Beursbox Nieuwsbrief De grote reset

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De grote reset
Date: January 21st 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 21 januari 2021
 
 

AEX 659,3 Dow 31.149 USD 1,212 Btc 28.742 Goud 1,868.8

 
 

Laat je spaargeld passief inkomen verdienen

Op zoek naar een eenvoudige manier om geld bij te verdienen? Kijk eens serieus naar de auto invest mogelijkheden van deze interessante aanbieder

Open hier een gratis account
 

Goudmijn investeringen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/01 7:00

  • Met een enorme opluchting keek ik gisteren online naar de inauguratie van Joe Biden als president van de VS. Opluchting omdat nu de gekte in ieder geval verdwenen is. De onkunde, de constante leugens. De zelfverheerlijking en de openlijke corruptie. Misschien was 6 januari wel nodig om een groot deel van de VS in te laten zien dat ze maar net aan een dictatuur ontsnapt zijn. Helaas is nog altijd niet bij iedereen de luiken open gegaan. Sommige mensen zijn al te ver op het pad van het fascisme onderweg. Keren is dan moeilijk.

  • De wereld zal nooit weten welk fantastisch gezondheidszorgplan de vorige Amerikaanse president al vier jaar lang op de plank had liggen, maar waar hij nooit de tijd voor had om het voor te leggen aan het Congres en de Senaat. Hij zou er toch niet over gelogen hebben?

  • De eerste besluiten van Joe Biden waren 15 decreten. Als Trump de Amerikaanse politiek iets geleerd heeft, dan is het wel dat je vrijwel alles per decreet kan doen. 15 stuks werden er gisteren ondertekend en een deel daarvan was om Trumps besluiten per direct terug te draaien.

  • Jim Chanos heeft aangegeven dat hij zijn eerdere shortpositie heeft veranderd in een gekochte put optie. Nog altijd is er een bijna 8% short positie in Tesla aanwezig. Die shorters moeten wel op heel hete kolen zitten.

  • Gisteren heb ik ook een video gemaakt over Goud of Crypto.

  • De beurzen gingen op de eerste dag van het presidentschap van Joe Biden omhoog. De Nasdaq sloot zelfs op een nieuwe all time high.

  • Zoals al verwacht is de toestemming voor de Keystone XL pijplijn weer ingetrokken. Het was één van de eerste besluiten van Joe Biden.

  • Daytrading is een interessant alternatief voor kleine beleggers. Kijk hier.

  • De correctie in de uranium aandelen lijkt weer voorbij te zijn. Bestel daarom nu het uraniumrapport van mijn collega Jack Hoogland.

Koop nu zilver (of goud)
 
 
 

Valuta waarde daling (Ingezonden vraag) (Tom Lassing)

21/01 7:17

Hallo Tom,

Ik zou graag het volgende van je willen weten als het kan. 

Ik beleg in goud/zilver aandelen bij Interactive Brokers. De meeste aandelen zijn genoteerd in US dollars. 

Aangezien ik denk dat de dollar nog veel meer gaat zakken t.o.v de euro het volgende. 

Veel van de aandelen zijn ook genoteerd in can$. Is het dan verstandiger om dan deze aandelen te kopen zodat je bij verkoop een beter rendement zal hebben, als je er tenminste van uitgaat de dat can$ minder hard zal dalen?

Of denk je dat het weinig verschil zal maken. 

Misschien wat voor je video’s. Hoor het graag. 


Vriendelijke groet E


Het is een heel goede vraag. Ik heb me daar ook vaak mee beziggehouden...


Het is deels afhankelijk van wat voor bedrijf het is.

Als het bedrijf alleen maar actief is in de VS, maar het heeft ook een notering in Canada, dan is het in feite een lokaal bedrijf. De Canadese notering gaat je dan niet helpen. Die zakt dan net zo hard als de Amerikaanse notering qua waarde. Anders gezegd, de Amerikaanse beleggers bepalen dan ook de waarde in Canada.

Maar...

Als het bedrijf in meerdere landen actief is, dan is er een "wereldwaarde". De val van de dollar zal dan waarschijnlijk tot een koersstijging in de VS leiden, terwijl in Canada de koers blijft liggen.

Het is dus niet zo zeer de valuta die de waarde dan bepaalt, maar meer de waarde van het bedrijf omdat het in meerdere landen gewaardeerd zal worden op haar eigen waarde.

Je moet dus vooral kijken naar hoe internationaal een bedrijf is of dekking te krijgen tegen valuta waardedaling in één land.

Vriendelijke groeten, 

Tom

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

De grote reset (Tom Lassing)

14/01 7:35

De vraag is of de grote monetaire reset al nakende is. Het probleem is echter, zelfs al zou dat zo zijn, dan nog zouden we dat niet weten.

Er zijn twee manieren waarop zo'n reset komt, namelijk spontaan of volgens planning.


Als de reset spontaan komt, dan krijgen we zo veel waarschuwingen en zo lang waarschuwingen, dat we ze niet langer herkennen als waarschuwingen. In feite is dat de situatie waar we nu in zitten. In 2008 hebben we een enorme waarschuwing gehad en in 2020 wederom. Daartussen waren er heel veel waarschuwingen, want keer op keer moest er geld gecreëerd worden. Er gebeurde echter niets richting een daadwerkelijke reset en dus willen we niet geloven dat het op welk toekomstig moment dan ook dan anders is. Immers waren er al waarschuwingen en nooit kwam het uit... Tot het moment dat die reset er wel komt en dan is het te laat voor je het je beseft.


Of... De reset is al gepland. In dat geval zullen er...

Lees verder
 
 
 

Sparen, maar dan wel slim sparen (Tom Lassing)

21/01 8:15

Ik kwam bij het opruimen nog een écht spaarbankboekje tegen. Eind jaren zeventig een 7,5% rente.

Dat waren voor spaarders nog eens mooie tijden... dachten we toen. Van inflatie hadden we indertijd nog altijd niet veel begrepen.

Indertijd was beleggen echter niet alleen niet populair, maar ook niet erg winstgevend.

Dat is tegenwoordig heel anders. Sparen is totaal niet interessant en de meeste beursindices in de wereld staan op recordhoogtes.

Maar... blijft dat ook zo?

Als je voorzichtig bent, dan ben je je nu aan het oriënteren op de toekomst.

Sparen in euro's en dollars is en blijft oninteressant. Als je iets NIET moet hebben, dan is het cash fiat geld.

Maar wat dan wel...


Een beurswijsheid is:

25% aandelen

25% edelmetalen

25% vastgoed

en die 25% cash of obligaties die je normaal zou moeten hebben, daar zou ik nu 12,5% Neo Finance voor adviseren. Wel geld, maar in leningen waarvoor rente wordt verkregen.

En de laatste 12,5%... Crypto's.

Wat je echter wel moet doen... is een paar duizend euro apart houden om wel een nieuwe koelkast of reparatie aan de auto te kunnen betalen. Je moet dan niet ineens goede posities moeten sluiten. Dat zou echt zonde zijn.


Welk vastgoed?

Kantoren en winkels is nu niet erg interessant. Kijken we in Nederland, dan zien we dat ook woningen nu wel heel duur beginnen te worden. Zo duur dat woningen steeds minder bereikbaar worden. Ik ben niet voor niets in Detroit actief. Daar is een heel andere vastgoedmarkt. Wees dus wel voorzichtig in vastgoed, zeker als je nu nog aan het opbouwen gaat.


Mijn Goud website
 
 
 

Een offshore (goud)rekening?

Heeft u interesse in een no nonsence offshore rekening waarmee u goud en zilver kan aankopen en waarmee u kan beleggen? Kijk dan hier eens.

Kijk hier
 

Een wél werkend mondkapje

Medische mondkapjes zijn verboden. Gelukkig is er een firma die WEL werkende mondkapjes maakt die niet onder het verbod vallen!

Kijk hier en bestel voor mondkapjes verplicht worden. Dan gaat er immers een run op ontstaan!

Kijk hier
 
 
 

Wat de beurzen echt omhoog duwt (Lodewijk Hof)

21/01 8:48

De beurzen verbreken record na record. Dat is een bijzonder iets. Tot slot van rekening staat de economie er erg slecht voor. Laatst liep ik door het Stratumseind, de kroegstraat van Eindhoven. Daar staan alle kroegen te huur, met uitzondering van 2. Toch verbreken we record na record. Hier is een hele goede reden voor. Aansprakelijkheid is geminimaliseerd en rentes zijn negatief of zeer laag.

Laat ik u een ander voorbeeld van de economische ellende in de wereld geven. In Las Vegas is er een officiële werkloosheid van 11,5%. Toch kunt u een hypotheek, 30 jaar vaste rente, voor minder dan 3% aan rente krijgen. De verkoop van nieuwe huizen is op een hoogst niveau, terug op het niveau van 2007.

De markt voor mensen die hun pand verkopen draait ook op record hoogte. Gemiddelde waarde 345,000 USD. Dit in een tijd dat mondmaskers verplicht zijn. De shows digitaal zijn. Het toerisme geïmplodeerd is.  Over de hele VS zijn er ruim 9 miljoen banen verdwenen. Toch draaien de vastgoedmarkt en de beurs alsof er niets dan punitiviteit is.

Tegelijkertijd zeggen de banken dat er een hoop ellende aankomt. Er is teveel geld voor te weinig assets. Of het nu vastgoed betreft, aandelen. Mensen gebruiken geen verstand meer. Ze zetten het geld maar in.

Hoe is de situatie zo kunnen ontstaan? Daarop is een heel simpel antwoord. De Amerikaanse FED steekt ongelimiteerd geld in alle financiële markten. De repo markt, waarin banken elkaar geld voor een dag lenen, dreigde op te drogen. Dus pompt de FED er iedere dag meer geld in. Geld dat banken lenen en weg moeten zetten. Maar de schuldenbubbel is nog groter. Er zijn tal van particulieren die ook nog eens geld uitlenen. In alle data worden die niet meegenomen.

Na de crisis van 2008 is er het nodige veranderd in wat je kan oneindige in het geval dat iemand zijn hypotheek niet meer kan betalen. Niet alle staten hebben dit doorgevoerd. Het betreft:

    Nevada,

    Alaska,

    Arizona,

    Conneticut,

    Idaho,

    Minnesota,

    Nevada,

    North Carolina,

    North Dakota,

    Oregon,

    Texas,

    Utah,

    Washington,

Het enige waar kredietverschaffers nog achteraan kunnen gaan is het pand zelf. Die kunnen ze oneindige. De restschuld is geen probleem. Het zal u niet verbazen dat uitgerekend deze vastgoed markten het snelste groeien.  Er is veel meer kapitaal.

Dat dit fout gaat, staat voor mij vast. Dit zal echter veel erger worden dan de laatste financiële crisis. In plaats van naar een duurzaam en waardevast financieel model te gaan, dan zou dit nooit gebeuren. Zoals de vorige keer zal de overheid wel een redding bieden voor de grootste partijen. Waardoor kleine partijen, die meer waarde in een kleinere omgeving faciliteren, uit de markt gedrukt worden.

Wanneer het fout gaat zal het hele financiële model imploderen. Dankzij de reactie op Corona is er geen geld meer. Overheden hebben methode om in te grijpen. Wanneer dat gebeurt gaat uw beste vriend, in roerige tijden en in het dagelijks leven, zijn waarde bewijzen. Dan heb ik het, natuurlijk, over Goud. Goud zal dan richting de 15,000 gaan. Of nog hoger. Met coupon Tom krijgt u ook nog eens korting.

 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al 180 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd