Beursbox Nieuwsbrief Waterstof

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waterstof
Date: March 4th 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 4 maart 2021
 
 

AEX 663,35 Dow 31.220 USD 1,205 Btc 41.405 Goud 1,719.21

 
 

Laat je spaargeld passief inkomen verdienen

Op zoek naar een eenvoudige manier om geld bij te verdienen? Kijk eens serieus naar de auto invest mogelijkheden van deze interessante aanbieder

Open hier een gratis account
 

Goudmijn investeringen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

04/03 7:00

  • Lufthansa heeft een verlies van 6,7 miljard euro gemaakt in 2020. Ze verwachten niet dat ze nog in 2021 winst gaan maken.
  • In 2020 produceerde Nederland 1,3 miljard kilowattuur meer dan in 2019. Hernieuwbare energieproductie steeg met maar liefst 9,2 miljard kilowattuur. We verbruikten in 2020 2,2 miljard kilowattuur minder dan in 2019. Voor het eerst sinds 1981 was Nederland uitvoerder van elektriciteit. Vooral Duitsland vroeg om onze elektriciteit, maar ook België was vrager.
  • Het VK heeft zonder overleg besloten één van de Brexit afspraken te veranderen. De relatie met de EU is hierdoor weer extra gespannen geraakt. Het VK besloot om de periode dat Engelse bedrijven geen importheffingen betalen voor goederen uit Noord Ierland te verlengen tot 1 oktober 2021. Vooral Ierland is slecht te spreken over deze Engelse stap.
  • In het VK gaat de winstbelasting voor bedrijven van 19% naar 25%. Hiermee moet een deel van de Corona kosten betaald gaan worden.
  • Sinds het jaar 2000 zijn huizenprijzen in Nederland bijna verdubbeld. Dat klinkt extreem, maar eigenlijk zijn huizenprijzen daarmee in vergelijk met andere producten in prijs achtergebleven. Kijk naar de prijs van voetballers... Die verdubbeld elke 12 jaar. Vergelijk het maar eens met andere producten waar je de prijs nog van weet. Je zal versteld staan!
  • Vastgoedbedrijf CTP wil een beursnotering op Amsterdam hebben. CTP is actief in logistiek vastgoed. Ze hopen een miljard euro op te halen.
  • Boskalis heeft het beter gedaan dan verwacht werd. EBITDA kwam uit op 404 miljoen. EBITDA meldt je als je na belastingen in feite verlies draait. Dat verlies was dan ook 97 miljoen. Toch zal er 50 cent per aandeel aan dividend uitgekeerd gaan worden.

Leren beleggen
 
 
 

Sector rotatie (Tom Lassing)

04/03 7:15

Wat ik de laatste dagen zie, is dat in één dag een beurssector op de Nasdaq gigantisch omhoog gejaagd wordt, terwijl aan het eind van die dag het geld er weer uitgehaald wordt.

Zo zag ik een aandeel maandag op 7,8 staan. Dinsdag ging het aandeel naar 9 en woensdag begon het aandeel op 11,35.

Daarna ging het weer bergafwaarts en na twee uur handel was de koers weer op 9,5 te vinden. 

Hoe kan je in zo'n wilde markt nog serieus een positie innemen?

Mijn oplossing daarvoor is dat ik VOORAL in enkele sterke trends wil beleggen. Dat dus in die gekte die trend ook een klap krijgt, is dan jammer, maar een stevige trend gaat uiteindelijk wel omhoog. 


Maar de vraag blijft dan staan, hoe komt het dat het geld van links naar rechts schiet?

Ik denk dat het enkele grote spelers zijn die kat en muis met de kleine beleggers spelen. Door hun miljoenen in enkele kleine aandelen te gooien jagen ze de koers van die aandelen heel snel op. De aandacht van heel de beurs gaat naar die aandelen en nog voor de beurs de volgende dag officieel opent, zijn ze voorbeurs weer uit die positie verdwenen. De beurs opent en de koers loopt leeg. Ondertussen kopen ze zich met het vrijgekomen geld weer in bij een volgend fonds en het spel gaat de volgende ronde in.


Hoe kan je hier in meespelen?

Of je moet volume breed in de gaten houden en intraday mee kunnen doen, of je moet gewoon goede posities hebben en hopen dat ze een keertje in jouw fonds willen stunten en dan ook écht er uit als je een enorme winst hebt.

Leer beleggen
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Politieke stabiliteit (Tom Lassing)

04/03 7:39

Hoe belangrijk een stabiele politieke situatie is, is duidelijk geworden in Mongolië. Daar bezat Turquoise Hill Resources de volledige rechten op wat wel eens de grootste mijnoperatie ter wereld kon worden.

Maar... De politici in Mongolië bleken corrupt en toen Turguoise niet bereid bleek de steekpenningen te betalen, werden de duimschroeven aangedraaid. De politiek gooide de mijn dicht en Turguoise werd door geldnood gedwongen de helft van haar bezit aan Rio Tinto te verkopen. Die was kapitaalkrachtig genoeg om een tegenwicht te kunnen bieden aan de corrupte politici in Mongolië.

Maar daarmee was de kous nog niet af. In 2015 werd een deal gesloten waarmee niemand tevreden was.

In 2021 zijn ze nog altijd in onderhandeling om die deal van toen te herzien.

RIO heeft nu weer honderden miljoenen dollar overgemaakt naar de regering van Mongolië om politici tevreden te stellen en om dus daarmee betere voorwaarden in de nieuwe deal af te kunnen dwingen / af te kunnen kopen.

Legale omkoping.

Steeds blijft de regering van Mongolië dreigen heel het project stil te leggen en de kans bestaat dat de mijn, zodra deze klaar voor productie is, genationaliseerd gaat worden.

Dat is dus het nadeel van werken in landen waar corruptie welig tiert.

 
 

Roaring Kitty verhoring (Tom Lassing)

04/03 8:13

Gisteren is in Massachusetts een verhoor geweest waarbij één van de hoofdrolspelers door de aanklager aan de tand gevoeld werd.

Keith Gill, die op Reddit onder de naam Roaring Kitty bekend is, had een bedenkelijke rol. Hij was namelijk officieel werkzaam bij een bedrijf dat onder toezicht van de SEC staat. Vanwege die professionele rol mocht hij in feite niet over bepaalde posities schrijven.

Hij deed dat onder pseudoniem wel en is daarmee strafbaar.

Ondertussen heeft hij, vanwege de miljoenen winst die hij met zijn stunt behaald heeft, zijn positie bij die gecontroleerde werkgever al opgezegd.

Hij loopt een enorm grote kans dat hij nu degene zal worden die als "schuldige" aangeklaagd gaat worden voor heel de Gamestop saga. De bedrijven die illegaal gereageerd hebben zullen mogelijk de dans ontsnappen als Roaring Kitty maar zwart genoeg gemaakt kan worden.

Hij was dan weliswaar ook illegaal bezig, maar uiteindelijk moeten bedrijven als Robinhood en Interactive Brokers ook keihard aangepakt worden voor het feit dat ze de handel in de aandelen illegaal onmogelijk gemaakt hebben voor een deel van de beleggerscommunity. Ze deden dat om hun beste klanten te beschermen. Enkele hedge funds stonden namelijk op het punt van omvallen in de heftige strijd rondom de belachelijke shortposities in Gamestop.

 
 

Een offshore (goud)rekening?

Heeft u interesse in een no nonsence offshore rekening waarmee u goud en zilver kan aankopen en waarmee u kan beleggen? Kijk dan hier eens.

Kijk hier
 

Een wél werkend mondkapje

Medische mondkapjes zijn verboden. Gelukkig is er een firma die WEL werkende mondkapjes maakt die niet onder het verbod vallen!

Kijk hier en bestel voor mondkapjes verplicht worden. Dan gaat er immers een run op ontstaan!

Kijk hier
 
 
 

Waterstof (Tom Lassing)

04/03 8:37

Zelfs energie bedrijven hebben nu het Nederlandse kabinet opgeroepen om wakker te worden om de waterstof boot niet te missen.

38 energie bedrijven vragen het kabinet om met 2,5 miljard euro te investeren in waterstof. Het geld is nodig voor opslag en productie. Het zijn niet de kleinste bedrijven die deze kabinetssteun vragen. Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, TenneT, Stedin, Alliander en Gasunie en een paar kleinere energiebedrijven zijn de ondertekenaars van de brief aan het kabinet.


Ik denk dat het een goede zaak is dat de energiebedrijven zich nu ook hard maken voor waterstof.

Wat ik echter niet vat is dat ze alleen maar kunnen werken als ze 2,5 miljard steun krijgen... Als de bedrijven hier zo veel in zien, waarom dan zelf niet investeren? Ze zijn toch ondernemingen, geen steuntrekkers?

Men is zo gewend aan subsidie, dat ze stil blijven zitten als die er niet komt.

Jaarlijks gaan er tientallen miljarden euro als subsidie naar de energiebedrijven en NOG is het niet genoeg.

Hoeveel winst maken ze?


Waar ze wel gelijk in hebben, is dat landen als Spanje en Portugal al wel miljarden steungeld in die sector pompen. Het is dus net als de lonen en beloningen voor de top. Omdat die beloningen elders hoog zijn, moet dat hier ook maar...


Ik denk dat het kabinet die 2,5 miljard moet geven, maar daarvoor dan wel aandelen van die energiebedrijven moet krijgen. Geen subsidie, maar wel een investering. Dát lijkt me een veel gezondere oplossing. Dan gaan namelijk de toekomstige winsten ook deels terug naar de staat. En die staat, die zijn wij met z'n allen!

 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al 180 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd