Beursbox Nieuwsbrief Charlie Munger stelt verbod crypto's voor

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Charlie Munger stelt verbod crypto's voor
Date: February 7th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 7 februari 2023
 
 

AEX 752,4 Dow 33.891 USD 1,073 Btc 21.454 Goud 1,875.48

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een extreem actuele crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de actuele stand van zaken in Crypto land. Hij zit er echt bovenop, dus je bent altijd 'bij'.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

07/02 7:00

  • Vandaag om 12:30 uur weer een live lunchwebinar. Klik hier om er bij te zijn.

  • Gisteren heb ik voor de Beursbox Insiders een aandelen analyse video gemaakt. Ben je Patreon, dan kan je de video in je Patreon account vinden. Patreon worden kan hier

  • Ik ben nog bezig met de site, maar het Artificial Intelligence Rapport is uit! De site ben ik letterlijk nog aan bezig, maar kijk hier maar eens wat er nu al staat. Het rapport is deels door AI geschreven. Zo krijg je direct een idee wat er nu al mogelijk is. Bij het rapport ook enkele exclusieve video's met aandelen analyses! Kijk hier

  • In de VS is de subsidie op elektrische auto's hoger geworden. Direct na het ingaan van die nieuwe (hogere) subsidie heeft Tesla de prijzen voor de auto's in de VS verhoogd! Zo kunnen we goed zien dat deze subsidie niet goed voor de consumenten, maar alleen goed voor de grootste producenten is. In feite zou de subsidie alleen moeten gelden voor auto's die dezelfde prijs behouden. Dán is het een subsidie voor de kopers. Dit is het perfecte voorbeeld van hoe subsidies dus helemaal verkeerd terecht komen. 

  • De problemen bij Adani in India hebben tot felle protesten geleid. Bij die protesten zijn verschillende oppositie leden van de huidige premier opgepakt.

  • Boeing gaat 2000 kantoorbanen schrappen. Het zullen allemaal banen in de financiële hoek zijn die komen te vervallen. Ondertussen willen ze in 2023 ook 10.000 productie medewerkers gaan aantrekken.

  • Autofabrikant Ford heeft vrijwel alle aandelen Rivian verkocht. De koers van het aandeel Rivian begon ooit op 103 dollar. Het aandeel staan nu net boven de 20 dollar.

  • Gisteren was Newcrest Mining één van de grootste stijgers in de VS. Newmont deed maandag een bod op alle aandelen Newcrest. Barrick Gold heeft vervolgens aangegeven geen concurrerend bod op de aandelen te doen. Newmont biedt in totaal 16,9 miljard dollar voor Newcrest. Newcrest is een Australisch bedrijf met noteringen in Australië en de VS.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Olie voor iets anders dan dollars (Tom Lassing)

07/03 7:23

Saoedi Arabië is bereid andere munten dan de Amerikaanse dollar te accepteren voor haar olie.

Daarmee nemen ze een enorme gok.

De regeling is tientallen jaren geleden ingesteld met de belofte dat de VS het land te hulp komt als er gevaar dreigt. De eerste golfoorlog was zo'n moment.

Waarom komen de Saoedi's nu met dit punt? Realiseren ze zich niet wat er met Saddam Hoessein en Ghadaffi is gebeurt?

Die gaven hetzelfde aan en de rest is geschiedenis.

Blijkbaar denken de Saoedi's dat de VS nu door spanningen met Rusland en China zwak staat.

Het is echter voor de VS van levensbelang dat olie in dollars betaald blijft worden. Dit gaat de VS dus niet licht opnemen.

Ik vrees dat ze zich dat niet genoeg realiseren in Arabië.

De Amerikaanse economische kracht en daarmee haar militaire macht hangen aan het feit dat de wereld dollars moet kopen. Ik ben het eens met de opvatting dat het voor de rest van de wereld economisch beter is als de dollar wordt losgelaten. Echter... Ik kan dat wel vinden, maar voor de VS is het van letterlijk levensbelang dat die koppeling er blijft. Ze zullen er dus heel veel voor doen om die koppeling te houden. 

Ik begrijp niet waarom de Saoedi's nu met hun eigen toekomst gaan dobbelen en hun relatie met de VS zo onder druk zetten. Zeker niet nu de Saoedi's zelf nogal overhoop liggen met Iran.

Als dat uit de hand loopt, dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat de Amerikanen heeeel lang de tijd nemen voor ze de Saoedi's te hulp gaan schieten. Zo lang dat het regime ten einde is en ze pas komen als de VS kan bepalen wie er aan te touwtjes mag gaan trekken in het land.


PS: Ook Rusland gaf al aan olie niet langer in dollars te verhandelen. Daarna kwamen de wapenleveranties aan Oekraïne pas goed los. Ook voor Rusland geldt dat de VS er alles aan zal doen om haar dollarhegemonie te behouden.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Charlie Munger stelt verbod crypto's voor (Tom Lassing)

07/02 7:47

Charlie Munger kent u mogelijk als de tweede man van Berkshire Hathaway, het bedrijf onder CEO Warren Buffett.

Charlie is al vanaf het begin een tegenstander van crypto's geweest.

Hij kijkt echter alleen naar de coins, niet naar de techniek er achter.

Ik ben het dus niet eens met hem, maar...

Ook ik ben nog altijd niet overtuigd van de houdbaarheid van crypto's op de lange termijn.

Maar waar ik wel overtuigd van ben, is dat de techniek achter de crypto's de wereld gaat veranderen.

Een verbod van de crypto's in een land zet dat land dus in de toekomst op achterstand is mijn mening.

Nieuwe technologieën zijn altijd eng en vaak gaat het gepaard met mogelijkheden die niet altijd even positief zijn.

De speculatie in crypto's is op zich niet schadelijk. Wat wel waar is, is dat heel veel kleine speculanten beter niet zouden speculeren omdat ze er in feite het kapitaal niet voor hebben. Als ze winnen is alles prima, maar zodra crypto koersen crashen, komen die kleine en vaak ook onervaren speculanten enorm in de problemen.   

Zo'n markt als crypto's is soms pure gekte. Iedereen wil er in, en iets later wil iederen er tegelijk uit. Daar moet je als speculant maar tegen kunnen en het kapitaal voor hebben.

 
 

Nikkel voorraden (Tom Lassing)

07/02 8:05

De grootste voorraden Nikkel zitten in de bodem van Indonesië. Nikkel is nodig voor de fabricage van autobatterijen.

Indonesië heeft enkele jaren geleden besloten dat het verboden is om onbewerkt nikkel gesteente uit de voeren.

Op zich een heel slimme zet.

Immers houdt het in dat de bewerking van nikkel in Indonesië moet plaatsvinden en dat geeft werk aan de lokale bevolking en economie.

Indonesië weet dat zuiver nikkel veel meer waard is dan puur het basisgesteente.

Als je zuiver nikkel in je hand hebt kan je veel betere prijzen krijgen in de onderhandelingen met batterij fabrikanten.

Het nadeel van deze opzet is uiteraard wel dat de vervuiling die bij de verwerking van het gesteente plkaatsvindt ook in Indonesië plaatsvindt. De extra winst gaat dus deels verloren door kosten die te maken gaan hebben met het schoonhouden van het milieu en het dealen met extra vervuiling voor de bevolking.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Het respect voor het ambt (Tom Lassing)

07/02 8:22

Politici zijn belangrijk. Een Amerikaanse president is in feite de machtigste man van de wereld. Dat ambt verdient dus respect.

Iemand die dat ambt bekleed heeft dus ook.

De vorige Amerikaanse president maakt het echter wel heel moeilijk dat respect voor hem te houden.

Zijn laatste uitspraken geven namelijk in mijn ogen aan dat hij de VS in een dictatuur naar het voorbeeld van Rusland had willen omvormen.

Zo heeft hij recent gezegd dat hij meer oor had naar wat Putin hem vertelde dan wat zijn eigen geheime diensten hem vertelden. Een heel vreemde uitspraak voor een leider van een land. Wat heeft hij vervolgens Putin indertijd allemaal verteld?

Daarbij heeft hij nu ook opgeroepen tot een opstand tegen de Amerikaanse overheid mocht hij daadwerkelijk aangeklaagd en veroordeeld worden voor verraad.

Het feit dat je de bevolking al oproept tot opstand zou al voldoende moeten zijn voor een sanctie, maar de Amerikaanse autoriteiten blijken niet in staat om op te staan tegen iemand die de staat omver wil werpen.

We zagen dat eerder 90 jaar geleden. In Duitsland werd Hitler ook democratisch gekozen. Toen hij aan de macht was veranderde hij de regels, zodat hij aan de macht kon blijven. Putin en Xi deden dat recenter ook. Dat gaat eigenlijk nooit goed voor het land waar dat plaatsvindt.

Dictators verknallen de boel omdat ze te veel macht willen en het volk en de ondernemingen verstikken. Met absolute macht komt ook corruptie. Zie ook Turkije als mooi maar triest voorbeeld. Hoe rijk wordt de kliek rondom Erdogan?

Trump probeerde hetzelfde. Trump had ook aan de macht willen blijven, ongeacht de verkiezingsuitslag. Het lukte hem nét niet. Hij werd echter niet persoonlijk aangepakt. Het is daarom wachten op degene die hetzelfde doet, maar dan met nét iets meer coördinatie. Dan lukt het immers wel. Het feit dat Trump er mee weg kwam, houdt simpelweg in dat het mag. Niets meer en niets minder.

Wil de Amerikaanse democratie overleven, dan zal ze in moeten grijpen. Democratie is heel kwetsbaar. Dat lijken we wel eens te vergeten.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd