Beursbox Nieuwsbrief In beslagname Volkswagen bezittingen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief In beslagname Volkswagen bezittingen
Date: March 21st 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 21 maart 2023
 
 

AEX 729,05 Dow 32.244 USD 1,07 Btc 26.060 Goud 1,972.85

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een extreem actuele crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de actuele stand van zaken in Crypto land. Joost zit er echt bovenop, dus je bent altijd 'bij'.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/03 7:00

 • De voorraad nikkel van JPMorgan Chase die de bank in Rotterdam had opgeslagen bleek geen nikkel, maar bleken simpelweg stenen te zijn. De bank is dus bedrogen. Waar de nikkel dan wel is en of het ooit heeft bestaan is onduidelijk. Hoewel het slechts gaat om een verlies van 1,3 miljoen dollar, is het wel een ernstige zaak dat handelaren dus niet 'blind' kunnen vertrouwen op het feit dat de handelswaar is wat men beweerd dat het is.

 • Gisteren was New York Community Bancorp de grootste stijger op de beurs,. Er werd een winst van 31,65% opgetekend. Toch raad ik af in dit soort financiële aandelen te beleggen. Het is nu puur gokken. De onzekerheid is nog lang niet uit de markt.

 • Grootste daler was gisteren in de VS het aandeel Credit Suisse. Er ging bijna 55% van de koers af. Op één na grootste daler was First Republik. Dat verloor 47% van de waarde.

 • Amazon gaat nog meer werknemers ontslaan. Er zullen nog weer 9.000 banen verdwijnen. Eerder in 2023 verdwenen er al 18.000 banen. Het gaat puur om een kostenreductie kwestie.

 • In Noord Ierland zullen de unionisten tegen de Brexit deal stemmen. Deze partij lijkt geen enkele deal, behalve een totaal samengaan met Groot Brittanië, te willen steunen.

 • De gasprijs is gedaald tot onder de 40 euro per megawattuur. Dat is een prijs die augustus 2021 voor het laatst gezien werd. Ondertussen betaal ik nog altijd drie keer meer dan toen. Mijn energiemaatschappij moet schatrijk worden, want ik gebruik 100% groene stroom.

 • De Japanse premier heeft een verrassingsbezoek aan Kiev gebracht.

 • Sri Lanka heeft drie miljard dollar steungeld van het IMF ontvangen. Het land is door een combinatie van factoren zwaar in de problemen gekomen.

 • Morgen ga ik in het lunchwebinar de cryptomarkt in het algemeen bespreken. Je kan hier klikken om er morgen om 12:30 uur live bij te zijn.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Credit Suisse obligatie- en aandelenhouders zijn de Sjaak (Tom Lassing)

21/03 7:23

Ook hier zijn het weer de aandeelhouders die grote klappen krijgen. Hun bezit is heel fors afgenomen en op een bodemkoers worden deze aandelen nu door UBS overgenomen.

Ik schreef al voor deze crisis in de bankenwereld dat het bezitten van bankaandelen een gevaarlijke zaak was. Ik maakte er zelfs vrij recent een video over.

Dit keer echter zijn het de obligatiehouders die de grootste klappen te verwerken krijgen!

Bepaalde obligaties van Credit Suisse zullen zelfs tot nul afgeschreven gaan worden. Deze stukken zijn waarschijnlijk het meeste in het bezit van pensioenfondsen. We praten hier over 17 miljard franc aan obligaties die nu volledig waardeloos zijn geworden.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

In beslagname Volkswagen bezittingen (Tom Lassing)

21/03 7:47

In Rusland zijn alle bezittingen van Volkswagen door de Russische autoriteiten in beslag genomen.

Dit nadat de partner van Volkswagen in Rusland naar de rechter was gestapt. Volgens die partner hield Volkswagen zich niet meer aan het afgesloten contract.

Volkswagen heeft immers in het kader van de boycot tegen Rusland haar activiteiten in Rusland gestaakt.

De rechter heeft nu dus ingegrepen en alle bezittingen van Volkswagen bevroren.

Of dit nu heel veel uitmaakt denk ik niet. Het enige wat nu niet meer zal gaan, is de verkoop van deze bezittingen aan een andere partij. Ik verwacht dan ook dat er geen verkoop komt, maar dat er een nationalisatie gaat komen.

 
 

Platina VIP status (Tom Lassing)

21/03 8:01

De eerste Nederlander heeft die status binnen het Neo Finance platform bereikt.

Het houdt in dat je meer dan 125.000 euro in leningen bij Neo Finance hebt uitstaan. Tot nu toe hadden zo ver ik weet alleen enkele Litouwers deze status al bereikt. Die waren dan ook jaren eerder begonnen.

Ik zit zelf op 55.000 euro aan actieve leningen en behaalde bij de 50.000 euro in leningen de Goud VIP status.

Wat houdt het voor mij in?

Ik krijg iedere maand aan rente zo'n 450 euro binnen.

Ik verwacht daarom dat de persoon die als eerste Nederland de Platinum VIP status haalde zo rond de 1.100 euro aan ontvangen rente per maand zal zitten.

Dat is toch mooi rentenieren.

Ik zet zelf de ontvangen rente (en aflossingen) nog altijd direct weer in om nieuwe leningen uit te zetten. Ik heb de rente immers niet nodig om er nu van te leven.

Hierdoor groeit mijn account iedere maand in ieder geval 450 euro.


Zou ik de rente wel opnemen, dan blijft mijn account even groot. Zou ik ook de aflossingen opnemen, dan wordt mijn account iedere maand een stukje kleiner, tot het geld uiteindelijk volledig afgelost is. Dat zou in maximaal 30 maanden het geval zijn, omdat de maximale lening duur 30 maanden is.

Veel leningen lopen sneller af omdat ze voor een kortere tijd zijn afgesloten. Het geld in Neo Finance kan dus redelijk snel zonder actieve verkopen weer liquide gemaakt worden.

Meer weten, bezoek mijn site over Neo Finance
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Voorstel staakt het vuren (Tom Lassing)

21/03 8:16

China heeft het voorstel gedaan om te beginnen met een staakt het vuren in Oekraïne om daarmee ruimte te scheppen voor verdere vredesbesprekingen.

Het klinkt heel mooi, maar het is waanzin en Xi weet dat.

Het is puur een poging om in ieder geval de krantenkoppen te halen en Putin te laten zien dat Xi er voor hem is.

Een staakt het vuren op dit moment zou immers alleen maar voordelig voor Rusland zijn.

De reden is simpel. Oekraïne staat op het punt een offensief te beginnen. Ruslands offensief is behoorlijk in de kiem gesmoord en Rusland verloor de laatste weken weer veel militair materieel en mensen.

Met een staakt het vuren krijgt Rusland de tijd en ruimte haar leger weer een beetje op orde te brengen. Rusland kan dan het front weer veilig bevoorraden en wapens en munitie uit heel Rusland laten aanvoeren.

Voor Oekraïne is er geen voordeel, want het land staat nu klaar om een poging te doen de oorlog weer een stukje in haar voordeel te laten verlopen.

Het voorstel van Xi is dus niets meer dan een teken van goede wil naar Putin. Het kan simpelweg niet serieus worden genomen.

Hoe vervelend dan ook, maar als Rusland niet opgeeft, dan zit er niets anders op dan Oekraïne haar offensief te laten beginnen. Via die weg kan Oekraïne dan proberen de Russen te overtuigen op te geven. Als dat niet lukt, en/of Oekraïne weet deze zomer geen grote overwinningen te behalen, dán wordt het een ander verhaal.

Op dit moment is er geen enkele ruimte voor zowel een staakt het vuren als een toenadering van de standpunten.

Deze oorlog kan morgen afgelopen zijn. Rusland hoeft slechts de grenzen van 1991 te erkennen en Oekraïne te verlaten.

De herstelbetalingen en sancties tegen Rusland kunnen dan later vastgesteld gaan worden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd