Beursbox Nieuwsbrief Een heel goede KvK phishing

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een heel goede KvK phishing
Date: January 13th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 13 januari 2023
 
 

AEX 741,9 Dow 34.189 USD 1,083 Btc 17.438 Goud 1,895.82

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent nu ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips. Kijk hier voor meer informatie!

Voor meer info, klik hier
 

Een degelijke broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt!

Open nu een rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Jan Robert Schutte)

13/01 7:00

  • Eergisteren begon de stijging van bitcoin, ik schreef er gisteren al over in Marktbeeld. Vannacht ging deze stijging door met weer enkele procenten winst. Joost schreef er gisteren ook in zijn DeCryptoNieuwsbrief over.

  • Tesla is door de koersdaling van de aandelen niet langer een top 10 bedrijf voor wat betreft totale waarde. Het bedrijf verliest ook op dat vlak een stukje vanhaar status.

  • JP Morgan is opgelicht door een onderneemster die deed alsof ze 4 miljoen studenten in haar database had. JP Morgan betaalde 175 miljoen voor in feite een database met een bedrijf er omheen. Uiteindelijk bleken er maar een paar honderdduizend adressen echt te zijn. JP Morgen is nu een rechtszaak tegen de onderneemster begonnen.

  • Goldman Sachs denkt dat de huizenprijzen in de VS gemiddeld wel zo'n 25% kunnen vallen ten opzichte van de top in 2022.

  • Sportman Tom Brady had een miljoen aandelen FTX in zijn bezit, goed voor ooit een waarde van 45 miljoen dollar. Hij loopt nu de kans dat het volledig verloren gaan, omdat aandeelhouders bij een faillissement achteraan aansluiten.

  • ExxonMobil heeft van 1977 tot 2003 klimaatmodellen maken en constateerde dat hun onderzoek overeenkwam met dat van universiteiten. De aarde warmt op was ook hun conclusie. Naar buiten toe gaven ze heel andere commentaren en het bedrijf bracht onderzoeken van anderen in twijfel. Dit kan forse financiële consequenties voor het bedrijf gaan hebben, want nu hun leugens openbaar zijn geworden is het wachten op rechtszaken tegen het bedrijf.

  • Ten opzichte van een maand geleden zijn in de4 VS de prijzen 0,1% gedaald. Het is voor het eerst sinds mei 2020 dat prijzen maand op maand dalen.

  • President Lula van Brazilië gaat de veiligheidsdiensten schonen van al te fanatieke Bolsenaro aanhangers. Bij de bestorming van de regeringsgebouwen is gebleken dat er soms actief werd meegeholpen om de bestorming een succes te laten worden. Dat het geen staatsgreep werd, lag aan het leger, dat tot verbazing van de Bolsenaro aanhangers inactief bleef.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Stand van zaken Neo Finance (Tom Lassing)

13/01 7:21

Het gaat goed met het bedrijf en het gaat goed voor zowel de geldleners als gelduitleners.

Even terug naar de basis... Neo Finance is een crowdfunding bedrijf dat leningen verstrekt aan Litouwse particulieren.

Op basis van AI wordt per aanvragen vastgesteld wat het risico is en dat bepaald de basisrente.

Die basisrente kan aangepast worden als er veel of weinig geld voor de aangevraagde lening beschikbaar is.

Leners met een goede financiële geschiedenis, een vaste baan en onderpand betalen een rente vergelijkbaar met in Nederland en België. Leners die er minder goed voorstaan kunnen een rente tot wel rond de 20% moeten betalen.

Jij als geldverstrekker bepaalt zelf aan wie je geld wilt uitlenen en hoeveel per lening. Het moet een bedrag van tussen de 20 en 500 euro per lening zijn.

Ik ben zelf eind 2018 bij Neo Finance als leningverstrekker begonnen en heb er nu een bedrag van 52.600 euro in leningen staan. Ik zit nu in 1.627 leningen. Dat wil zeggen dat ik nu gemiddeld 32,30 euro per lening geïnvesteerd heb.

Leningen worden verstrekt op basis van annuïteiten. Dat houdt dus in dat iedere maand rente en aflossing voldaan moet worden. Per  maand levert me de portefeuille netto 450 euro aan rente op. Ik herinvesteer dat geld ook weer in nieuwe leningen.

Mijn plan is om zo rond mijn pensioensgerechtigde leeftijd een bedrag van 250.000 euro in leningen te hebben staan. Ik zou dan in theorie van de rente kunnen leven. Daartoe moet ik niet alleen de rente blijven herinvesteren, maar ik moet ook maandelijks extra geld blijven inzetten.

Deze opzet is in mijn ogen heel interessant en ook fantastisch om voor (klein)kinderen te sparen. Begin daar vroeg mee en je kan ze later heel veel meegeven.

Meer weten? Kijk op mijn website
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Leren Daytraden

Wil jij het jaar 2023 goed beginnen en goed leren Day Traden? Kom dan naar ons Live Trading Seminar op 24 januari 2023 van 09:00 hrs tot 16:00 hrs in het VVV Stadion De Koel.

Meer info hier
 
 
 

Een heel goede KvK phishing (Tom Lassing)

13/01 7:55

Ik moet toegeven, ik twijfelde zo over een mail die ik gisteren kreeg, dat ik naar de KvK site ging om te kijken of het klopte.

Punt is, ik had deze weer een bestelling gedaan en die phishing mail kwam dus in ieder geval goed getimed.

Maar het is dus WEL een oplichtingsmail, maar een verdomd goede.

Daar gaan heel wat ondernemers intrappen ben ik bang.

Toch was er één ding waardoor ik er niet intrapte.

Uiteindelijk was dat toch het taalgebruik.

Hoe goed het technisch ook was opgezet, de echte KvK zou het nooit zo opstellen.


Hoe kan je jezelf beschermen tegen dit soort oplichtingsmails?

Hoe dan ook klik NOOIT op de link in zo'n mail. Ga zelf via je browser naar de officiële website van de organisatie toe en log dan zelf in. Als het toch een echte mail is, dan zal je na je inlog alsnog dezelfde informatie krijgen.

Voor nu kan ik er ondernemers alleen maar voor waarschuwen. Het IS een bijna perfecte e-mail. Dat maakt het bijzonder gevaarlijk.

 
 

Crypto nieuwsbrief (Tom Lassing)

13/01 8:18

Het belangrijkste nieuws over digitale munten en blockchain ontvangen in je mailbox van maandag t.e.m. vrijdag, oké. Maar eigenlijk moet dit ook nog eens geplaatst worden in the big picture, het grotere geheel. Want bitcoin et al. leeft niet op een eiland!

De invloeden van buitenaf zijn talrijk en de druk op de Crypto/Blockchainwereld groeit. Zoals aanpassingen in wetgeving. CBDC´s die er aankomen en onze financiële vrijheid bedreigen (!) De internationale politiek, zeker in de VS en Rusland. De bankenwereld die haar verdienmodel in vraag ziet gesteld (!) Zelfs de stemming op de  aandelenbeurzen lijkt van invloed op de cryptokoersen…

Wat is nu écht van belang en hoe ziet de toekomst er uit? En vergeten we ook niet de vele gevaren binnen de Cryptowereld zelf, zoals fraude en oplichting. Vertellen, verklaren, waarschuwen zeker ook, in gewone-mensentaal.

Kijk hier voor meer informatie:
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Vastgoed crowdfunding

Geef vastgoed ondernemers meer armslag en krijg daarvoor een prachtige rente. Het platform steunde al meer dan 100 projecten.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Waarom de strijd om Soledar? (Tom Lassing)

13/01 8:58

Soledar is een onbelangrijke kleine stad in Oekraïne. De enige reden dat het nu in het wereldnieuws is, is omdat de Wagner Group een deel van de stad in handen heeft gekregen.

Soledar ligt vlak bij Bachmut en die stad is door Putin al maandenlang aangewezen als een te veroveren stad.

Het wil alleen niet zo lukken.

Waarom dan wel het succesje in Soledar?

Dat komt vooral door het milde winter weer. Het is nog altijd niet koud genoeg in Oekraïne en ook volgende week wordt weer een temperatuur boven de nul verwacht. Dit houdt in dat Oekraïne haar gevechtsvoertuigen niet in stelling kan brengen en de strijd dus een strijd tussen artillerie en soldaten is. In beide gevallen heeft Rusland er in die regio veel meer van. Oekraïne moet dus keer op keer een stukje terugvallen, omdat de Russen hun soldaten in golven laten aanvallen. Ik zag al foto's en video's van weilanden vol met gevallen Russische 'soldaten'. Vaak zijn het Wagner soldaten die min of meer op vrijwillige basis uit Russische gevangenissen zijn gehaald en nu een geweer krijgen en lopend de stellingen van de Oekraïners moeten zien te bereiken.

Golf na golf worden ze gestuurd.

In Soledar ligt ook een enorme zoutmijn. Een ideale plek om veilig wapens en munitie op te slaan. Zulke plekken zoekt Rusland ook, omdat Oekraïne in staat is om extreem gericht te schieten.

Het is nu voor Oekraïne te hopen dat de winter eindelijk echt komt, want qua voertuigen hebben ze nu wel een voorsprong op de Russen. Alleen kunnen die voertuigen nu door de soppige grond alleen over wegen rijden. Dat maakt ze veel te kwetsbaar. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd