Beursbox Nieuwsbrief Iedere hype markt heeft zijn specifieke kenmerken

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Iedere hype markt heeft zijn specifieke kenmerken
Date: March 26th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 26 maart 2021
 
 

AEX 682,39 Dow 32.784 USD 1,192 Btc 48.925 Goud 1,740.39

 
 

x 10 Crypto Challenge

Harm van Wijk en Jan Robert Schutte gaan hun crypto portefeuille x10 brengen, en dat willen ze realiseren binnen één jaar! Kunt u het zich indenken? 10.000 euro inzetten en over een jaar weglopen met 100.000 euro!

Kan dit?

Als we naar vorig jaar kijken, dan zonder meer.

Lees hier verder
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Combineer deze drie megatrends! (Jack Hoogland)

26/03 7:00

Als u ons al een tijdje volgt, dan zal het voor u geen verrassing zijn. Wij verwachten nog tot minstens 2030 enorme bull markten in onderstaande sectoren.

 • Goud en zilver  
 • Uranium  
 • Grondstoffen benodigd voor (groene) infrastructuur en elektrische  auto's

Deze drie type beleggingen zullen naar onze vaste overtuiging de allerhoogste koerswinsten opleveren.

Belangrijk om te weten is dat iedere langjarige bull markt weliswaar enorme koerswinsten oplevert, maar tussendoor ook periodes van (mogelijk forse) koersdalingen kent. 

Iedere bull markt beweegt zich zo ongeveer als op de rechtergrafiek in onderstaande tweet. Rommelig en volop correcties. 

En die correcties duren altijd zodanig lang en/of zijn zo diep dat ze veel beleggers nerveus, gefrustreerd of onzeker maken. 

Goud- en zilveraandelen staan onder druk als beleggers verwachten dat we een periode van economische groei met beperkte inflatie tegemoet gaan.

Grondstofaandelen hebben het daarentegen moeilijk als economische groei daalt en de angst voor een naderende recessie de overhand neemt.

Tegelijk staat uranium helemaal los van eender welke economische verwachting. Uraniumaandelen volgen hun eigen patroon.

Wat ons betreft is het dan ook verstandig om...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Marktbeeld (Jack Hoogland)

26/03 7:17

 • In het VK zal er een uitspraak gaan komen over hoe Mastercard teveel in rekening gebrachte rente terug moet betalen aan Engelse consumenten. Het gaat om een ongehoorde 19 miljard dollar aan teveel in rekening gebrachte rente. Vragen rijzen of ook erfgenamen van overleden klanten recht hebben op een vergoeding. Moet het bedrijf ook achterstallige rente gaan betalen? Hetgeen wel een heerlijke gedachte is... een credit card maatschappij die ineens voelt hoe rente op rente zich kan opstapelen. Dat is eigenlijk bijna heel grappig.
 • Net als Jeff Bezos, de andere schatrijke ondernemer, heeft ook Elon Musk een rothekel aan vakbonden. Elon Musk heeft in 2018 een dreigement geuit richting vakbondslidmaatschap. Als je als medewerker vakbondslid bent, dan zou je volgens zijn tweet geen recht hebben op een aandelen of optiebonus. Daarbij heeft hij toen ook een vakbondslid ontslagen. Dit kan hem nog gaan bijten. Een overheid toezicht commissie heeft nu in de VS bepaald dat Tesla hiermee fout zit. Overigens een commissie bestaande uit drie personen, waarvan twee republikein zijn.
 • Het aandeel Xiaomi (XIACF) is 9% hoger omdat het bedrijf overweegt om elektrische auto's te gaan maken. Ze willen daartoe de fabriek van Great Wall Motor's (GWLLF) gaan gebruiken.  Ook Baidu heeft zulke plannen bekend gemaakt. Die wil samen met Geely een elektrische auto gaan uitbrengen.
 • Aviva en Aberdeen Standard hebben besloten niet in Deliveroo te willen beleggen omdat de arbeidsomstandigheden binnen die bedrijf onder de maat zijn. Ook in Nederland loopt er nog altijd een rechtszaak over de status van bezorgers.
 • Hoe lang het Suez kanaal gesloten blijft? De baggeraars die het schip moeten lostrekken hebben nog geen idee. Dagen of weken, niemand die er nu uitsluitsel over wil geven.
 • De popband Coldplay gaat een "interceptor" van The Ocean Cleanup financieren. Een fantastisch initiatief van deze band die hiermee The Ocean Cleanup een enorme media aandacht geeft.

x10 challenge portefeuille nieuwsbrief jaarabonnement
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Iedere hype markt heeft zijn specifieke kenmerken (Tom Lassing)

26/03 7:36

In de Internethype van 1999 waren het bedrijven die naar de beurs gingen zonder omzet. Ook waren toen wederom warrants extreem gewild. Dat was eerder ook al eens het kenmerk van een hype geweest.

Die warrants zijn een beetje ouderwets geworden. We zien ze nog wel, maar veel minder dominant. De huidige hype kenmerkt zich nu echter wel, net als in 1999, door het naar de beurs brengen van bedrijven zonder omzet.

Tegenwoordig hebben die een naam. Namelijk SPAC.

Het is nét als in 1999 in feite het beursgenoteerd maken en dus cashen van lege hulzen.

Het heeft nu een mooie naam en de beurs heeft er een mooi marketingverhaal omheen geschreven, maar het is dezelfde BS.

In feite zonder je te binden aan welke belofte dan ook verkoop je voor veel geld aandelen en daarna moet de aandeelhouder maar hopen dat je als aanbieder van de SPAC iets winstgevends gaat doen.

Je kan op je klompen aanvoelen dat hier een behoorlijke kans op fraude aanwezig is. Immers is het gratis geld en wat trekt gratis geld aan?

De SEC in de VS gaat nu deze nieuwe vorm van beursgenoteerd raken onderzoeken. ik garandeer u, de week NAdat de bodem voor de beurs bereikt is, komt de SEC met de verordening dat het afgelopen moet zijn met die onzin. Iets met verdronken kalveren en een put.

 
 

Waterstof krijgt tegenwind (Tom Lassing)

26/03 7:55

Verschillende autofabrikanten hebben de handdoek in de ring gegooid als het gaat om op waterstof rijden. De voornaamste reden is dat elektrisch rijden met batterijen de laatste jaren door de ontwikkelingen in die hoek de helft goedkoper is geworden. Drie jaar geleden was op waterstof rijden nog net zo duur als gewoon elektrisch rijden.

Men verliest nu de hoop dat waterstof goedkoper kan worden.

Ik denk dat men daar de plank misslaat.

Ook waterstof gaat veel goedkoper worden. Maar... zo ver is het nog niet.

Waterstof zit waar zonne-energie in de jaren tachtig van de vorige eeuw zat. Het is mogelijk, men weet dat het mogelijk is, maar het moet allemaal nog veel verder ontwikkeld gaan worden.

Waterstof moet eerst veel grootschaliger opgepakt worden. Daarnaast moet ook de ontwikkeling van waterstof poeder verder uitgewerkt worden. Allemaal zaken die er wel gaan komen, maar het duurt nog wel even.

Op dit moment verstoken we 100% te veel om ons elektriciteitsnet online te houden. Als we die 100% overcapaciteit nu eens zouden inzetten om waterstof te produceren, dan zou elektriciteit veel goedkoper kunnen worden EN dan hebben we een berg waterstof die we OOK kunnen inzetten in het energieverbruik.

Met die grootschalige aanpak zou dan waterstof ook veel goedkoper worden.

En ja, waterstof kunnen we het beste eerst inzetten in grootschalige projecten. Pas later, met de ontwikkeling van de technieken, komen dan ook auto's weer in beeld.

Autofabrikanten hebben dat laatste nog niet helemaal opgegeven, maar feit blijft dat de prijsdaling voor elektrisch rijden niet is gevolgd door prijsdalingen voor op waterstof rijden.

Cursus Leren beleggen, klik hier
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Daytrading ideaal voor beginnende belegger

Door te gaan daytraden leer je de markt kennen en kan je met een beheerst risico ook met een klein bedrag goed beleggen en serieuze rendementen maken.

Aloys toont het je in een webinar dat hij komende week twee keer gaat geven.

Kijk hier
 
 
 

De arrogantie van de VS (Tom Lassing)

26/03 8:02

Scholing, gezondheidszorg, zelfdodingen met vuurwapens... Het is extreem opmerkelijk dat een CIA medewerker op CNN hardop mocht zeggen dat de VS extreem arrogant is dat ze niet wil kijken naar Europa en Azië alwaar alle drie die onderwerpen heel veel beter zijn dan in de VS.

Ja, in de VS zijn de beste doctoren en de beste ziekenhuizen en universiteiten van de wereld. Maar dat zijn lichtpuntjes is een enorme grote donkere markt waar alleen de elite gebruik kan en mag maken van die lichtpuntjes.

Het gewone volk moet het doen met de rest. En die rest is behoorlijk veel slechter dan in Europa en enkele Aziatische landen. Hele delen van de bevolking, letterlijk hele staten, vallen buiten de boot in de VS.

Maar het mag niet gezegd worden op TV, want Amerika is number one. Wie daar commentaar op heeft, krijgt meer tegenwind dan als je roept dat Putin beter dan Biden voor de VS is.

Vooral rechts Amerika heeft er geen enkel probleem mee om Ruslands dictator liever te hebben dan hun eigen president. Ze zouden zonder enig probleem hun trouw aan Rusland hardop verkondigen. Landverraad? Nee hoor. Je mag het als ultra rechtse Amerikaan nu gewoon zeggen. Maar wat je NIET mag zeggen is dat gezondheidszorg een recht voor iedereen is. Dát is landverraad in de VS.

De VS een probleem met vuurwapens? En je zegt dat hardop? Landverrader!

Naar mijn video kanaal
 
 
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via het steeds populairder wordende crowdfunding. Ook ik heb mijn onroerend goed project via dit platform laten lopen.

Meer info
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd