Beursbox Nieuwsbrief Een degelijk uraniumaandeel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een degelijk uraniumaandeel
Date: September 21st 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 21 september 2023
 
 

AEX 738,32 Dow 34.440 USD 1,064 Btc 25.388 Goud 1,929.67

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/09 7:00

  • Reserveer vast in je agenda en meldt je hier aan: 5 oktober 19:00 uur Webinar met onder meer een onderdeel waarbij de Investor Relations Specialist van NEO Finance zal (in het Engels) uitleggen hoe Artificial Intelligence (A.I.) het bedrijf helpt om lening risico's te kunnen inschatten. Dit is voor het eerst dat NEO Finance daar iets over zegt! Ook zal de CEO van het bedrijf een korte presentatie geven.

  • Zoals ik het lees, zal de verkoop van woningen voor de verhuur na 1 januari 2025 in Nederland onderworpen gaan worden aan een 4% overdrachtsbelasting. Panden die worden verhuurd zullen automatisch als beleggingsvermogen worden beschouwd als het bedrijf waar die panden toe behoren overgedragen worden aan een opvolger. Er is overigens wel een vrijgesteld vermogen.

  • Mijn video kanaal heeft weer een mijlpaal gehaald. Er zijn nu meer dan 1 miljoen views geweest! Ik ben eigenlijk pas zo'n drie jaar geleden min of meer serieus video's gaan maken. Ik zit overigens ook op 6.500 abonnees. Ik ga er voor om op 1 januari de 10.000 YouTube abonnees te halen. Ben jij al abonnee? Kijk hier. Het kost niets.

  • Na mijn mededeling van gisteren dat ik nog 170.000 euro aan vreemd vermogen zoek voor mijn Detroit woningen is er al wat aan aanvragen binnengekomen. Ik zoek vooralsnog 170.000 euro. Geen cent meer. Vol is vol. Mail me op tom@PROTECTED als je meer wilt weten.

  • Zoals het er nu uitziet heeft Rusland de verdediging van Nagorno Karabach definitief opgegeven. De Russiche 'hulp' stelde sinds de oorlog in OekraÍne begon al niet veel meer voor. Het is geen verrassing dat dit nu gebeurde. Rusland heeft de middelen niet langer om er hulp te bieden. De vraag is nu hoe lang de situatie in Syrië nog voor Rusland houdbaar blijft. Israël heeft vorige week al een rechtstreekse aanval op de Russische basis gedaan.

  • De FED heeft gisteren besloten de rente in de VS ongemoeid te laten. Dat was ook wel verwacht.

  • De werkloosheid in Nederland is laag te noemen. 3,6% is nu werkloos. Het aantal jongeren zonder baan is de laatste maanden wel gestegen. Ik sta daar een beetje sceptisch in. Ik zie dat jongeren wel erg makkelijk thuis blijven. Er is werk zat, maar je moet het wel willen oppakken. Thuis zitten is makkelijker.

  • Polen en Oekraïne hebben een hoogoplopende ruzie gekregen over graan. Ik ga daar morgen even dieper op in.

  • EV bouwer NIO heeft nu ook een smartphone uitgebracht en ze denken dat zeker de helft van de bezitters van een NIO auto ook de smartphone van dat merk gaat kopen. Wanneer zou Tesla nu met een smartphone uitkomen? Musk kopieert van alles, dus ik verwacht dat hij dit idee ook wel over zal nemen.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Webinar over NEO Finance (Tom Lassing)

21/09 7:22

Voor het eerst zal NEO Finance op 5 oktober 2023 om 19:00 uur een webinar organiseren voor de Nederlandstalige markt. Ik schreef gisteren al, er zijn toch al eerder webinar geweest?

Inderdaad, maar die webinars gingen van ons uit. Dit keer zijn Mark en ondergetekende door NEO Finance gevraagd om het door hen georganiseerde webinar te hosten.

We doen dat graag.

Vanuit NEO Finance zullen er ook twee sprekers (in het Engels) zijn. De CEO en oprichter zal spreken en de Investor Relations Specialist van NEO Finance gaat vertellen over hoe NEO Finance AI inzet om de leningen te beoordelen op risico.

Het webinar is er voor wie al een account heeft en accounthouders zien een pop up als ze inloggen. Het webinar is ook heel interessant voor wie nog geen account heeft. Het geeft namelijk een prima inzicht in wat er allemaal mogelijk is met het platform.

Ik roep je dus graag op er bij aanwezig te zijn.

Klik hier voor meer informatie en om je voor het webinar op te geven.

Als je voor of na het webinar interesse hebt in een NEO Finance account opening, dan is het volgende van belang:

Als je nog geen account hebt bij NEO Finance, ga dan naar welovetocoach.com/cursus-neo-finance en koop de cursus waarmee je je account snel en efficiënt direct perfect opzet. Als je een account opent via de cursus krijg je 20 euro startbonus van NEO Finance.

Of, als je denkt het zonder de cursus zelf te kunnen, ga dan naar deze link  en krijg ook 20 euro bonus tegoed op je account.

Opgeven voor het webinar
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Een degelijk uraniumaandeel (Tom Lassing)

21/09 7:48

Uranium is hot, verexcuseer me mijn woordgrapje. De prijs van uranium is gestegen naar 66 dollar per pound. Dat is belangrijk omdat de sector heeft aangegeven dat ze winstgevend kan draaien als de koers van uranium boven de 60 dollar staat.

Nu is inflatie een dingetje, maar het is belangrijk voor de houdbaarheid van de sector. De kans op faillissementen neemt door de hogere prijs voor uranium flink af.

Tevens zullen sommige bedrijven binnenkort dan ook eindelijk een keer echte winstcijfers gaan publiceren. 

Belangrijk om te weten is dat de sector heel klein is. Grote spelers kunnen dus enorme invloed hebben en hou er rekening mee dat dit twee kanten op kan gaan. De prijs van uranium en de aandelen van uraniumaandelen zijn twee zaken die los van elkaar staan.

Ik kan daar alleen maar voor waarschuwen. Kijk de video!


Naar de video
 
 
 

Waarom doet Duitsland het zo slecht? (Tom Lassing)

21/09 8:11

De economie van Duitsland is de enige grote economie in de westerse wereld die niet weet te groeien. In haar kielzog doet ook Nederland het niet best, maar dat komt door onze enorme afhankelijkheid van de Duitse economie. De vraag is, waarom gaat het zo slecht met Duitsland?

De belangrijkste reden is dat Duitsland nu niet langer relatief goedkoop Russisch gas kan importeren. Ik zeg relatief goedkoop, want ten opzichte van wat Rusland nu voor haar gas krijgt was de prijs die Duitsland betaalde stevig. Duitsland kon het zich veroorloven en Rusland profiteerde er ook fors van.

Het ging zo goed dat Duitland zelfs besloot om helemaal te stoppen met kernenergie. De gedachte was dat Rusland voorlopig wel hofleverancier van gas zou blijven en op langere termijn alternatieven voorhanden zouden zijn om de stap naar duurzame energie te kunnen maken.

Dat liep door de oorlog in Oekraïne even anders.

Duitsland werd verrast door de oorlog in Oekraïne EN door het feit dat Oekraïne zich met succes verzette tegen de Russische bezetting. Op beide zaken was er in geen enkel scenario rekening mee gehouden. Duitland was ook vrij lang zeer terughoudend vanwege de enorme energie afhankelijkheid van Rusland. Ze hadden niet gedacht dat die prachtige relatie kapot zou gaan door een domme zet van Rusland.

Rusland had dat overigens ook niet gedacht, want Putin gaf ooit al aan dat beide landen afhankelijk van elkaar zouden worden. Hetgeen ook zo is en dat blijkt nu wel. Nu de Duitse miljarden niet meer binnenstromen heeft Rusland het economisch veel moeilijker. 

Duitsland kon echter niet anders dan de andere Europese landen volgen in hun standpunt richting Rusland.

De Duitse industrie heeft zich nog altijd niet aangepast aan het feit dat energie nu heel veel duurder is. De politiek is ook traag met het oppakken van alternatieven. Het is alsof ze hopen op een snel herstel van de betrekkingen met Rusland, zodat Duitsland uiteindelijk toch niet zo heel veel hoeft te veranderen.

Naar mijn idee ijdele hoop. Duitsland moet zich reorganiseren en snel ook.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Stadsvernieuwing een noodzaak en ramp (Tom Lassing)

21/09 8:34

Het is nogal tegenstrijdig. Als je in een wijk woont waar echt wat aan moet gebeuren, dan wil je graag DAT er wat gaat gebeuren. Maar ALS er dan iets gaat gebeuren, dan wordt vervolgens wonen in die wijk te duur voor de bestaande bewoners.

Weet dus wat je wenst als je in een slechte wijk woont.

Ik merk het in Detroit. Ik heb er 31 huizen en die huizen heb ik eigenlijk allemaal opgeknapt ten opzichte van de staat waarin ik ze kocht. Daar gaat een soort vlekwerking van uit, want als één huis in de straat mooier wordt, dan volgen er vaak meer. Ik probeer ook bewust meerdere huizen in één straat te kopen.

Toen ik in 2018 begon, was de huur 700 dollar. Nu in 2023 is de huur gemiddeld al meer dan 1.000 dollar.

De gemeente heeft de openbare verlichting aangepakt, er zijn heel veel ruïnes opgeruimd en stapels puin zijn verdwenen. Het huisvuil wordt nu ook regelmatig opgehaald. Het is er mooier wonen geworden, maar dan gaan de huizenprijzen wel omhoog. Ook de gemeentelijke belastingen gaan door de extra voorzieningen en het onderhoud er op omhoog.

De oorspronkelijke bewoners voelen nu de druk toenemen om te moeten vertrekken. Het wordt simpelweg te duur voor ze.

Dát was hun bedoeling van de gevraagde en gewenste verbeteringen niet!

Maar het is wel het logisch gevolg.

Hoe vervelend dat ook is.

Ik ben persoonlijk heel blij met de toename van de huizenprijzen. De waarde van mijn huizen is in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Maar ik merk ook dat de huurders meer moeite hebben om rond te komen en komt een huis leeg, dan moet de nieuwe huurder wel aantoonbaar genoeg inkomen hebben om de huidige hogere huur te kunnen betalen. Ik zie de bevolking dus nu al veranderen. Je moet echt wel een goede baan hebben wil je meer dan 1.000 dollar huur per maand kunnen opbrengen. De lonen liggen immers in Detroit niet bijster hoog.

Het is allemaal een logisch gevolg, maar lang niet alle bewoners voorzagen dat effect vooraf.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd