Beursbox Nieuwsbrief Tien woningen op waterstof

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Tien woningen op waterstof
Date: November 8th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 8 november 2022
 
 

AEX 676,06 Dow 32.827 USD 0,999 Btc 19.814 Goud 1,670.77

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/11 7:00

  • Vanmiddag in het lunchwebinar ga ik het aandeel bespreken dat ik vrijdag in Amsterdam presenteerde. Een aandeel dat heel erg laag gewaardeerd wordt en daarom een interessante kans voor 2023 biedt. Klik hier om er online live bij te zijn.

  • Mijn probleem met ABNAMRO is boven water. Mijn betaalgedrag was zo anders dan normaal dat ze twijfelden of ik wel actief was. Nadat ik bevestigde dat ik het zelf was, werd de blokkade opgeheven.

  • Wil je slimme en succesvolle kinderen? Leer ze dan al vroeg om spullen te repareren. Het geeft ze een enorm inzicht hoe zaken werken en leert ze ook te kijken naar betere oplossingen. Dat zijn heel belangrijke skils om vroeg aangeleerd te krijgen. YouTube is daarbij overigens ook voor mij een enorme bron van kennis. Ik kan nu zo veel meer dankzij handige instructie filmpjes op YouTube.

  • Als u wilt weten hoe sommige Russen in de oorlog staan, dan is dit een ongehoord schokkend telefoongesprek. Een moeder laat in meerdere kerken voor haar zoon bidden, terwijl hij geniet van het gruwelijk verminken van Oekraïense gevangenen. Zijn moeder heeft daar geen probleem mee. Het zijn immers maar Oekraïners en dat zijn untermenschen. Wil je nog slapen vannacht, dan zou ik de video niet kijken

  • Goudrekening bedrijf BullionVault gaf gisteren aan dat ze niet eerder zo veel goud en zilver in beheer hebben gehad.
    Vooral Engelse klanten zijn naar het bedrijf toegekomen. Ik heb zelf mijn goud en zilver bij Goud999 ondergebracht.

  • DNB ziet weinig in gewone crypto's maar heeft minder problemen met stablecoins die gekoppeld zijn aan de dollar. Tether is daarbij met name als interessante stable coin genoemd.

  • Nieuw probleem voor Twitter. In Nederland wil Stichting Data Bescherming Nederland (SDBN) een massaclaim indienen omdat de app jarenlang illegaal gegevens heeft gedeeld met advertentie platform MoPub. 

  • De langlopende rechtszaak rondom de liquidatie van vier mannen in Nigeria tegen Shell wordt gestaakt. De weduwen zien er geen heil meer in. Shell heeft altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben gehad.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Te hoge energiekosten? (Tom Lassing)

08/11 7:18

Wat kan je zelf doen om je energiekosten omlaag te brengen?

Tegenwoordig loont het niet echt om te zoeken naar een goedkopere leverancier. Ze zijn nu allemaal duur en tarieven veranderen snel. Veel beter en veel meer winst haal je door simpelweg minder energie te verbruiken.

Dus minder lampen aan is een start. Maar... licht is de grootgebruiker niet. Gemiddeld genomen gaat 70% van de energierekening naar verwarming.

Daar kan je dus de meeste winst halen.

Kijk dus goed of je wel heel je woning moet verwarmen. Dat als eerste.

Kijk of je alle kieren kan sluiten. Als je daar veel winst mee haalt, realiseer je dan wel dat je meer moet gaan luchten! Dagelijks even luchten heeft ook een energiebesparend effect. De reden is dat vochtige lucht moeilijker te verwarmen is. Door te dagelijks te luchten zorg je dat er drogere lucht in huis komt. Het is daarbij ook nog eens gezonder voor je.

Zorg er voor dat gordijnen goed hangen. Dus niet voor de radiatoren hangen! Dan ben je immers alleen de buitenmuur aan het verwarmen.

Overweeg de circulatie van warme lucht te ondersteunen door wind over de radiatoren te blazen. De warmte wordt dan sneller de ruimte in gebracht.

Doe op tijd gordijnen dicht en overweeg ook gordijnen voor deuren te hangen.

Zet de verwarming lager en doe een trui aan en/of ga onder een deken zitten en doe sloffen aan.

Zet apparatuur écht uit en haal de stekker uit het stopcontact of zet de stroom via een knop op het verlengsnoer echt uit. Veel apparatuur verbruikt ook stroom als het uitgezet wordt, maar wel aan het stroomnet blijft hangen.

Meer tips staan hier
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Tien woningen op waterstof (Tom Lassing)

08/11 7:46

In Lochem gaan binnenkort tien woningen over op waterstof. Het gas zel 'gewoon' via de gasleiding in huis komen.

In de woningen wordt een Combi CV ketel op waterstof geïnstalleerd. Zo ver ik weet is dat een gewone Combi CV met alleen in het brander gedeelte een aanpassing zodat het op waterstof kan draaien.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming moeten geven voor dit proefproject. We hebben immers contracten liggen en er mag maar niet zo maar een nieuwe aanbieder op de markt actief gaan worden.

Waterstofgas is minder dicht als aardgas en dus moet je kiezen, de druk verhogen, of de snelheid in de leidingen verhogen. In Lochem kiezen ze voor het laatste omdat daarmee bestaande gasleidingen gebruikt kunnen worden.

De ACM heeft tijdelijke wetgeving geïntroduceerd voor het verwarmen van woningen op waterstof.

Verder betalen de consumenten, die meedoen op basis van vrijwilligheid, net zo veel als dat ze voor gas zouden betalen.

Als het project slaagt zal het worden voortgezet in nog drie gemeenten.

Bron
 
 
 

Ga ik winst nemen in Detroit? (Tom Lassing)

08/11 8:00

Eén van mijn huizen in Detroit staat nu leeg nadat de huurster er (met medeneming huurschuld) vandoor is gegaan.

Ik schreef al eerder dat ik zo'n 10.000 dollar kwijt ga zijn aan de renovatie omdat het huis door haar en haar gezin is uitgewoond.

Dat is het slechte nieuws.

Het goede nieuws is dat de wijk 'up and comming' is en dat de huizenprijzen meer dan 200% hoger liggen dan toen ik het huis in 2018 kocht.

Het betreft dit huis.

Ik kocht het voor 36.000 dollar. (Vraagprijs was indertijd 55.000)

Vergelijkbare huizen in de omgeving gaan nu voor 120.000 en meer.

Als ik dus zou verkopen, dan zou ik daar vele tienduizenden dollars winst kunnen maken. 

Qua kosten heb in de loop van de tijd ook belasting moeten betalen en leende ik de aankoopsom met een 7% rente om het huis te kunnen kopen. (Ik gebruikte 15% eigen geld) 

Het gaat me echter niet zo zeer om die te maken winst, als is deze uiteraard mooi meegenomen. Het voordeel zou meer zijn dat ik dan ineens weer cash heb en daarmee ik renovaties in andere huizen kan laten uitvoeren en misschien ook enkele geldverstrekkers hun geld kan teruggeven.

Aan de andere kant... Dit huis kan ik na de renovatie verhuren voor tenminste 1.000 dollar per maand, mogelijk iets meer.

Als je er dus een wel betalende huurder in kan zetten, dan is de cash flow ook zeer aantrekkelijk.


Ik heb dus een beslissing te nemen.

Ik moet dat wel doen voor ik het huis weer verhuur, want verhuurd is het huis minder waard dan leeg. Immers kan ik het verhuurde huis alleen aan investeerders verkopen. Die investeerders bieden lager dan mensen die er zelf in willen gaan wonen. Ik heb voor nu opdracht gegeven het huis te renoveren en nog geen nieuwe huurders aan te trekken. Ik heb nog zat leegstaande huizen, dus mensen die een huurhuis zoeken kan ik toch wel aan een huis helpen.

Detroitvastgoed
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Europa niet blij met VS inflatie pakket (Tom Lassing)

08/11 8:18

Bidens Inflatie pakket houdt vooral in dat de VS eigen productie wil stimuleren middels subsidies en belastingvoordelen.

Geen slecht idee, maar volgens de EU gaat het wel lijnrecht in tegen regels en afspraken die internationaal gemaakt zijn om voortrekken van eigen industrie te voorkomen.

Zeker nu Europa te maken heeft met veel hogere energiekosten is het van belang dat Amerikaanse producenten geen extra voordeel gaan genieten.

Moeten we overigens wel erkennen dat de EU voordeel heeft vanwege de sterke Amerikaanse dollar. Daar horen we de EU nu niet over klagen.

De EU is van mening dat de VS oneerlijke praktijken inzet. Dat is richting staten die je niet vriendelijk gezind zijn misschien nog te billijken, maar de EU en de VS hebben momenteel geen conflicten met elkaar.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd