Beursbox Nieuwsbrief Lordstown Motors in zwaar weer

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Lordstown Motors in zwaar weer
Date: June 15th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 15 juni 2021
 
 

AEX 730,1 Dow 34.426 USD 1,212 Btc 33.931 Goud 1,866.65

 
 

25 juni weer live seminar over daytrading!

Na meer dan een jaar kunnen we weer een live bijeenkomst over daytrading verzorgen.

Wel geldt een maximum aantal deelnemers van 12. Meer informatie op Beursopmaat.


Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Nieuw internationaal project Matching Capital (Tom Lassing)

15/06 7:00

Matching Capital is het crowdfund-platform voor vastgoed. Hun motto: Samen Investeren in Vastgoed. Oprichter Douwe ken ik al jaren. Ik heb bij zijn platform zelf ook financiering opgehaald voor de aankoop van mijn woningen in Amerika.

Matching Capital is, zover mij bekend, de enige financier die ook internationale projecten financiert. Mijn eigen vastgoed in Amerika, project in Barcelona, in Wales en recent in Engeland.

Nu komen ze woensdag met een nieuw internationaal project in Turkije.

Marmaris is een luxe kustplaats waar Europese mensen met geld wonen en overwinteren. De regering heeft alle belang bij buitenlands geld en verwelkomt de overwinteraars graag.

Een Nederlandse ontwikkelaar koopt een bouwperceel waar vakantievilla’s op gebouwd worden.

Een project met 8% rente en uiteraard zekerheden (hypotheek en pandrecht).

Hoe gaat dat in zijn werk? Douwe legt het woensdagavond uit!

Kijk hier verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/06 7:18

  • In Texas hebben werknemers van een ziekenhuis die door hun werkgever verplicht werden te vaccineren hun zaak verloren. Wil je daar werken, dan moet je gevaccineerd zijn. De werknemers gaan in beroep.
  • Tesla heeft al 10% van de aangehouden bitcoin positie gesloten.
  • Er komt weer een enorme verstoring van de wereldhandel. In enkele Chinese havensteden is Covid uitgebroken en de Chinese overheid sluit dan die wijken helemaal af. Alle medewerkers van de haven die daar dan wonen kunnen dan niet komen werken.
  • Gisteren een forse koersdreun voor uranium aandelen. De marktleider in de VS kreeg van een technisch analist een verkoopsignaal en dat werd massaal opgepakt. Daarbij gingen crypto's en crypto aandelen fors hoger dus mogelijk was er sprake van een sector rotatie bij beleggers.
  • In de VS is er sprake van een loongolf. E.e.a. is begonnen door de discussie over het minimumloon en werd versterkt door de Corona maatregelen. Men is zich veel bewuster geworden van de kwaliteit van het leven en de lage lonen voor waardeloze banen. Mensen werkzaam in de horeca willen nu ook meer verdienen.
  • Aandeelhouders in Lordstown moeten er rekening mee houden dat er op zijn minst een enorme verwatering aan zit te komen. Dat is het goede scenario. Het slechte scenario is een faillissement in de komende weken.
  • De CEO van JP Morgan Chase houdt er rekening mee dat inflatie voorlopig niet weg zal gaan. De bank heeft nu op dit moment liever cash dan obligaties en andere investeringen. Ze willen immers snel kunnen schakelen.
  • Vorige week heb ik in deze video het aandeel Himax besproken... Gisteren steeg de koers ruim 10%.  

Leren beleggen, een complete cursus
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Waan van de dag (Tom Lassing)

15/06 7:42

Vooral onervaren beleggers laten zich helemaal gek maken door de waan van de dag. Zo is de dagkoers van een aandeel zo los vrij niets zeggend.

Dus als de koers van een aandeel vandaag 5% lager staat ten opzichte van gisteren is dat vervelend voor de aandeelhouders, maar het zegt niet.

Het enige dat je weet, is dat het nu 5% minder waard is. Meer weet je niet.

Onder welke omzet? Is er een bedrijfsspecifieke reden, is er een wet aangepast, is het misschien een grootaandeelhouders die uitstapte?

Zo op dagbasis is die koers vrij willekeurig.

Pas als je over een langere periode gaat kijken 'zie' je meer.

Dan kan je trends ontdekken. Die ene grote aandeelhouder die uitstapte, was die een uitzondering, of zijn andere grote jongens nu ook uit aan het stappen? Wie kochten de aangeboden aandelen? Wat is de waardering van het aandeel en hoe was dat enkele maanden geleden. Is die verandering bedrijfsspecifiek, of is het in lijn met andere bedrijven in de sector?

Kortom. laat je niet gek maken door een enkele beweging en verdiep je in de gegevens van de langere termijn.

Je moet weten, naast andere beleggers zijn er ook nog marketmakers en die doen ook 'alles' om maar omzet te genereren. Als dat mogelijk is door particuliere beleggers zenuwachtig te maken, dan zullen ze dat niet laten.

Bedenk dus voor je een positie inneemt je strategie en hou je er daarna aan.

Slaap je wel zo lekker van.

Leren beleggen
 
 
 

Lordstown Motors in zwaar weer (Tom Lassing)

08/06 7:58

Twee topmanagers, waarvan één de oprichter van het bedrijf is, verlaten per direct het bedrijf nu de Board of Directors enkele ernstige afwijkingen heeft gevonden in de boekhouding. Het aantal pre orders bleek te hoog zijn aangegeven.

Er is nu zelfs de vraag of er wel genoeg geld is voor de verdere ontwikkeling van de eerste truck die ze wilden produceren. Het bedrijf moet snel nieuw geld krijgen, anders valt het doek.

Het bedrijf kwam in beeld toen een shortseller aangaf dat hij van mening was dat de boekhouding van het bedrijf niet in orde was. Hij vergeleek de berichten van Lordstown met de berichten van de partij die pre orders had verstrekt. Daar zat een duidelijk verschil in.

Naar nu blijkt bleken de mededelingen over pre orders dus inderdaad niet correct te zijn. Volgens de Board of Directors zijn andere beschuldigingen van de short seller echter niet bewezen. Hij dacht namelijk op andere vlakken ook fouten/fraude te zien.

De koers daalde gisteren voorbeurs 20%. Uiteindelijk sloot na de reguliere handel het aandeel 18,84% lager.

Beleggers moeten er rekening mee houden dat er de komende weken een enorme verwatering in de aandelen kan plaatsvinden en als dat niet lukt er eventueel zelfs een faillissement kan komen. Het is nu zo ernstig geworden.

In 10 stappen succesvol beleggen
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Neo Finance werving (Tom Lassing)

15/06 8:05

Zoals u weet, ben ik een enorme fan van crowdfunding netwerk Neo Finance. Ik denk dat het een fantastisch product is dat ze in de markt hebben gezet.

Ik ben dan ook een enthousiast affiliate (wederverkoper) geworden. Zo enthousiast dat ik wereldwijd hun best presterende affiliate ben geworden. Meer dan de helft van de nieuwe geldschieters op het platform komt via mijn links bij het bedrijf.

Hoe schatrijk word ik daar dan van?

Daar kan ik kort over zijn... Niet.

Ik verdiende afgelopen maand, geheel in lijn met de maanden daarvoor, 271,44 euro.

Voor de uren die ik er in steek en de moeite die ik er voor doe, is dat écht belachelijk.

Het is dan ook totaal geen winstgevende activiteit.

Waanzin om dat dan ook beroepsmatig op te pakken.

Maar dan komt de idealist in mij naar boven. Ik wil dat mijn lezers de beste producten voorgeschoteld krijgen.

Neo Finance is zo'n topproduct.

Dat is voor mij belangrijker dan de vergoeding die ik voor mijn inspanningen krijg. Neo Finance doet zichzelf tekort door zo'n magere vergoeding te verstrekken, want ze zouden veel meer affiliates kunnen hebben met een 4x hogere vergoeding die nog altijd mager zou zijn. Ze doen dat niet, omdat ze nu al zo hard groeien dat ze het zelf amper bij kunnen houden. Je moet immers aan de andere kant ook meer mensen vinden die geld willen lenen. Daar stokt het een beetje.

Het risico dat ze nu lopen, is dat ze hun beste affiliate misschien ooit gaan verliezen als er een concurrent komt met nét zo'n mooi product en daarbij wél een serieuze vergoeding.

Maar punt is... die concurrent is er nog niet. 

Ga hier naar de site van Neo Finance en ga hier naar mijn site over Neo Finance.

Sponsor Beursbox
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 53.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd