Beursbox Nieuwsbrief Ruzie EU en VS even bijgelegd

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ruzie EU en VS even bijgelegd
Date: June 16th 2021
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 16 juni 2021
 
 

AEX 730,98 Dow 34.258 USD 1,212 Btc 33.902 Goud 1,859.61

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een degelijke analyse methode die je aangeeft wanneer je moet kopen of verkopen. Een combinatie van een goede beleggingscursus EN een degelijke methode! 

Kijk hier
 

25 juni weer live seminar over daytrading!

Na meer dan een jaar kunnen we weer een live bijeenkomst over Daytrading verzorgen.

Wel geldt een maximum aantal deelnemers van 12.


Kij hier verder
 
 
 

EU smijt er €800 miljard tegenaan! (Jack Hoogland)

16/06 7:00

Maandag vertelde ik u al dat de G7 afgelopen weekend heeft besloten om vele miljarden te investeren in (groene) infrastructuur van arme en opkomende landen.

Vandaag zien we dat de Europese Unie ruim €800 miljard gaat lenen op de obligatiemarkt voor haar ‘NextGenerationEU’ project. Zie onderstaande tweet.

Een groot deel van die ruim €800 milard zal worden besteed aan de transitie naar groene energie.

We zien nu letterlijk het ene na het andere plan om zwaar in klimaatbeleid te investeren voorbijkomen!

En nog steeds lijkt geen enkele politicus te beseffen dat daarvoor reusachtige hoeveelheden koper, nikkel, kobalt en andere metalen nodig zijn. Fascinerend!

Donderdag liet ik u al onderstaand citaat uit een FT-artikel zien. Het geeft perfect aan waarom er de komende jaren niet genoeg koper, kobalt, nikkel etc. kan worden geproduceerd om aan de snel stijgende vraag te kunnen voldoen. 

De afgelopen jaren investeerden grote grondstofproducenten nauwelijks in nieuwe projecten. Waardoor er de komende tien jaar veel te weinig aanbod zal zijn.

In dit artikel liet ik u al zien dat de wereld in 2030 twaalf nieuwe kopermijnen nodig heeft die groter zijn dan de op dit moment grootste kopermijn ter wereld, de Escondidamijn in Chili.

Het is nu al onmogelijk dat die mijnen er gaan komen. Het logische gevolg is...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Nieuw internationaal project Matching Capital (Tom Lassing)

16/06 7:17

Matching Capital is het crowdfund-platform voor vastgoed. Hun motto: Samen Investeren in Vastgoed. Oprichter Douwe ken ik al jaren. Ik heb bij zijn platform zelf ook financiering opgehaald voor de aankoop van mijn woningen in Amerika.

Matching Capital is, zover mij bekend, de enige financier die ook internationale projecten financiert. Mijn eigen vastgoed in Amerika, project in Barcelona, in Wales en recent in Engeland.

Nu komen ze woensdag met een nieuw internationaal project in Turkije.

Marmaris is een luxe kustplaats waar Europese mensen met geld wonen en overwinteren. De regering heeft alle belang bij buitenlands geld en verwelkomt de overwinteraars graag.

Een Nederlandse ontwikkelaar koopt een bouwperceel waar vakantievilla’s op gebouwd worden.

Een project met 8% rente en uiteraard zekerheden (hypotheek en pandrecht).

Hoe gaat dat in zijn werk?

Douwe legt het woensdagavond uit

Kijk hier
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/06 7:32

  • Gisteren met verbazing zitten kijken naar Steven Colbert. Die had Jon Steward eergisteren op bezoek en Jon Steward durfde hardop te zeggen dat de waarschijnlijkheid dat het Corona virus dat ontstond in Wuhan wel héél toevallig ontstond in de stad waar het enige Corona lab ter wereld staat... Eindelijk durft iemand van links een keer hardop te zeggen wat anderen al in januari 2020 durfden te zeggen. Dit schreef ik 28 januari 2020 al!
  • De staat Indiana is aangeklaagd vanwege het feit dat ze de Federale werkloosheidsuitkeringen niet meer aan haar inwoners uitkeert. Benieuwd wat de rechter daar van vindt. Het is immers een zaak over of De VS één land is, of een verzameling van zelfstandige staten. Het gaat om het welbevinden van de inwoners en uiteindelijk zou het daar om moeten gaan. Je kan niet rondkomen van 100 dollar per week.
  • Er is in de scheepsvaart nog een probleem ontstaan. Er zijn te weinig containers... of de containers die er zijn, staan op de verkeerde plek. De vraag is of het genoeg oplevert om de verkeerd staande containers leeg naar China over te brengen... Nieuwe maken en daar op wachten kan wel eens goedkoper zijn. Dit alles jaagt ook weer inflatie op.
  • JDE Peet heeft in Australië het koffiemerk Campos Coffee overgenomen. Nadere informatie ontbreekt nog.
  • NSI heeft voor een rente van slechts 1,4% 50 miljoen kunnen lenen bij Apollo Global Management. Tegen zo'n lage rente wil iedereen wel geld kunnen lenen!

Vernieuwd Uranium rapport
 
 
 

Nieuwe angst voor de zilvermarkt (Tom Lassing)

16/06 7:51

De Verenigde Staten is het meest bange land in de wereld. Vooral de rechtse media in het land weet niet anders dan via de 'angst insteek' dag in dag uit met berichten te komen.

Alles dat 'anders is, is 'radical left' en 'communist' en iedereen die niet ultra rechts is, wil proberen je rijkdom, je vrijheid en je leven af te nemen.

Zo is er nu in Bolivia (waar zich de beste zilvermijnen bevinden) een linkse politicus aan de macht gekomen.

Laat het duidelijk zijn, de politieke beweging met de naam "MAS" is geen serieus democratische beweging. Men wil vanuit die club heel graag een linkse dictatuur in Bolivia vestigen. Maar laten we elkaar geen mietje noemen, de Republikeinen in de VS willen een rechtse dictatuur in de VS vestigen, dus de pot verwijt hier de ketel.

Dan de angst... De linkse regering in Bolivia zou de zilvermijnen willen nationaliseren.

Dat is de grote angst van rechts Amerika.

Is er aanleiding toe?

In 2014 nationaliseerde Bolivia onder het eerste bewind van MAS al eens een mijn. Dat was geen succes. Je kan het wel zelf proberen te doen, maar als je de kennis ontbreekt, dan gaat het gierend mis.

De regerende MAS partij vergaloppeerde zich en ik acht de kans klein dat ze in 2021 dezelfde fout gaan maken.

Het land is één van de armste landen in de regio. Toch is er al die rijkdom in de bodem. Waarom is het zo oneerlijk als een (flink) deel van die rijkdom ook aan de lokale bevolking toekomt?

Als de MAS iets aan de corruptie wil doen, dan voelt dat voor rechts in de VS al als een aanval, maar het zou een volkomen terechte ingreep betekenen. Te lang heeft het aller slechtste dat kapitalisme kan voortbrengen vrij spel in Bolivia gehad.

De vraag is nu slechts, komen er gematigde aanpassingen, of schiet het bewust of onbewust door naar de andere kant van het spectrum, waarbij dezelfde armen er vanwege een andere reden niet wijzer van worden.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen.

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Ruzie EU en VS even bijgelegd (Tom Lassing)

16/06 8:07

De ruzie over illegale staatssubsidies aan de grote vliegtuigbouwers zijn voor vijf jaar bijgelegd.

Al 17 jaar kissebissen de VS en de EU over de vermeende illegale subsidies.

Beide partijen maken zich er schuldig aan, maar bleven naar de overtredingen van de ander wijzen. De VS was de eerste die haar zaak voor de rechter kreeg en mocht ter waarde van enkele miljard extra heffingen heffen. Daarop besloot de EU ook invoerheffingen op Amerikaanse producten te heffen en zo was zeker dat er geen winnaars konden zijn.

Ondertussen hadden de vliegtuigbouwers nergens last van... tot Covid toesloeg.

Biden en Von der Leyen hebben nu de deal gesloten dat alle heffingen opgeheven worden en voor vijf jaar de koelkast in gaan. Beter voor de economieën van beide landen...

Zeker nu een belangrijk punt en ook alleen maar mogelijk onder president Biden. Immers was er onder de vorige president geen gesprek over mogelijk.

Nu is er winst voor beide partijen en hopelijk kan de zaak definitief afgesloten worden.

Maak jezelf vrij!
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd