Beursbox Nieuwsbrief TSMC beter dan verwacht

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief TSMC beter dan verwacht
Date: April 18th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 18 april 2024
 
 

AEX 865,35 Dow 37.753 USD 1,068 Btc 55.235 Goud 2,376.11

 
 

Eén van de beste banken (Tom Lassing)

18/04 7:00

In het lunchwebinar van afgelopen dinsdag besprak ik wat Forbes in de VS als één van de beste banken van de VS bestempeld.

Is dat dan ook een goede belegging?

Ik had de aandelen recent even in mijn bezit. Het is in de Beursbox Insider VIP service de enige verliespositie in de portefeuille van 2024 geworden. De stop loss werd namelijk al snel geraakt.

Dat kwam omdat er onrust ontstond rond een hypotheek die ze hebben. Deze bank heeft namelijk de hypotheek op Trump Tower in New York. Toen Trump dus de 464 miljoen dollar bond niet bleek te kunnen ophoesten zagen beleggers daar een risico voor de bank in.

De koers daalde nét voorbij het stop loss niveau dat ik had ingesteld.

Dat was dus even jammer.

Toch is er wat voor te zeggen om deze aandelen te bezitten. De cijfers zijn degelijk.

De waardering is laag.

Maar... Er is wel een enorme shortpositie en dat heeft dus alles te maken met Trump Tower. Daar zit ook echt wel een risico voor deze lokale bank. Daarbij is er nog altijd een lokale bankencrisis in de VS. Het is dus een interessant aandeel, met wat nadelen en daarom zeker geen buy and hold positie. Het is wat mij betreft vooral een aandeel voor een hit and run positie. Zou er een shortsqueeze komen, dan kan het immers ook omhoog even hard gaan.

Kijk hier de video

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

11/04 7:22

  • Mijn NEO Finance account is boven de 92.000 euro gekomen. Het rendement na herinvestering is nu 13,01%. Meer over NEO Finance op p2pfinance.nl. Wat is NEO Finance nu eigenlijk? Ik maakte er recent een video over. Kijk hier

  • Komt Oostenrijk ons helpen als Rusland of een ander land ons aanvalt? Het is de Oostenrijkers gevraagd. (Oostenrijk is geen lid van de NAVO) 13,58% zegt ja, we zouden dan militair moeten helpen. Wil Oostenrijk dat de NAVO landen haar komen helpen als Oostenrijk door Rusland of een ander land wordt aangevallen. 72,28% zegt dan ja. Schaamteloos egoïstisch noem ik dat. Ik weet niet hoe breed deze poll in Oostenrijk is uitgezet.

  • Het aandeel Nvidia is over de week genomen het meest verhandelde aandeel bij InterActive Brokers. Daarmee neemt het de nummer één plek weer over van Tesla.

  • Baby TV is voor de tweede keer gehacked door Russische hackers en liet beelden van bombardementen zien. Ziggo heeft het kanaal nu op zwart gezet.

  • Twee gokkers in Nederland hebben geluk. De rechter bepaalde dat twee gokbedrijven hen de verloren 400.000 euro terug moet betalen. De twee bedrijven hadden geen vergunning. Dat was de reden dan de recher van mening is dat ze het geld terug moeten betalen. Dat is dus mooi mazzel voor die spelers.

  • Er zijn nu al zo veel hoornars in de zuidelijke provincies dat het beest niet meer uit te roeien is. We hebben ze hier ook en ik kan zeggen, ze zijn eng groot.

  • Bij Nedcar moeten er 400 van de laatste 450 personeelsleden uit. VDL heeft geen werk meer voor ze. Kunnen ze daar geen drones voor Oekraïne gaan produceren?

  • Is er wederom sprake van een toeslagenfraude vanuit Bulgarije? Het zou me niets verbazen. Vanauit de totale onkunde bij de Nederlandse overheid zou het me eerder verbazen als die fraude NIET zou bestaan. Er zijn al heel veel signalen, maar daadwerkelijk ingrijpen...

  • Er was bij ontslagen Tesla mederwerkers grote oinrust ontstaan omdat de ontslagvergoeding substantieel lager was dan contractueel afgesproken. Dat leek een enorm schandaal te worden, maar Elon Musk heeft nu een excuus mail gestuurd en aangegeven dat het een 'vergissing' was. Tesla zal zich alsnog aan de afgesproken bedragen gaan houden.

  • Een gevoelig lagere bitcoin koers. In een week tijd meer dan 15% daling van de koers. Dat doet pijn. Het biedt ook kansen...

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Class action tegen Trump (Tom Lassing)

18/04 7:35

Hoeveel rechtszaken lopen er al tegen Trump?

Er komen er een paar nieuwe bij en ze kunnen keihard aankomen. Trump is nu namelijk een grootaandeelhouder van een beursgenoteerde onderneming. Als grootaandeelhouder heeft hij zich te houden aan beursregels rondom de publicatie van koersgevoelige informatie.

De man kennende gaat hij dat niet doen. Dat was de verwachting.

Trump stelde niet teleur en kwam afgelopen week al naar buiten met berichten over zijn bedrijf. Berichten zoals een grootaandeelhouder maar niet zo maar mag doen.

Het bedrijf moet daarmee naar buiten komen via een officieel persbericht.

Trump is dus in overtreding en een keiharde class action advocaat heeft al aangegeven dat hij bereid is slachtoffers van de fout bij te staan. Er zijn ook echt slachtoffers, want de koers halveerde al.

De vraag is uiteraard wel of hier ook echt aandeelhouders zijn die Trump willen aanklagen. Ze kochten de aandelen omdat ze grote fan van de man zijn. Die mensen zien de oplichting totaal niet in.

Ik heb zelf vanuit mijn shortpositie op de aandelen juist een stukje winst weten te halen door de actie van Trump. Mij hoor je dus niet klagen.

 
 

TSMC beter dan verwacht (Tom Lassing)

18/04 7:55

De chipmaker uit Taiwan heeft dankzij AI vraag naar chips een beter eerste kwartaal gedraaid dan analisten verwacht hadden.

Daarop heb ik even naar de grafiek gekeken. Immers, als analisten zich echt laten verrassen, dan zou de koers ook wel achtergebleven zijn.

Dat bleek dus totaal niet het geval. De koers staat bijna op het hoogste punt ooit.

Analisten mogen dan iets te lage verwachtingen hebben gehad, maar beleggers herkenden wel dat dit bedrijf op een goede plek in de markt zit.

Een belegging in deze aandelen kent wel risico's. Niet alleen de hoogste koers ooit die dichtbij is, maar het bedrijf is op Taiwan gevestigd. President Xi van China heeft al aangegeven dat hij het "probleem" Taiwan binnen vijf jaar opgelost wil hebben.

Dat zou inhouden, binnen vijf jaar een inval van China en dus openlijke oorlog in Taiwan. Grote kans dat daarmee ook oorlog met de VS, Japan, Australië en mogelijk meerdere buurlanden gaat ontstaan.

Het moet Xi nu al heel duidelijk gemaakt worden dat de aanval op Taiwan voor China onacceptabel duur gaat worden.

Lukt dat? De VS heeft in november verkiezingen. Daar zal veel van afhangen. Biden is duidelijk naar China toe. Zou de andere kandidaat winnen, dan kan China wel eens haar kans schoon zien.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Gaat het wel goed met Canada? (Tom Lassing)

11/04 8:15

Waarom ik dat vraag, is omdat bekend is geworden dat het land nog altijd zwaar blijft bezuinigen op defensie, ondanks de toenemende spanningen in de wereld en zeker de oplopende spanning rond de Noordpool. Canada heeft amper middelen om de steeds brutaler opererende Russen in dat gebied lik op stuk te geven. Het is blijkbaar van mening de de VS dat probleem maar voor ze moet oplossen.

Ondertussen loopt het tekort op de Canadese begroting wel op, want het land geeft wel steeds meer geld uit aan sociale voorzieningen. Dat terwijl de huidige regering gekozen is met de belofte het budget binnen de perken te houden.

Als je meer uitgeeft, dan moet je zorgen ook meer binnen te krijgen.

Het tweede teken dat het heel slecht gaat met Canada is het feit dat ze nu voorstellen doen om alleen de ultra rijken een forse belasting op zowel inkomsten belasting als capital gain belasting op te leggen.

Dus winst over beleggingen gaat er voor hen ook heel hoog worden.

In de meeste landen is de capital gain belasting vrij laag en zien we dus dat ultra rijken geen loon hebben, maar vooral veel aandelen. Zo betalen ze vrijwel geen persoonlijke belastingen en zien we het gapende gat tussen de rijken en de rest van de bevolking steeds verder toenemen.

Dat pakt Canada dus aan en ze wil dat de ultra rijken hun eerlijke deel gaan betalen.

Helemaal niet erg, want de ultra rijken hebben geld zat, maar het is zeer opmerkelijk omdat de ultra rijken natuurlijk ook zo over de grens naar de VS vertrekken alwaar ze vrijwel geen belasting hoeven te betalen.

Je loopt dus kans dat de 0,13% van de bevolking die het betreft nu gaat vertrekken. Het is bij rijken immers nooit genoeg en je moet natuurlijk altijd zorgen nog rijker te worden... 

Immers, hoe kan je je bijna net zo rijke maten onder ogen komen als jij als enige wel belastingen afdraagt... Zo wordt je snel de niet meer rijkste van het stel. De schande!

Kortom, een goede zaak dat Canada dat doet, maar mogelijk schieten ze zichzelf er wel mee in de voet. Dit probleem van de geen belasting betalende ultra rijken zou veel meer in overleg met de andere welvarende staten opgepakt worden. De kans is dan groter dat ze ook daadwerkelijk gaan kiezen voor het betalen van belastingen.

Een verhuizing naar een warm eiland lijkt wel leuk, maar het is de vraag of dat is wat ze ook echt voor zichzelf voor ogen hebben. Er moeten wonen is wat anders dan er regelmatig op vakantie gaan.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 780 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd