Beursbox Nieuwsbrief Kitepower haalde 850.000 euro op

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Kitepower haalde 850.000 euro op
Date: October 4th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 4 oktober 2022
 
 

AEX 645,8 Dow 29.490 USD 0,984 Btc 19.907 Goud 1,702.78

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

04/10 7:00

  • Beleggen is vooruitkijken. Vandaag in het lunchwebinar ga ik het hebben over het feit dat de beurs vooruitloopt om de economie. Immers, de beurs is de plek voor verwachtingen en verwachtingen gaan over de toekomst. Kom je kijken? Klik hier om je op te geven.

  • U heeft mij al enkele dagen niet meer over daytrading gehoord. Dat komt omdat ik het nu te druk heb met andere dingen en ik me even niet wil laten afleiden door de daghandel.

  • Gisteren een mooie dag op de beurzen. Hou er rekening mee dat dit wel eens een berenval kan zijn. Dit houdt in, een prachtige dag midden in een dalende trend.

  • Noord Korea heeft een lange afstandsraket over Japan heen geschoten. Dat verbaast me niet. Ik zou er ook niet van staan te kijken als China ze daarvoor de financiën gegeven heeft. Een prima manier om te testen hoe ze reageren.

  • HAK gaat in januari haar productie even stilleggen vanwege naar eigen zeggen hoge energieprijzen. Ik vraag me af of het bedrijf niet ieder jaar rond die tijd in een productiedip zit...

  • Heel stiekem is de vogelgriep epidemie nu de grootste ooit. Ander nieuws overvleugeld dit drama.

  • Er wordt weer over de Brexit gesproken tussen de EU en het VK. Ik heb er weinig vertrouwen in, gezien het nivo van de Engelse regering.

  • In Nederland is de hypotheek rente op het hoogste niveau in acht jaar gekomen. Tien jaar vast komt nu uit rond de 4% rente.

  • Energiemaatschappijen gaan meer steenkool in de mix gebruiken. Zelfs Denemarken neemt deze stap. Steenkool is relatief zwaar vervuilend maar de tekorten aan energie zijn even belangrijker dan de uitstoot.

  • Warren Buffett heeft na de daling van de aandelen Occidental Oil extra aandelen bijgekocht. 24 augustus was de koers nog 75. Nu staan de aandelen rond de 64.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

VK belastingplan ingetrokken (Tom Lassing)

04/10 7:18

De nieuwe premier van het VK heeft haar vorige week gelanceerde zieke belastingplan nu al moeten intrekken. Het beste zou ze nu het juiste doen en zelf ook vertrekken.

Wat een triest hoopje mens is die nieuwe premier van het VK.

Geen visie, geen kennis, geen charisma. Als ze in de zon staat, dan is er gewoon geen schaduw.

Haar belastingplan was simpelweg misdadig en zou het VK binnen een jaar compleet failliet hebben laten gaan. Boris was al erg, maar Liz is helemaal een ramp.

Als dit is wat het VK nog kan voortbrengen aan premiers, dan is het er al net zo triest als in de VS, Hongarije, Nederland, Polen... en de lijst wordt langer en langer. Heeft België ondertussen al een premier? Deze is zo interessant, dat ik letterlijk geen idee heb wie het dan zou zijn... 

Maar goed, ik heb over dat dramatische Trickle Down Economics belastingplan even een video gemaakt.

Je kan die video hier vinden.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Kitepower haalde 850.000 euro op (Kitepower) (Tom Lassing)

04/10 7:52

Windenergie start-up Kitepower haalt €850K op met Europese crowdfunding

Ruim 738 Europese investeerders zijn ingestapt en 81% is man 


DELFT | De Delftse start-up Kitepower heeft met hun eerste mobiele airborne windsystem (AWES) de toekomst van groene windenergie in handen: goedkoper, praktischer, makkelijk te verplaatsen en ook bij weinig wind kan energie opgewekt worden. Inmiddels zijn ruim 738 investeerder ingestapt en is met de crowdfunding zo’n 120% van het investeringsgeld opgehaald. Met het geld wil Kitepower op de korte termijn oplossingen bieden voor rampgebieden, vluchtelingenkampen, bouwplaatsen en festivals. Bekende Nederlandse duurzaamheidsexperts wijlen Wubbo Ockels en wijlen Henk Hutting zagen al vroeg de potentie van vliegers die energie kunnen opwekken. Om de droom van Wubbo en Henk te realiseren is Johannes Peschel - CEO Kitepower - een succesvolle pan-Europese crowdfunding gestart, de crowdfunding sluit op 4 oktober 2022.


Diversiteit week: wie zijn de investeerders? 

Het is de week van diversiteit en inclusie in Nederland en daarom is het des te opvallender dat 81% van de Europese investeerders in Kitepower man is. De grootste groep investeerders is tussen de 31 en 40 jaar en de meeste wonen in Nederland, Engeland en Duitsland. Demografisch gezien is een mogelijke verklaring dat de CEO van Kitepower Johannes Peschel van origine Duits is, het crowdfunding platform gevestigd is in Engeland, en het systeem ontwikkelt is in Nederland aan de TU Delft. Interessant feit blijft dat het leeuwendeel van de investeerders man is. Joep Breuer van Kitepower geeft aan, “Het voelt wat wrang om tijdens diversity week te communiceren dat 81% van onze investeerders man is, we zijn natuurlijk verheugd met het succes maar de data geven aan dat er op het gebied van inclusie nog een hoop te winnen is. Alles wat ik hierover zou kunnen zeggen blijft gissen, laten we hopen dat tijdens de volgende investeringsronde de groep investeerders diverser is.” Aldus Joep Breuer CTO Kitepower. 


Grootste deel windmolens rond 2050 vervangen 

Kitepower wil uitgroeien tot een alternatief voor windmolens. 'Afgelopen twee decennia is de geïnstalleerde capaciteit van windmolens wereldwijd met 14% per jaar gegroeid. De levensduur van deze windmolens is 30-40 jaar, wat betekent dat het grootste deel rond 2050 vervangen moet worden. Het doel is om dat te doen met een groener alternatief. Ons systeem bestaat uit 90-95% minder materiaal dan vergelijkbare windmolens, de levensduur is langer en reparaties zijn goedkoper. Dit resulteert in significant minder CO2 uitstoot per gewonnen kW' aldus Johannes Peschel, Founder & CEO van Kitepower


Samenwerking Ministerie van Defensie

Kitepower is een krachtige speler in de wereld van microgrids; lokale energie systemen die onafhankelijk kunnen functioneren. Op dit moment wordt de markt nog steeds gedomineerd door dieselgeneratoren, maar de mobiele containers van Kitepower vormen een goed en duurzaam alternatief. De afgelopen vijf jaar heeft Kitepower nauw samengewerkt met het Ministerie van Defensie om de power units militair in te kunnen zetten in moeilijk bereikbare en onherbergzame gebieden. 'Het installeren en runnen van het systeem kost nog geen halve dag en er is geen specifieke kennis voor nodig. Ook behoeven de containers

geen ingelegd fundament en kunnen ze dus overal geplaatst worden. Dat maakt onze units perfect om in te zetten bij natuurrampen of militaire missies. De mogelijkheden zijn eindeloos.’ zegt Johannes Peschel, CEO Kitepower

Recent sprak ik met de CTO van het bedrijf. Je kan het interview hier vinden.

 
 

Elon Musk komt naar buiten als pro Russisch (Tom Lassing)

04/10 8:04

Elon Musk heeft gisteren besloten om zich in de situatie rondom Oekraïne en Rusland te mengen. Elon is een politiek gezien vrij rechtse persoon met af en toe ideeën die zelfs als ultra rechts gezien kunnen worden. Dat hij dus een lans breekt voor Rusland komt niet als een verrassing.

Nadat hij opriep te gaan stemmen over De Krim bleek de meerderheid van de stemmen voor een Oekraïens De Krim te zijn. Elon besloot daarop bots maar de schuld daarvan te geven. Immers, het kwam niet overeen met zijn standpunt...

President Zelenski reageerde briljant op Musk door ook op te roepen voor een stemming. De stemming wat mensen liever hadden, een Musk die voor Oekraïne was, of een Musk die voor Rusland is.

Elon Musk is een briljante reageerder op Social Media, maar hier heeft hij zich vergaloppeerd en nu kan hij net zoals Putin gaan kijken hoe hij zich nog uit deze beerput gaat redden.

Hier het artikel met foto
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Rusland verloor al maar dan haar invasie leger (Tom Lassing)

04/10 8:16

De optelsom van verliezen van Rusland in Oekraïne maakt duidelijk dat Rusland in feite heel het leger dat het op 24 februari gebruikte om Oekraïne binnen te vallen al verloren heeft. De enige reden dat er nu meer Russische soldaten ingezet worden dan op 24 februari is het feit dat Rusland de rangen is blijven aanvullen.

Rusland begon bijvoorbeeld de oorlog met de inzet van 1.200 tanks. Oekraïne heeft nu meer dan 2.300 tanks kapotgeschoten of in dankbaarheid van Rusland overgenomen.

Wat we nu zien, is dat Rusland tanks uit de jaren zestig en zeventig uit de mottenballen gehaald heeft en die naar het front stuurt. Vergis je niet. Rusland had ruim 5.500 moderne tanks, maar heeft 30.000 oude tanks. Het Russische leger is daarom nog niet verslagen. Een oude tank is beter dan geen tank. Het kost toch de nodige moeite om ook een oude tank te verslaan.

Het voordeel van de oude tanks is dat het gebruik ervan vrij simpel is. Je kan dat in een paar dagen in de basis wel leren. Dat je dan nog geen vijand op 25 meter afstand kan raken is een ander ding... Rusland kan in een week tijd een groepje van vier mannen leren hoe zo'n tank werkt. Ze zijn dan lokvogels voor de vijand in de hoop dat de echte soldaten er uiteindelijk wel door gaan komen. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd