Beursbox Nieuwsbrief 25 tips om energie te besparen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief 25 tips om energie te besparen
Date: September 29th 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 29 september 2022
 
 

AEX 641,09 Dow 29.683 USD 0,966 Btc 20.041 Goud 1,645.21

 
 

De Beste Aandelen Selecteren

De beste aandelen vindt je door goed te zoeken. Dit dataprogramma helpt je daarbij. Probeer het maar eens uit!

Neem nu een gratis 30 dagen proefabonnement op FinancialStockData.com met kortingcode Beursbox!

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

29/09 7:00

 • Is er sprake van een bear market rally? Elliott Wave International publiceerde er een (Engelstalig) artikel over. Je leest het hier.

 • Vandaag ga ik in het live lunchwebinar het aandeel Daqo New Energy Corp. (DQ) bespreken. Een aandeel met een K/W van 2,5. Je kan je hier aanmelden voor het webinar.

 • Eneco en Greenchoice kwamen te laat met hun tarievenverhoging, maar zetten die toch door. Dit is tegen de huidige wetgeving in. De vraag is of ze hier mee weg komen.

 • Wie Nord Stream 1 en 2 liet ontploffen, we zullen het mogelijk nooit weten, maar het maakt wel dat Europa nu gewoon geen keuze meer heeft. We moeten nu wel alternatieven voor Russische energie zoeken. In die zin is het een zegen dat die leidingen nu definitief uit beeld zijn. Het maakt goed duidelijk hoe kwetsbaar Europa was geworden.

 • De ECB heeft aangegeven dat ze de rente blijft verhogen tot de inflatie daalt. Zo hoort dat ook, maar het gevaar is dat de rentelasten voor de overheid zo hoog worden dat ze gedwongen worden nóg meer geld te gaan drukken, waarmee uiteindelijk de volgende inflatiegolf ook al ingeprogrammeerd wordt.

 • De Chinese centrale bank heeft beleggers gewaarschuwd niet tegen de yuan te gaan wedden. Men maant speculanten te stoppen met het speculeren op yuan.

 • Gisteren twee mislukte IPO's in Hong Kong. Beide aandelen daalden na de beursintroductie en dat wordt dan gezien als een mislukte IPO. In feite is de IPO wel gelukt, alleen is ze niet direct winstgevend voor de nieuwe aandeelhouders.

 • Vestas heeft gisteren de grootste landgeplaatste windmolen gepresenteerd. De basis is al 199 meter hoog. Deze enorme windmolen is in staat de hogere en stabielere winden te pakken en is daarmee veel efficiënter.

 • Porsche krijgt vandaag haar beursnotering. Een kwart van de aandelen zal naar de beurs gebracht worden. Het moet 10 miljard voor Volkswagen opleveren. Volgens Teletekst kunnen alleen beleggers in Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland de aandelen Porsche kopen. Ik weet niet of ze hiermee de IPO bedoelen, of ook na de beursnotering. Dat lijkt me een vreemde zaak. Ik denk dat ze hadden moeten schrijven dat alleen beleggers uit die landen deel konden nemen aan de IPO.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

AFM maakt werk van aanpak oplichting vanuit Cyprus (Tom Lassing)

29/09 7:26

AFM treedt op tegen Cypriotische beleggingsondernemingen

De beleggingsmarkt in Nederland is weer een stuk veiliger geworden, dankzij een samenwerking tussen de AFM en de Cypriotische toezichthouder CySEC. De samenwerking richtte zich op de aanpak van malafide, in Cyprus gevestigde beleggingsondernemingen met een Europees paspoort. De ondernemingen waren sinds 2019 ook actief in Nederland en benadeelden consumenten via nepadvertenties en handel in complexe CFD’s. Zo bleek uit signalen die bij de AFM binnenkwamen.

Lees verder
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

De aanhoudende stijging van de roebel (Tom Lassing)

29/09 7:53

Nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak, ging de waarde van de Russische roebel fors omlaag. De sancties werden bekend gemaakt en men dacht dat het snel slecht zou gaan voor Rusland. 

Dat bleek totaal niet zo te zijn. De reden daarvan was dat Rusland ineens tot wel 10x zo veel verkreeg voor haar energie. Europa bleef veel energie afnemen, ondanks de prijsstijging. Het was financieel gezien feest voor Rusland.

Maar na mei 2022 was dat feest over.

Er werd steeds minder Russische energie gevraagd en de koers voor die energie daalde ook weer. De Roebel, die op 87 stond voor de oorlog uitbrak, was tot boven de 150 gedaald in mei. Recent is de koers gestegen tot 56.

Dat is opmerkelijk en helaas voor Rusland, niet zo gunstig als je snel zou denken.

Rusland heeft nu wel een sterke munt, maar kan en mag bijna niets meer kopen. Die sterke munt houdt echter in dat Russische producten nu voor het buitenland heel duur zijn.

Rusland verkoopt ondertussen vrijwel geen energie meer en ook haar productie van energie is nu fors aan het dalen. Rusland verkoopt helemaal weinig de laatste tijd. Deels door het embargo, maar ook omdat de vraag naar artikelen uit Rusland weggevallen is. De wapenhandel, voorheen goed voor 19% van de wereldwijde handel in wapens, is stil komen te liggen. De Russische dienstensector ligt op haar gat en veel industrie is er ook niet meer.

Economisch gezien ligt Rusland op haar rug. De toegenomen waarde van de roebel is nu meer een last dan een zegen.

Naar verwachting gaat de inflatie in Rusland nu ook weer enorm toenemen. De inflatie was in augustus 14,3%. Nét even iets hoger dan in West Europa.

 
 

25 tips om energie te besparen (Tom Lassing)

29/09 8:15

1. Overweeg infrarood verwarming op alleen die plekken waar je ook veel bent. De rest van het huis of kantoor hou je dan op bijvoorbeeld minimaal 14 graden. Zo doe ik dat op mijn kantoor. Boven mijn bureau een infrarood paneel dat af en toe aan staat en de rest van kantoor is dan koud omdat ik daar toch niet ben als ik aan het werk ben. Gebruik ik de rest van het kantoor wel, dan zet ik daar de panelen aan.

2. Isoleer EN ventileer! Denk aan bijvoorbeeld tochtstrips. Ventileer ook op het warmste deel van de dag. Het is gezonder, en die relatief droge lucht warmt sneller op dan de vochtige lucht die binnen ontstaan is.

3. CV leidingen zijn er niet om je huis te verwarmen. Isoleer ze daarom. Dat scheelt veel warmte verlies.

4. Hoe oud is je koelkast of vriezer ondertussen? Hoeveel verbruikt die aan wattage? Vergelijk dat eens met een nieuwe versie. Hoeveel kan je daarmee terugwinnen?

5. Overweeg koken op inductie. Zo heb je weer een gas gebruiker minder in huis en dus een stapje gezet richting gasloos.

6. Neem...

Lees verder
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

De zwijgende meerderheid (2) (Tom Lassing)

22/09 8:39

Een week geleden publiceerde ik mijn eerste artikel over de Zwijgende Meerderheid. Je kan dat hier lezen.

Hieronder het vervolg:

Een voorbeeld uit de praktijk. Moet de gemeenteraad rekening houden met iets wat ze de zwijgende meerderheid noemen?

We hebben in Nederland een woningnood. Vooral voor jonge mensen, alleenstaand of samenwonend, is er weinig te koop.

In ons dorp is nu een project geopperd dat een enorme hoeveelheid appartementen wil realiseren op een vrij kleine ruimte.

De dichtheid van wooneenheden wordt hoger dan in het centrum en wordt vergelijkbaar met die in het centrum van een studentenstad.

Ook willen ze 16 verdiepingen hoog en dat is veel hoger dan we tot nu toe in ons dorp zagen.

De omwonenden zijn tegen

Stedenbouwkundigen zijn tegen

Sociologen zijn tegen.

Economen zijn tegen

Die hebben zich allemaal laten horen.

Maar de toekomstige bewoners dan? Die horen we niet. Moeten we ook niet aan hen denken?


Dat is de vraag die ik kreeg vanuit een lid van de gemeenteraad.


Ik denk dat ze wel gehoord worden. Immers veel tegenstemmen gaan over de leefbaarheid van zo'n complex. De kans dat het daar fout gaat omdat de wooneenheden erg klein zijn en enorm dicht op elkaar liggen is enorm.

Die experts die tegen zijn, die zijn dat omdat ze vrezen voor het welzijn van de toekomstige bewoners.

De toekomstige bewoners horen we niet, want niemand weet of je daar komt te wonen. Je 'zwijgende meerderheid aan toekomstige bewoners' bestaat in feite nog niet. Iedereen kan dat wel zijn, ook de mensen die bezwaar maken. Wat er komt moet op termijn ook wel leefbaar zijn. Als daar serieuze twijfels over zijn, dan moet dát gehoord worden.


Gemeenteraadsleden moeten steeds belangen afwegen. Is het belang van toekomstige bewoners gebaat bij een plan dat een enorme druk gaat leggen op bewoners en de omgeving omdat ze enorm stads in een dorp komen te wonen? Ga je je dat realiseren als toekomstige bewoner? Of pak je slechts de kans op huisvesting en zie je de problemen later? 

Tevens, als het mis gaat, dan zijn de kosten voor de bewoners en de lokale gemeenschap, niet voor de ontwikkelaar.

Die ontwikkelaar maakt met dit plan een enorme winst. Weg is hij en sociale lasten, aanpassingen omdat het onleefbaar blijkt, zijn voor kosten van de rest van de bewoners in ons dorp. Daaronder de mensen in de buurt die de problemen al zien aankomen. Het zou al veel schelen als die kosten op de ontwikkelaar verhaald konden worden, maar de realiteit is dat het bedrijf wordt opgericht voor alleen dit project en daarna bestaat het niet meer. De onderneming er achter is dus nooit meer aan te spreken. 


Dit is in mijn ogen geen zuivere discussie over een zwijgende meerderheid, dit is een discussie over afwegingen die een gemeenteraadslid moet maken. Dit gaat veel verder dan snel een huisvestingsprobleem oplossen. Dit gaat over een visie op wenselijke huisvesting die houdbaar is naar de toekomst toe. Leefbaarheid is enorm belangrijk. Dáár moet de gemeenteraad voor staan en niet voor de maximale winst die een ontwikkelaar wil halen.


Maar wat als die ontwikkelaar dan maar niets doet? Dan hebben we helemaal geen extra wooneenheden!

Moeten we dan vanuit die chantage toch maar akkoord gaan?


Tsja, jij wilde gemeenteraadslid worden...  ;-)


Maar ik zou het wel weten.


In dat geval zou ik de kavel (liefst in overleg, maar desnoods gedwongen) aanwijzen als tijdelijke woning locatie. Middels tijdelijke woningen kan je dan toch iets realiseren en kan de grondeigenaar wel iets aan rendement halen, terwijl er toch gewerkt wordt aan een acuut woningprobleem. Over tien, vijftien of twintig jaar kan dan opnieuw gekeken worden wat er structureel mogelijk is op die plek. Maar deze oplossing is er puur als men dreigt dan helemaal niets te gaan doen. Mijn insteek zou zijn te zoeken naar een compromis waarbij het project winstgevend is voor de ontwikkelaar EN het project geen extra risico geeft op leefbaarheidsproblemen in de toekomst.

Daar is kennis genoeg over, dus Hong Kong toestanden hoeven we hier niet te creëren. We praten hier over een dorp bij Eindhoven. Daar hoeft echt geen jaren zestig Bijlmermeer te komen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd