Beursbox Nieuwsbrief Een prachtige beurs gisteren

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een prachtige beurs gisteren
Date: December 8th 2021
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 8 december 2021
 
 

AEX 805,78 Dow 35.719 USD 1,128 Btc 44.824 Goud 1,787.73

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een degelijke analyse methode die je aangeeft wanneer je moet kopen of verkopen. Een combinatie van een goede beleggingscursus EN een degelijke beleggingsmethode! 

Kijk hier
 

Index crypto beleggen

In crypto's beleggen is best ingewikkeld. Via deze opzet beleggen is simpeler, levert meer rendement op en kent lagere kosten...


Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/12 7:00

  • Gisteren over heel de wereld positieve beurzen. De AEX won 3,5% en was daarmee één van de grootste stijgers. De Nasdaq won gisteren ruim 3% aan waarde.
  • Blackrock gaat samen met wat andere partijen 15,5 miljard dollar investeren in een gaspijplijn project in Saoedi Arabië. Die gaspijplijn in Saoedi Arabië moet uiteindelijk gas naar steden in China gaan brengen. De Saoedi's willen minder afhankelijk van olie worden.
  • China zet haar verbod op cryptomining kracht bij en sluit daadwerkelijk de cryptofarms actief af.
  • Peugeot heeft aangegeven na 2030 alleen nog elektrische auto's te gaan verkopen in Europa.
  • Binnen Europa zijn ze eindelijk slim geworden. Door de BTW op "nul" te zetten voorkom je dat alle private eigenaren van panelen voor de teruggave van de BTW ineens ondernemer vanwege de panelen moeten worden. Een lastige administratieve stap die je met een "nul" percentage kan voorkomen... 8 jaar nadat de BTW regeling van kracht werd.
  • Google heeft een schadelijk botnet (Glubteba) weten te stoppen. Er is een rechtszaak aangekondigd tegen de eigenaren achter de software. In dit geval gaat het om een blockchain gedreven stuk software. Er zijn zeker een miljoen PC's mee besmet.
  • De beursgenoteerde onroerend goed ontwikkelaar Kaisa zag de handel in haar aandelen in Hong Kong stilgelegd worden. Er zijn weer twijfels over het voortbestaan van dit vastgoedconcern. Kaisa moet 400 miljoen dollar aan buitenlandse schuldeisers betalen en lijkt niet in staat daar aan te voldoen. Er leek een deal in de maak te zijn, maar dat is dus blijkbaar toch mislukt.
  • De handelsoorlog met China heeft de VS al 300.000 banen gekost stelt een Moody analist.
  • ABNAMRO verkoopt haar hoofdkantoor aan de Zuidas aan Victory en G&S.
  • Mijn bericht gisteren over de retraction paper is helaas oud nieuws. Men heeft het al afgewezen omdat het niet aan de vormen voor een retraction paper zou voldoen. Inhoudelijk werd er daarom niet op ingegaan. Blijkbaar is er nog altijd geen nieuwe poging gedaan.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Alleen als het uit de lucht komt vallen! (Jack Hoogland)

08/12 7:29

Hét grote probleem met de energietransitie is dat politici en burgers niet beseffen hoe ongelofelijk veel extra grondstoffen de komende jaren nodig zijn voor alle windmolens, zonnepanelen en elektrische auto's. 

Afgelopen week zagen we een mooi voorbeeld hiervan in Servië. Zie onderstaande tweet.

Toen bekend werd dat de Servische regering mijnbouwrechten wil verstrekken aan twee grote bedrijven, kwam de bevolking massaal in opstand.

President Vucic heeft nu een referendum beloofd. Stemt de bevolking tegen, dan komen er geen nieuwe grondstofmijnen in Servië.

Soortgelijke berichten zagen we afgelopen tijd ook uit landen als Spanje en Groenland. Daar werden verboden ingesteld zonder dat burgers in opstand hoefden te komen.

Politici willen dus wél investeren in zonnepanelen, windmolens en elektrische auto's, maar denken dat alle daarvoor benodigde grondstoffen uit de lucht komen vallen.

Naast het feit dat grondstofproducenten toch al voorzichtig zijn met investeren in nieuwe mijnen, worden ze óók ontmoedigd om dat te doen.

Voor wat betreft koper zien we het resultaat in onderstaande grafiek.

Terwijl de vraag naar koper zéér fors stijgt, daalt het aanbod de komende vijftien jaar bijna net zo hard. Resulterend in een onvoorstelbaar groot, alsmaar stijgend tekort.

Je mag dan ook niet raar opkijken als...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Daytrading bijeenkomst 10 december (Tom Lassing)

08/12 7:45

We hebben helaas moeten besluiten om de fysieke daytradingsbijeenkomst die aanstaande vrijdag 10 december in Best zou plaatsvinden komt te vervallen. In plaats daar van komt er op hetzelfde tijdstip een uitgebreid webinar.

Aloys en Jan Robert zullen in dat webinar een heldere uitleg geven van hoe daytrading ook de kleinere belegger kan helpen om serieus te beleggen en een stevig rendement te maken.

U kan u hier opgeven voor het webinar

 
 

Waterstof auto's (Tom Lassing)

08/12 8:18

Volgens Elon Musk van Tesla en volgens de CEO van Volkswagen is het gebruik van waterstof in auto's een domme zet. Zulke auto's zijn volgens deze mannen niet mogelijk.

Heel gek, want Toyota en Hyundai zijn in staat die auto's al wel te maken.

Zou het zo kunnen zijn dat Tesla en Volkswagen, beide toonaangevend in elektrische (EV) auto's, puur voor eigen parochie preken?

Kijken we naar de kosten, dan doen waterstof auto's en elektrische auto's nu al niet voor elkaar onder.

Ook BMW is daarom nu toch weer aan het kijken naar waterstof auto's.

Er zijn nog wel uitdagingen, maar die zijn er bij EV auto's ook.

De omzet in waterstof auto's is nu nog heel laag. De infrastructuur is er ook nog niet. Maar technisch en economisch is het onzin dat waterstof auto's niet mogelijk zouden zijn.

Het is slechts dat de meest toonaangevende autofabrikanten vooralsnog de meeste omzet maken in EV auto's en daar dus nu de meeste investeringen in doen.

Beursbox.nl
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Waar ging het mis? (Tom Lassing)

08/12 8:35

Nét voor de herfst kwam er in Nederland een versoepeling van de Corona regels. Met de QR code in je hand mocht je ineens alles weer doen en er werd je alleen gevraagd om vrijwillig thuis te blijven als je je niet lekker voelde.

Het resultaat kennen we.

De besmettingscijfers zijn nu hoger dan ooit tevoren. Waar men volkomen aan voorbij ging, was het feit dat je met vaccins in je lijf net zo goed besmet kan raken en belangrijk ook, anderen kan besmetten.

Dat was ook toen al bekend, maar de overheid wilde bewust de druk op het niet gevaccineerde deel van de bevolking verhogen om maar wel te gaan vaccineren. Het had in die zin succes dat nu zo'n 90% gevaccineerd is. Wereldwijd bezien is dat een heel hoog percentage.

Het is veel hogere dan men eerst voor ogen had.

Maar...

Het aantal besmettingen nam niet af en wie of wat geef je daar dan de schuld van? Hand in eigen boezem steken? Neen, uiteraard niet. Het is die laatste 10% die 'schuldig' is.

Maar die laatste 10% is hardnekkig en stronteigenwijs.


Ze hebben ernstige bezwaren waar ze vaak goed over na hebben gedacht. We wisten al dat er een kleine kans op bijwerkingen was. Pfizer wilde niet voor niets dat haar onderzoeken naar het vaccin geheim zouden blijven. Nieuw onderzoek heeft echter nog meer kennis opgeleverd.

Niet alleen is de nieuwe Omicron versie besmettelijker dan Delta, maar ook lijkt het zo te zijn dat de nieuwe versie mensen die al gevaccineerd zijn ook weer makkelijk besmet en besmettelijk maakt.

Omicron lijkt echter voor gezonde mensen weinig impact te hebben. Gevaccineerd of ongevaccineerd maakt daarbij bij die versie mogelijk niet veel uit. E.e.a. vastgesteld op basis van Zuid Afrikaanse cijfers. Zuid Afrika is de enige plek waar deze Omicron versie nu overheersend is. Nu zou je kunnen pleiten voor beperkt houden, maar als die versie zo mild is, dan is het te overwegen om deze toch 'los' te laten en deze versie Delta te laten verdrijven.


Zelfs in de reguliere pers begint door te sijpelen dat de paniek rondom de nieuwe versie Omicron weer eens overbodig was. Voorzichtigheid is één, paniek veroorzaken om er financieel beter van te worden is wat anders.

Ik vrees dat we dat laatste vorige week heel wat in de pers gezien hebben.

Hier alvast bericht dat het mogelijk meevalt

Ook Fauci is voorzichtig positief geworden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd