Beursbox Nieuwsbrief Tesla gaat 10% werknemers ontslaan

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Tesla gaat 10% werknemers ontslaan
Date: April 16th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 16 april 2024
 
 

AEX 884,07 -  Dow 37.735 - USD 1,061 - Btc 59.029 - Goud 2,387.77 

 
 

Beleggen in de acht meest populaire AI aandelen (Tom Lassing)

16/04 6:30

Als drukke particuliere aandelenbelegger kan het lastig zijn om voldoende tijd vrij te maken voor je beleggingen. Gelukkig biedt de Stock-Box van WH-SelfInvest een oplossing.

Met de Stock-Box van WH-SelfInvest hoef je slechts één keer per maand een minuut de tijd te nemen. Het enige wat je hoeft te doen, is de ontvangen mail openen en op de groene knop te drukken. De rest wordt voor je geregeld.


Beschrijving van de Service:

De Stock-Box biedt twee opties: de grote Nasdaq-aandelen en de grote AI-aandelen. Beide boxen bevatten een portefeuille van de beste 8 aandelen, die maandelijks worden aangepast aan de laatste stand van zaken.


Kosten en Vereisten:

Om van deze service gebruik te maken, dien je een rekening te openen bij WH-SelfInvest en minimaal 10.000 euro over te maken. De service kost 149 euro per jaar, met een extreem lage vergoeding voor de mutaties. Deze service is vooral interessant voor grotere bedragen, waarbij de kosten minimaal zijn.


Achtergrondinformatie:

De Stock-Box is ontwikkeld op basis van het Momentum-principe, zoals vastgelegd door Professor Eugene Fama in zijn onderzoek naar de voorspelbaarheid van marktprijzen. Professor Fama ontving de Nobelprijs voor zijn werk op dit gebied.


Klik hier om je rekening bij WH SelfInvest te openen en ontdek de Stock-Box in de store.

 
 

Een aantrekkelijke rente

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk en duurzaam rendement voor uw spaargeld? Door obligaties aan te schaffen, investeert u in Nederlandse zonnepark- en batterijopslagsysteemprojecten die worden beheerd en ontwikkeld door Tomorrow Energy.

Download nu de gratis informatie brochure!

Presentatie in Maastricht

Ik ben 24 juni 2024 één van de sprekers op een beleggingsbijeenkomst georganiseerd door WH Selfinvest in Maastricht.

Wil je er bij zijn (gratis), meldt je dan hier aan.

Je kan je ook aanmelden voor de live stream van het event. Klik dan hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/04 6:52

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar 'Eén van de beste banken van de VS' bespreken. Zo werd dit bedrijf recent genoemd en we gaan eens kijken of dat wel terecht is. Klik hier om er om 12:30 live online bij te zijn. Het is gratis.

  • Gisteren heb ik mijn zakelijke NEO Finance rekening in gebruik genomen en ik heb de eerste tien leningen al ingezet. Ik ga er een heel behouden beleid op uitoefenen, maar wil wel proberen om boven de 13% rendement uit te gaan komen.

  • OceanaGold heeft toestemming gekregen haar onderdeel in de Filipijnen via een IPO naar de lokale beurs te brengen. OceanaGold heeft ooit het bedrijf Romarco opgekocht, het bedrijf waarnaar ik mijn zoon vernoemd heb.

  • Lockheed Martin heeft een contract voor 17 miljard dollar ontvangen om nieuwe wapens voor de AMerikaanse krijgsmacht te ontwikkelen.

  • Mijn winstje op Trump Media had een gigantische klapper kunnen worden als ik een week was blijven zitten. Het aandeel verloor gisteren weer terrein omdat ze naar buiten kwamen met de mededeling dat ze nog weer miljoenen aandelen willen uitgeven. Deze oplichting wordt ook tot het bot uitgeknepen.

  • De twee jarige rente in de VS heeft gisteren de 5% gehaald. Geld wordt in de VS steeds duurder.

  • Het nieuwe regime in Mali overweegt goudmijnen in het land te gaan nationaliseren. Immers, dat is snelle winst voor ze en wat er daarna gaat gebeuren zal ze een zorg zijn.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

AEX Fear & Greed index beleggingswijzer

Mijn collega van Beleggen.com heeft een AEX Fear & Greed index beleggingswijzer ontwikkeld. Je kan dat hier eens bekijken.

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Rusland gaat Oekraïne opgeven (Tom Lassing)

16/04 7:10

Dat is mijn mening en ik heb daar gisteren een video over gemaakt. Niet mijn eerste video er over, maar nu ik meer dan 1.500 video's heb gemaakt is het lastig zoeken naar de eerdere video's er over.

Daarom even opnieuw een video met dat onderwerp gemaakt.

Je vindt de video hier.

Na publicatie zag ik een artikel vanuit China. De Chinese professor Feng Yujun, de vice voorzitter van het Instituut voor Internationale studies aan de Fudan Universiteit, is ook van mening dat Rusland uiteindelijk haar wonden zal likken en de poging om Oekraïne te veroveren zal staken.

Dit omdat Rusland niet in staat is de wil van het Oekraïense volk te breken. De weerstand van het leger van Oekraïne is te groot voor waar Rusland toe in staat is.

Als Oekraïne dit weet vol te houden moet Rusland het wel opgeven. 

Yujun waarschuwt wel voor een Korea scenario waarbij het conflict niet afgesloten wordt en de landen nog heel lang in oorlog met elkaar blijven.

 
 

Tesla gaat 10% werknemers ontslaan (Tom Lassing)

16/04 7:24

Het feest is over voor Tesla. De crisis in de EV wereld heeft nu ook Tesla bereikt.

Er gingen al maanden geruchten rond dat het er aan zat te komen, maar de meeste werknemers geloofden nog in het sprookje dat Tesla dat soort zaken bespaard zou blijven.

Helaas voor hen niet dus.

Ook Tesla moet er aan geloven. Zeker 10% van de werknemers gaat ontslagen worden. Het is het gevolg van een lager dan verwachte omzet en een aanhoudende druk op de verkoopprijzen.

Al begin februari was duidelijk dat er wat aan zat te komen, want Elon Musk had de managers al gevraagd welke banen niet keihard noodzakelijk voor het bedrijf waren.

2024 wordt een zwaar jaar voor Tesla. Elon Musk stelt dat het een tussenfase is. Dat is voor hem te hopen, maar het kan ook zijn dat zijn magie uitgewerkt is. Hij is niet meer die sympathieke ondernemer zoals hij ooit gezien werd. Hij blijkt net zo'n op geld en macht gerichte persoon te zijn als de andere haaien in de economische zee.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

CVC komt naar Amsterdamse beurs (Tom Lassing)

16/04 7:44

Het in Luxemburg gevestigde investeringsfonds CVC gaat een beursnotering in Amsterdam aanvragen. Dit fonds is onder meer eigenaar van de Douglas keten, van horlogemaker Breitling en van de Franse en Spaanse voetbalcompetitie.

Het fonds heeft een portefeuille van maar liefst 186 miljard euro.

Reden van de beursgang is mede omdat enkele aandeelhouders afscheid willen nemen.

De beursgang moet 250 miljoen euro ophalen voor die bestaande aandeelhouders. Daarnaast worden er ter waarde van tenminste 1,25 miljard euro nieuwe aandelen uitgegeven.

Op dit moment is het onduidelijk of dit een interessante belegging gaat worden. Ik heb nog totaal geen gegevens.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd