Beursbox Nieuwsbrief Failed states en de groeiende rol van China

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Failed states en de groeiende rol van China
Date: August 11th 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 11 augustus 2022
 
 

AEX 724,27 Dow 33.309 USD 1,028 Btc 23.947 Goud 1,786.41

 
 

Aandelen selecteren

De beste aandelen vindt je door goed te zoeken. Dit dataprogramma helpt je daarbij. Probeer het maar eens uit!

Neem nu een gratis 30 dagen proefabonnement op FinancialStockData.com met kortingcode Beursbox!

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

11/08 7:00

  • Vandaag ga ik in het FXFlat lunchwebinar de economie van China tegen het licht houden. Ik denk dat ik daar wel een paar dingen over te zeggen heb die hier nog niet breed bekend zijn. Geef je hier op om er live (online) bij te zijn.

  • Ahold heeft besloten om Bol.com nog niet apart naar de beurs te gaan brengen. Blijkbaar hopen ze op een later moment meer te kunnen krijgen voor de aandelen.

  • Elon Musk heeft ter waarde van 7 miljard aan aandelen Tesla verkocht. Zijn belofte om dat niet te doen bleek hard als warme boter. De vraag is nu, is hij bang voor een Twitter claim, of is hij bang voor een verdere daling van de koers van Tesla?

  • Deliveroo gaat waarschijnlijk voor eind dit jaar uit Nederland vertrekken. Ze krijgen het niet voor elkaar om hier in Nederland voet aan de grond te krijgen. De concurrentie is simpelweg te sterk.

  • Het bod van HAL op Boskalis wordt door meerdere deskundigen als zuinig omschreven. Een achterkleinkind van de oprichter spreekt zelfs van 'te laag'.

  • Gisteren was weer een goede dag voor uraniumaandelen. Er is een overname strijd ontstaan tussen Denison Mines en Uranium Energy om het bedrijf UEX Corp. Het bod van Denison is iets lager, maar biedt op termijn meer voordelen vanwege de samenvoeging van gezamenlijke belangen.

  • De koers van bitcoin is de laatste 24 uur maar liefst 6,7% gestegen. Er komt weer beweging in die markt.

  • Ethereum heeft een succesvolle proef gedaan om heel haar netwerk aan te pakken zodat het met minder energie net zo goed kan draaien. De verwachting is dat het binnenkort definitief uitgerold gaat worden. Het energie verbruik van crypto's en blockchains is één van de grootste bezwaren tegen het gebruik van de technologie.

  • De koers van het aandeel Disney steeg gisteren tijdens beursuren 4% en nabeurs kwam daar nog eens 6,85% bij. Het bedrijf kwam met beter dan verwachte resultaten.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Het bezit van de zaak, is het einde van het vermaak (Tom Lassing)

11/08 7:16

Vanaf 4 augustus ging de koers van het aandeel ZW DATA (CNET) flink omhoog. In een week tijd steeg de aandelenkoers namelijk van 0,59 naar 1,15.

Er was niet duidelijk waarom.

Gisteren werd bekend wat er gaande was.

Het bedrijf heeft een interessante deal weten te sluiten. Blijkbaar konden ze dat niet erg geheim houden, gezien de koersstijging van de laatste dagen

Maar... Het nieuws is nu bekend en de koers daalde daarop met ruim 13%.

Typisch zo'n gevalletje waarbij de geruchten sterker zijn dan het uiteindelijke persbericht.

Nu speculanten echt weten wat er gaande is, gaat de fantasie weer uit de koers.

Beursbox Insider Service
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Waarom Oekraïne binnenvallen? (Tom Lassing)

11/08 7:38

Ik kreeg naar aanleiding van mijn artikel eerder deze week een heel interessante reden toegestuurd waarom Rusland Oekraïne binnengevallen kan zijn. Interessant, omdat het bij die reden ook niet uitmaakt dat de steden verwoest worden en de bevolking weg trekt.

Die specifieke reden voor de inval is dat het Rusland vooral om de enorme hoeveelheid prachtige landbouwgrond gaat.

42 miljoen hectare aan prachtige landbouwgrond waarvoor geen steden nodig zijn. 

Met de grond krijgt Rusland er naast haar fossiele brandstoffen en enorme voorraden aan bodemschatten er een extra industrie bij waarmee ze de wereld kan veroveren, namelijk de voedsel industrie.

De wereld is afhankelijk van het graan en de maïs uit Oekraïne. Eten moeten we allemaal, dus als we afstappen van fossiele brandstoffen, dan heeft Rusland er alsnog een product bij waar de wereld werkelijk om schreeuwt.

Ik denk dat het helemaal zo'n gek idee niet is te denken dat dit een onderliggende reden kan zijn waarom de Russen de aanval op Oekraïne ingezet hebben.

Dat Putin zich enorm verrekend heeft in de reactie vanuit Oekraïne en het westen, dat blijft staan.

Het is voor de wereld te hopen dat Rusland niet slaagt in de poging om Oekraïne te veroveren. We kunnen op termijn zonder fossiele brandstoffen, maar we kunnen niet zonder voedsel.

 
 

Failed states en de groeiende rol van China (Tom Lassing)

11/08 8:05

De landen Libië, Venezuela en Syrië kennen we al als failed states. Landen waar zowel de VS als Rusland hun invloed wilden doen gelden en als gevolg daarvan gingen de landen letterlijk kapot.

Sri Lanka probeerde het meest duurzame land ter wereld te worden en wel... dat is mislukt. Het land is nu vrijwel failliet. Hier voor een keer geen enorme invloed vanuit de eerder genoemde wereldmachten, maar wel een enorme invloed vanuit China. Hoe dan ook, uiteindelijk mislukte het zo goed bedoelde experiment volledig. Het land is nu compleet afhankelijk van China en van vrijwillige internationale hulp vanuit andere landen.

Helaas zien we nu ook Pakistan enorm snel afglijden naar een totaal faillissement. Ook hier weer een hoofdrol voor China... 

- Kortom, naast de bestaande wereldmachten Rusland en de VS is nu ook China zich aan het laten zien op het wereldtoneel en haar rol is net zo slecht en afbrekend als die van de Russen en de Amerikanen.

Pakistan is door China heel makkelijk voorzien van heel veel geld. Zonder veel poespas, maar met zware voorwaarden, werden enorme leningen verstrekt aan keer op keer weer corrupte politici in Pakistan. 

China wil nu de betaling van de rente en de terugbetaling van de leningen zien, desnoods in middelen of (staats)bedrijven die worden overgedragen aan China. Wat China doet, is bedrijven en infrastructuur in Pakistan overnemen in ruil voor afbetaling van de leningen.

Op deze manier betalen Pakistanen de leningen meerdere malen. Betaalt Pakistan niet, dan gaan bijvoorbeeld de elektriciteitscentrales dicht. Immers, China controleert die centrales en kan het land letterlijk plat leggen als de leningen niet afbetaald worden. Pakistan wordt een wingewest voor China en ze hebben dat te danken aan hun eigen corrupte politici.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Wordt aardgas echt een probleem? (Tom Lassing)

11/08 8:19

Nederland was in 2021 voor zo'n 40% afhankelijk van Russisch aardgas.

Dat kan je dus maar niet zo vervangen.

Toch zien we nu dat de vraag naar aardgas in Nederland in 2022 al flink aan het afnemen is. Zouden we daadwerkelijk energie besparen?

Het antwoord is negatief. We besparen vrijwel niets.

Het is puur dat enkele grootgebruikers hun productie gestaakt of sterk verminderd hebben omdat de prijs van het aardgas nu te hoog voor ze is geworden.

Dat gaat ons werkgelegenheid kosten en dus ook economische kracht.

Dat is negatief, maar niet zo negatief als je zou denken.

Immers horen die energie slurpende en vaak ook heel vervuilende bedrijven hier al heel lang niet meer thuis. We hebben zelf geen energiebronnen meer en energie is en blijft hier heel duur. Ik zie die relatief hoge prijs voor energie ook niet snel veranderen. Tevens zijn we een dichtbevolkt land en de milieuvervuiling van die bedrijven schaadt de gezondheid van de bevolking. Die bedrijven hadden simpelweg al veel eerder moeten vertrekken naar plekken waar energie structureel veel goedkoper is en hun lokale vervuiling minder mensen raakt. Beter voor die bedrijven, en uiteindelijk ook beter voor ons, want zonder die energie slurpende bedrijven wordt het milieu schoner en gaat de energie transitie voor Nederland een stuk makkelijker.



Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd