wakker geschud.

De VS is een wereldmacht in verval en Europa moet niet langer volledig afhankelijk willen zijn van een partner die steeds minder in staat is zichzelf te regeren, laat staan een degelijke buitenland politiek te bedrijven.

In de VS is een derde van de mensen van mening dat de VS zich achter dikke muren moet gaan verstoppen en zich moet afsluiten van de rest van de wereld.

Als het niet Trump is die president wordt, dan komt er over een tijdje mogelijk wel een ander met zulke denkbeelden.

Europa moet dus wel degelijk goed gaan nadenken hoe ze in de wereld ook een onafhankelijk en machtig blok kan vormen als tegengas tegen de andere blokken die al zijn ontstaan.

Een eenwording van Europa zal nu politiek gezien veel meer gedragen gaan worden, want een verdeeld Europa is als gefundes fressen voor de wolven in de wereld. Je wilt immers niet worden als een Syrië, Libië, Venezuela, Irak, of Soedan. Dat overkomt je als de machtige partijen in de wereld in jouw land gaan strijden om de macht.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd