Beursbox Nieuwsbrief Ga stemmen vandaag!

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ga stemmen vandaag!
Date: June 6th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 6 juni 2024
 
 

AEX 918,67 Dow 38.807 USD 1,088 Btc 65.152 Goud 2,369.0

 
 

Nexit? (Tom Lassing)

30/05 6:45

Een deel van de bevolking, vooral aan de rechterzijde van het politieke spectrum, wil in navolging van de Brexit de Nexit.

Het bekt lekker, maar net zoals de Brexit zou het een rampzalige exercitie worden. Overigens OOK een exercitie die van harte vanuit Moskou en Peking ondersteund wordt.

Het zou de kracht van de EU enorm aantasten en West Europa enorm verzwakken.

Economisch voordeel zit er niet in voor Nederland. We profiteren, ondanks de bijdrage aan de EU die we leveren, veel meer van de EU dan de kale cijfers ons zo maar laten zien. Geld stroomt altijd naar het midden en Nederland ligt binnen de EU in het midden. Als we uit de EU stappen, dan zou dat voor met name België en Duitsland een stimulerende zaak zijn.

De dubbele douane lasten die na een Nexit zouden ontstaan zorgen er dan voor dat goederen van buiten de EU niet meer door Nederland gaan. Je zou als vervoerder wel gek zijn om jezelf die extra lasten op te leggen. De extra douane bureaucratie maakt Nederland dan een eiland binnen het Europese continent.

De Nexit zou dan ook het einde van de euro in Nederland betekenen. Ook dat zou een ramp zijn. De door de Nexit verzwakte economie zou dan te maken krijgen met een zwakke eigen munt en dus een enorme inflatie. Tevens zou het vertrouwen in Nederland als betrouwbare zakenpartner verdwijnen en zullen grensoverschrijdende initiatieven vrijwel onmogelijk worden. 

Buiten de kreet Nexit hebben de voorstanders, net zoals in het VK indertijd, niets meer dan dat. Er is geen plan. Er is alleen maar een bangmakers voor de EU. De EU die ons ongehoord veel welvaart heeft gebracht. Dát ga je dus beëindigen bij een Nexit. Het zou een rampzalige zaak zijn.

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/06 7:00

 • Vandaag ga ik om 12:30 uur in het lunchwebinar met WH Selfinvest het aandeel bespreken waarvan ik vind dat je dat moet kopen als je maar één aandeel in de bezit zou willen hebben. In feite heb je niet meer aandelen nodig... Kijk hier

 • In 1995 interviewde David Letterman een toen nog jonge Bill Gates en hij liet zich een computer en het Internet uitleggen. Ik begon zelf in 1995 mijn eerste stappen te zetten op het Internet. Zo was ik er op tijd bij om indertijd het nog peperdure domein lassing.nl aan te schaffen. Lassing.com moest toen nog enkele jaren wachten, een Amerikaan was me voor. Hij vond na enkele jaren de kosten toch te hoog worden, waarna ik dat domein alsnog ook kon oppakken. Hier dat interview. Erg leuk om nog weer eens naar te kijken.

 • Gisteren is de betaalde Beursbox Insider VIP nieuwsbrief er weer uitgegaan. In de nieuwsbrief weer drie tips. Afgelopen maand werd een winst van ruimn 33% behaald op het aandeel Cameco. Er zijn sinds 1 januari 10 aandelen verkocht, waarvan slechts één met verlies.

 • 80 jaar geleden begonnen de landingen in Normandië waarmee de geallieerden weer voet in het vaste land van Europa zetten en uiteindelijk de oorlog wonnen.

 • Vandaag stemmen! Het gaat om Europa. Misschien niet zo populair om voor naar de stembus te gaan, maar doe het toch maar wel! Denk er aan, Rusland en China hebben er veel in geïnvesteerd, dus je weet wat je te doen staat.

 • De winkelketen Bristol probeert met een kortingsactie faillissement te voorkomen. Op een flink deel van de spullen nu 30 tot 50% korting.

 • In het VK worden nu bankbiljetten uitgebracht met Charles er op.

 • Iedereen mag nu een Big Mac met kipproducten gaan verkopen. De Big Mac met andere vleesproducten er in mag alleen door McDonalds verkocht worden.

 • De top drie van meest waardevolle bedrijven die beursgenoteerd zijn is veranderd. Op nummer één nog altijd Microsoft, op nummer twee nu Nvidia en op nummer drie Apple.

 • Nvidia is deze week gesplitst. Je kreeg 10 voor 1. De koers gaat dan meestal omhoog na zo'n splitsing en ook deze keer bleek dat waar tre zijn. Ik bezit zelf nu 30 aandelen Nvidia.

 • De koers van bitcoin is weer dicht bij de all time high gekomen!

 • Ik heb recent mijn site www.japansecandles.nl bijgewerkt. Wil je het gratis E-boek over de Japanse Candles ontvangen, dan kan je die hier opvragen. Het proces van toesturen van het gratis e-boek is nu eindelijk volledig geautomatiseerd. Tot op heden zat ik er steeds tussen. Ook de aanvraag van de gratis optiecursus heb ik nu 100% geautomatiseerd. Daarvoor kijk je op www.optiecursus.com.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Bitcoin koersen (Joost van Buuren)

06/06 7:25

BTC ging in de afgelopen dagen zo ´laag´ als $68.637 en zo hoog als $71.289. Bitcoin staat op moment van schrijven aan $71.255.

´Bitcoin Eyes $70,000: What’s Needed for the Next Breakthrough?´

Wat er nodig is voor een uitbraak van BTC?

Wel, die is op dit eigenste moment van schrijven eigenlijk al bezig. Er is de mogelijkheid, waarschijnlijkheid van een rentedaling in de VS. BTC gaat al boven de $71.000 op zwakke tewerkstellings cijfers aldaar.  

Een dalende dollarkoers helpt ook altijd, maar opvallend is dat die in de afgelopen tijd, maand, 12 maanden beetje gestegen is! Dat wil zeggen dat BTC stijgt, zelfs tegen die dollarkoers in, belangrijk!

Wat nog helpt om de bitcoinkoers hoger te krijgen: de aanhoudende verkopen van de BTC spot ETF´s. En dat gebeurt! We zagen net een record inflow -

´Bears rekt: Bitcoin ETFs see runner-up record day with $887M inflows


Meer in de dagelijkse nieuwsbrief van Joost. Neem nu een abonnement!

 
 

De verwachte verliezen in je NEO Finance account (Tom Lassing)

06/06 7:45

Ik kreeg de volgende vragen over een heel specifiek onderwerp binnen de NEO Finance portefeuille.


  -  Waar komt de waarde “verwachte waardevermindering” vandaan?

  - Hoe wordt Portfolio ROI berekend.

  - Waarom is Netto portefeulle-ROI na iedere maand weer gereset naar 0,00% en hoe wordt dit berekend?


Helaas is daar geen simpel antwoord op mogelijk...


De verwachte bijzondere waardevermindering wordt berekend door van de leningen met een betalingsachterstand te nemen, over de periode waarin zij een betalingsachterstand hebben, en het percentage van de leningen met een betalingsachterstand te berekenen dat wij niet verwachten te kunnen innen. De exacte cijfers kunt u in de rekening bekijken door op Portefeuilleweergave te klikken. Als u naar beneden scrolt, zien we de verwachte bijzondere waardevermindering. Als u erop klikt, verschijnt er een tabel waarin precies wordt weergegeven hoe deze indicator wordt berekend.


Het doel van alle beleggingen is om een goed rendement op risico te behalen. De beloning wordt standaard gemeten in termen van return on investment (ROI). De ROI wordt berekend als het totale rendement gedeeld door het startkapitaal dat aan het begin van de meetperiode werd aangehouden. De ROI voor elke maand wordt weergegeven in termen van jaarbasis.


De ROI van een portefeuille wordt berekend volgens de formule:

Portfolio-ROI = (ontvangen rente (plus late en procedurele rente) + secundaire marktprestaties + kosten)/portefeuille*12


De netto portefeuille-ROI is een maatstaf voor het rendement op de investering, waarbij rekening wordt gehouden met de verwachte waardedaling of -stijging. Berekend - Netto portefeuille-ROI = (ontvangen rente (plus late rente en procedurerente) + resultaat op de secundaire markt + vergoedingen + verandering in verwachte bijzondere waardevermindering per maand)/nettoportefeuille*12

Meer info op deze site
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Amerikanen zijn extreem lui (Tom Lassing)

06/06 7:58

Die uitspraak wil ik benadrukken met een video voorbeeld waarbij ik Sam Altman, de CEO van OpenAI gebruik.

Een man die je niet lui kan noemen, gezien de vele dingen die hij doet. Maar hij is in de kern ontzettend lui. Als je de man hoort, dan denk je te luisteren naar iemand die al minstens tachtig is.

Waar ik het over heb, is het gebruik van zijn stem.

Hij is zo lui, dat hij een beetje bromt waarbij de luisteraar vanuit het gebrom dat uit zijn keel komt de verhaallijn maar moet zien vast te houden.

Wil hij bewust klinken als de al 93 jaar oud zijnde Warren Buffett die als excuus heeft dat hij al 93 is.

Ik zie en hoor heel veel Amerikanen die extreem lui zijn en niet veel meer dan een lui gebrom uit hun keel voortbrengen. Blijkbaar populair in de VS, maar werkelijk vreselijk om naar te luisteren.

Kijk hier naar het voorbeeld van Sam


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 800 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd