Beursbox Nieuwsbrief Bewaarbedrijven aandelen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Bewaarbedrijven aandelen
Date: July 6th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 6 juli 2021
 
 

AEX 733,99 Dow 34.716 USD 1,189 Btc 29.810 Goud 1,805.89

 
 

Gezonder leven

Krijg je dagelijks alles binnen wat een gezond lichaam binnen moet krijgen? Waarschijnlijk niet. Daarom zijn er supplementen.

Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/07 7:00

  • Gisteren was de Amerikaanse beurs gesloten. Ik was dat totaal vergeten, en kwam er pas achter toen de koersen maar niet veranderden...
  • De Chinese maatregelen tegen Didi hebben hun weerslag op de koersen van andere tech aandelen in China en Hong Kong. De vraag is hoe de noteringen van Chinese bedrijven in de VS zich later vandaag gaan gedragen.
  • Het afgelopen weekend was een feestweekend in de VS. Ze vierden onafhankelijkheid. In Chicago kwam het er op neer dat in totaal bijna 100 mensen werden neergeschoten en in negentien gevallen met dodelijke afloop. Goed idee, alcohol en geladen wapens...
  • De OPEC heeft nog altijd geen akkoord over de productie van olie.
  • Waar het China richting Didi vooral om te doen is, is de vertraging of afgelasting van de IPO in de VS. Ook bij Jack Ma speelde dat nét voor de beursnotering in de VS een feit werd de autoriteiten ingrepen.
  • Australië probeert met strenge lokale lockdowns de Delta variant in de kiem te smoren. Net als overal elders in de wereld lukt dat niet echt.
  • Er is een nieuw export record richting Duitsland gezet. Vanuit Nederland werd ter waarde van 40,6 miljard naar Duitsland geëxporteerd. Voor we helemaal warm van trost worden... De helft van de hoeveelheid komt van buiten Nederland en gaat dan door naar Duitsland. De grootste haven van Duitsland is immers Rotterdam.
  • Nederland heeft er in 2020 214.000 miljonairs bijgekregen. Leven als een miljonair is dus voor al die mensen realiteit geworden. Morgen meer daarover in de nieuwsbrief!

Sponsor Beursbox
 
 
 

De rol van banken is aan het veranderen (Tom Lassing)

06/07 7:18

Vroeger was het zo dat banken liquiditeit in de samenleving brachten. Bedrijven en particulieren konden er geld lenen en zo werd de lokale economie in stand gehouden en ontwikkeld. Om dat te kunnen, kregen de banken het recht om hun eigen geld te creëren. Dat heeft de banken tot de machtigste bedrijven in de wereld gemaakt.

Die rol van de banken richting de samenleving is nu sterk aan het veranderen.

Kijk bijvoorbeeld in Litouwen, alwaar Neo Finance nu in enkele jaren tijd al 50% van de consumentenleningen markt in handen heeft gekregen. Een crowdfundingplatform heeft de traditionele rol van de banken er in enkele jaren overgenomen.

Het is maar een voorbeeld, maar ook richting ondernemers toe is crowdfunding nu heel belangrijk aan het worden. Het is optisch duurder, omdat er een hogere rente betaalt moet worden, maar het is administratief en bureaucratisch veel makkelijker en daar zitten voor ondernemers enorme besparingen in.

Ik heb dan ook zelf nu meer dan een miljoen euro in leningen via crowdfunding lopen. Ik heb niet eens overwogen naar een bank te gaan.

Waarom laten banken dat gebeuren?

- De rol van de banken is opgeschoven naar de overheid. De banken zijn nu de financiers van de overheid geworden. Dat is een veel makkelijkere markt, dus minder kosten en minder gespecialiseerd personeel nodig voor de banken.

Banken hebben de laatste jaren enorme reputatieschade opgelopen omdat ze verstrikt raakten in dubieuze deals met ondernemers. Denk aan Deutsche Bank die links en rechts oplichtingsopzetjes aan het financieren was. Niet in het minst op een gegeven moment nog slechts de enige bank was die met de Trump organisatie in zee wilde gaan. Deze organisatie is nu aangeklaagd als crimimele organisatie.

Die moeilijke consumenten en ondernemingen markten worden dus eigenlijk 'graag' door de banken aan andere partijen in de markt overgelaten. Te veel risico en veel te bewerkelijk. Daar moesten banken veel te veel expertise voor in huis hebben. Expertise die niet begrepen werd door de leidinggevenden van de banken. Daarom kon fraude ook zo makkelijk plaatsvinden. De leiding had geen idee waar de werkvloer mee bezig was. Men liet het dus gebeuren, als er maar winst te rapporteren was.

Banken gaan nu de overheid financieren en de winst onderbrengen in eigen ondernemingen. Zo gaat de Rabobank binnenkort 12.000 huurwoningen bouwen.

Geldverstrekking binnen de economie wordt nu aan andere partijen overgelaten.

Wat mij betreft zou dat op een gegeven moment moeten leiden tot een discussie over de wenselijkheid 'banken' aan te houden. Immers mogen banken geld creëren, terwijl crowdfunding bedrijven dat niet mogen. Moet die geldcreatie dan onderhand ook niet weggehaald gaan worden bij de banken?

Meer over Neo Finance
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Bewaarbedrijven aandelen (Tom Lassing)

06/07 7:29

Gisteren schreef ik over het feit dat geld op de bank in feite geld VAN de bank is. Het is letterlijk HUN geld.

Maar hoe zit het dan met aandelen?

Bij aandelen is er iets anders aan de hand.

Na 1971 werd in het westen het bewaren van aandelen anders geregeld. Tot dat moment was het zo dat letterlijk de aandelen aan jou als belegger overgedragen werden. Je had dus écht papieren aandelen.

Dat was in 1966 een keer vreselijk misgegaan omdat klanten deze papieren aandelen aan de bank Teixeira de Mattos in bewaring hadden gegeven en die bank had een puinhoop van de administratie gemaakt. De bank ging failliet en de aandelen die in bewaring waren gegeven vielen ineens onder het faillissement. De klanten waren dus hun bezit kwijt. Dat was de reden om een betere oplossing te zoeken.

Na 1971 werd daarom het systeem van papieren aandelen losgelaten en werden de aandelen niet meer letterlijk aan je overgedragen.

Maar... Het was natuurlijk wel van belang dat je aandelen veilig zouden zijn.

Er werden toen bewaarbedrijven ingesteld. In het Engels heet het een custodian.

Dat bedrijf staat los van de banken en brokers en daarom vallen aandelen en obligaties niet onder een faillissement van een bank.

Dat maakt dat aandelen en obligaties dus in dat opzicht een veiliger bezit zijn dan geld op een spaarrekening bij de bank.

In Nederland, België en Frankrijk wordt e.e.a. geregeld door Euroclear.

Leren beleggen
 
 
 

Hybride Oorlogsvoering (Brecht Arnaert)

06/07 7:55

De meeste mensen lijken nog steeds te denken dat brainwashing iets is dat in één keer gebeurt. Een vrij kinderlijke Scooby-Doo-voorstelling waarbij er een rad voor de ogen wordt gedraaid, er een raar geluidje te horen is, en mensen plots in een hypnose belanden. Niets is echter minder waar: brainwashing gebeurt heel langzaam. Eerst is er een georganiseerde bewustzijnsvernauwing. Dan is er een bewust veroorzaakte, angstwekkende crisis. En dan is er herhaling, herhaling, en nog eens herhaling.

Die eerste fase van bewustzijnsvernauwing, is de meest subtiele, en vergt jaren geduld. Yuri Bezmenov, een ex-KGB-agent die in de jaren 90 uit de biecht sprak over massamanipulatie-technieken, schat dat die fase 15 tot 20 jaar vergt. Dat is het aantal jaar dat nodig is om de uitgangspunten van een debat te veranderen. Dat gebeurt door " hit & run" kritieken te geven: kleine intellectuele provocaties, waarvoor de auteurs ervan echter nooit verantwoordelijkheid nemen.

Vergelijk het met de techniek van Hannibal tegenover het Romeinse leger. Hij wist dat hij het nooit frontaal kon aanvallen, en dus viel hij het vele keren aan, met vaak slechts enkele doden tot gevolg. Maar het psychologische effect daarvan was groot: dat leger was nooit meer op zijn gemak.

Lees verder
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

De extreem gevaarlijke situatie op de Krim (Lodewijk Hof)

29/06 8:20

Afgelopen week was Oekraïne weer in het nieuws. Dan doel ik niet op de prestaties op het EK. Ik doel op de Russische gevechtsvliegtuigen die over een Nederlands marine fregat vlogen en de daden van de Britse marine nabij de Russische marine. Gevaarlijk en zorgwekkend.  Oekraïne is, gelukkig, geen lid van de NATO. Want een aanval op 1 NATO lid is een aanval op allen. De Britten dachten dat het slim was Rusland te provoceren. Niet slim. Rusland heeft zo’n 7000 kernkoppen. Dat zijn 7000 redenen om niet te provoceren.

De Britse HMS Defender was onderweg naar Georgië. Op bevel van Boris Johnson moest de zwaar bewapende bootdoor wateren varen die Rusland claimt. Nou erkent het VK, naast de VS en de EU, de Russische claim op de Krim niet.  Die stonden op het standpunt dat ze door Oekraïense wateren voeren.

Rusland was hier niet blij mee. De Defender kreeg opdracht de Russische wateren te verlaten. Er werden waarschuwingsschoten gelost.

Dus wat deed het VK? Ze deden wat overheden het liefste doen: liegen.

De schoten kunnen ook samen hangen met oefeningen die Rusland in de Krim doet.  Waar ging het voor de Britten mis? Er was een BBC verslaggever op de Defender.

Afgelopen lente was Oekraïne troepen aan het opbouwen. President Zelenski had gevel gegeven om de Krim terug te veroveren. Met Amerikaanse steun werden troepen opgebouwd. Rusland stuurde 75000 soldaten. Het signaal was helder: Rusland gaat de Krim niet opgeven en is bereid er oorlog voor te voeren. Tot op de dag van vandaag zijn de veldhospitalen er nog. Hetgeen te denken geeft over de nabije toekomst.

Ondertussen is er in het westen een groot probleem. Men gelooft de eigen propaganda. Het democratische imperium, de alliantie der vooruitgang. Tegen de Russische he horden. De NATO beschouwd Rusland als haar vijand.

Maar willen we het einde van de wereld riskeren voor het op 7 na corruptste land in de wereld? Een land dat in staat was de sovjet Unie te voeden.  De geopolitieke implicaties betekenen niet dat we hier goed geld aan kunnen verdienen. Maar dan moet u wel open staan voor winst maken. Met coupon Tom krijgt u ook nog eens 30% korting.

Sponsor Beursbox
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 53.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd