Beursbox Nieuwsbrief Zilver stijgt dit jaar naar...

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Zilver stijgt dit jaar naar...
Date: May 17th 2024
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 17 mei 2024
 
 

AEX 913,56 - Dow 39.869 - USD 1,086 - Btc 60.427 - Goud 2,380.97 

 
 

Zilver stijgt dit jaar naar... (Jack Hoogland)

17/05 6:50

Ik kan u een uitgebreide analyse geven over waarom goud en zilver aan het begin staan van misschien wel de grootste bull markt uit de geschiedenis.

Maar we zijn nu in een fase beland, waarin je eigenlijk alleen nog hoeft te kijken naar de koersgrafiek.

Terwijl goud op het punt staat om definitief door $2400 te stijgen, zien we dat zilver zelfs een stuk sneller stijgt.

De koersgrafiek van zilver laat de meest perfecte ontwikkeling zien die je als belegger maar kunt wensen.

Daarbij staat  zilver op het punt om door de belangrijke weerstand van $30 te breken.

Waarna  het in korte tijd héél hard kan gaan.

Zet de op 1 maart ingezette trend door, dan noteert zilver eind juli al bijna...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Technische Analyse leren?

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Kijk hier

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.

Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/05 7:12

 • Tesla mag haar fabriek in Berlijn uitbreiden. De protesten houden daar echter wel aan.

 • In de beoogde maatregelen van het mogelijke nieuwe kabinet zit in ieder geval één ding waar ik het mee eens ben. Waar ik van vind dat ze niet ver genoeg gaan! Dat is het schrappen van de salderingsregeling. Ik weet wel, ze doen het met een ander doel dan ik voor ogen heb, maar ze doen het. Dát is belangrijk. De salderingsregeling heeft zijn doel al ver overleefd. Die regeling staat de energietransitie in de weg. Dat is pertinent niet het doel van het kabinet, maar het schrappen maakt wel dat we sneller en makkelijker kunnen overstappen naar een groenere toekomst. Heb je zonnepanelen, spaar dan maar vast voor een huisbatterij die je in de loop van 2026 kan gaan kopen.

 • De postbezorging in Nederland verliest aan kwaliteit. De beoogde snelheid wordt al lang niet meer gehaald.

 • Ook in India dreigt nu een 'sterke man' democratie te ontstaan nu Modi voor een derde termijn wil gaan. Het land is de grootste democratie, maar glijft nu ook af.

 • Volgens Richard Branson is geld niet de beste manier om succes te beoordelen. Hij is van mening dat opstaan met het gevoel dat je je doelen gehaald hebt belangrijk is. Ik vind het idee van Mark Cuban echter veel beter. Hij is van mening dat "je eigen tijd kunnen controleren", het teken is van echte rijkdom! Daar ben ik het mee eens. Veel geld hebben maakt je leven wel makkelijker, maar gelukkig hoeft het je niet te maken.

 • Gisteren heeft de Dow Jones heel even voor het eerst boven de 40.000 punten gestaan. Zo'n rond getal is altijd een hindernis voor beleggers gebleken. Ook nu weer. Een soort vanb hoogtevrees ontstaat dan.

 • In de VS gaan de banken en creditcard maatschappijen de komende jaren beter samenwerken zodat de consument niet langer met 25 verschillende bank en credit kaarten hoeft rond te zeulen. De veranderingen moeten fraude verminderen en de klantervaring gaan verbeteren. Er is nog een lange weg te gaan.

 • Berkshire Hathaway verkocht aandelen Apple, Louisiana Pacific, Sirius en Chevron en verkocht alle aandelen HP en Paramount. Het kocht aandelen Chubb.
  Ik maakte over de nu verkochte aandelen Paramount een tijd geleden een video. Dit zie je hier.

 • Als u de komend weekend even tijd heeft, overweeg dan even te kijken naar wat NEO Finance u in 2024 aan rendement kan bieden. Ik heb hier de flyer voor mijn NEO Finance cursus online gezet. Ik maakte gisteren een video voor iedereen die nog niet aan NEO Finance begonnen is. Het is een kort filmpje van zo'n drie minuten. Kijk hier 

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Technische analyse toepassen (Tom Lassing)

17/05 7:31

Voor aandelen beleggers is het kunnen lezen van grafieken een heel belangrijke zaak. De grafieken geven aan hoe beleggers naar een aandeel/bedrijf kijken.

Het is nu eenmaal zo dat er heel veel goede bedrijven zijn die op de beurs nog geen deuk in een zacht pakje boter maken. Op de beurs is sentiment van het grootste belang. Sentiment lees je in de grafiek!

Sentiment lees je ook in de indicatoren.

Peter Meijburg heeft een prachtige video cursus gemaakt die ik van harte kan aanbevelen.

Ik heb Peter recent een interview afgenomen.

Kijk hier de video
 
 
 

Aandelen analyse Merck & Co (Tom Lassing)

17/05 7:45

Afgelopen woensdag heb ik in het lunchwebinar het aandeel Merck en Co besproken. Met een huidige K/W van 143 lijkt dit een veel te duur aandeel te zijn.

De verwachte K/W voor volgend jaar is 15.

De PEG ratio, en die geeft de verwachting aan voor de komende vijf jaar, is 0,1. Onder de 1 is koopwaardig. O,1 voor een hoeksteenaandeel als Merck is werkelijk ongehoord laag.

Reden genoeg om dus dit aandeel te bespreken.

Klik hier om de video te bekijken
 
 
 

5 uranium aandelen rapport

Vijf superveelbelovende kleine uraniumaandelen met oneindig hoog koerspotentieel.

Bestel nu snel hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Tip voor de eigenaren van zonnepanelen (Tom Lassing)

17/05 8:08

Ik kreeg van een zonnepanelen eigenaar, die aanhoudende problemen met zijn set had, een paar belangrijke tips.

Het heeft hem letterlijk duizenden euro's gescheeld.

Het probleem wat hij had, was dat hij uitval van enkele panelen had, EN bij regen viel heel de set uit.

Dat gebeurde nog ver binnen alle garantie periodes.

Hij merkte al direct dat de installateur niet erg genegen was om mee te werken.


Tip nummer 1. 

Leg alle communicatie die je hebt zo volledig mogelijk vast! Met wie sprak of communiceerde je? Is daar schriftelijk bewijs van, heb je het gesprek opgenomen, is het schriftelijk bevestigd? Bewaar alles!

Dat lijkt overdreven, maar komt het tot een rechtszaak, dan is dit waar de rechter naar zal vragen. Als jij je beweringen kan staven met keiharde bewijzen, dan nemen je winstkansen enorm toe!


De installateur liet een mannetje komen en bracht een forse voorrijkosten in rekening. Ondanks dat de monteur kwam van een adres dat vijf minuten verder gelegen was. Dat is dus mooi geld verdienen op de voorrijkosten, terwijl er sprake is van garantie. Ga na of dat allemaal maar zo kan EN leg alles weer vast. Ook dat adres waar de monteur vandaan kwam als je daar achter kan komen.

Ook hier geldt, mogelijk mag de installateur die kosten vanwege de afgesproken garantie niet in rekening brengen. Het ging om voorrijkosten van maar liefst 250 euro per keer.


Afspraken werden keer op keer niet nagekomen, reparatie maar half uitgevoerd, kortom, de problemen bleven aanhouden tot voorbij de garantie periode.

De installateur begon daarom rekeningen te sturen. Dat is het moment dat je dossier extreem belangrijk is. Was het een nieuw storing, of werd de oude storing nooit opgelost?

Deze eigenaar kon door zijn dossier aantonen dat het de oude problemen waren. De rekeningen konden dus de versnipperaar in. De installateur moest eindelijk de jaren aanhoudende problemen gratis oplossen.

Het onderliggende probleem bleek uiteindelijk een bij de installatie verkeerd aangesloten stekkertje te zijn. Die stekker lag bij regen in het water. Een extreem kleine fout, en pas gevonden toen een externe monteur een keer kwam kijken en letterlijk heel het systeem langs ging.


De installateur heeft uiteindelijk alles netjes opgelost. Als dat dossier er niet was geweest, dan was dit 100% zeker heel anders gelopen...


Tip 2.

Ga na wat je rechten rondom de garantie zijn! Waar heb je voor getekend? Is het contract dat je voorgelegd krijgt bij aankoop wel wettelijk in orde?

Dit moet je in feite doen VOOR je het eerste contract tekent. Ga er maar niet vanuit dat het klopt. Men kopieert vaak contracten van Internet. De wet kan ondertussen al weer aangepast zijn en dat nemen ze dan maar niet zo maar mee in hun voorwaarden. Ook niet bij de grotere erkende installateurs. Het moet wel, maar ze doen het niet altijd. Immers, dat moet maar bijgehouden worden en het is bij veel bedrijven maar niet zo maar helemaal tot bij de vertegenwoordigers op de laptop aangepast.

In dit geval was het contract al bij het afsluiten een groot punt van discussie en moest het op belangrijke punten, waaronder de garantie, worden aangepast door de installateur. De koper had zelf dat werk gedaan en alles in brieven vastgelegd. Gelukkig maar, want dat voorkwam dat hij nu dus moest betalen.

Garantie rechten kan je op Internet nazoeken! Er zijn rechten die ALTIJD gelden. Er zijn ook rechten die mogelijk zijn, maar dan wel apart in het contract genoemd moeten worden. Mondelinge mededeling bij de onderhandelingen tellen niet als ze niet ook bevestigd worden in het getekende contract!


Overigens heb ik dat recent bij mijn oudste dochter ook bij de hand gehad bij het koopcontract. Ook makelaars maken er een potje van. De notaris had het over het feit dat je slechte makelaars hebt, en heel slechte makelaars... Wij deden het werk zelf (met hulp van een bevriende tussenpersoon) en de notaris was onder de indruk van de kwaliteit. ZELFS NVM makelaars veranderen de standaard contracten en dat is NOOIT ten gunste van de tegenpartij. Je moet daar heel alert op zijn.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd