Beursbox Nieuwsbrief Energie uit golven

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Energie uit golven
Date: December 9th 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 9 december 2021
 
 

AEX 797,72 Dow 35.754 USD 1,132 Btc 43.680 Goud 1,786.33

 
 

Zonnepanelen aanbieding

Een interessante zonnepanelen aanbieding EN...

Nu met een EXTRA 75 euro korting als u aangeeft via "Beursbox" te zijn gekomen!

Kijk voor meer informatie
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/12 7:00

  • ABNAMRO houdt netto zo'n 330 miljoen euro over aan de verkoop van haar hoofdkantoor aan de Zuidas. De bank blijft het gebouw wel tot 2025 huren. Daarna gaat ABNAMRO verhuizen naar Zuidoost. Het officiële hoofdkantoor blijft echter het pand aan de Zuidas. Na 2025 zal dus een deel van het pand gehuurd blijven worden.
  • Vyera Pharma dreef ooit de prijs van Daraprim (HIV medicijn) enorm op en verdiende er enorm mee. De prijs ging van 17,50 naar 750 dollar. Het bedrijf schikt nu voor 40 miljoen dollar met de Amerikaanse overheid en koopt daarmee vervolging af. Alleen de toenmalige topman kan nog vervolgd worden.
  • Craig Wright heeft de rechtszaak rondom de eerste 1,1 miljoen gemijnde bitcoins gewonnen. Hij zou Satoshi Nakamoto zijn en de rechter ging er in mee. Als Graig het niet is, dan heeft hij er verder weinig aan, want dan kan hij nog altijd niet bij die 1,1 miljoen bitcoins komen. De echte Satoshi Nakamoto is de enige die er daadwerkelijk toegang toe zal hebben. Feit is dat die bitcoins nog altijd niet gebruikt zijn.
  • Er is nog weer een kleine energie aanbieder failliet. Sepa Green Energy met 20.000 klanten gaat kopje onder.
  • De Renault Zoe scoort extreem slecht op het gebied van veiligheid. De auto voldoet aan de normen, maar niet meer dan dat. De auto krijgt van NCAP nul sterren. Dat is de derde keer ooit dat de score zo slecht was.
  • LEGO gaat een fabriek in Vietnam bouwen. (Niet van lego) Het zal er vierduizend banen gaan opleveren. De fabriek wordt zo opgezet dat ze klimaatneutraal zal werken. Er zal ook bos gecompenseerd gaan worden.
  • Gisteren heb ik Ebusco uit Deurne in een video besproken.

Mijn visie op goud
 
 
 

Energie uit golven (Tom Lassing)

09/12 7:23

Ik ben al heel lang aandeelhouder van een bedrijf dat energie uit golven weet te halen. Zeker voor landen die een kust aan een wilde zee of oceaan hebben kan die techniek interessant zijn. Het bedrijf dat het ontwikkelde heeft nog weinig omzet weten te maken. Onbekend maakt immers onbemind.

Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Ierland maakte namelijk bekend dat er iets ontwikkeld mag gaan worden en Carnegie won samen met wat anderen een deel van het European Wave Energy Contract.

Dit werd er over gemeld:

Strategic Contract for CETO technology awarded under EuropeWave PCP Programme

CETO Wave Energy Ireland Ltd selected as 1 of 7 contractors for Phase 1 of the €20m EuropeWave PCP, a competitive programme to advance wave energy

Awarded €291k (A$463k) for Phase 1 to deliver a CETO tank testing campaign and a CETO concept design for sites in Scotland and the Basque Region, subject to contract signing 

Selection of subsequent Phase 2 (€600k) and Phase 3 (€3.75m) EuropeWave PCP contracts based on competitive selection within the selected contractors

CETO was assessed by industry experts against criteria including power performance, survivability, availability and affordability

Strong third-party validation of CETO’s technical and commercial potential as a source of renewable energy and strong alignment with the Company’s strategic objectives


Het gaat vooralsnog niet om een groot contract, maar iedere omzet is in deze fase welkom. Het vergroot hun bekendheid en geeft ze meer ervaring in het opzetten van projecten.

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Werkomstandigheden in de VS (Tom Lassing)

09/12 7:42

Werkweken van 80 uur, 7 dagen per week, tot soms wel 100 dagen of meer achtereen. Het personeel van Kellogg's had er veel voor over om het bedrijf gaande te houden.

Maar over betere beloning kon niet gesproken worden.

Uiteindelijk ging een deel van het personeel staken.

De directie gaat nu nog verder. Ze gaat de 1.400 stakende werknemers ontslaan. Er werken overigens in totaal 31.000 mensen voor Kellogg's.

Het bedrijf denkt goedkopere krachten aan te kunnen trekken en neemt dus het risico dat met het ontslag ook een enorme breindrain gaat plaatsvinden.

Ik denk dat het een verstandige zet is om de producten van dit bedrijf nu even niet te kopen.

Het is letterlijk slavenarbeid wat daar heeft plaatsgevonden. Werkomstandigheden die we in Europa op geen enkele wijze zouden tolereren. Waarom zouden we dan wel producten van zo'n bedrijf kopen?

Naar het Beursbox videokanaal
 
 
 

Geen controle, geen pakkans en dus... (Tom Lassing)

09/12 8:12

In de VS is "organisch" geteeld een goede business. Als je boerderij goedgekeurd is, dan kan je je producten voor een flink hogere prijs aanbieden.

Als je dat gegeven combineert met het feit dat het systeem zo lek als een zeef is EN er vrijwel geen controle op is, dan kan je je vast wel indenken hoe het er nu, een kwart eeuw na de invoering van het systeem, uitziet.

Hoewel maar 1% van de boeren gecertificeerd is, is de opbrengst werkelijk gigantisch. Puur bezien naar de omzet van organisch (Bij ons biologisch geteeld genoemd) is de opbrengst van die boeren wel 20x hoger dan bij boeren die dat niet doen.

Dat terwijl het duurder is omdat de opbrengst juist minder hoog zou zijn.

Het blijkt dat het jaarlijkse certificaat per boerderij wordt afgegeven. Een boer kan dus 1 hectare biologisch telen en de rest ouderwets met GMO zaden en kunstmest. Heel zijn oogst is vervolgens biologisch. Immers, dat gaat per boerderij.

Steeds meer boeren 'zien' de winsten van de frauderende boeren en stappen over op dezelfde praktijken.

Slechts af en toe is er een controle en ja, dan wordt zo'n lading afgekeurd. De vrachtwagen rijdt dan weg naar een onbekende bestemming. Waarschijnlijk een andere verwerker die de lading niet controleert.

Is het hier beter?

Officieel wel... Maar wie controleert dat tegenwoordig nog? Is de overheid daar écht nog mee bezig? Juist op dat soort zaken wordt bezuinigd want 'de markt' moet het maar doen. Maar dan krijg je slagers die hun eigen vlees keuren.

Ook in Nederland en België is het zo dat alleen als je letterlijk weet van welk veld het komt je er nog redelijk zeker van zijn dat het goed zit. Fraude is financieel gezien simpelweg veel te interessant.  

Zie hier een artikel over de Amerikaanse situatie
 
 
 

Open een N26 bankrekening

N26 biedt klanten een online bankrekening. Het bedrijf wil snel enorm groeien. Ze geven nu 100 euro bonus aan iedereen die een nieuwe actieve klant aanbrengt. Dat wil zeggen, de aanbrenger krijgt 50 euro en de nieuwe klant ook! Die nieuwe klant kan vervolgens ook een klant aanbrengen onder dezelfde voorwaarden.

Kijk hier voor meer info
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Minder aankopen Neo Finance Secundaire Markt (Tom Lassing)

09/12 8:37

Ik heb de laatste weken aanzienlijk minder aankopen gedaan in de Secundaire Markt. Dat is de tweedehands leningen markt op het platform.

Het gevolg is dat ik mijn rendement nu weer omhoog zie kruipen. De reden is tweeledig. De eerste reden is dat ik nu minder kosten maak. Immers kost iedere transactie in de Secundaire Markt 1% en die kosten gaan direct van je rendement af.

Daarbij gaan die gekochte leningen pas na enige tijd rente en aflossing opleveren. Het duurt dus vaak weken voor er inkomsten komen en die daadwerkelijke inkomsten zorgen voor het uiteindelijke netto rendement.

Ik krijg nu voor herinvestering een rendement van 11,23%. Dat is voor Neo Finance vrij laag, want de gemiddelde rente ligt boven de 15,5%. Ik ben dus heel behoudend in mijn uitgezette leningen.

Vooraf had ik dat niet verwacht, maar blijkbaar ben ik toch meer aan mijn geld gehecht dan dat ik vooraf dacht.

Ik heb een enorme hekel aan leningen waarbij de geldlener eigenlijk vanaf de start al niet afbetaald. Je weet dan dat ze de lening puur genomen hebben als gratis geld zonder ooit de intentie te hebben terug te willen betalen.

Daar komen ze vaak wel van terug, want ze worden behoorlijk opgejaagd door deurwaarders, maar puur het feit dat ze het alleen maar deden om de zaak op te lichten is mij een dusdanige doorn in het oog dat ik die leningen echt probeer te vermijden.

Dat lukt me steeds beter.

Maar helemaal ontlopen doe je het helaas niet. Toch is het netto rendement van bij mij meer dan 11% zonder herinvestering nog altijd heel hoog. Het voordeel is ook, je hebt geen last van beurssentiment.

Meer info op deze site die ik zelf maakte.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd