Beursbox Nieuwsbrief Hoe overleef ik de financiële crash

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe overleef ik de financiële crash
Date: March 30th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 30 maart 2021
 
 

AEX 697,94 Dow 33.065 USD 1,176 Btc 48.958 Goud 1,706.11

 
 

Zilveren en gouden munten

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren om de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/03 7:00

  • Goldman Sachs lijkt bij de liquidatie van tenminste 30 miljard aan aandelen de zaak goed aangepakt te hebben. Ze konden hun eigen risico snel genoeg in de markt dumpen. Credit Suisse was minder gelukkig. Die zou wel eens tegen een twee miljard verlies voor eigen rekening kunnen zijn aangelopen. Hedge fund Archegos Capital Management had veel te veel risico gelopen en toen één deal verkeerd liep vielen alle dominostenen binnen het hedge fund om. Het fonds liep tegen de grootste margin call ooit aan. De ondersteunende banken liepen daarbij zelf ook risico.

  • Een kookvideo werd een lid van de Italiaanse maffia fataal. Hij had zijn gezicht wel onherkenbaar gemaakt, maar vergat dat hij unieke tatoeages op zijn arm had. De Italiaanse politie was wakker en liet hem op zijn vakantie adres in de Dominicaanse Republiek, waar hij al jaren verbleef, ophalen.

  • Het Suez kanaal is weer vrij, maar er liggen nu wel 350 schepen te wachten op doorgang. Die rij is niet heel snel weggewerkt. Vervolgens komen al die schepen tegelijk aan in de havens van Europa en Azië.

  • Het IMF is bang dat de verlaagde vraag naar zakelijk vastgoed ook de economie kan schaden. Heel wat partijen hebben er beleggingen in gedaan en zien die beleggingen nu minder waard worden.

  • BAM heeft een akkoord bereikt over de verkoop van haar Zwitserse activiteiten. Hoewel de omzet in Zwitserland per werknemer heel hoog lag, was het aandeel in de markt te klein. BAN wil zich concentreren op enkele kernmarkten. Implenia is de koper. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.

  • Fugro verkoopt Seabed Geosolutions voor een bedrag van 16 miljoen dollar in cash. E.e.a. wordt halverwege 2021 doorgevoerd.

  • Gisteren is de AEX index intraday al even boven de 700 punten gekomen. Er werd op 697,94 gesloten.

Doe mee met de x10 beleggen challenge
 
 
 

Hoe overleef ik de financiële crash (Tom Lassing)

30/03 7:18

Voor dat beantwoord kan worden, is het eerst belangrijk te kijken naar wat voor crash we het over hebben.


Een aandelen crash?

Een monetaire crash (geld wordt veel minder waard)

Een politieke crash, staatsgreep, wegvallen van de stabiele overheid

Een economische crash, bedrijven vallen massaal om, enorme werkloosheid


U ziet, er is nogal wat aan ellende mogelijk en iedere soort crash vraagt om een bepaalde aanpak.

Het zal ook zeker zo zijn dat de crashes elkaar beïnvloeden of dat een crash in een bepaalde hoek uiteindelijk ook een crash in een andere hoek veroorzaakt.

Maar dat hoeft niet!

Hoe kan je je voorbereiden op al die soort crashes?

Kan dat eigenlijk wel?


Het kan wel... Maar realiseer je dat in een forse crash ALLES in waarde daalt.

Je kan NOOIT IMMUUN worden.


Ik heb er een video over gemaakt. Je kan die video hier gaan kijken.

Kijk hier naar de video
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Paniek beleggingen (Tom Lassing)

30/03 7:27

Gisteren gaf ik al aan dat Credit Suisse een verlies had genomen op een hedge fund positie waar ze fors in zaten. Dat hedge fund kan niet meer aan de voorwaarden voldoen en gaat mogelijk kopje onder.

Wat gisteren ook bekend werd, is dat Goldman Sachs en Morgan Stanley ter waarde van tientallen miljarden dollars aandelen gedumpt hebben. Ze hebben dat afgelopen vrijdag gedaan en het ging in gigantische blokken.

Waarschijnlijk hebben beide banken dit moeten doen in opdracht van het hedge fund. De vraag is nu, gaat dit een domino effect geven?

Een beetje zoals in 2008 alle banken onderuit gingen toen Lehman Brothers onderuit ging...

Het geeft te denken.

De geruchten gaan dat Goldman Sachs min of meer gedwongen werd om de pakketten op de markt te dumpen. Ik vermoed dus dat het niet om hun eigen aandelen ging, maar om de aandelen van Archegos Capital Management. Dat is het hedge fund dat nu in de problemen is gekomen. Deze aandelen waren door het hedge fund met swaps gekocht, waardoor het fund onzichtbaar kon blijven. Immers bleven de aandelen in het bezit van Goldman Sachs en de andere banken.

Met de swaps werd wel een hefboom risico aangegaan. Dat gaat hard als het goed gaat en het fonds groeide de laatste jaren als kool. Maar het gaat nog veel harder als het mis gaat. Het hedge fund liep tegen de grootste margin call in de geschiedenis aan en verloor mogelijk tot meer dan de helft van de waarde. Een waarde die onbekend is, maar mogelijk tot wel 100 miljard groot was.

Kan één zo'n hedge fund de markt doen omvallen? Het antwoord is 'ja'. Als de banken niet in staat waren geweest om hun risico snel in te perken EN de markt écht in paniek was geraakt, dan had dit de druppel kunnen worden die de markt deed instorten. Het lijkt er op dat we geluk hebben gehad. De vraag is hoeveel van dit soort donkere hedge funds er nog meer bestaan. Hoeveel risico hebben banken met swaps in de markt gezet? Want wederom zijn het de banken die het mogelijk maakten om enorme risico's te nemen en daarmee brengen ze wederom zichzelf ook weer in gevaar. Ze leerden niet veel van 2008.

 
 

Sterfte in Nederland (Tom Lassing)

30/03 7:56

We zitten midden in een pandemie en wie zien in de derde golf de besmettingscijfers enorm oplopen. Er is dus blijkbaar een enorme crisis gaande. Mensen sterven blijkbaar bij bosjes.

Toch eens kijken naar de harde cijfers.

Veel harder dan daadwerkelijk gestorven personen kunnen we het niet krijgen.

Week 11 2021  3.100 mensen overleden. Dat is een 200 personen minder dan verwacht!

Week 10 2021  3.200 mensen overleden. Dat is net onder het verwachte aantal.

Week 9 2021   3.050 mensen overleden. Dat is onder het verwachte aantal.


Ondertussen is er een crisis gaande. We mogen niet naar buiten tussen 21:00 uur en 04:30 uur, we moeten afstand houden, mogen maar beperkt naar winkels, mogen niet naar sportscholen, mogen niet demontreren, mogen niet dit, mmogen niet dat etc. etc.

Wie nemen we hier nu eigenlijk in de maling?

Waarom sturen we op aantal besmettingen? Dat getal zegt helemaal niets als er bijna geen mensen sterven aan Covid!

Ziekenhuizen moeten operaties aanpassen in afwachting van patiënten die niet komen, want aan Covid gaan steeds minder mensen daadwerkelijk dood.

We zitten nu al ruim een maand tegen een ondersterfte aan te kijken.

Is dat 'het gevolg van de maatregelen'? Neen, want dan zouden besmettingen dalen! Neen, het punt is, de jongeren worden nu massaal ziek van Covid en die jongeren hebben er massaal amper last van.

Politici zijn onwillig om de beperkende maatregelen los te laten. Ze zijn bang. Bang om fouten te maken, bang om beslissingen te nemen.

We hebben een stel schijters aan politieke macht geholpen.


We zouden nu toe moeten naar vrijheid. Ga naar buiten, geniet van de zon, wordt gezond! Als politicus kan je dan WEL het dringende advies geven aan mensen om thuis te werken, om afstand te bewaren, om binnen in openbare ruimtes mondkapjes te dragen. Advies!

Het is de verantwoordelijkheid van iedereen zelf om dan te bezien wat of je doet. Ben je bang, dan blijf je lekker thuis en regel je het zo dat je nergens heen hoeft. Vraag maar hulp om bijvoorbeeld boodschappen voor je te halen.

Je hoeft je huis niet uit.

Maar wie wel willen genieten van het leven, die moeten dat ook weer kunnen doen.

De sterftecijfers zeggen ons dat het nu kan.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Fysiek zilver kopen (Tom Lassing)

23/03 8:50

Als je fysiek zilver koopt, dan is het om meerdere redenen interessant om het zilver niet mee naar huis te nemen.

De eerste reden is veiligheid. Je huis is geen bank en/of kluis.

Een andere reden om het bij de aanbieder in de kluis te laten is het feit dat deze dan 100% zeker is dat het zilver in orde is. Als je dus wilt verkopen, dan kan die aanbieder jouw zilver zonder risico terugkopen. Er is niet mee geknoeid, het is dezelfde baar zilver die ze eerder aan jou verkochten.

Bij Goud999 geven ze zelfs het serienummer van de baar aan je door. Je weet dus ook precies welke baar van jou is. Jij bepaalt vervolgens wat je er mee wilt doen. Je kan het daar opslaan, je kan het je laten toesturen.

Het makkelijkste is om het door hen te laten opslaan in de kluis van een derde partij. Super veilig!

Nu dat Nederlandse klanten van Goldmoney op zoek moeten naar een nieuwe aanbieder is het een goede zaak dat Goud999 deze klanten een aanbieding doet.

Koop bijvoorbeeld 100 ounce zilver BTW vrij bij Goud999. Geef daarbij de code "Beursbox" aan en je krijgt een extra korting. Kijk hier

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 45.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd